Založ si blog

Argument obhajcov islamu č. 2 – Si islamofób a šíriš nenávisť voči moslimom!

Keďže fóbia je neodôvodnený strach z niečoho, tento pojem sa na islam nehodí, pretože nie je neodôvodnené obávať sa vyhodenia do vzduchu v mene islamu. Nech už k takýmto útokom dochádza kdekoľvek, sú motivované konkrétnou ideológiou – islamom. Islamofóbia preto nie je vhodné označenie. Lepším označením pre tento jav by bolo označenie „legitímne obavy“.

Islam nie je len náboženstvo, ale aj, alebo hlavne, politický systém s politickými cieľmi,

takže kritiku islamu je správnejšie nazvať politickou kritikou, resp. kritikou politickej ideológie, čo je ale úplne legitímna činnosť.

Islam je ideológia a jej odmietnutie sa nedá nazvať fóbiou. Nazvať kritika ideológie fóbom je omyl.

Všetky ideológie majú svojich kritikov a odporcov. Prečo človeka, ktorý kritizuje  fašizmus, alebo prejaví strach z jeho sympatizantov, nenazvete „fašistofób“?

Pojem islamofóbia je technicky aj logicky nesprávny a zavádzajúci.

 

Argument č. 2a) Si bigotný!…

 

Bigotnosť je nadržiavanie za každú cenu, či už svojmu náboženstvu, rase, alebo politike a zároveň intolerancia voči tým, ktorí sa odlišujú.

To, že medzi tými, ktorí sa pokúšajú zastaviť neúprosné prenikanie islamu, sú aj ľudia bigotní, ešte zďaleka neznamená, že bigotní sú automaticky všetci, čo tak robia. To by sme potom museli za bigotných označiť napr. aj všetkých kritikov fašizmu.

Protestovanie proti postupnému presadzovaniu islamského práva (šaríe) aj v demokratických krajinách Európy je snahou o zachovanie demokracie, keďže islam demokraciu neuznáva, rovnako ako ani rovnocenné postavenie žien, náboženskú slobodu, slobodu prejavu atď. atď.

 

Argument č. 2b) Šíriš nenávisť voči moslimom!…

 

Právo šaría zahrňuje systém právne nariadenej nenávisti.

Mohamed, podľa toho, čo o ňom hovorí samotný islam, vyjadroval nenávisť voči nemoslimom. Ohováral ich, okrádal ich, mučil ich, zabíjal ich, znásilňoval ich a bral si ich ako otrokov. Moslimovia sa majú riadiť jeho príkladom. Hovorí sa to v Koráne viac ako sedemdesiat krát. (A už od roku 632).

Podľa islamu sa musíme podrobiť islamskému právu. My všetci. Dobrovoľne alebo nasilu.

Poukazovanie na zdroj nenávisti, na základné islamské doktríny, na strane jednej, a šírenie nenávisti na strane druhej, sú logicky dve rozdielne veci.

 

Argument č. 2c) To, čo hovoríš, je rasistické!

 

Politická kritika a tiež kritika náboženskej doktríny sú legitímne činnosti v slobodnej krajine. Zakázaná je iba v islamských krajinách. Lebo inak by to bolo v rozpore s islamom a moslimovia sa chcú, alebo musia riadiť islamom.

Ak budeme o islame rozprávať teraz, v pokojnejších časoch, môžeme tým predísť ešte mnohým nešťastiam vyplývajúcim z dôsledného plnenia islamskej doktríny.

Na Zemi sú moslimovia každej rasy. Ani keby niekto povedal: „Všetci moslimovia sú zlí“… tak by to nebol rasizmus. Bolo by to nadmerné zovšeobecňovanie, ale nie rasizmus.

Keby niekto povedal, že princípy, náborové praktiky a techniky indoktrinácie Ku Klux Klanu sú nebezpečné pre občianske práva v Amerike, nazval by niekto toto vyjadrenie „rasistickým“? Nazvali by to „nenávistným prejavom“? Alebo KuKluxKlanofóbiou?

 

Argument č. 2d) Si nábožensky intolerantný!

A)

Ak by sa fašizmus schovával za nejaké náboženské články a ktorýkoľvek človek by sa ho opovážil kritizovať, nazvali by ste nábožensky intolerantným? Väčšia časť islamskej trilógie sa nezaoberá náboženskými otázkami, ale neveriacimi, a tým, ako sa s nimi vysporiadať, ak sa dobrovoľne nepodriadia islamu. Vrátane ich likvidácie.

Nie je múdre byť tolerantný voči totalitným ideológiám. Fašizmus sa v minulom storočí presadil aj, alebo hlavne preto, lebo tí, ktorí sa mu mohli zavčasu postaviť na odpor, boli príliš tolerantní, alebo ľahostajní.

Naozaj je potrebné brániť nábožensky intolerantné „náboženstvo“?

Som toho názoru, že tí, čo ho nebránia, ale naopak, snímajú jeho masku mierumilovnosti, tí v skutočnosti bránia náboženskú toleranciu.

Ak chceme zachovať náboženskú slobodu, mali by sme sa voči agresívnemu a intolerantnému náboženstvu ohradiť, nie hájiť ho, ako je tomu vo všeobecnosti dnes, či už v mienkotvorných médiách, alebo vo vysokej politike. Inak nastane koniec náboženskej tolerancie. Nastane oslabenie a nakoniec možno aj zrušenie všetkých ostatných náboženstiev.

B)

V Británii, Nemecku, Francúzsku, Švédsku… sú oblasti, kde sa praktizuje šaría. V USA islamskí šovinisti ovplyvňujú americké učebnice, čím zavádzajú študentov pokiaľ ide o povahu islamu a históriu násilnej a agresívnej islamskej expanzie. Vlády ustupujú  islamskému nátlaku. Toto sa musí, resp. by sa malo zastaviť, pretože nátlak na ďalšie ústupky sa nikdy nezastaví. Je totiž povinnosťou pravého moslima spolupôsobiť, aby celý svet bol privedený pod vládu islamského práva.

Po protestantskej reformácii, a po mnohých rokoch prenasledovania a vojen, Briti zaviedli novú politiku, ktorá je koreňom nášho modelu dnešnej náboženskej tolerancie. Británia vtedy cirkvám povedala: Budete tolerantní voči ostatným náboženstvám, alebo nebudete v tejto krajine mať povolené fungovať. A toto na nich zafungovalo. Otázne je, ako by v Británii na takúto výzvu zareagovali islamskí duchovní, ak by boli súčasne vyzvaní, či sa môžu vzdať tých mnohých islamských veršov, ktoré vyzývajú na náboženskú intoleranciu (a nie len intoleranciu, ale aj na likvidáciu inovercov, ak sa nechcú podriadiť islamu). Vtedy by sa ukázalo aká je skutočná tolerancia predstaviteľov islamu, či naozaj korešponduje s tou mierumilovnou, ktorú ukazujú, alebo chcú ukazovať; a zďaleka nie len v Británii.

C)

Čo je extrémne, xenofóbne, alebo rasistické na tom:

  • že sa chceme obklopovať ľuďmi, ktorí sú nám kultúrne podobní?
  • ak sa nám protiví „kultúra islamu“, ku ktorej patrí napr. aj vraždenie dcér za to, že sa odmietli vydať za toho, ktorý im bol vybraný otcom a vybrali si manžela (nepíšem manželov, lebo výsadu byť v manželstve nie s jednou osobou, ale so štyrmi, majú v „rovnoprávnom“ islame len muži) na základe vlastného výberu, alebo sa nebodaj vzdali islamu!?
  • ak odsudzujeme „kultúru islamu“ na základe ktorej sa dievčatám urezáva klitoris a pysky ohanbia?

V tom výpočte by sme mohli pokračovať ešte dlho.

 

Súvisiace články:

Argument obhajcov islamu č. 1 – Extrémizmus sa týka len malej časti moslimov

Zo života Mohameda podľa islamu. Len pre silné žalúdky

Zoznámte sa s „náboženstvom mieru“. A zvlášť s jeho extrémne „mierumilovnými“ článkami

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael

16.04.2024 06:10

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu, ale oddelene. Časť pomoci budú pôžičky.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 850882x
Priemerná čítanosť článkov: 4071x

Autor blogu