Aj Ježiš bol nepohodlný laik. . . A preto musel byť odstránený – Za potlesku zmanipulovaných más.

20. augusta 2021, Marcel Burkert, 4. Duchovno Covid-19 Spoločnosť a politika

Vôbec o tom nepochybujem, že ak by sa Ježiš Kristus narodil do dnešnej doby, a bol by známou osobnosťou, a začal by hovoriť veci, s ktorými by väčšina odborníkov (v danom prípade na teológiu) nesúhlasila, ale významná časť ľudí by ho počúvala a dôverovala mu, tak aj keby mal svätú pravdu, nedopadol by dobre. Nebol by síce fyzicky odstránený – zavraždený, ako tomu bolo pred 2000 rokmi, ale tá nenávisť voči nemu by bola úplne rovnaká.          

Za 2000 rokov ľudstvo v chovaní, v morálke, v duševnej, alebo v duchovnej úrovni príliš nepokročilo; ak o pokroku je tu vôbec možné hovoriť. Čo sa zmenilo, sú len prostriedky boja proti nepohodlným a formy útokov na nich.

A prečo sa tie prostriedky zmenili? Lebo zmenila sa doba. A to vďaka bojovníkom za ľudské práva a slobody, ktorí za ne obetovali svoje životy. Spoločnosť následne zistila, že odstránenie vlády ľubovôle, alebo diktatúry, je pre ňu výhodné a stojí za to takýto stav udržať. A tak dnes už vo všeobecnosti nie je možné len tak ľahko bez predloženia akýchkoľvek dôkazov niekoho odsúdiť na smrť len preto, že sa nám nepáči, resp. je nám nepohodlný; ako sa to stalo aj Ježišovi Kristovi a to dokonca vo vtedy najvyspelejšom národe; minimálne po duchovnej stránke.

A ako sa tie prostriedky zmenili? Nuž dnes namiesto fyzického ukrižovania sa dostáva „len“ klincov slovných. Cieľ je ale rovnaký – Umlčať nepohodlných, alebo aspoň ich diskvalifikovať, znemožniť, zosmiešniť, ponížiť, dehonestovať a to u čo najväčšieho počtu ľudí; aby sa to, čo hovoria, spochybnilo, aby tí, čo majú monopol na pravdu, ho udržali aj naďalej.

Ku príkladu, dnes, akonáhle sa k opatreniam, ktoré sa vykonávajú proti C-19, kriticky vyjadrí hoci aj lekár, ale nie virológ a pod., hneď je taký lekár napádaný, spochybňovaný, zosmiešňovaný, označovaný za laika…, ktorý sa k veci nemá čo vyjadrovať!… Darmo, že tento lekár môže mať pravdu a že čerpal informácie od iných virológov a pod. Darmo, že všeobecný lekár vie o všetkom niečo a špecialista vie o niečom všetko, z čoho vyplýva že všeobecný lekár môže uvažovať o problémoch komplexne a v súvislostiach. A to môže prinášať potrebné riešenia. Inak samozrejme alternatívou sú fungujúce tímy. Na to ale treba dôveru, ktorú ale dnes covid byro ničí všade tam, kde mu to nevyhovuje.

A aj keď medicína, ale aj iná veda, sa vo svojej histórii mýlila už nespočetne krát, napriek tomu sa ľuďom manipulatívne podsúva, že zlato v rukách žobráka nemôže byť zlatom, aj v prípade, že v nich tam zlato je.

Veď namiesto slovných útokov, vy, mnohí odborníci…, ktorí sa ich dopúšťate, a propagujúci povinné očkovanie, vecne vyvracajte to, čo tvrdia tí lekári, čo podľa vás veciam nemôžu rozumieť.

Vezmite si napr. postupne videá MUDr. Bukovského a skúste z nich rad radom vypichnúť to, čo sú podľa vás bludy a svoje tvrdenia aj podložte. Aspoň ľudia uvidia, koľko pravdy v nich je. Ale vy toto dosiahnuť nechcete. Preto sa takejto analýze všemožne vyhýbate.

Nezabúdajte, že aj Ježiš bol laik, v jeho prípade teologický laik, nemal vyštudovanú žiadnu vtedajšiu teologickú školu; na rozdiel od farizejov. A keďže títo majitelia monopolu na pravdu…. mu nevedeli vyvrátiť ani spochybniť nič z toho, čo kázal, a teda bol pre nich maximálne nepohodlný, odoberal im prívržencov, bol veľmi silnou konkurenciu,

musel byť preto odstránený – zavraždený, a to tým najkrutejším spôsobom – ukrižovaním  na symbol Pravdy – na kríž; lebo sa údajne rúhal Pravde…

História sa opakuje. Len je v iných farbách. A my nie a nie sa z nej učiť.

A kto ešte nepozná dojímavý smutný príbeh o lekárovi Semmelweisovi, ktorému vďačia za život státisíce matiek, ktorý zomrel vo veku 47 rokov na následky zranenia, ktoré utrpel keď ho mlátili dozorcovia v blázninci, kam ho proti jeho vôli umiestnili, nech si prečíta bod C) môjho predošlého článku venovanému ministrovi školstva. A propagandy.