Založ si blog

A prečo nezakážete aj autá, alkohol, bielu múku, biely cukor, vyprážané, bravčové?

Teraz je na to, pán premiér, tá správna doba. Doba, kedy značná, ak nie väčšia časť občanov hltá Vaše prejavy a je ochotná riadiť sa tkamer čímkoľvek, ak tak nariadite Vy. Alebo hlavný hygienik? To je jedno. Dôležité je to, že teraz je tá doba, kedy môžete pomôcť Slovensku omnoho väčšou mierou ako tou, ktorou ho chránite pred korona vírusom Ak sa Vám to podarí, potom Vaše európske prvenstvo v súvislosti s korona vírusom bude v porovnaní s týmto úspechom ničím.

Viete, pán premiér, koľko ľudí na Slovensku ročne zomrie na následky v názve článku uvedených tichých zabijakov?

Neverím, že o tom neviete aj bez rozumov Vášho hygienika a členov elitného tímu Ústredného krízového štábu SR. Tak by som sa rád opýtal, prečo u týchto zabijakov nie ste ani len z tej najmenšej časti tak razantný ako pri prijímaní opatrení proti koronavíru Covid-19? Argument, že vyššie uvedené položky nie sú nákazlivé, sotva obstojí. Nie je ťažké domyslieť si prečo.

A podobne ste, aj keď ste boli 10 rokov poslancom NR SR, nič neiniciovali ani v oblasti cestnej premávky, aj keď je nepochybné, že vysoká rýchlosť má na svedomí každoročne mnoho tragédií a ak je maximálne povolená rýchlosť v obciach 50 km/hod., tak sa tam jazdí  aj o 10 a viac km/hod. väčšou rýchlosťou. A takto môžeme pokračovať až po diaľnice. Veď skúste prísť s návrhom zníženia rýchlosti všade o 20 km/hod.!

A prečo rovno nezakázať aj autá? Na cestách sa neraz menia na zbrane. Neskôr môžte začať uvažovať aj nad lietadlami.

Prečo nezatvoriť školy nie len na mesiace, ale aspoň na jedno volebné obbobie? Vieto ku koľkým úrazom v nich každoročne dochádza a koľko detí je ohrozených cestou do a zo školy, keď musia chodiť cez cesty, ktoré neraz brázdia bezohľadní vodiči!?

A prečo neprikážete všetkým tým ľuďom, ktorí majú neraz značnú nadváhu, aby sa riadne hýbali a zdravo stravovali a ak do roka neschudnú, tak budú sankcionovaní, podobne ako keď niekto nedodržiava korona-príkazy???

Nespravíte to. Nič z vyššie v článku uvedeného sa neopovážite prikázať, zakázať a ani len opatreniami zredukovať.

Prečo?

Prečo taký dvojaký meter?

Má snáď Korona na svedomí viac ľudských životov ako čo i len ktorákoľvek z vyššie uvedených položiek samostatne?

Tak prečo, pán premiér?! Naozaj ide práve teraz o ochranu ľudských životov? Naozaj? Úprimne?

Mimochodom, napr. pomerne nedávna chrípková epidémia v sezóne 2014/2015 (na ktorú si spomenie už len málokto, pričom na „korona-prázdniny“ nezabudnú decká možno až do svojho dôchodkového veku), mala na svedomí, aj na Slovensku, oveľa viac životov ako korona vírus. Zastavil sa svet? Vyplo sa Slovensko do takej miery ako dnes? Zďaleka, zďaleka nie. Lenže vtedy sa nikto nepretekal, vtedy nikomu nešlo o svetové prvenstvo v nízkom počte nakazených za každú cenu, aj za cenu, do veľkej miery zbytočne hlbokého prepadu ekonomiky, od ktorej je závislé aj fungovanie zdravotníctva, a teda množstvo ľudských životov. A hlavne, vtedy ste neboli premiérom. Boli ste len poslancom; a mlčali ste. Prečo ste vtedy vládu nežiadali o zavedenie aspoň spolovice, alebo štvrtiny tak prísnych opatrení, ako ste zaviedli Vy pri korone? Navyše ste to spravili nezmyselne celoplošne. A ak by vo vláde nebol Sulík, kto vie, či by sme povinne nechodili v plynových maskách.

DOPLNENÉ ešte v deň zverejnenia článku, teda 6.5.2020:

Kopírujem článku môj diskusný príspevok z diskusie k nemu, aby som predišiel stále tým istým krátkozrakým námietkam:

 

Obľúbenou odpoveďou na výhrady v článku je, že položky v ňom uvedené nie sú nákazlivé… To je síce pravda, ale:

a)

Nikto netvrdí, že úplne všetky opatrenia proti koronavíru Covid-19 sú viac na škodu ako na úžitok. V článku dokonca bola a je podčiarknutá, resp. zvýraznená otázka, prečo u spomínaných tichých zabijakov nie je premiér ani len z tej najmenšej časti tak razantný ako pri prijímaní opatrení proti koronavíru.

b)

V článku bola spomenutá aj rýchlosť na cestách. Na cestách zďaleka nezomierajú kvôli vysokej alebo neprimeranej rýchlosti len tí, čo jazdia rýchlo, ale aj tí, ktorí sa len stali obeťami rýchlej jazdy niekoho iného. Takže to zďaleka nie je len vecou toho, kto sa na cestách správa nezodpovedne.

c)

To nie je tak, že ľudia, ktorí vedú nezdravý životný štýl, že je to iba ich vec! Lebo títo ľudia zdravotníctvo veľmi zaťažujú. Následne pre nefungujúce, alebo zle fungujúce zdravotníctvo, zomiera X ľudí. To dokonca svojho času hlásal aj sám pán Matovič. Vyčítal Ficovej vláde, že nesie zodpovednosť za tisícky mŕtvych ročne z dôvodu katastrofálneho zdravotníctva.

d)

To, že rakovina, srdcovocievne onemocnenia, obezita, cukrovka… nie sú nákazlivé, nie je argument, lebo práve ich nositelia sú oveľa, oveľa viac náchylní na to, že sa na Covid 19 nakazia, ako ľudia, ktorí sú zdraví.

e)

A čo následky požívania alkoholu? Aj alkohol už spôsobil a spôsobuje veľa nešťastia zďaleka nie len konzumentom.

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853918x
Priemerná čítanosť článkov: 4086x

Autor blogu