Uctievať ruskú propagandu môžete len preto, že tu máte to, čo by ste v Rusku nemali.

7. apríla 2022, Marcel Burkert, 1. Nie Putinovcom

Ale vy, svedkovia Putinovi, uctievači Rusa, máte ruskou propagandou mozgy tak silne poznačené, že len niekoľko z vás je ešte, resp. zatiaľ, kým vám tie mozgy táto propaganda nepoznačí definitívne, schopných prísť na to, čo je tou „malou vecičkou“, ktorú tu, na Slovenku máte, a aj si ju užívate, ale v Rusku by ste ju nemali.

Mohlo by sa vám o nej v Rusku iba snívať.

A možno ani to nie; ak by vodca povedal, že si to nepraje.

Tak rozmýšľajte, čo to asi tak môže byť…, čo my tu, na Slovensku, teda minimálne zatiaľ (kým existuje severoatlantická aliancia NATO a my sme jej súčasťou) máme. Hovorím, že zatiaľ, a hovorím to preto, lebo ruské hranice sú často krát nie tam, kde to vytyčujú medzinárodné dohody a medzinárodné právo, ale tam, kde si Rus zmyslí; a nevyženú ho odtiaľ. Trúfa si ale pritom iba na výrazne slabších; tak je ten váš Rus „hrdina“.

Tak čo, prišli ste na ten „malý rozdiel“? na tú „drobnú nepatrnú vecičku, ktorú v Rusku nemajú, ale na Slovensku ju máme a jedine preto môžete v pokoji verejne uctievať a a dokonca aj šíriť ruskú propagandu propagandu? 

Nie, že?

Tak ja vám to, minimálne väčšine z vás, prezradím. A hovorím to úmyselne, že to adresujem väčšine z vás, lebo podľa vlastných skúseností väčšina tých rusofilov, ktorým túto otázku kladiem, na ňu nevie odpovedať a mnohí z nich (alebo vás) sa náramne čudujú; nechápavo pri tej otázke a s priblblým úsmevom na tvári krútia pritom hlavami. Prezradím vám to, ale nie hneď. Chcem vám totiž dať trochu času, na premýšľanie – teda aspoň tým nemnohým z vás, ktorým ruská propaganda ešte nepoznačila mozgy nezvratne.