Založ si blog

Pán Kandalaft, preukážete svojim čitateľom aspoň časť z ústretovosti, akú očakávate od pani prezidentky SR?

A teda odpoviete na moje otázky?

Prečítal som si Váš článok „Pani Čaputová, budete bojovať aj za mňa?“, v ktorom vyjadrujete svoje želanie, aby sa budúca hlava Slovenskej republiky, na rozdiel od jej predchodcov, konečne postavila za ochranu Palestínčanov a Palestínčaniek pred, ako uvádzate, izraelským násilím.

V článku uvádzate:

„Je mojím hlbokým presvedčením, že Slovenská republika ako člen EÚ musí mať prezidentku alebo prezidenta, ktorý ľudské práva nepodporuje len deklaratívne vo všeobecnosti, prípadne iba selektívne v témach, v ktorých to jeho elektorát ocení…“

Postoj k Izraelu a Palestíne je totiž v dnešnej dobe lakmusovým testom úprimnosti humanistických, ľudskoprávnych a demokratických hodnôt. Kritizovať Čínu, Rusko či Orbánovo Maďarsko, na neprijateľnosti politike ktorých je v demokratickom tábore všeobecná zhoda, je správne, ale zároveň aj veľmi ľahké.“

„Rád by som, aby ste si môj postoj nemýlili s antisemitizmom, ktorý je pre mňa absolútne neprijateľný, či s podporou rovnako neprijateľných násilných a nenávistných hlasov na palestínskej strane.“

 

Z týchto tvrdení jednoznačne vyplýva, resp. zdá sa, že bojujete za ľudské práva, humanizmus, demokraciu, že úprimnosť u Vás hrá prím, rovnako aj odsudzovanie násilia.

 

V tejto súvislosti by ma preto najprv zaujímali Vaše odpovede na tieto otázky:

 

1. Ste moslimom?

2. V izraelsko-palestínskom konflikte ste bez pochybností na strane Palestíny, Palestínčanov. Viete ale niečo vytknúť aj Palestínskej strane? Myslím tým hlavne palestínskych politikov. A ak áno, čo všetko? Myslím v období od r. 1937 do súčasnosti.

3. Majú nemoslimovia v Palestíne aspoň také práva aké majú moslimovia v Izraeli?

4. Dá sa z hľadiska úrovne dodržiavania základných ľudských práv porovnať postavenie židov v Palestíne s postavením Palestínčanov, moslimov, či Arabov v Izraeli? Je to zhruba porovnateľné? A v prípade, že židia v Palestíne nie sú, aké by v nej asi tak mali postavenie z hľadiska dodržiavania ľudských práv, ak by ich tam bolo dajme tomu 10% z celkového počtu obyvateľstva?

5. Vašim odhadom, maximálne koľko percent mužov Palestíny by odpovedalo ÁNO, čo i len na jednu z nižšie položených otázok? Je to viac ako 1%, 5%, 10%, 15%, 20%, 30%…? Koľko?

a) Má Izrael, aj keby sme výrazne oklieštili jeho hranice, resp. zredukovali jeho veľkosť v prospech Palestíny, právo na existenciu?

b) Odsudzujete násilie v islame?

c) Ste za rovnocenné postavenie a práva žien?

d) Mali by mať kresťania a Židia v moslimských krajinách rovnaké práva ako moslimovia?

e) Ste proti trestom a postihom za kritiku islamu?

f) Ste proti postihovaniu ľudí, ktorí opustia islam?

A koľko percent Palestínskych mužov by odpovedalo ÁNO na všetky tieto otázky? Je to viac ako 0,5%, 1%, 2%, 3%, 5%, 10%…? Koľko?

6. Ak by ste žili v Palestíne, dovolili by ste si verejne kritizovať islam a protižidovské prejavy tak ako si bez problémov môžte dovoliť kritizovať Izrael minimálne v demokratických krajinách, ku ktorým sa radí aj Izrael?

 

P.S.: Tento článok s otázkami Vám na vedomie priamo zasielam ihneď po jeho zverejnení.

Odkaz na Váš čánok: http://kandalaft.blog.pravda.sk/2019/05/01/pani-caputova-budete-bojovat-aj-za-mna/

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 851730x
Priemerná čítanosť článkov: 4075x

Autor blogu