Založ si blog

Aký trest si zaslúži človek, ktorý radšej nechá padnúť krajinu než by si mal priznať omyl?

Mnohí by povedali, alebo hovoria, že premiér Matovič dilemu, či zachraňovať ľudské životy, alebo ekonomiku, už má vyriešenú – ľudské životy. Ja si to nemyslím, že to má vyriešené; aj keď od začiatku hrá voličom na city a vystupuje ako záchranca Slovenska pred smrtonostnou pandémiou. O jeho, a nielen jeho pokrytectve v súvislosti s Koronou viac tu: Korona slepota & Otázky, na ktoré pán premiér nemá odpovede

Myslím si, že vnútorne dosť bojuje. Ale nie s dilemou, či zachraňovať ľudské životy, alebo ekonomiku, ale s tým, v akej rýchlosti bude zaraďovať spiatočku, resp. vracať sa k zdravému rozumu – teda začať vnímať aj druhú stránku veci a hlavne, podľa toho sa aj správať. Nemôže byť predsa taký idiot, aby nevidel spojitosť medzi ekonomikou a zdravím občanov.

Vie, že príliš veľká rýchlosť zaraďovania spiatočky na jednej strane, by znamenala jeho nepriame priznanie, že sa mýlil, ak sa týždne ako premiér správal podľa nepochybne chybného vzorca, a to: že zdravie národa a ekonomika nie sú prepojené nádoby. Navyše by tým dal za pravdu svojmu najväčšiemu súperovi vo vládnej koalícii – Richradovi Sulíkovi. Niečo len ťažko predstaviteľné.

Na strane druhej má premiér možnosť zaradiť pomalú rýchlosť – pomalú rýchlosť k návratu k zdravému rozumu, k zlatej strednej ceste, k zmyslu pre proporcionalitu, ktorý v tejto situácii Slovensku, teda jemu, alebo v 1. rade jemu, jednožnačne chýba. Pomalá rýchlosť k zaraďovania spiatočky by premiérovi síce dokázala zachovať si „svoju tvár“ u pomerne veľkého množstva svojich voličov, ale za cenu ťažko vyčísliteľných nemalých škôd na ekonomike, a tým aj na zdravotníctve a logicky aj na zdraví občanov (vrátane duševného), ktorých zďaleka nekvári a neberie životy len COVID-19.

Zjavne volí možnosť č. 2, aby nestratil svoju tvár – záchrancu životov.

A tak kým napr. v Rakúsku, Česku, Nemecku, a nie len tam, kde na priemer obyvateľov evidujú oveľa viac prípadov úmrtí ľudí, u ktorých bol zistený Covid-19 (v drvivej väčšine prípadov v súbehu s chorobami na ktoré sa bežne zomiera), už uvoľnili pomerne drastické bezpečnostné opatrenia (aj keď to nemusí byť natrvalo), lebo im ide nielen o ochranu zdravia občanov, ale aj o ochranu pracovných miest, keďže si uvedomujú spojitosť medzi ekonomikou a zdravím,

tak u nás sa všetko pomaly podriaďuje tomu, ako sa vyspí jeden človek. Na čele s ním má Slovensko už niekoľko dní iba plán, že 20.4.2020 predstaví plán…, postupného upúšťania od viacerých, ak nie mnohých veľmi sporných opatrení.

O vyššie uvedenom prepojení, ekonomiky a zdravia občanov, pán premiér s najväčšou pravdepodobnosťou veľmi dobre vie; len sa to snaží vo svojom vedomí, aby nestratil svoju tvár záchrancu Slovenska pred hnusobou…, potláčať. Bojuje myslím si najviac sám so sebou, so svojim Egom.

Od miery jeho sebareflexie, ktorá je zatiaľ dosť nízka, až nulová, však záleží koľko ďalších zbytočných škôd ešte vznikne, alebo už nevznikne. Každý deň jeho otáľania – priznať si v tejto zásadnej veci chlapsky omyl, má za následok ďalšie a ďalšie zbytočné a ťažko vyčísliteľné škody na ekonomike – zdravotníctve – občanoch.

Žiaľ, pre neho sú zdá sa prvoradejšie otázky, ako napr.: „Aký trest je podľa vás spravodlivý pre človeka, ktorý opatruje staručkých ľudí v domove sociálnych služieb a zatají, že bol napr. v Taliansku na dovolenke?“…, ktorú nedávno sám nastolil, a ktorú by mal riešiť iba zodpovedný orgán, alebo orgány. Radšej by mal pán premiér dať odpovede na minimálne tých 8 zásadných otázok, ktoré sú v linku vyššie. Nedá ich, lebo ak by pri ich zodpovedaní mal byť úprimný, musel by odpovedať aj na otázku z názvu článku. A úprimná odpoveď na ňu by ho nepotešila.

Nehovoriac ešte o tom, že ak je pravdou to, čo tvrdí prezidentka Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb SR – Anna Ghannamová, tak v tom prípade je to pre premiéra a jeho ministra zdravotníctva veľký prúser. Ghannamová tvrdí, že premiéra už dávno pred danou tragickou udalosťou žiadala o testovania v zariadeniach sociálnych služieb. Až cez uplynulý víkend (rozhovor poskytovala v stredu 15.4.2020), keď v Pezinku zistili v Domove sociálnych služieb hromadnú nákazu koronavírusom u 47 ľudí, sa vláda rozhýbala. Ale ako! „Dodnes nevieme, ako sa koronavírus v domove ocitol, ale Matovič spustil na našich zamestnancov verejný lynč! Pritom povinnosť testovania sme žiadali tri týždne… On chce trestať. Koho? Nech potrestá svojho ministra zdravotníctva, že nekonal skôr,” rozhorčuje sa v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk Ghanamová.Bližšie tu: https://www.parlamentnelisty.sk/arena/rozhovory/Ghannamova-Premier-nas-ignoroval-kym-sa-nenakazilo-47-ludi-a-potom-Chcel-trestat-Spustil-verejny-lync-na-nasho-zamestnanca-353791

Pán premiér v tom ale nie je sám. Spoluzodpovednosť za zbytočné, a to nie len ekonomické škody, ktoré pácha jeho Korona slepota, spolu s ním, nesie aj jeho 53 obyčajných poslancav – „nezávislých osobností“ – „nezávislých poslancov“…, z ktorých drvivá väčšina na verejnosti mlčí, aby im to veľký šéf nezrátal. Nepochybujem o tom, že ak by boli v opozícii a takto nezodpovedne by sa na čele vlády správal niekto iný, kritizovali by jedna radosť.

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853790x
Priemerná čítanosť článkov: 4085x

Autor blogu