Založ si blog

20 otázok, na ktoré schvaľovatelia ruskej okupácie Ukrajiny nemajú odpovede.

Resp. majú veľký problém na ne odpovedať. A ak, tak maximálne len na niektoré z nich a spravidla vyhýbavo.

Prevládajú, a prevládať s najväčšou pravdepodobnosťou aj naďalej budú, odpovede na otázky nepoložené. To však len dokazuje, že viera v osvietenosť Putina má skutočne značné trhliny.

Tento článok má takmer 7 rokov. Pôvodne bol zverejnený na blogu Sme v súvislosti s ruskou okupáciou Krymu. Keďže ale dané otázky, žiaľ, znovu stávajú veľmi aktuálne, zverejňujem ich aj tu.

Tento článok nie je venovaný tým, ktorí k rusko-ukrajinskej vojne zaujímajú neutrálny alibisticko-vyvážený postoj. Tým bol venovaný článok predchádzajúci ( http://burkert.blog.sme.sk/c/378368/neutralne-postoje-k-rusko-ukrajinskej-vojne-vyhovuju-iba-okupantovi.html).

Pre nich tu je len jedna otázka:

Ak ste naozaj v rusko-ukrajinskej vojne nestranní, skúste prezradiť v čom všetkom Putina kritizujete, prípadne a v akom pomere oproti kritike Ukrajiny, USA a NATO.

 

Otázky schvaľovateľom ruskej okupácie Ukrajiny a sympatizantom Putina a jeho krokov:

1.

Existuje vôbec hranica po ktorej prekročení by ste Putinovi boli schopní povedať: Stačí! ? A ak áno, kde je tá hranica? Charkov? Dnepropetrovsk? Kyjev? Ľvov? Užhorod? Michalovce? Priašiv?…

2.

Čo také by musel Putin spraviť, schváliť, tolerovať, podporovať a pod., aby ste ho mohli morálne odsúdiť, alebo ho aspoň zásadne skritizovať?

3.

Ak dávate Kosovo a Krym na jednu roveň, vedeli by ste uviesť koľko vojakov a civilistov zahynulo v Kosove než tam vojensky zakročilo NATO a koľko vojakov a civilistov zahynulo na Kryme, alebo v pohraničnej Ukrajine než tam prišli „dovolenkovať“ ruskí vojaci a ruské zbrane?

A bolo územie Kosova po konflikte pripojené k USA tak ako bol Krym pripojený k Rusku?

4.

Niektorí z vás pripúšťajú, že Rusi si urvali z iného územia a chcú si urvať ďalšie, ale že predsa to isté už Američania urobili nespočetne krát… Teda otázka znie: v ktorých prípadoch si Američania urvali z iného územia?

5.

A ak by sa takýto prípad z predošlej otázky aj našiel, môže jedna neprávosť oprávňovať k čineniu ďalšej neprávosti?

6.

Mnohí z vás tvrdia, že si želajú, aby na Ukrajine bol čo najskôr mier… Myslite si, že je to možné pokiaľ tam budú ruské zbrane a ruskí vojaci, vrátane tých „dovolenkujúcich“?

7.

Ak Rusko na Ukrajine bojuje za správnu vec, prečo sa tvári, alebo sa tvárilo, že jeho zbrane a vojaci nikdy na Ukrajine neboli?

8.

Tvrdíte že dianie na Ukrajine rozpútali USA. Prečo ale potom väčšina Ukrajincov nenávidí Putina a spol.?

Má na tom zásluhu americká propaganda? A čo ruská propaganda? Tá neexistuje? A ak áno, viete aj uviesť nejaké jej nečisté praktiky, alebo príklady?

9.

Viete uviesť aspoň jeden príklad kedy neplatilo toto?: „Nech sa v Rusku odohrá čokoľvek negatívne vždy za to môže alebo v tom má prsty niekto iný, či už vrahovia indiánov, CIA, tajné spolky a pod. Len nie ruská vláda“.

10.

Ak pripúšťate, že aj Rusko pácha zlo, tak ktoré konkrétne?

A ak k nemu patrí aj okupácia Ukrajiny prečo za to ruskú stranu nekritizujete? Stačí na to argument, že aj iní robia podobne zlé veci? A ak náhodou áno, naozaj to stačí na to aby sme mohli ospravedlňovať ruské zlo?

A ak USA predstavujú vo svete najväčšie zlo, teda matematicky vyjadrené 100%, potom aké veľké zlo predstavuje Rusko? Je to 5 %, 10%, alebo koľko percent oproti USA?

11.

Na margo „Putinových ekonomických úspechov“: Nemyslite si, že aj priemerne schopný politik by dokázal v Rusku vládnuť lepšie ako neschopný Boris Jelcin? Resp. ak si to nemyslite, tak prečo?

12.

Neobdivovali Rusi, v pomerne nedávnej minulosti aj Lenina, Stalina, Brežneva… podobne ako dnes obdivujú Putina? Nemá alebo nemôže mať zásluhu na veľkej obľúbenosti Putina v Rusku to, že vláda ovláda rozhodujúce ruské mienkotvorné média, kde len výnimočne zaznie na jej adresu niečo kritické, ak vôbec, a takisto to, že v Rusku neexistuje reálna politická opozícia v parlamente, ktorá by mohla kritizovať vládu tak ako je to napr. u nás?

Resp. viete uviesť príklady ktoré by dokazovali opak? A ak nie, prečo tento stav bežným Rusom neprekáža? Vám to prekáža?

13.

Myslíte si, že dnešní Rusi sú vo všeobecnosti menej manipulovateľní ako tí z čias Stalina a vôbec komunistického režimu? A ak áno, prečo si to myslíte a čo tomu nasvedčuje, že už nie sú tak manipulovateľní.

14.

Ak je slovenský „mainstream“ neobjektívny, z ktorých objektívnych zdrojov čerpáte vy osobne?

A ak sú tie zdroje skutočné objektívne, v akom pomere sa v nich kritizujú kroky USA, EÚ a NATO na jednej strane, a Ruska na strane druhej?

15.

Hovorí sa, že politika to sú klamstvá, polo klamstvá, polopravdy, demagógia, úskoky, intrigy a úzke záujmy. Platí to aj pre ruskú politiku?

16.

Čo myslíte, na akej úrovni by sa nachádzalo Rusko, dajme tomu o rok, ak by mu zrazu došli plyn a ropa, ktoré by tým pádom nemohlo predávať?

A do akej miery sa zhodujete s názorom, že Rusko, obrazne povedané, je len benzínová pumpa ovládaná vyvolenými?

17.

Ako by ste vysvetlili fakt, že značná časť ruskej verchušky má svoje deti na školách v toľko kritizovanej západnej Európe a USA?

18.

Prečo neexistuje a celé desaťročia neexistoval exodus ľudí zo západu smerom do Ruska, ale len opačne, ak je v Rusku tak dobre, spravodlivo atď.?

A ak by ste si museli vybrať, kde by ste žili radšej, v prehnitom kapitalizme (USA, západná Európa) alebo v Rusku? A vedeli by ste uviesť aj dôvody?

19.

Kto v minulých rokoch počul že by ruská menšina bola na Ukrajine utlačovaná? Je to náhoda, že Putinovo objavenie „utláčania“ ruskej menšiny na Ukrajine pripadlo práve na obdobie keď začal mať plné zuby koketovania Ukrajiny so západom?

19a.

A je tiež náhoda to, že aj „povstanie ruskej menšiny“ na Ukrajine pripadlo práve na vyššie uvedené obdobie?

19b.

Je aspoň teoreticky možné že dané „povstanie“ mohli vyprovokovať ruskí vojaci?

20.

Počuli ste o tom, že organizácia Amnesty International usvedčuje z vojnových zločinov na Ukrajine nie len Ukrajincov (ako to väčšinou čítame) ale aj Rusov? A ak ste o tom počuli, pripúšťate, že to tak môže byť?

20a.

Ak pripúšťate že Rusi obsadili Krym a vyvolali nepokoje, nemyslíte si že bolo prirodzené ak Ukrajina zareagovala? A aj keď jej reakcia bola alebo je považovaná za nepatričnú a s neprimeranými následkami, nemali by sme brať do úvahy fakt, že išlo odpoveď na konkrétnu agresiu?

Viete o tom, že v SNP sa aj povstalci dopúšťali krutostí na civilnom obyvateľstve? Ako je možné, že napriek tomu ich vnímame ako hrdinov? Nie je to náhodou preto lebo vnímame príčiny a následky vojny ktorej boli súčasťou?

Link na diskusiu k tejto téme z r. 2015.

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853565x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu