Založ si blog

Dúbravskí „bojovníci proti bilbordom“ jasne vedú. V ich používaní; samozrejme.

Oproti ďalším dúbravským kandidátom do zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja jasne vedú v počte bilbordov, ktorými, pri príležitosti blížiacich sa župných volieb, kandidáti oblepili našu krásnu podhorskú mestskú časť.

A to ešte nie tak dávno, 9.2.2016, na zasadnutí miestneho zastupiteľstva Bratislava – Dúbravka, vyhlásili bilbordom „vojnu“. Dvaja z nich v pozícii miestnych poslancov (Juraj Káčer a Juraj Štekláč), a ten tretí (Martin Zaťovič) v pozícii starostu. Tento samozrejme za nepredĺženie prenájmov obecných pozemkov bilbordovým firmám ako starosta hlasovať nemohol, ale v diskusii k tomuto zámeru bodu nemal žiadne výhrady; na rozdiel odo mňa. V diskusii som ako poslanec MZ poukázal na to, že nepredĺžením prenájmov naša mestská časť viacmenej zbytočne príde o peniaze z prenájmov, ktoré by sa dali použiť na napr. opravy chodníkov, škôl, škôlok, že ide len o lacné divadlo pre voličov, lebo 80% percent pozemkov, na ktorých sú postavené, sú aj tak v súkromných rukách, na ktoré samospráva nemá dosah, resp. tento je veľmi obmedzený. Našťastie! Pre viacerých dúbravských bojovníkov proti bilbordom… Lebo kde inde by pred voľbami vylepovali svoje tváre?

Zároveň som v zastupiteľstve poukázal na to, že ak miestni poslanci naozaj chcú bojovať proti bilbordom, nech na vec tlačia cez svoje politické strany, aby sa problém riešil systémovo, nie len kozmeticky, ako sa to deje v miestnom zastupiteľstve, len aby poslanci a vedenie mestskej časti zapáčili voličom, že ako bojujeme proti bilbordom… (Vtedy všetci poslanci nášho miestneho zastupiteľstva, až na jedného, a vrátane starostu, boli členmi parlamentných politických strán, ktoré ako jediné môžu vec riešiť. Zákonom). Pripomenul som, že ak to s „vojnou“ proti bilbordom páni poslanci a pán starosta skutočne myslia úprimne, svoju úprimnosť môžu dokázať už v najbližších komunálnych alebo župných voľbách. Samozrejme, ako inak než tým, že bilbordy v kampani už viac krát nevyužijú. Veď tieto existujú aj vďaka im. Keďže kde nie je dopyt, tam nie je ani ponuka.

A tu je jeden z najčerstvejších výsledkov:

dsc01004Dnes vedno spolu, plece pri pleci, zo spoločnej mega fotografie, prostredníctvom bilbordov, deň čo deň, už niekoľko týždňov, na vizuálne strategických miestach Dúbravky, naši bojovníci proti bilbordom „hypnotizujú“ jej obyvateľov; a hlavne potenciálnych voličov. Kto vie, či sa niekto z nich pred tým zamyslel nad zmyslom ľudovej múdrosti: Jména hloupých, na všech sloupích… Pričom v Dúbravke nie je jediný kandidát do župného zastupiteľstva, ktorý by bol známejší ako oni. Teda títo páni by zo spomínaného dôvodu myslím si nepotrebovali ani jeden bilbord.

Ale zjavne pocit výnimočnosti, túžba po funkciách, moci, alebo „len“ ctižiadostivosti, káže inak. A táto si chce všetko poistiť.

Podobným „ráznym nekompromisným spôsobom“ bojuje proti bilbordom, teda vizuálnemu smogu, aj ich kamarát Rudolf Kusý; nazývaný nezávislý… (zrejme pre svoju megalomansky „skromnú“ kampaň). S ním vo volebnej kampani páni z bilbordu spolupracujú, aj keď ešte nedávno neboli tak nezávislí, ako on, keďže v predošlej volebnej kampani, do NR SR, v marci 2016, figurovali na bilbordoch politickej strany SDKÚ-DS. A na nich sa k politickej strane všetci traja hrdo hlásili veľavravným sloganom: „JA SOM SDKÚ“…. A dosť pravdepodobne by ňou (tou SDKÚ) ešte všetci boli, ak by aj ich pričinením, keďže dvaja z nich boli v predsedníctve strany, nebola táto strana úplne, ale úplne potopená, pod vedením ich vtedajšieho kamaráta Pavla Freša. Dnes majú nového kamaráta, do ktorého predpokladám vkladajú nádeje – Rudolfa Kusého.

Ktovie, či tento pán Kusý v boji proti bilbordom nie je ich veľkým vzorom, lebo v rozhovore v novembri 2014 jasne povedal: „Možno som jediný kandidát na starostu, ale ani v tejto kampani ani v predchádzajúcich, som nikdy žiaden bilbord nemal. Dosť mi prekáža, že sú všade a povedal som si, že ak nie som schopný zmeniť systém, tak ho aspoň nebudem podporovať. Mnohí rozprávajú o vizuálnom smogu a potom mestskú časť oblepia desiatkami svojich bilbordov.“ Od jari do jesene 2017 oblepil Kusý svojimi bilbordmi nielen celú Bratislavu, ale celý BSK. Vodu kázal, víno pil. Samozrejme, dnes nemá žiaden problém ani s obhájením tejto svojej transcedentnej premeny. Nuž, rozum, ak treba, dokáže neuveriteľné veci. A to všetko len pre naplnenie pocitu nenahraditeľnosti, túžby po moci, funkciách, alebo „len“  žiadostivosti po cti.

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

90 % blogerov na Pravde podporuje vraha Putina. Fuj! Hanba!

24.02.2024

Minimálne ide o tých blogerov, ktorí na tomto blogu píšu články politické. A minimálne rovnaký počet prokremeľsky orientovaných jedincov je aj medzi diskutujúcimi pod článkami. Veľká časť z nich sú vyložení trólovia. Tých 90 % to je môj odhad. Ale pokojne môžu títo blogeri, a armáda ich spriaznených diskutujúcich, môžu namietať, že ich je ešte viac ako [...]

„Mor ho! “ pre Fica a spol. znamená: „Kolaboruj! “

20.02.2024

Epická báseň „Mor ho!“ sa považuje za najlepšiu hrdinskú báseň v slovenskej literatúre. Prvýkrát bola uverejnená v časopise „Sokol“ v roku 1864. Jej autor, Samo Chalupka (1812 – 1883) sa narodil aj zomrel v Hornej Lehote (okr. Brezno), kde aj, takmer celý svoj život, pôsobil ako kňaz. Jeho poézia je revolučná, je výzvou do boja za národnú slobodu. Teda pravý [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 203
Celková čítanosť: 837758x
Priemerná čítanosť článkov: 4127x

Autor blogu