Založ si blog

K premnoženosti funkcií na BA magistráte sa Káčer a Zaťovičová radšej nevyjadrili.

Ako vidia (1. polčas) fungovania magistrátu Hlavného mesta SR pod jeho novým, resp. súčasným vedením, to bola otázka z 11.11.2020 na všetkých troch dúbravských mestských poslancov:

Zdenky Zaťovičovej (v súčasnosti zároveň 3. námestníčka primátora),

Juraja Káčera (3. námestník primárora do 15.9.2020) a

Ľuboša Krajčíra,

s tým, že pani Zaťovičová a pán Káčer dostali aj podotázku, či súhlasia s vyjadrením svojho kolegu poslanca

 

Ľuboša Krajčíra, ktorý sa k veci už pred tým na sociálnej sieti vyjadril takto:

 

Bratislavský magistrát (v tomto volebnom období) vytvoril funkcie ako napríklad – splnomocnenec pre bezpečnosť (pričom máme šéfa mestskej polície), splnomocnenec pre životné prostredie (aj keď máme vedúceho oddelenia životného prostredia), splnomocnenec pre komunikáciu so starostami (pričom existuje komunikačné oddelenie), máme XY asistentiek a kopec poradcov primátora a X ďalších splnomocnencov a zamestnaní (pracovných miest), ktoré predchádzajúce vedenie magistrátu nepotrebovalo. Títo splnomocnenci nie sú zadarmo, ale poberajú veľmi slušné platy – čo tuším bolo oproti predchádzajúcemu vedeniu magistrátu aj vyčíslené na niekoľko miliónov navyše. Pani viceprimátorke Štasselovej, ktorá má na starosti popravde ani neviem čo (teda poznám jej náplň práce, ale nepoznám výsledky), ktorá napísala kritický blog na poslankyňu NR SR Krištúfkovú, jej by som odporúčal pracovať pre ľudí a ukázať výsledky a potom hodnotiť ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť bez nároku na odmenu. Uzavriem to takto: Poslankyňa Krištúfková je (bola v čase písania vyjadrenia) splnomocnenkyňou vlády a to bez nároku na odmenu a Bratislavský magistrát má na mnohé oblasti splnomocnencov z radov tímu Matúš Vallo s kráľovskými odmenami, aj keď všetky oddelenia na magistráte, pokrývajúce príslušné oblasti, majú svojich vedúcich.

 

Pán poslanec PhDr. Ľuboš Krajčír svoje vyjadrenie neaktualizoval a zvyšní dvaja poslanci sa k veci vyjadrili nasledovne:

 

Ing. Juraj Káčer:

 

Je to síce niečo staršie, ale z článku „Šport sa stal jednou z dôležitých tém Bratislavy“ zverejnenom na stránke Informačného magazínu Bratislavy, si je možné spraviť predstavu o mojej práci na magistráte, keď som v tomto volebnom období zastával funkciu námestníka primátora Bratislavy pre oblasť športu, školstva, komunikácie s BSK a bezpečnosti.

Ku konkrétnym personálnym otázkam sa neviem vyjadriť, nepoznám náplne spomínaných zamestnancov, avšak viacero spomínaných má svoje konkrétne úlohy pri plnení ktorých som sa s nimi dostával do styku.

 

Mgr. Zdenka Zaťovičová: 

 

Nakoľko som 16.9.2020 prebrala agendu po Jurajovi Káčerovi, ktorý sa vzdal funkcie námestníka primátora, tak článok, na ktorý odkazuje, súvisí aj s výkonom mojej práce. Ako námestníčka primátora pre šport, školstvo, cestovný ruch/turizmus pokračujem v už rozbehnutých, v článku spomínaných projektoch, a zároveň pracujem v príprave na ďalších, ktoré ešte nebudem konkretizovať, keďže sú v štádiu návrhov a príprav. Momentálne prebieha na magistráte príprava rozpočtu na r. 2021 a tak mnohé veci budú záležať od schválených financií pre jednotlivé oblasti. Tohtoročná situácia ohľadne Covid-19 celkovo mnohé veci skomplikovala a mesto aj mestské časti musia tomu prispôsobiť svoje rozpočty.

K personálnym veciam mi neprináleží sa vyjadrovať a tak ich nebudem komentovať.

 

VYŠSIE UVEDENÉ ZNENIE ČLÁNKU, pod názvom: „Funfovanie magisrátu hl. mesta očami dúbravských mestských poslancov“ BOLO ZASLANÉ DO DÚBRAVSKÝCH NOVÍN 3.12.2020 a dané na vedomie vyššie uvedeným poslancom.

 

VOČI ZVEREJNENIU VYŠSIE UVEDENÉHO ZNENIA ČLÁNKU V DÚBRAVSKÝCH NOVINÁCH SA OHRADIL POSLANEC JURAJ KÁČER (a to v e-mailovej komunikácii, na základe ktorej som článok poslal do redakcie novín a vyššie uvedeným mestským poslancom na vedomie), A TO NASLEDOVNE:

 

„Takto to kontextuálne nedáva žiadny zmysel a preto žiadam môj komentár vypustiť. Zjavne ma autor nepochopil. Samozrejme ako alternatívu dávam uverejnenie článku ako celku v kontexte (cely článok na ktorý som dal link). Samozrejme, ak je záujem urobiť so mnou článok o fungovaní magistrátu, pripadne odpovedať na konkrétne otázk , tak som k dispozícii. Neviem ako fungujú momentálne Dúbravské noviny, ale písať článok o FB statuse (poslanca Krajčíra) mi príde zvláštne a obsahovo prázdne.

 

REAKCIA AUTORA ČLÁNKU:

 

predpokladám, že Juraj Káčer sa radšej nevyjadrí k mojej námietke, ktorá znie: MOJA OTÁZKA ZJAVNE NEZNELA, že ako naši mestskí poslanci hodnotia  s v o j e  fungovanie na magistráte, ale fungovanie  m a g i s t r á t u,

lebo to by musel byť kritický na adresu vedenia magistrátu, ktorého donedávna bol súčasťou.

Snažiť sa z toho vykrútiť „argumentom“, že: „písať článok o FB statuse (poslanca Krajčíra) mi príde zvláštne a obsahovo prázdne“

je argument stojaci na vode, argument zahmlievajúci, lebo podstatnejšie ako to, kde poslanec svoj názor vyjadrí, je to, čo ten názor obsahuje. Navyše, ak by poslanec Ľuboš Krajčír za svojim statusom na FB nestál, tak by ho odvolal; čo sa ale nestalo.

Podobne je to s Káčerovým argumentom, že kto má záujem urobiť s ním rozhovor (článok) o fungovaní magistrátu, prípadne odpovedať na konkrétne otázky, tak on je k dispozícii…

Veď otázku už dostal. A odpovedal na ňu: Ku konkrétnym personálnym otázkam sa neviem vyjadriť, nepoznám náplne spomínaných zamestnancov…“…  

A koho zaujíma odpoveď na nejakú inú otázku, alebo otázky, nech ich pánovi poslancovi položí. Ja som sa zaujímal o to, ako vidia naši dúbravskí mestskí poslanci fungovanie magistrátu v tom, k čomu sa vyjadril poslanec Ľuboš Krajčír.

Preto znenie článku zaslaného do redakcie DN meniť nebudem. Aj keď tuším aký osud ho postihne.

 

REAKCIA PÁNA POSLANCA KÁČERA:

 

Marcel, síce nemám moc času ale teda ešte raz, nedávam ti súhlas meniť kontext mojej správy, ani môjho vyjadrenia . 

Nedávam ti právo na autorizáciu, keďže si pozmenil zmysel, a ak som to správne nepochopil ja, čo je nevylučujem, tak stále platí prvá veta.

 

REAKCIA AUTORA ČLÁNKU:

 

Juraj, je to neštandardné až detinské, aby si politik, ak dostane otázku od svojho voliča, chce odpovedať na nepoloženú otázku, alebo otázky

a ak mu to nebude umožnené, nedá článku svoju autorizáciu.

O žiadne pozmenenie zmyslu Tvojej odpovede nemohlo ísť. A to z jednoduchého dôvodu: Lebo k žiadnej zmene Tvojej odpovede na položenú otázku nedošlo. Zachoval som v nej aj odkaz na iný článok o Tvojej činnosť na magistráte, aj keď sa položenej otázky netýkal.

A ak niečo v danom článku bolo vybrané z kontextu, tak „len“ to, že aj Tvoja funkcia, funkcia 3. námestníka primátora, bola jednou z tých nových, ktoré za primátorovania Valla vznikli. Alebo sa mýlim?

Odpoveď žiadna.

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853585x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu