Prečo vy schvaľovatelia anexie Ukrajiny nepodporujete svojich maďarských extrémistických kolegov?

21. júla 2022, Marcel Burkert, 1. Nie Putinovcom

Vy všetci, ktorí schvaľujete súčasnú ruskú okupáciu Ukrajiny,

a predtým ste schvaľovali, ak nie rovno vítali referendum o pričlenení ukrajinského Donecka a Luhanska k Rusku,

nehovoriac o anexiu ukrajinského Krymu,

prečo zrazu mlčíte a netlieskate zjavným Putinovým maďarským prívržencom a zároveň vašim maďarským ideovým kolegom,

ktorí včera, minimálne do polovičky Európy vyslali svoju ukrivdenosť a územný nárok na kusisko územia (terajšie Slovensko), ktoré im ukradli Slováci???

 

Veď včera večer na futbalovom zápase v Budapešti medzi Ferencvárošom a Slovanom Bratislava, na vlastné televízne, aj keď mainstreamové obrazovky, ste iste videli ten obrovský  transparent fanúšikov Ferencvárošu (a určite aj Orbána a Putina) adresovaný Slovensku:

 

„Ukradnutá zem. Ukradnuté symboly. Žiadna história. J*bať Slovensko!“

 

Hádam nechcete povedať, že išlo o hoax, lebo to odvysielal mainstream…

A ak nie, kde sú potom tie vaše „princípy“ a konzistencia? Prečo aspoň slovne nevyjadrujete podporu Putinovým maďarským extrémistom a zároveň vašim maďarským ideovým kolegom?

 

Ak  chcete byť principiálni, mali by ste tomu transparentu a jeho maďarským extrémistickým autorom tlieskať podobne ako ste tlieskali anexii Krymu, referendám v Donecku a Luhansku, a teraz tlieskate ruskej okupácii celej Ukrajiny – rozumejte „špeciálnej ruskej fašistickej operácii na denacifikáciu Ukrajiny a oslobodenie Ukrajiny od amerických okupantov“.

Veď podľa ruskej teórie a „logiky“, ktorú tak milujete, musí mať  aj Maďarsko územné právo minimálne na juh Slovenska, a ako určujúci štát bývalého Uhorska možno aj na celé Slovensko… –

podobne ako Rusko, ako určujúci štát bývalého ZSSR, má právo anektovať si nie len ukrajinský Krym, ale aj ďalšie časti Ukrajiny a možno aj celú Ukrajinu. Teda podľa vašej – ruskej logiky. Stačí k tomu len vyrobiť, resp. len oprášiť starých dobrých slovenských náckov, aby dobre slúžili…, a potom vypísať a zmanipulovať referendum o pričlenení slovenských južných okresov k „Veľkému Maďarsku“… po vzore postupu Veľkého Ruska voči Ukrajine; a nie len nej.

 

Na to, prečo ste zrazu ticho, je odpoveď jednoduchá. Ste zbabelí. Ste zbabelí byť principiálni. Ste zbabelí byť principiálni podľa svojho vzoru z Kremľa. Resp. ani neviete čo je principiálnosť a vo vojne, alebo keď silnejší napadne slabšieho, tak „prinicipiálne“ fandíte vždy iba tomu silnejšiemu. Lebo šípite z toho výhody.

 

P.S.:

Tak uvidíme, koľko trafených húsiek v príapadnej diskusii zagága.