Založ si blog

Aký je postoj prezidentky Čaputovej k islamu?

Má aj pre neho pochopenie? Nedávno napr., dosť netradične, vyjadrila svoje porozumenie českým demonštrantom, ktorí vystupujú proti svojmu premiérovi.

Považujem za dosť zásadnú vec, aby prezidentka vyjadrila svoj názor na islam. Dôvod?

Téma masovej imigrácie z moslimských krajín do EÚ, ktorej pevnou súčasťou je aj SR, je stále veľmi aktuálna a snahy dať tejto imigrácii natrvalo zelenú, alebo čo najviac ju podporiť, neutíchajú. A táto téma je veľmi aktuálna aj, alebo hlavne preto, že od imigrantov z moslimských krajín nemožno oddeliť islam. Sú jeho nositeľmi. A islam nie je možné oddeliť od nenávisti (nenávisti v prvom rade voči inovercom), lebo sám túto nenávisť  výdatne produkuje vo svojich nespočetných veršoch. A nie je ho od nenávisti možné oddeliť aj z toho dôvodu, že samotní islamskí predstavitelia a imámovia by niečo také ani len nepripustili. Spochybnili by tým totiž samotný islam. A ten samozrejme pamätá aj na takéto počínania; na počínania odporcov. Vypisuje pre nich trest smrti. Nádej, že islamskí predstavitelia a imámovia by začali čistiť islam od nenávistných článkov, alebo ich propagáciu a šírenie by postavili mimo zákon, môže vzbĺknuť len vtedy, ak hlavné médiá   demokratických krajín a politici týchto krajín postavia islam pod paľbu kritiky.

Toto ale v tíme našej pani prezidentky zjavne „nehrozí“. Skôr naopak.

Zuzane Čaputovej totiž bude v paláci za ostatné menšiny, vrátane moslimskej, ako poradný orgán radiť sociologička Elena Gallová Kríglerová, ktorá zaujala svojim názormi na migráciu, vrátane imigrácie z moslimských krajín, a na moslimov, ktorých bežný volič pozná iba z TV a len ako teroristov… Tiež nám ozrejmila, že: „…migrácii sa nedá zabrániť, pretože migrácia je ako počasie… Vždy nejaké bolo a nejaké je. Záleží na tom, ako sa k tomu postavíme a ako budeme migráciu manažovať“…

Taktiež nám ozrejmila ďalšiu zásadnú vec, a to, že: „…vedeli by sme sa (na Slovensku) postarať o tisíce utečencov.“… Nuž otázka znie, či sa o nich postaráme aspoň tak dobre…, ako sa už desaťročia staráme o desiatky až niekoľko pár sto tisícov sociálne odkázaných Rómov; alebo ešte lepšie…

Nechápem, ako môže byť poradkyňou prezidentky niekto, kto nevie dať odpovede ani na tých pár zásadných otázok, ktoré ľudí v otázkach menšín a imigrácie zaujímajú, ktoré jej novinár Peter Hanák položil; aj keď inak danej poradkyni skôr nahrával.

Na slová poradkyne, že „počet žiadateľov o azyl na Slovensku výrazne klesá a momentálne sú ich ani nie stovky“ a že určití politici, menovaní boli Sulík a Kotleba, vyvolávajú v ľuďoch emócie a strašia ich (ohľadne imigrácie z moslimského sveta) sa núkali viaceré otázky, ktoré však „nestranný“ novinár pochopiteľne nepoložil. Napr.:

  1. A nie je ten nízky počet žiadateľov o azyl spôsobený tým, že Slovensko nie je pre týchto imigrantov atraktívne? Veď zďaleka im nevie poskytnúť také sociálne výhody, ako to dokáže napr. Nemecko.
  2. Ako by sa ste sa pani poradkyňa k otázke imigrácie z moslimských krajín postavila, ak by ste v roku 2015, prípadne aj v 2016, robili poradkyňu pani Merkelovej? Koľko tisíc, alebo sto tisíc ekonomických imigrantov, hlavne z moslimských krajín, by ste jej odporučili, že Nemecko je schopné prijať a hlavne integrovať?
  3. A brali by ste pri tom do úvahy aj nekompatibilitu moslimskej kultúry s európskou? Alebo túto kultúru považujete za kompatibilnú s európskou, ktorá je postavená do veľkej miery na kresťanských hodnotách z ktorých vzišli aj základné ľudské práva a slobody?  
  4. Dá sa povedať, že moslimovia v Európe sú integrovaní, alebo skôr preferujú život vo svojich uzavretých komunitách? A čo moslimky? Ako sú tieto integrované vo väčšinovej európskej spoločnosti? Odhadom koľko percent moslimiek podľa Vás napr. pracuje medzi inovercami? Je to viac ako jedno percento? Viac ako 5 percent???… Odhadom koľko? Mali by ste to vedieť, mali by ste to mať zistené, ak chcete robiť poradkyňu v otázkach integrácie menšín prezidentke krajiny EÚ.
  5. Ekonomickí imigranti z kompatibilných kultúr, napr. z Ukrajiny, ktorí sem prišli zarobiť peniaze, ktoré doma zarobiť nevedia, alebo nemôžu, nie sú problém. Problémom nie sú ani ekonomickí imigranti z Vietnamu a pod. Lebo ich svetonázor ani kultúra sa neodvíja z totalitnej ideológie schovávajúcej sa za náboženstvo. Veľkým problémom veľmi ľahko môžu byť, a neraz aj sú, minimálne v krajinách západnej Európy, imigranti z moslimských krajín, keďže oni si do Európy často prinášajú aj svoju „kultúru“, ktorá je žiaľ založenú na totalitnej ideológii. Islamské teroristické útoky sú len vrcholom ľadovca. Alebo je pani poradkyňa toho názoru, že šírenie islamu v Európe nepredstavuje nebezpečenstvo pre demokraciu v Európe?

Som toho názoru, že ak vyznávači islamu nadobudnú v Európe voličskú prevahu (a demografický vývoj tomu jasne nasvedčuje, že sa tak o pár rokov stane), dosť pravdepodobne to bude začiatok konca demokracie v Európe. Neviem totiž ani o jednom dôvode, pre ktorý by sme sa mohli domnievať, že ľudia vychovávaní k hodnotám islamu, ktorý demokraciu označuje za dielo Satana, sa začnú správať demokraticky len preto, lebo sú v Európe.

Preto si dovolím tvrdiť, že problémy, pre ktoré moslimovia utekajú z moslimských krajín do Európy, a ktorých prvotnou a hlavnou príčinou je islam, logicky explodujú aj v Európe. Zatiaľ sú to len „drobné explózie“ v porovnaní s tým, čo príde, ak tento vývoj bude pokračovať.

Žiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by tento vývoj ďalej nepokračoval. Naďalej totiž silne prevláda:

  • ľahostajnosť u podstatnej časti spoločnosti, ktorá podľahla konzumizmu,a  ktorú teda netrápi čo bude s Európou, keď oni tu už nebudú,
  • falošná humanita u ďalšej, slniečkom „osvietenej“, časti spoločnosti, a v neposlednom rade tu prevláda aj
  • falošná politická korektnosť voči islamu.

Pani poradkyňa hovorí, že „keď sa cudzinci dostanú do kontaktu so Slovákmi a vytvoria si s nimi vzťah – veľmi často ho iniciujú samotní cudzinci – tak potom strach veľmi rýchlo zmizne. Platí to dokonca aj pre malé obce. Keď sa prisťahuje cudzinec do malej dediny, najprv na neho pozerajú veľmi podozrievavo, ale to, akým spôsobom spolu nadviažu vzťah a začnú spolu fungovať, má obrovský vplyv na budúce spolužitie“…

Otázka k tomu znie:

Prečo teda v moslimských krajinách musí stále zmenšujúci sa počet kresťanov bojovať o svoju holú existenciu??? Kde je to vzájomné pochopenie o ktorom pani poradkyňa rozpráva a podsúva? A aký vzťah si vytvorili Turci k Nemcom (ktorí im podali pomocnú roku, vytiahli ich z chudoby, ktorú by zažívali v Turecku), ak si v Nemecku vo všeobecnosti vytvárajú paralelnú spoločnosť, uzatvárajú sa vo svojich komunitách, a v zväčšujúcich sa mestských štvrtiach, kde tvoria väčšinu a kde pôvodne žili Nemci bez imigrantského pozadia, začína platiť viac islamské než nemecké právohttps://burkert.blog.sme.sk/c/478238/nemecko-ocami-policajtky-tiesnove-volanie-2-2.html

Vo všeobecnosti integráciu ľudí z moslimských krajín pre odlišnosť ich kultúry a hodnôt, ktoré vyznávajú, nezvládajú ani také ekonomické a sociálne mocnosti ako Nemecko, Anglicko, Švédsko atď. Ale Slovensko ju určite zvládne… Máme predsa dlhodobé skúsenosti s „integráciou Rómov“, ktorej výsledkom sú niekoľko sto tisíc na štát odkázaných Rómov a neľudské podmienky v ktorých musia v rómskych osadách žiť rómske deti, ktorých je stále viac a viac a to aj, alebo hlavne vďaka tomu, že štát naučil Rómov (česť výnimkám, ktoré sa presvedčiť, napriek snahe štátu, nedali), že ignorovanie nutnosti plánovaného rodičovstva sa oplatí – jak vo forme rodinných prídavkov tak vo forme rodičovských príspevkov, ktoré často krát len pretečú hrdlom, alebo sa stratia v cigaretovom dyme. Preto sa tu núka otázka, čomu by sme naučili imigrantov z moslimských krajín, ak by sme ich percentuálne, na počet obyvateľov, mali toľko čo Nemci. Že ignorovať našu kultúru, alebo dokonca ísť proti nej, sa oplatí? Nemcom, zdá sa, sa to celkom darí… A tomu zďaleka nenasvedčuje len svedectvo nemeckej policajtky v knihe Tiesňové volanie.

P.S.:

Volil som pani Čaputovú za prezidentku, a aj dnes by som ju v danej konkurencii volil, ale jej „materskej“ strane v parlamentných voľbách rozhodne hlas nedám.

Diskusia k článku na Sme: https://blog.sme.sk/diskusie/3557985/1/slniecko-v-caputovej-time.html

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853484x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu