Kaliňákovi pomohli do kresla kamarati Sulík a Matovič

24. marca 2016, Marcel Burkert, Spoločnosť a politika

Ak by si odpustili svoje nič neriešiace, ale za to nepochybne veľmi populárne predvolebné výkriky: S Ficom kradnúť vo vláde nikdy nebudeme! a pod.,

potom by dnes v kresle ministra vnútra to stelesnenie a garancia boja proti korupcii a kriminalite bielych golierov nemuselo sedieť. A rovnako by na lukratívnych ministerských postoch nemuseli sedieť ani ďalšie vzory čestnosti. Napr.: http://www.etrend.sk/ekonomika/staronovemu-ministrovi-zigovi-sype-jeho-biznis-s-drevom-stale-viac.html

Sulík a Matovič, či už svojou krátkozrakosťou, egoizmom, vypočítavosťou, alebo lacnými, ale na pravicových voličov účinnými predvolebnými výkrikmi, sa pre prípad patovej povolebnej situácie (ktorá sa dala očakávať) pripravili o možnosť spolupodieľať sa na vládnutí a tým aj na výraznom eliminovaní moci toho, čo celé 4 roky kritizovali.

Ibaže im to tak vyhovuje – kritizovať, nebyť za nič zodpovední a brať za to ešte aj peniaze a byť centre verejnej pozornosti.

Chcem veriť tomu, že im to tak nevyhovuje. A ak im to naozaj tak nevyhovuje, mali by sa začať konečne správať zodpovedne, alebo prenechať predsednícke miesta vo svojich stranách tým, ktorí nie sú tak silne krátkozrakí a tak silne slepo veriaci ako oni dvaja. Bližšie v článku 17 otázok, na ktoré obaja majú veľký problém odpovedať; špeciálne na otázky č. 5 až 9 a 12 až 15. http://burkert.blog.sme.sk/c/408131/17-otazok-na-ktore-sulik-matovic-a-ich-volici-nemaju-odpovede.html

Teraz si môžu svojimi skvelými volebnými programami maximálne tak vytapetovať kúpeľne. Voličom SaS a OĽaNO to veľmi pomôže. Môžu naďalej snívať, že títo dvaja „kamaráti“, ktorí sa ešte donedávna nenávideli, zostavia niekedy stabilnú vládu bez Kotlebovcov, zradcov, nacionalistov, teroristov a zlodejov.

Snívajte ďalej.

Zatiaľ jediné na čo sa po voľbách obaja zmohli (a to hovorím ako sympatizant a volič ich strán, aj keď voliť som mohol len jednu), boli výkriky o novodobých zradcoch (s ktorými nemali a s najväčšou pravdepodobnosťou ani nebudú mať problém v budúcnosti spolupracovať) a hrdinoch vlasti, ktorí sa po obrovských mukách zriekli členstva v „zradcovských stranách“ na chrbtoch ktorých sa dostali do parlamentu z ktorého ale odísť z uvedeného dôvodu nemienia, lebo hrdinstvo to áno, ale len odtál potál.

P.S.:

Odkaz voličom Smeru-SD: Ak by ste sa chceli náhodou radovať z tejto kritiky Sulíka a Matoviča, radšej namiesto toho ukážte príklady, kto z vás kedy si dovolil položiť aspoň pár nepríjemných otázok Ficovi alebo Kaliňákovi. Osobne z fleku by som ich vedel položiť minimálne 17. Nehovoriac ešte o tom, že by ste si to dovolili verejne. Apelujem aj na vás, klaďte ich. Pýtajte sa! INAK NASA POLITIKA NEVYZDRAVIE!!! Keďže naši politici sú na kritiku zvonku, teda na kritiku z táborov konkurenčných či znepriatelených VYSOKO IMÚNNI. Alebo vážne veríte tomu, že nepríjemné a zároveň zásadné otázky pre Fica a Kaliňáka neexistujú? Vopred ďakujem za odpoveď na túto otázku:-).