Ukrajina nemusí predstavovať Dobro. Rusko však Zlo predstavuje.

7. mája 2022, Marcel Burkert, 1. Nie Putinovcom

A to minimálne od 24. februára 2022, kedy vojensky napadlo Ukrajinu.

BOJ DOBRA SO ZLOM 

Nie, na Ukrajine neprebieha boj Dobra so Zlom. Kým ale o Ukrajine nemôžeme povedať, že je stelesnením Dobra, o Rusku môžeme, hádam bez akýchkoľvek výčitiek svedomia povedať, že Rusko dnes, opäť raz, predstavuje Zlo, a tiež to, že na Ukrajine prebieha boj Zla proti Normálnosti, že Zlo napadlo Normálnosť.

Avšak kým Rusko vojensky likviduje Ukrajinu uctievači Putina, svedkovia ačohentizmu atď. a pod., namiesto odsudzovania ruskej agresie svoju energiu venujú vyhľadávaniu a šíreniu všetkého možného, a neraz aj nemožného, čo by mohlo čo najviac očierniť Ukrajinu a Ukrajincov.

A prečo to robia? Nuž preto, aby Rusom dávali mandát k okupácii samostatného suverénneho štátu. Je to odporné.

Ukrajinci sú ľudia so všetkými necnosťami, ktoré má však každý národ.

Medzi Ukrajincami sú grázli, lumpovia, zlodeji, vrahovia, podrazáci, hysterici, alkoholici, feťáci, leniví lempli aj sexuálni násilníci. Takí ľudia sú všade a nie je dôvod si myslieť, že Ukrajina je výnimkou.

Vždy by ale pritom bolo korektné konštatovať aj to, že Rusko pôsobí na území Ukrajiny nezákonne, pácha tam vyhladzovaciu vojnu (Mariupol, Buča a i.).

Uctievačom Kremľa však pri tejto pravde nezostáva nič, len pred ňou zatvárať oči.

A to ešte nehovoríme o tom, že Kremeľ sa dlhodobo Západu vyhráža jadrovými zbraňami a pestuje v krajine nenávistnú propagandu voči všetkému západnému.

V normálnom svete nie je možné ospravedlňovať genocídu, snahu o vymazanie jedného národa, alebo jeho podriadenie inému, argumentom, že druhá strana páchala to isté.

Je rozdiel medzi excesom jednotlivcov, prípadne skupín, a konaním celej armády z rozkazu ich vrchného velenia – v našom prípade Kremľa.

 

A aby sme nezabudli na Azov…

Azov? Denacifikáciu skôr potrebuje ruská žoldnierska skupina Wagnerovci a jej zakladateľ Kremeľ.

P.S.:

Od verného čitateľa mojich článkov som dostal takúto otázku: Akého politika uctievaš? Moja odpoveď znie:

Presne toho istého, ktorého uctievate vy. Akurát že na rozdiel od vás by som mu možno vytkol pár maličkostí, ako napr. to, že „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine nenazýva pravými slovami, a to: „mierotvorná misia“. Zbytočne si tým kazí dobré meno u tých, ktorí ho nechápu…