Založ si blog

SME neunieslo argumentačnú prehru prezidentky Čaputovej, ktorú jej uštedril poslanec Blaha.

Na blogu Občianskeho združenia Stop alibizmu, na blogovom portáli denníka SME, som včera zverejnil článok:

„Prezidentka Čaputová sníma svoju peknú masku, popiera svoje slová, a nielen to“,

týkajúci sa zásadného rozporu slov Zuzany Čaputovej v predvolebnej kampani v r. 2019 s jej tohto týždňovým skutkom, ktorým spečatila obrannú dohodu o spolupráci s USA.

Po relatívne krátkom čase, keď čítanosť článku začala stúpať,ho správca blogu z titulnej stránky blogu SME bez zdôvodnenia stiahol (aj keď tento v ničom blogovací kódex neporušil)

a zaradil ho do marginárnej rubriky s názvom „Mimo náš výber“, ktorá je v podstate odkladacím šuflíkom aj, alebo hlavne, pre nepohodlných blogerov, alebo nepohodlné články, ktoré by mohli ohroziť spoločnosť myšlienkami nezlučujúcimi sa s tými „jedine správnymi“.

V podstate ide o sofistifikovanú cenzúru, lebo váš blog sa už viac nezbrazuje na titulke blogu SME, na rozdiel od väčšiny blogerov na danom blogovom portáli, teda tých, ktorí sa názorovo neprevinili. Ich články sa automaticky na titulke blogu zobrazujú všetky.

Cieľom tohto opatrenia je odradiť nepohodlného blogera, aby pokračoval v šírení nepohodlných myšlienok na blogovom portáli denníka SME, a eliminovať spoločensky „nebezpečné“ myšlienky; aby si ich mohlo prečítať čo najmenej ľudí. Po formálnej stránke o žiadnu cenzúru nejde, ale de facto o ňu ide.

 

Tu je znenie daného článku:

 

Prezidentka Zuzana Čaputová na svojom FB profile pred 5 dňami vyhlásila:

 

„Ľuboš Blaha zverejnil video, v ktorom vystrihol časť mojej odpovede z predvolebnej diskusie, ktorá sa týkala už vtedy diskutovanej obrannej dohody.

Z celej mojej odpovede, ktorá má takmer minútu, účelovo vystrihol päť sekúnd. Cieľom bolo vytvoriť obraz, že v tom čase som sa stavala proti tejto dohode. Je to hrubé klamstvo, stačí si pozrieť celú odpoveď.  

Tvrdila som a aj tvrdím, že by som nikdy nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu.

Text tejto zmluvy však obavy zo straty našej suverenity vylučuje, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach. V tomto duchu som sa vyjadrila v odpovedi v tejto predvolebnej diskusii a to isté tvrdím aj dnes.

Ide o reprezentatívny príklad politickej práce poslanca Blahu, ale aj toho, ako ľahko sa šíria podobné lživé videá na sociálnych sieťach.

Môžeme mať rôzne politické názory na obrannú dohodu, ale nemali by sme si pri tom pomáhať s jednoduchými a detinskými klamstvami.“

 

A teraz si to porovnajme

so znením jej predvolebných slov v danej veci, zaznamenaných na videu, ktoré na svojom FB sama označila ako nezostrihané:

 

Otázka, resp. otázky, ktoré dostala od moderátorov v jednom „súbore“:

„SNS pohrozila predčasnými voľbami, ak prijmeme 105 miliónov od USA na obnovu našich letísk. SNS tvrdí, že ide o stratu suverenity, o budovanie muničných skladov a o pobyt cudzích vojsk na území SR. Aký máte k tomu postoj? Podpísali by ste ako hlava štátu a hlavná veliteľka ozbrojených síl takúto zmluvu, alebo zdieľate obavu SNS, že ide o možný zásah do našej suverenity?“   

 

Odpoveď pani prezidentky

(najprv poznámka: to, čo je v odpovedi vyznačené hrubým písmom je znenie zverejnené Ľubošom Blahom, ktoré pani prezidentkou označené ako účelovo zostrihané):

„V každom prípade, nikto z nás tú zmluvu a vyjednávanie neabsolvoval. Z tých dvoch strán, ktoré sa toho vyjednávania, alebo ustanovení tej zmluvy dotýkali, bola SNS a Ministerstvo obrany a Ministerstvo zahraničných vecí. Podľa toho čo vyplýva z tvrdení Ministerstva zahraničných vecí nejde o ohrozenie suverenity. Takisto si myslím, že za týchto podmienok v žiadnom prípade by som takúto zmluvu nepodpísala, to znamená:

– ohrozenie suverenity,

– umiestnenie cudzích vojsk, alebo (umiestnenie) základní na našom území.

Naopak, zdá sa že Maďarsko tú zmluvu podpísalo a prijalo túto finančnú pomoc, že ide skôr o politickú hru, malo ísť podľa deklarovaných informácií…“

 

Môj komentár:

Z vyššie uvedeného je zjavné, že poslanec Blaha z daného videa nič podstatné nevystrihol. Pani prezidentka vypustila bublinku o nejakých piatich závažných sekúndách z videa, ktoré mal poslanec Blaha vystrihnúť, ale o ktoré by malo ísť zrejme nevie ani ona sama. Že poslanec Blaha z videa odstránil iba omáčku, si môžete overiť priamo na FB pani prezidentky, kde pred piatimi dňami sama zverejnila dané video v autentickej verzii.

Takže pani prezidentka v tejto veci k predvolebnému klamstvu, keďže obrannú zmluvu o spolupráci s USA tento týždeň podpísala, pridala ešte aj krivé obvinenie voči poslancovi Blahovi. Kto ale chce, môže tento počin prezidentky maskovať odvádzaním pozornosti na počiny Ľuboša Blahu.

Navyše pani prezidentka na svojom FB sama seba necituje presne. K svojim slovám z r. 2019 teraz pridáva slová: „bez súhlasu parlamentu“..., teda, že takú zmluvu by bez súhlasu parlamentu nepodpísala. O súhlase / nesúhlase parlamentu však v predmetnej predvolebnej otázke nebolo ani slovo. Teraz sa za parlament chce schovávať. Nehovoriac o tom, že vyhovárať sa na parlament by bolo smiešne aj v prípade, keby prezidentka pred voľbami podmienila svoj podpis danej zmluvy súhlasom parlamentu. Veď vrchným veliteľom ozbrojených síl nie je parlament, ale prezident. Prezident v tomto nie je viazaný rozhodnutím parlamentu.

Rovnako sa pani prezidentka vo svojom FB statuse vyhovára na suverenitu a opomína umiestnenie cudzích vojsk, základní na našom území. Pred voľbami ale nepovedala, že dohodu o umiestnení cudzích vojsk, či základní na našom území, by nemala problém podpísať akonáhle nadobudne dojem, že takáto dohoda neohrozí suverenitu SR. Z jej slov jasne vyplýva, že stačilo naplnenie jednej z dvoch podmienok: ohrozenie suverenity, alebo pobyt cudzích vojsk, či budovanie základní, aby dohodu nepodpísala. Prečítajte si to ešte raz:

…“Podľa toho čo vyplýva z tvrdení Ministerstva zahraničných vecí nejde o ohrozenie suverenity. Takisto si myslím, že za týchto podmienok v žiadnom prípade by som takúto zmluvu nepodpísala, to znamená:

– ohrozenie suverenity,

– umiestnenie cudzích vojsk, alebo základní na našom území.“

Podčiarknuté: Za takých podmienok v žiadnom prípade.

 

Túto dohodu však napriek tomu tento týždeň podpísala. A to bez toho aby ju aspoň dala na posúdenie ústavnému súdu, pričom odignorovala, nijako nevyvrátila zásadné výhrady k danej zmluve zo strany generálneho prokurátora. A málo ich nebolo. (Kto ale chce, môže tento počin pani prezidentky maskovať odvádzaním pozornosti na údajne nedôveryhodného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý sa však do funkcie dostal hlavne vďaka súčasnej „dôveryhodnej“ vládnej koalícii).

Pani prezidentka k svojmu predvolebnému klamstvu zúfalo vyrobila alibi postavené na vode namiesto toho, aby úprimne priznala, že v danej veci konala v rozpore so svojimi predvolebnými slovami. Ale to spraviť nemôže; resp. nechce. Stratila by tvár u mnohých z tých, čo jej veria. A to nechce. Radšej zaprie sama seba.

Otázka, či svojim odobrením danej zmluvy spravila dobre, alebo zle, je iná otázka. Tento článok sa zaoberal len rozporom v jej slovách pred voľbami a skutkom po voľbách.

Ale nenechajte sa týmto článkom nikto vyrušiť, naďalej bráňte prezidentkinu čestnosť… a to aj tam, kde jej čestnosť zjavne chýba.

 

Link na sofistifikovane scenzúrovaný článok na blogu SME a na zaujímavé sú inteligentné diskusné príspevky k nemu:

Prezidentka Čaputová sníma svoju peknú masku, popiera svoje slová, a nielen to.

 

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 842000x
Priemerná čítanosť článkov: 4107x

Autor blogu