Založ si blog

Predseda vlády je hovorcom hlavného hygienika a svojho Ega a podpredseda Sulík mlčí a mlčí.

Zvýšenie bezpečnosti v jednej oblasti nemôže, resp. by nemalo viesť k významnému zníženiu bezpečnosti v inej oblasti, alebo dokonca oblastiach. Ale ako vidieť, v Sovietskom zväze bolo, a na Slovensku za Matovičovej vlády je, možné takmer všetko.

Preto by som chcel, ak už to nie je možné na pána premiéra, apelovať na Richarda Sulíka. Ešte pár týždňov späť mal ako jediný z celej vlády, a ako jeden z dvoch troch celej koalície, odvahu vystúpiť proti premiérovi a ako jediný z vlády ukazoval zdravý rozum berúci do úvahy to, že ekonomika a zdravie obyvateľstva sú prepojené nádoby. Nieže by mu to robilo dobre, vystúpiť v niektorých veciach proti premiérovi, ale už toho bolo naozaj priveľa.

A zrazu Sulík len mlčí a mlčí. Lebo sa dohodol s premiérom… Lebo nechce prať na verejnosti špinavé prádlo vlády a posadnutosť premiéra… Lebo sa to nesluší… Lebo nechce povaliť vládu… Lebo sa už nechce viac zachovať v zásadnej dôležitej veci principiálne za cenu toho, že tým znovu položí vládu…, alebo túto dnes iba oslabí. A zďaleka nemlčí len Richard Sulík, ale aj celé zoskupenie SaS vo vláde a v parlamente a taktiež členovia a sympatizanti SaS, ktorí pred voľbami na adresu smeríkov chrlili jeden kritickí blog za druhým!

Jasný dvojaký meter.

Keby to, čo počas korona krízy, už takmer dva mesiace robí premiér Matovič, robil expremiér Pellegrini, alebo nebodaj Fico, vtedy by Richard Sulík s najväčšou pravdepodobnosťou zvolával tlačovky, dával by návrhy na vyslovenie nedôvery a to minimálne ministrovi zdravotníctva, školstva, hospodárstva (ktorým je dnes sám)… a dosť pravdepodobne aj celej vláde.

Ale keďže dnes je súčasťou vlády, tak zrazu s pokojom Angličana prechádza cez, v mnohých prípadoch nezmyselné a prehnané obmedzovanie podnikania. A nielen podnikania, ale napr. aj riadneho vzdelávania. Kvôli pár stovkám aktívne nakazených na 5,4 miliónovú populáciu.

Pričom mu musí byť jasné, že pod ekonomický prepad krajiny počas korona krízy sa podpísali v nie malej miere aj neadekvátne, prehnané korona opatrenia. Tieto sú prijímané, obávam sa, nie len v záujme ochrany obyvateľstva, ale aj v záujme ulahodenia Ega pána premiéra byť NUMBER ONE v celosvetovom meradle, čo sa týka najnižšieho počtu úmrtí na Covid-19; nech to stojí čo to stojí.

Slovenská ekonomika sa podľa Štatistického úradu v 1. štvrťroku 2020 prepadla takmer o 4 %, pričom (prvé) 2 mesiace z 3 ešte fungovala normálne. V Českej republike to bolo iba o 2,2 percenta a Maďarsko v rovnakom čase zaznamenalo dokonca dvoj percentný rast. Nehovoriac o ďalších krajinách, ktoré boli korona vírusom  postihnuté ďaleko viac než Slovensko a dosahujú približne rovnaké ekonomické straty ako my.  Len sotva je náš ekonomický prepad možné pripísať len na vrub toho, že slovenská ekonomika je nastavená inak ako iné európske ekonomiky.

Fakt by som bol zvedavý, ako by Igor Matovič reagoval, ak by sa takto nezodpovedne ako on, len kvôli nejakej medaile…, správal expremiér Pellegrini. Veď aj obyčajnému človeku je jasné, že ak zvýšime bezpečnosť v jednej oblasti na úkor inej, alebo dokonca mnohých ďalších, a to aj keby sme zostali čisto len u zdravotníctva, kde ľudia zďaleka nezomierajú len na Covid-19, tak je to číre bláznovstvo.

A aj trestuhodné. Zvlášť ak na to bol pán premiér upozorňovaný.

Toto sú síce staršie údaje, ktoré síce platili len do 19.5.2020, ale aj dnes sú veľavravné:

 

Rakúsko (je 2 krát tak veľké ako SR) 1027 aktívnych prípadov, Slovensko 338.

Rakúsko má otvorené podniky aj vnútri. Slovensko len vonku.

V Rakúsku môžu sedieť pri stole 4 ľudia, na Slovensku maximálne 2 ľudia.

V Rakúsku stačia rozostupy 1 meter, na Slovensku 2 metre.

V Rakúsku môžu byť otvorené podniky do 23:00, u nás len do 20:00 hod..

Kde je tu nejaké racio? Tak napr.: To akože keby ľuďom bolo povolené sedieť pri krčmách, pri dodržiavaní stanovených pravidiel, aj po 20:00, tak by sa nakazilo viac ľudí??? Nie, ale asi treba, v úvodzovkách „pomôcť“ malým obchodníkom už aj tak do veľkej miery postihnutých samotnu korona krízou. A pre tých, ktorým už to je málo platné, lebo zbankrotovali, pre nich tu sú voľné nedele. Aby pookriali. Školy sú síce stále zavreté, ale kostoly sa už otvorili!

Alebo: Od 20.5.2020, keďže zaznamenané počty aktívne nakazených klesli pod 4 stovky, čo je v rámci Slovenska zanedbateľné, môžu ľudia, po dvoch mesiacoch, vojsť do reštaurácií a krčiem. Pri stoloch, stále s odstupmi 2 metre, môžu sedieť maximálne 2 ľudia. Do krčmy na obed prídu 4 kolegovia, čo je úplne bežné, ktorí sú celý deň spolu v kancelárii. Aký má význam, aby sedeli oddelene pri obede? Ale hlavne že po práci pôjdu domov v natlačenom autobuse.

Zoberme si ešte jeden príklad, aj keď ich je určite oveľa viac, ktoré narážajú na „logiku“ Matovičových regulácií – povinné rúška v krčmách: Skúste si spočítať, ak máte dodržiavať Matovičove predpisy, koľko krát, keď prichádza ku stolu čašník, si rúško nasadíte a dáte dolu, ak si v krčme objednáte pivo a večeru, alebo aj viac pív k večeri. A následne aj po tom, čo vyjdete z krčmy von a kráčate po meste a viac menej non stop musíte nosiť rúško, lebo v proti smere po chodníku takmer vždy niekto ide. Pričom „aktívne“ nakazených na Covid-19 na Slovensku je dnes zaznamenaných niečo vyše 300 ľudí. Keby ich bolo 100 krát viac, a ani to by nebola v porovnaní s inými rizikami tragédia, možno by sme museli nosiť na verejnosti plynové masky; ak by ich bola vláda schopná nakúpiť za rozumenú cenu. A možno by už stačil 10 násobok nakazených.

A asi preto… v každom okrese, meste a v každej dedine platia paušálne všade tie isté opatrenia, aj keď okolo mnohých Covid-19 ani neprešiel; nieto ešte do nich zavítal.

Aspoň niekto tam hore vo vláde by si mal konečne uvedomiť, že takéto prehnané opatrenia, či predpisy, sa skôr alebo neskôr prestanú dodržiavať, čoho následkom bude aj, alebo ešte väčšie zníženie autority vlády, ktorá nebude mať ako toto všetko od ľudí vymáhať a za ich nedodržiavanie ľudí aj postihovať.

A keď toto všetko a mnohé iné z Matovičových opatrení budete chcieť hájiť, tak si spomeňte na chrípkovú epidémiu v sezóne 2014/2015, ktorá mala oveľa, oveľa horšie štatistiky. Tak odpovedzte: Čo sa vtedy vyplo? Pomôžem vám – Nič. Drvivá väčšina o tej epidémii ani len nevie; aj keď bola relatívne nedávno.

Nie, netvrdím, že vláda proti Covidu-19 nemala nič robiť. Tvrdím, že viaceré prijaté opatrenia boli, a k potenciálnemu riziku stále sú, príliš prehnané, neadekvátne, a že prínos z nich síce nejaký určite je, ale oveľa vyššie ako prínos z nich budú STRATY Z ICH NÁSLEDKOV; oblasť zdravotníctva nevynímajúc. Tam sa to prejaví paradoxne najtragickejšie. Pomaly už to je aj vidieť. A viditeľnejšie to bude stále viac a viac.

Na záver jedna otázka:

Čo bude, ak počet „aktívne“ nakazených na Covid-19 na Slovensku nikdy neklesne pod 300? Resp. kde je tá hranica, kedy sa táto „mimoriadna situácia“ skončí, teda, kedy bude môcť Slovensko fungovať tak ako do 8. marca 2020? Musí ten počet klesnúť na 200? Na 100? Na 50? Na 10? Alebo na nulu??? A čo ak sa tak nikdy nestane?

Na to som ešte odpoveď nikde nepočul. Aj keď ide o zásadnú otázku. A nie len na ňu, ale napr. aj na tieto: https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2020/04/13/korona-slepota-otazky-na-ktore-pan-premier-nema-odpovede/

 

Odporúčam článok; ak ste ešte nečítali: Švédsko dokázalo svetu, že s hnusobou sa dá bojovať aj inak:

https://www.postoj.sk/54966/svedsko-dokazalo-svetu-ze-s-hnusobou-sa-da-bojovat-aj-inak?fbclid=IwAR0VBZrBO051VeSDjZJJt6knqnNHPBrxtW8fxJeIwVNNEaYqKafpTL1hGPU

 

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 842097x
Priemerná čítanosť článkov: 4108x

Autor blogu