Založ si blog

Pán Sulík, túto krajinu už viac nemôže riadiť hlavný hygienik!

Ani Ego premiéra, schovávajúce sa za hygienika. Povedzte to dočerta konečne nahlas aj Vy! To jediné hádam ešte môže u Igora Matoviča zavážiť – ak mu zrkadlo konečne nastaví niekto relevantný. Inak ako krajina padneme ešte hlbšie, ako hrozí, že padneme, a padli sme už dosť hlboko; do nemalej miery zbytočne, kvôli naplneniu hlúpej ambície Vášho šéfa.

Stačí, že na jeseň sa objaví hoci len pár desiatok prípadov nakazených koronou a extrémne prehnané protiopatrenia v celom svojom rozsahu sú tu späť.

 

„Korona krízu“ náš premiér stále živí, aj keď za posledné týždne zaznamenávame stopové množstvo nakazených. A popri tom za jeho chrbtom, ale priamo pred našimi očami vzniká skutočná kríza; a to nie len hospodárska, ale aj v mnohých oblastiach samotného zdravotníctva.

 

Načo je tu vláda SR a Národná rada SR?, ak o tom najpodstatnejšom, čo sa deje v štáte, rozhoduje jeden človek – hlavný hygienik?

Tu sa ani len nepripúšťa, že by sa ten človek mohol mýliť; aj keď už v X veciach sa mýlil, a v nie nepodstatných.

Tak ak v tak dôležitej otázke ako je „korona kríza“, ktorá zasahuje množstvo oblastí,  rozhoduje jeden človek – hlavný hygienik, tak načo nám sú ministri a vôbec parlament? Nech v každej oblasti, ktoré pokrývajú jednotlivé ministerstvá, rozhodujú premiérom vybraní znalci. A ministri im môžu maximálne tak robiť hovorcov.

V normálnej krajine, vo fungujúcej demokracii, by o tak zásadných veciach, akými sú aj korona opatrenia, rozhodoval parlament (určite všade  tam, kde by sa moc v štáte pokúsil prebrať jeden človek, ako je tomu dnes u nás) a to na základe odborných vyjadrení znalcov zo všetkých do veci zainteresovaných oborov a oblastí. Hlavný hygienik zďaleka, zďaleka nie je jediným, ktorý môže do veci hovoriť a má k veci čo povedať.

Tu sa ukazuje, ako je náš volebný systém postihnutý; chorý. Poslanci NR SR sú pekne izolovaní od občanov, lebo veď títo, priamo ich, nevolili, volili len politické strany a tieto medzi občanmi a poslancami vytvárajú dokonalú izoláciu a zvukotesnú bariéru. A tak páni poslančekovia si môžu hovieť v čom chcú, a starať sa iba o to, čo po nich chcú stranícke centrály. Načo by riešili to, čo trápi občanov z jednotlivých regiónov Slovenska? Veď títo ich do funkcie nedostali. Poslancami sa stali preto, lebo boli straníckym šéfom dosadení na zvoliteľné miesta kandidátskych listín politických strán. Neraz vďaka rektálnemu alpinizmu.

 

Ani sudca, ktorý rozhoduje len v jednom prípade, ktorý sa týka len niekoľkých ľudí, teda zďaleka nerozhoduje o celom Slovensku, si nedovolí pri svojom rozhodovaní vychádzať iba z jednej výpovede (hlavného hygienika…). A keď sú pochybnosti o znaleckom dokazovaní, priberie do konania ďalšieho súdneho znalca. A ešte aj pre prípad, že sa sudca pomýli, existuje kontrolný mechanizmus – odvolací súd.

V našom „korona prípade“ však nielenže žiadne odvolacie konanie neexistuje, ale vystupuje v ňom len jeden „súdny“ znalec, ktorý stelesňuje aj sudcu (v našom prípade hlavný hygienik), a ktorého hovorcom je premiér. Ale v hre je ešte verzia č. 2 – Vládne nám Ego premiéra schovávajúce sa za hlavného hygienika.  

V každom prípade, tých znalcov, alebo poradcov by pri prijímaní a uvoľnovaní korona štátnych opatrení malo byť omnoho viac, lebo špecializácia hlavného hygienika nepokrýva ani len všetky príslušné zdravotnícke oblasti, ktoré majú k veci COVID-u 19 čo povedať. A to ešte nehovoríme o ďalších a ďalších znalcoch z iných, ako zdravotníckych oblastí. Teda zo všetkých oblastí, ktorých sa korona opatrenia týkajú a dotýkajú. Hospodárstvom a školstvom to nekončí.

 

To nie ja! to krízový štáb!“… „To nie ja!, to hygienik!“…

Toto je hlavný odkaz nášho oficiálneho premiéra – Igora Matoviča všetkým nespokojným a spravodlivo nieže nahnevaným, ale nas…ým občanom Slovenskej republiky; a nie je ich málo. A počet stále stúpa.

 

Zdá sa, že idiotizmu zďaleka nie je koniec.

Vezmime si len čerstvé rozhodnutia pána premiéra; opravujem, hygienika:

Od dnes môžu ľudia v reštauráciách, teda aj tínedžeri, sedieť pri stoloch nie len po dvoch, ale aj po štyroch. Ale žiaci 2. stupňa ZŠ od 6. ročníka, stredoškoláci a vysokoškoláci sa už 3 mesiace učia len doma. Tak o čo tu ide? O zníženie počtu OČR, o zdravie, alebo o čo?  Lebo o logiku a zdravý rozum tu určite nejde. Naša mládež sa vo výsledkoch porovnávacích testov s vrstovníkmi z ostatných krajín EÚ za posledné roky dosť prepadáva. Tak ten prepad, zdá sa, asi treba ešte viac prehĺbiť.

Máme stopové množstvá nakazených, a aj pri vrcholnom čísle 1 500 sme boli hlboko, hlboko pod normou, pri ktorej sa vyhlasuje epidémia, no napriek tomu minimálne do konca roka 2020 sa na Slovensku nebudú môcť uskutočniť akcie s väčším počtom ako 1 000 ľudí. Takže v reštauráciách môžu pri stole sedieť 4 osoby aj viac, šachovnicovo môžete sedieť v kostoloch, kinách, ale napr. na futbalových štadiónoch, ktoré majú kapacitu aj nad 10 000 divákov, nemôže na čerstvom vzduchu sedieť viac ako 1 000 osôb. A hovorca hlavného hygienika ani nepripúšťa, že by sa to do konca roka mohlo zmeniť. Začínam mať obavu, či sa vážne nemodlí za to, len aby korona vírus úplne od nás tak skoro neodišiel, aby sa mohol vyžívať v „buzerácii“ občanov, z najväčšej časti nezmyselnými, neadekvátnymi, prehnanými opatreniami a potom v tom, že ich bude po kúskoch uvoľňovať, a my z toho, z neho, budeme celí happy po každom uvoľnení.

 

A to ešte nehovoríme o stále trvajúcom hlúpom, nezmyselnom a vysoko škodlivom zákaze nedeľného nedeľného predaja.

 

Súvisiaci článok:

Korona slepota & Otázky, na ktoré premiér nemá odpovede

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 841809x
Priemerná čítanosť článkov: 4106x

Autor blogu