Založ si blog

Ukrajina nemusí predstavovať Dobro. Rusko však Zlo predstavuje.

A to minimálne od 24. februára 2022, kedy vojensky napadlo Ukrajinu.

BOJ DOBRA SO ZLOM 

Nie, na Ukrajine neprebieha boj Dobra so Zlom. Kým ale o Ukrajine nemôžeme povedať, že je stelesnením Dobra, o Rusku môžeme, hádam bez akýchkoľvek výčitiek svedomia povedať, že Rusko dnes, opäť raz, predstavuje Zlo, a tiež to, že na Ukrajine prebieha boj Zla proti Normálnosti, že Zlo napadlo Normálnosť.

Avšak kým Rusko vojensky likviduje Ukrajinu uctievači Putina, svedkovia ačohentizmu atď. a pod., namiesto odsudzovania ruskej agresie svoju energiu venujú vyhľadávaniu a šíreniu všetkého možného, a neraz aj nemožného, čo by mohlo čo najviac očierniť Ukrajinu a Ukrajincov.

A prečo to robia? Nuž preto, aby Rusom dávali mandát k okupácii samostatného suverénneho štátu. Je to odporné.

Ukrajinci sú ľudia so všetkými necnosťami, ktoré má však každý národ.

Medzi Ukrajincami sú grázli, lumpovia, zlodeji, vrahovia, podrazáci, hysterici, alkoholici, feťáci, leniví lempli aj sexuálni násilníci. Takí ľudia sú všade a nie je dôvod si myslieť, že Ukrajina je výnimkou.

Vždy by ale pritom bolo korektné konštatovať aj to, že Rusko pôsobí na území Ukrajiny nezákonne, pácha tam vyhladzovaciu vojnu (Mariupol, Buča a i.).

Uctievačom Kremľa však pri tejto pravde nezostáva nič, len pred ňou zatvárať oči.

A to ešte nehovoríme o tom, že Kremeľ sa dlhodobo Západu vyhráža jadrovými zbraňami a pestuje v krajine nenávistnú propagandu voči všetkému západnému.

V normálnom svete nie je možné ospravedlňovať genocídu, snahu o vymazanie jedného národa, alebo jeho podriadenie inému, argumentom, že druhá strana páchala to isté.

Je rozdiel medzi excesom jednotlivcov, prípadne skupín, a konaním celej armády z rozkazu ich vrchného velenia – v našom prípade Kremľa.

 

A aby sme nezabudli na Azov…

Azov? Denacifikáciu skôr potrebuje ruská žoldnierska skupina Wagnerovci a jej zakladateľ Kremeľ.

P.S.:

Od verného čitateľa mojich článkov som dostal takúto otázku: Akého politika uctievaš? Moja odpoveď znie:

Presne toho istého, ktorého uctievate vy. Akurát že na rozdiel od vás by som mu možno vytkol pár maličkostí, ako napr. to, že „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine nenazýva pravými slovami, a to: „mierotvorná misia“. Zbytočne si tým kazí dobré meno u tých, ktorí ho nechápu…

 

      

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 852010x
Priemerná čítanosť článkov: 4077x

Autor blogu