Založ si blog

Niečo za niečo pán premiér? A jeden Vami zachránený život za koľko iných životov?

Zrejme nejeden, čo v pondelok 20.4.2020 pozeral Vašu tlačovku, vyronil nie len jednu slzičku nad tým, ako ste sa pán premiér po dlhých dňoch váhania napokon zľutovali nad ne/poslušným národom, a dovolili ste mu nejaké tie „zábavky“…, ALE samozrejme s tým, že ak nebudeme poslúchať!…, hneď pôjdeme za trest kľačať do kúta!… Veď niečo za niečo!…, ako ste povedali.

Už len čakám kedy vymyslíte systém ako nás budete známkovať, či bodovať. Ľudí sa Vám podarilo za tých pár týždňov tak svocknúť, že rúška nosia dokonca v autách a v lesoch. Kto vie, či v nich mnohí aj nespia, alebo aspoň s nimi doma pozerajú TV správy, aby nebodaj nenakazili zarúškované hlásateľky počas doby kým nepríde na radu hlavný bod správ – Vaša prezentácia, aby ste im na konci dňa doplnili od rána očakávanú dávku negativizmu .

Nuž ja sa tak profesorsky, s takým pocitom dôležitosti, ktorý z Vás včera žiaril v danom Vašom prejave k nám občanom Slovenska, nesprávam ani k žiakom ZŠ, ktorých učím. A aby sme Vás ako občania mohli brať vážne, aby sme si vštepili do pamäte Vaše posolstvo mesiaca, museli ste nám dokolečka prízvukovať, že vláda, opravujem Vy, nám síce dovolíte otvoriť nejaké tie prevádzky, športoviská, zábavky…, ale!… „niečo za niečo!“… Ako by sme boli detičky, ktoré treba viesť za ručičky, alebo dokonca stádom blúzniacich oviec.

 

Niečo za niečo pán premiér? Noazaj? Tak skúsme:

Mnohých občanov by zaujímalo, či 1 zachránený život vďaka Vašim Korona opatreniam

(ignorujúcich fakt, že zdravie a ekonomika sú spojené nádoby, ignorujúcich ho aj v takých prípadoch, kde je riziko šírenia nákazy minimálne, alebo žiadne, pri dodržaní určitých jednoduchých zásad),

nebude v konečnom dôsledku stáť viac, alebo o dosť viac zivotov kvôli, z veľkej časti zbytočne, poškodenej ekonomike, a tým v konečnom dôsledku aj poškodenému zdravotníctvu.

Podľa istého výpočtu, môže jeden život, zachránený vďaka príliš prehnaným opatreniam proti šíreniu Korona vírusu s katastrofálnym dosahom na ekonomiku, stáť v konečnom dôsledku až 70 životov stratených kvôli poškodenej ekonomike vplyvom týchto opatrení.

Daň, ktorú Slovensko už teraz zaplatilo za neschopnosť zodpovedných uvedomiť si, že zdravie obyvateľstva a ekonomika sú prepojené nádoby, resp. daň za vypnutie zdravého rozumu, je veľmi vysoká. Hlavný hygienik predsa nemôže suplovať premiéra, resp. premiér sa nemôže pri svojom rozhodovaní alibisticky odvolávať na to, čo povie hlavný hygienik a nevidieť druhú podstatnú stránku veci – ktorou je pád ekonomiky. A výlučne na hlavného hygienika a jeho tím ste sa alibisticky odvolávali aj pri Vašom včerajšom posolstve mesiaca o uvoľňovaní niektorých opatrení. Ešteže sa s ním pred tým pozhováral minister hospodárstva, lebo kto vie, či by ste nezmyselne zavreté malé prevádzaky do leta vôbec otvorili.

Je tých 70 : 1 prehnaný odhad? Tak nech to vaši odborníci, ale aj s odborníkmi, ktorých navrhne napr. minister hospodárstva (aby to bolo čo najobjektívnejšie), konečne prepočítajú a my budeme netrpezlivo čakať na spoločný odhadovaný výsledok, resp. kde sa tie čísla stretnú.

Naozaj ste si istý, že po takomto prepočítaní, sa vyššie uvedené číslo 70 zmení na nulu?

 

Zaujímalo by nás, čo by ste povedali na to, ak by vám nestranný tím odborníkov vyrátal, že:

každý deň Vašej nerozhodnosti, váhania, alibizmu, čo i len odo dňa, kedy ste oznámili plán, že predstavíte plán… otvárania drobných prevádzok (14.4.2020), ktorý mal, alebo mohol prísť minimálne po Veľkej noci, teda 14.4.2020,

stál slovenskú ekonomiku toľko a toľko miliónov eur, z ktorých taká a taká časť mohla ísť na zdravotníctvo,

čo by mohlo zachrániť životy toľkým a toľkým ľuďom, ktorí už pred Korona krízou zomierali každoročne na zďaleka nie ideálne fungovanie nášho zdravotníctva…

No čo by ste na to povedali? Ja viem, radšej takú úlohu nikomu nezadáte a už vôbec nie takým odborníkom, ktorých si nevyberiete Vy. Či?

 

Nie je to tak dávno čo ste Vy osobne ostro obviňovali bývalú vládu, že má na svedomí 5.000 ľudských životov! za to, ako zle riadi či rozkradá naše zdravotníctvo.

Ktorý tím prosím Vás pán premiér Vám vtedy vypočítal tých 5.000 obetí vďaka zlému riadeniu štátu a zdravotníctva, či ich rozkrádaniu zo strany bývalej vlády?

Prečo kvality daného tímu nepoužijete aj dnes? Ja viem, odpoveď nemáte. Mýlim sa? Podobne ako ste doposiaľ nedali odpovede na týcho 8 zásadných otázok:

https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2020/04/13/korona-slepota-otazky-na-ktore-pan-premier-nema-odpovede/

 

Prosím Vás pán premiér, nezneužívajte skutočnosť, že o úmrtiach v dôsledku Korony aj vďaka Vášmu výdatnému masmediálnemu masírovniu vie každý, zatiaľ čo o úmrtiach v dôsledku, do nemalej miery zbytočne poškodenej ekonomiky (kvôli prehnaným opatreniam), bude vedieť len zanedbateľná časť obyvateľstva, lebo ani zďaleka sa im nebude venovať toľko publicity ako úmrtiam na Koronu. Nehovoriac ešte o tom, že drvivá väčšina prípadov, ktoré sa evidujú ako Korona úmrtia, tvorili súbeh viacerých chorôb a je len sotva možné zistiť, na čo skutočne títo ľudia zomreli.

Ďalej nezneužívajte,  že vo vašej vládnej koalícii sa Vám Sulík nepostaví, lebo nechce mať na svedomí ďalší pád vlády (aj keď ten prvý nespustil on) a zvyšní dvaja koaliční partneri sú radi, že sú radi.

 

Na záver:

Na stránke Menej štátu je zaujímavý článok, ktorý hovorí, že konkrétne britský zdravotnícky systém NHS napríklad počíta s tým, že dodatočných 15 000 libier (nahrubo 20 000 dolárov) v zdravotníctve dokáže v priemere “kúpiť” jeden rok života. Ak teda napríklad liečba za 600 000 dolárov dokáže zachrániť človeku život, a daný človek žije vďaka tomu o 30 rokov dlhšie, na každý rok jeho života zdravotníctvo v priemere vynaložilo spomínaných 20 000 dolárov. Samozrejme, ide len o priemery – v niektorých prípadoch stojí záchrana života oveľa viac peňazí a väčšinou pravdepodobne oveľa menej. Záchrana jedného celého života, pri ktorom by sme počítali s dožitím 75 rokov, by tak stála 1,5 milióna dolárov.

Väčšina sveta však je podstatne chudobnejšia ako Spojené kráľovstvo – podľa autora daného článku v priemere 3-násobne. Rovnaké množstvo peňazí by tak teoreticky dokázalo v chudobnejších krajinách zachrániť podstatne viac životov ako v Británii.

Navyše, na zdravie a dĺžku dožitia populácie nevplýva len samotné zdravotníctvo, ale aj celková ekonomická úroveň. Vďaka nej majú ľudia jednoduchší a spoľahlivejší prístup k jedlu, bývaniu, ku kúreniu a energiám, ako aj k ďalším nevyhnutným veciam. Lepší výkon ekonomiky tiež koreluje s nižšou kriminalitou. A to jednak vďaka tomu, že viac ľudí poctivo pracuje, namiesto toho, aby sa zo zúfalstva uchyľovali ku kriminalite, tak aj vďaka tomu, že lepšia ekonomika prináša aj viac prostriedkov na boj proti kriminalite. Nesmieme tiež zabudnúť na to, že so stúpajúcim výkonom ekonomiky sa zlepšuje psychické zdravie, čo opäť šetrí životy, od menšieho výskytu srdcovo-cievnych chorôb, po menší výskyt duševných chorôb a s tým súvisiacich samovrážd. https://www.menejstatu.sk/1-zachraneny-zivot-vdaka-karante…/

Súvisiaci článok: Koľko stojí ľudský život – https://iness.sk/sk/int-32020-kolko-stoji-ludsky-zivot

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 855416x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu