Založ si blog

Korona slepota & Otázky, na ktoré pán premiér nemá odpovede

Alebo má? Mne sa nezdá. Skôr začínam mať dojem, že pána premiéra Matoviča postihla „Korona slepota“, že začal byť posadnutý vyhladením Korona vírusu, hoci aj za neadekvátne vysokú cenu. A to nie len materiálnu, alebo finančnú. Dokonca začínam mať dojem, že sa v podvedomí začíname zapájať do akejsi Korona súťaže, o medailové umiestnenie minimálne v rámci EÚ, čo sa týka úspešnosti opatrení zameraných proti šíreniu Korona vírusu. A tieto moje dojmy posilňujú minimálne tieto nezodpovedané otázky zo strany pána premiéra:

Otázka č. 1)

Každý deň na Slovensku pribúda viac ako 110 diabetikov. Väčšina zbytočne. Na onkologické ochorenia zomiera okolo 50 ľudí. Na kardiovaskulárne ochorenia ešte viac. Väčšina zbytočne. A tieto čísla z roka na rok rastú. Nič z toho ale v správach nepočujeme. V súčasnosti vôbec a v minulosti ak, tak len okrajovo. A nikdy sme ich nepočuli ani z úst súčasného premiéra a to ani počas doby, keď bol 10 rokov poslancom NR SR.

Je to v poriadku pán premiér?

Otázka č. 2)

Zato však do nemoty z médií už 4. týždeň aj od neho, alebo hlavne od neho, počúvame a čítame koľko ľudí bolo na COVID – 19 testovaných a koľko z nich pozitívne; aj keď od vypuknutia infekcie má Slovensko na následky tohto vírusu 2 úmrtia, z toho jedno sporné. Na strane druhej tu máme tisíce úmrtí na vyššie uvedené onemocnenia, ktoré prebiehajú v čase, keď sme celé svoje uvažovanie upriamili na jednu jedinú vec.

Prečo je to tak, pán premiér?

Otázka č. 3)

Dokonca počet nakazených ani len neznižujeme o počet vyliečených. Prečo? (Akoby tu išlo o niečo iné, ako by tu išlo o to vykresliť situáciu čo najdramatickejšie).

Otázka č. 4)

Najväčším argumentom stúpencov úplného vypnutia krajiny je,  že vyššie uvedené onemocnenia sa neprenášajú ako vírus, resp. že nejde o infekčné choroby…  Áno, ale pamätáte sa na chrípkovú sezónu 2014/2015? Vtedy len v EÚ zomrelo na chrípku o 217.000 ľudí vo veku nad 65 rokov viac než v iných rokoch. Zastavil sa svet? Vypla sa krajina? Nevypla. Prečo nie?

Otázka č. 4a)

Väčšina z nás si na tú sezónu už ani len nepamätá! Aj keď je tomu len pár rokov. Zato však na to, čo sa deje dnes, v súvislosti s Koronou, tak ľahko nezabudnú, možno ani do konca života, ani oveľa nižšie ročníky ako som trebárs ja. V sezóne 2014/2015 sa v médiách písalo, že: Hoci vyvrcholenie obdobia chrípky príde až v apríli, doteraz (k 6. marcu) už na chrípku u nás zomrelo 19 ľudí. Je to takmer štyrikrát viac úmrtí ako za celú uplynulú sezónu. https://domov.sme.sk/c/7683618/umrti-na-chripku-je-u-nas-najviac-za-posledne-dva-roky.html. Kde bol vtedy pán Matovič, a prečo ako poslanec nebubnoval na poplach??? a nežiadal vypnutie krajiny? Pracoval na dôležitejších veciach? Na akých?

Otázka č. 5)

Ak európskym vládam a teda aj vládam SR, vrátane súčasnej, skutočne išlo a ide o zachraňovanie ľudských životov a ochranu zraniteľných skupín ľudí, vyvstáva tu otázka, ako je možné, že doteraz nerobili v podstate nič pre to, aby zachraňovali ľudí pred zbytočnými úmrtiami na vyššie spomínané ochorenia. V tom nič neurobila žiadna vládna koalícia, keďže tieto čísla neustále rastú. A to ani tá, ktorej súčasťou bol ako koaličný poslanec Igor Matovič v rokoch 2010 až 2012. Preto prvoradá zásadná otázka znie: Naozaj ide práve teraz o ochranu ľudských životov? Naozaj? Úprimne?

Otázka č. 6)

A čo interrupcie? Každý rok sa kvôli nim v EÚ nemôže narodiť 1,3 milióna ľudí. Tomu problému vlády EÚ, vrátane slovenských, za posledné 3 desaťročia dohromady nevenovali ani toľko pozornosti a energie ako Korone za pár týždňov. Nie je to pokrytecké?

Otázka č. 7)

Každá slobodná spoločnosť musí akceptovať určité riziká, že aj keď ročne na našich cestách pri dopravných nehodách zomrie niekoľko stovák ľudí, nemáme na cestách povolenú maximálne 10 km rýchlosť za hodinu, aby sa náhodou niekomu niečo nestalo a ani nezakazujeme používanie áut, aj keď  bez nich by sme mali nulovú dopravnú nehodovosť. Bolo by to ale správne? Asi sotva sa nájde niekto, čo by na to povedal, že by to bolo správne. Prečo ale potom tie riziká nechceme akceptovať pri Korona víruse a zrazu sa správame radikálne odlišne než ako sa bežne správame pri iných porovnateľných alebo ešte väčších rizikách? Alebo chcete tvrdiť nebezpečnosti Korona vírusu sa nevyrovná ani jedna vec spomínaná v tomto článku v ktorom kladiem otázky?

Otázka č. 7)

Pán premiér Matovič, keď ešte nebol premiérom, ale poslancom NR SR, obviňoval vládnuci Smer – SD, že má na svedomí stovky, či dokonca tisícky ľudských životov pre Smerom vytunelované, či vinou Smeru nefungujúce zdravotníctvo. Preto otázka znie: Ako asi bude vyzerať naše, podľa bývalého poslanca Matoviča vinou Smeru úbohé zdravotníctvo, keď nám klesne ekonomika čo i „len“ o 10%? (A  to nie len zásluhou skutočne opodstatnených opatrení, ale aj prehnane opatrných – nie nejako zvlášť sa líšiacich od charakteru prípadného obmedzenia povolenej rýchlosti v obciach na 10 km/hod).

Otázka č. 7a)

Má pán premiér spočítané aj to, koľko ľudí môže zomrieť a zošalieť na následky vážneho ochromenia ekonomiky, vrátane dopadu na zdravotníctvo, ak v tejto dobe nebudeme dostatočne vážne brať skutočnosť, že zdravie a ekonomika sú spojené nádoby, a podľa toho sa aj správať?

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 852068x
Priemerná čítanosť článkov: 4077x

Autor blogu