Založ si blog

Manželské sexuálne povinnosti ženy v islamskom práve

Pozn. na úvod: Tento článok bol pred 24 hodinami, teda včera večer 29.9.2017, zverejnený na blogu Sme. Po cca 20 hodinách od jeho zverejnenia bol z titulky blogu Sme administrátorom blogu, či už na pokyn zhora, alebo na základe vlastného presvedčenia o jeho škodlivosti, odstránený ako nežiadúci. Ponechaný bol len v polohe „Súkromné“, teda dopracovať sa k nemu je možné iba náhodou; ak niekto natrafí na môj blog na Sme-čku. Stalo sa tak bez akéhokoľvek vysvetlenia. Nie som si vôbec vedomý toho, aby čo i len nejaká veta tohto článku porušovala kódex blogera. A pre istotu, aby som si v budúcnosti na blogu Sme už nedovolil kritizovať zvrátenosti v islame, celý môj blog bol vykázaný do rubriky „Mimo váš výber“, čo je krycí názov pre ukážkovú cenzúru, ktorá na spomínanom blogu už dlhšie vládne. Teda aj keby som nabudúce napísal  článok o krásach Tatier, aj na takýto článok by sa táto cenzúra automaticky vzťahovala. Je to v podstate trest pre takého blogera, ktorý sa nevie stotožniť s tým, že islam na najčítanejšom blogu na Slovensku sa kritizovať nevypláca. A potrestané sú následne aj jeho ďalšie články netýkajúce sa islamu a ich potenciálni čitatelia, ktorí by si ich možno radi prečítali, ak by ich videli na titulke blogu, ale ich tam nemajú možnosť vidieť.

Čo viac si môžu na začiatok, resp. na začiatku procesu priať tí, ktorí túžia po tom, aby EÚ bola islamizovaná a aby v nej bolo zavedené právo šaría pre všetkých a v záujme všetkých jej občanov???… Veď my sami kafírovia im v tom nezištne pomáhame a už na začiatku bojujeme za to, aby nebola odkrytá pravda o islame.

Posúďte sami, či ten článok je závadový; ak nepočítame závadovosť z pohľadu islamu, keďže v islame sa kritika islamu trestá. A to tvrdo.

Tu je daný článok v celom znení:

Podľa islamu je každý moslim povinný dodržiavať zákony Alaha, šaríu. Šaría je islamské právo. Cez štúdium šaríe sa možno praktickým spôsobom zoznámiť s Koránom a Mohamedom.

Je to najjednoduchší spôsob učenia sa o islame. Pri tomto štúdiu človek pomerne rýchlo zistí, že islam nie je komplikovaný, nie je nepochopiteľný, je len založený na inom pohľade na humanitu, logiku, vedomosti a etiku. Keď človek pochopí jeho princípy, bude vedieť nielen vysvetliť, čo sa deje a prečo sa to deje, ale bude schopný predpovedať aj ďalšie kroky v procese.

Šaría tvorí základ požiadaviek, ktoré viacerí, alebo mnohí praktizujúci vyznávači islamu vnášajú do neislamských spoločností. Keď sa napr. žiada od nemoslimských škôl, aby poskytli priestory na islamské modlitby, žiada sa tým zaviesť právo šaría, resp. jeho príslušnú časť. Keď moslimská žena nosí zakrytú hlavu, poslúcha tým právo šaría. Keď naše médiá nezverejnili dánske karikatúry s Mohamedom, podriadili sa tým požiadavkám šaríe. Keď džihádisti 11. 9. 2001 zaútočili na Svetové obchodné centrum v New Yorku, a zničili ho, konali v súlade s doktrínou džihádu, ktorú šaría obsahuje a to v nadväznosti na Korán.

Šaría vychádza z princípov Koránu a tiež z princípov iných islamských náboženských/politických textov, a to: z Hadísov (zaznamenané výroky Mohameda) a zo Síry(islamský životopis Mohameda).

Táto trilógia (Korán, Hadís a Síra) je v podstate bibliou islamu. Pritom Korán tvorí len malú časť trilógie. Tvorí len 14 % z celkového počtu slov doktríny islamu.

Šaría nie je nič viac ako zhrnutie a rozšírenie spomínanej trilógie islamu. Šaría je zároveň čosi ako výklad zákona NR SR, aby štátne organizácie a súvisiaci podriadení vedeli, čo môžu a čo nemôžu. Ide o dôsledné pragmatické vysvetlivky do bežnej praxe .

Veľká väčšina islamských učencov súhlasí s tým, že šaría predstavuje Alahovu vôľu v minulosti i v súčasnosti. Všetky národy by ju v jej súčasnej forme mali zavádzať ako jediné posvätné právo.

Na rozdiel od zvykového práva, šaría nie je výkladová a nemožno ju zmeniť.

Klasickým textom šaríe je kniha „Opora pútnika“. Bola napísaná v 14. storočí a venuje sa mnohým témam, vrátane už spomínaného džihádu, ale aj témam ako je politická kontrola nemoslimov, modlitba, závety, dedičstvo, trestanie, súdne pravidlá, využívanie pôdy a iné.

V islame je nespochybniteľné, že šaría je dokonalá. Či už európske, americké a iné zákony sú dočasné, obmedzené a zaniknú; lebo ich vytvoril človek. Oproti tomu právo šaría je (podľa islamu) posvätné právo, lebo pochádza od jediného pravého boha, Alaha, a preto je nie len dokonalé, ale aj univerzálne a večné. Ako tvrdia moslimovia a jedine oni.

Pod zákonom šaríe však neexistuje napr. sloboda vierovyznania, sloboda prejavu, sloboda myslenia, sloboda tlače, neexistuje rovnoprávnosť ľudí, či rovnoprávnosť medzi mužom a ženou.

A práve na túto posledne spomínanú nerovnoprávnosť chce poukázať tento článok, a to konkrétne z pohľadu manželských práv a povinností podľa islamského práva, šaríe:

Šaría m5.1:

Žena je povinná okamžite umožniť manželovi vykonať na nej pohlavný styk, keď: a) ju o to požiada, b) sú doma, c) a žena to fyzicky vydrží.

Odvolávky na konkrétne hadísy: Podľa hadísu Buchari 7,62,81, Mohamed povedal, že najdôležitejšia vec, ktorú žena do manželstva prináša, je jej vagína. Tu je ten konkrétny citát:„Manželská prísaha, ktorej dodržiavanie sa najspravodlivejšie očakáva, je právo manžela na potešenie z manželkinej vagíny.“  

Podľa hadísu: Buchari 7,62,121, Mohamed povedal, že Alah preklína ženy, ktoré sa bránia pohlavnému styku. Tu je ten konkrétny citát: „Ak žena odmietne žiadosť svojho manžela o pohlavný styk, anjeli ju v noci prekľajú.“

V Síre, konkrétne v Ishák 957, nájdeme aj ďalšie informácie o právach manžela: Mohamed poslal Muadha do Jemenu, aby obracal ľudí na vieru. Keď tam bol, spýtali si sa ho, aké práva má muž nad svojou ženou. Žene, ktorá sa ho spýtala, odpovedal takto: „Ak by si šla domov a našla by si tam svojho manžela, ktorému by z nosa tiekol hnis a krv, a ty by si ich sala, až pokým by sa mu nos nevyčistil, stále by si nenaplnila práva svojho manžela.“

Na záver citát z Koránu ktorý povoľuje bitie manželiek: Korán 4:34: Muži sú nadradení nad ženami preto, že Alah dal prednosť jedným pred druhými, a tiež preto, že muži dávajú z majetkov svojich (ženám). A cnostné ženy sú poslušné, pokorné oddané, a strážia skryté kvôli tomu, čo Alah nariadil strážiť. A tie, ktorých spurnosti sa obávate, najprv ich poučte a potom im vykážte miesto na spanie a bite ich, ak sú však poslušné, nevyhľadávajte proti nim ďalšie dôvody. Alah je v skutku vznešený a veľkolepý.“    

Jednou zo samostatných kapitol islamského práva, šaríe, je mrzačenie ženského pohlavia, ženská obriezka. O kameňovaní neverných žien ani nehovoriac.

Napriek všetkému tomu, alebo vďaka tomu? islamskí učenci tvrdia, že Mohamed dal svetu dokonalý príklad toho, ako sú ženy v islame chránené, ako sú v ňom vysoko cenené a že poklad (ženy) treba chrániť pred zlom sveta kafírov.

Súvisiaci článok: https://burkert.blog.sme.sk/c/156750/manzelske-sexualne-povinnosti.html

Link na rozbehnutú diskusiu k článku na blogu Sme a na samotný článok v polohe súkromné:

https://burkert.blog.sme.sk/c/465331/manzelske-sexualne-povinnosti-zeny-v-islamskom-prave.html

https://blog.sme.sk/diskusie/3212442/1/manzelske-sexualne-povinnosti-zeny-v-islamskom-prave.html

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 841815x
Priemerná čítanosť článkov: 4106x

Autor blogu