Založ si blog

Dúbravskí „bojovníci proti bilbordom“ jasne vedú. V ich používaní; samozrejme.

Oproti ďalším dúbravským kandidátom do zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja jasne vedú v počte bilbordov, ktorými, pri príležitosti blížiacich sa župných volieb, kandidáti oblepili našu krásnu podhorskú mestskú časť.

A to ešte nie tak dávno, 9.2.2016, na zasadnutí miestneho zastupiteľstva Bratislava – Dúbravka, vyhlásili bilbordom „vojnu“. Dvaja z nich v pozícii miestnych poslancov (Juraj Káčer a Juraj Štekláč), a ten tretí (Martin Zaťovič) v pozícii starostu. Tento samozrejme za nepredĺženie prenájmov obecných pozemkov bilbordovým firmám ako starosta hlasovať nemohol, ale v diskusii k tomuto zámeru bodu nemal žiadne výhrady; na rozdiel odo mňa. V diskusii som ako poslanec MZ poukázal na to, že nepredĺžením prenájmov naša mestská časť viacmenej zbytočne príde o peniaze z prenájmov, ktoré by sa dali použiť na napr. opravy chodníkov, škôl, škôlok, že ide len o lacné divadlo pre voličov, lebo 80% percent pozemkov, na ktorých sú postavené, sú aj tak v súkromných rukách, na ktoré samospráva nemá dosah, resp. tento je veľmi obmedzený. Našťastie! Pre viacerých dúbravských bojovníkov proti bilbordom… Lebo kde inde by pred voľbami vylepovali svoje tváre?

Zároveň som v zastupiteľstve poukázal na to, že ak miestni poslanci naozaj chcú bojovať proti bilbordom, nech na vec tlačia cez svoje politické strany, aby sa problém riešil systémovo, nie len kozmeticky, ako sa to deje v miestnom zastupiteľstve, len aby poslanci a vedenie mestskej časti zapáčili voličom, že ako bojujeme proti bilbordom… (Vtedy všetci poslanci nášho miestneho zastupiteľstva, až na jedného, a vrátane starostu, boli členmi parlamentných politických strán, ktoré ako jediné môžu vec riešiť. Zákonom). Pripomenul som, že ak to s „vojnou“ proti bilbordom páni poslanci a pán starosta skutočne myslia úprimne, svoju úprimnosť môžu dokázať už v najbližších komunálnych alebo župných voľbách. Samozrejme, ako inak než tým, že bilbordy v kampani už viac krát nevyužijú. Veď tieto existujú aj vďaka im. Keďže kde nie je dopyt, tam nie je ani ponuka.

A tu je jeden z najčerstvejších výsledkov:

dsc01004Dnes vedno spolu, plece pri pleci, zo spoločnej mega fotografie, prostredníctvom bilbordov, deň čo deň, už niekoľko týždňov, na vizuálne strategických miestach Dúbravky, naši bojovníci proti bilbordom „hypnotizujú“ jej obyvateľov; a hlavne potenciálnych voličov. Kto vie, či sa niekto z nich pred tým zamyslel nad zmyslom ľudovej múdrosti: Jména hloupých, na všech sloupích… Pričom v Dúbravke nie je jediný kandidát do župného zastupiteľstva, ktorý by bol známejší ako oni. Teda títo páni by zo spomínaného dôvodu myslím si nepotrebovali ani jeden bilbord.

Ale zjavne pocit výnimočnosti, túžba po funkciách, moci, alebo „len“ ctižiadostivosti, káže inak. A táto si chce všetko poistiť.

Podobným „ráznym nekompromisným spôsobom“ bojuje proti bilbordom, teda vizuálnemu smogu, aj ich kamarát Rudolf Kusý; nazývaný nezávislý… (zrejme pre svoju megalomansky „skromnú“ kampaň). S ním vo volebnej kampani páni z bilbordu spolupracujú, aj keď ešte nedávno neboli tak nezávislí, ako on, keďže v predošlej volebnej kampani, do NR SR, v marci 2016, figurovali na bilbordoch politickej strany SDKÚ-DS. A na nich sa k politickej strane všetci traja hrdo hlásili veľavravným sloganom: „JA SOM SDKÚ“…. A dosť pravdepodobne by ňou (tou SDKÚ) ešte všetci boli, ak by aj ich pričinením, keďže dvaja z nich boli v predsedníctve strany, nebola táto strana úplne, ale úplne potopená, pod vedením ich vtedajšieho kamaráta Pavla Freša. Dnes majú nového kamaráta, do ktorého predpokladám vkladajú nádeje – Rudolfa Kusého.

Ktovie, či tento pán Kusý v boji proti bilbordom nie je ich veľkým vzorom, lebo v rozhovore v novembri 2014 jasne povedal: „Možno som jediný kandidát na starostu, ale ani v tejto kampani ani v predchádzajúcich, som nikdy žiaden bilbord nemal. Dosť mi prekáža, že sú všade a povedal som si, že ak nie som schopný zmeniť systém, tak ho aspoň nebudem podporovať. Mnohí rozprávajú o vizuálnom smogu a potom mestskú časť oblepia desiatkami svojich bilbordov.“ Od jari do jesene 2017 oblepil Kusý svojimi bilbordmi nielen celú Bratislavu, ale celý BSK. Vodu kázal, víno pil. Samozrejme, dnes nemá žiaden problém ani s obhájením tejto svojej transcedentnej premeny. Nuž, rozum, ak treba, dokáže neuveriteľné veci. A to všetko len pre naplnenie pocitu nenahraditeľnosti, túžby po moci, funkciách, alebo „len“  žiadostivosti po cti.

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 851940x
Priemerná čítanosť článkov: 4076x

Autor blogu