Založ si blog

Skryté posolstvo petržalskej Výzvy na podporu zdravotníkov – Neočkovaní nie sú ľudia

Dňa 7.12.2021, petržalský starosta Ján Hrčka, spolu so svojimi zástupkyňami, jednotkou Janou Hrehorovou, a dvojkou Ivetou Jančokovou, zháňajúc pre svoju aktivitu čo najväčšiu podporu, rozposlali na petržalské základné školy výzvu pod názvom „Výzva na podporu zdravotníkov nielen v Petržalke # nie je to normálne“

 

Vychádzala z tejto správy Polície SR zverejnenej na jej FB profile:

TOTO NIE JE HOAX: NEOČKOVANÍ PACIENTI NEVLÁDZU DÝCHAŤ, NO VERBÁLNE A FYZICKY NAPÁDAJÚ LEKÁROV. Podľa informácií od personálu Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke dochádza k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov, ktorých stav je kritický.

V jednom prípade sa muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil. Napokon bol intubovaný, ináč by čochvíľa zomrel.

V druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na sestričky. Aj táto osoba je už na umelej pľúcnej ventilácii.

V treťom prípade boli zdravotné sestry ohrozované pacientom s nožíkom.

Keďže všetci agresívni a neočkovaní pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii, v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom.“

 

Na prvý pohľad Výzva na podporu zdravotníkov (jej znenie uvádzam v závere článku) vyzerá ako celkom ušľachtilá vec, ale ak ju začnete čítať môžete hneď zistiť, že v nej ide aj, alebo hlavne o niečo iné ako o ochranu zdravotníkov. Hneď v nej narazíte na známe manipulačné tromfy – hoaxy a konšpirácie, A samozrejme v spojení s neočkovanými. Samozrejme, v texte Výzvy nie je ani zmienka o tom, čo konkrétne sa pod tými pojmami myslí, lebo takto sa môže do jedného vreca spolu s bludmi veľmi ľahko hádzať všetko to, čo je pre covid diktatúru nepohodlné, čo ju ohrozuje, teda to, čo nechce plávať s tou jej jedinou platnou „pravdou“. Bludy ju neohrozujú. Iba Pravda.

Podľa môjho názoru v danej Výzve hlavne, alebo výlučne, ide o sofistifikované potieranie tých, ktorí sa nechcú podrobiť nátlaku očkovať sa na covid 19 a hlavne takzvaných hoaxerov – teda tých odborníkov na vakcinológiu, farmakológiu, virológiu, molekulárnu genetiku, molekulárnu biológiu, molekulárnu mikrobiológiu, epidemiológiu, imunitu, ktorí sa postavili proti prúdu a stali sa pre očkovaciu propagandu nepohodlnými až nebezpečnými. Tomu jasne nasvedčuje aj množstvo hnoja, ktoré sa na nich v mienkotvorných médiách už vylialo alebo vysypalo a keď to nezaberá tak ako sa predpokladalo, tak sa používa cenzúra.

Táto Výzva, ak ju mienkotvorné média spropagujú, prispeje k ešte výraznejšiemu deleniu spoločnosti na stúpencov núteného očkovania (vaxerov) a tých, ktorí nie sú proti očkovaniu ako takému, ale majú výhrady voči nútenému očkovaniu na C-19 (tzv. antivaxerov). Prispeje k ďalšiemu stupňovaniu napätia, nevraživosti až nenávisti, ktoré na téme C-19 v našej spoločnosti je aj bez toho nevídané.

Každý normálny človek je zásadne proti šíreniu nenávisti a hnevu voči komukoľvek, nielen voči zdravotníkom. Tvorcovia Výzvy to iste vedia, ale asi si nechceli nechať ujsť príležitosť využiť 3 útoky na zdravotníkov k tomu, aby do jedného vreca, v ktorom sú traja neočkovaní útočníci (možno psychicky chorí ľudia, ktorých skutočné motívy konania nikto neskúmal) sa hodili aj státisíce slušných ľudí, ktorí majú jednu, ale za to vážnu „vadu“ – sú nezaočkovaní. No a s nimi samozrejme aj tých odborníkov, ktorí sa nie a nie stotožniť s jedinou „pravdou“.

Vo Výzve sa šikovne spojili dve rozdielne veci – podpora zdravotníkov (ktorí to v tejto dobe naozaj majú veľmi ťažké a patrí im vďaka) a odsúdenie tzv. antivaxérov a tzv. hoaxérov; aj keď „len“ nepriame. Keď sa ich potieranie postaví na platforme podpory zdravotníkov tak to ľudí logicky citovo osloví.

Zásadná nezodpovedaná otázka ale pri tom znie, kto komu dal ZMOCNENIE rozhodovať o tom, čo hoax (klamstvo) je a čo nie je.

V závere článku uvádzam celé znenie spomínanej predmetnej Výzvy, ale ešte pred tým

 

VYBERÁM PÁR PRÍSPEVKOV Z DISKUSIE Z FB PROFILU POLÍCIE SR K DANÝM ÚTOKOM:

 

1.

Niečo tu nesedí. Po celý čas sa tu prezentuje, ako neočkovaní končia na pľúcnej ventilácii, aký ťažký priebeh u nich má covid ak nie sú očkovaní, že sa dusia na smrť, a zrazu??? napádajú lekárov a bijú ich! No nie je potešiteľné, že tí pacienti sú plní energie, sily, že vedia rozprávať a dokonca biť sa???…

2.

Som očkovaný, ale toto je čo za spravodajstvo??? To naozaj všetci neočkovaní ohrozujú zdravotníkov, aj keď sú na hrane života??? Takto to tu totiž podsúvate. Neočkovaných vykresľujte pomaly akoby to už ani neboli ľudia, ale nejakí vojnoví zločinci prinajmenšom. Ja som kedysi pracoval v domove dôchodcov a nie, neboli všetci starkí zlatí, niektorí boli tiež riadne protivní, ale nebolo to o očkovanosti, ale o sebavýchove človeka a jeho morálke.

Tie útoky boli aj bez Covidu, keď bol pacient v hypoxií( zastreté vedomie dôsledkom zlého okysličenia organizmu):
-Pacient po infarkte myokardu nás chcel zabiť tak, že hodí na nás monitor.
-Pacient s edémom pľúc vytiahol nožík( myslel si, že som jeho žena)
Atď,atď….bežná prax na JIS-ke, všetko vysvetliteľné a niekedy aj pochopiteľné mrákotným stavom pacienta…
Len doteraz to nikoho netrápilo, lebo to nebol Covid…

3.

Už fakt neviete ako ľudí proti sebe rozoštvať ešte viac?

4.

Keby útočníci boli očkovaní tak ich útočiť ani len nenapadne. Boli by miernejší, tolerantnejší, inteligentnejší 🤣

5.

Tak ked sa neokyslicuje ich mozok a maju nizku saturaciu tak jednoznacne im zacne uplne šibať…Ťažko súdiť. Nepoznáme podrobnosti daných prípadov. Ale samozrejme, ak by to bolo tak, že tí, čo maju uz Coronu v horsom stadiu a tam pridu a su sprosti a agresivni k personalu len preto, lebo su nastaveni tak ze je vsetko blud a vymysel…, tak tych by som zavrela niekde mimo a nech sa teda postaraju o seba sami kym im to neprejde…

6.

Samozrejme, len neočkovaný je agresívny… Zaujímavé. Pred covidom bol koľko krát spomenutý agresívny pacient? Dnes je to už ,,neočkovaný“… A zrazu je jedno či je to psychiatrický pacient, či je to bezdomovec, zúfalý človek, ktorý má len strach, alebo závislák v absťáku. Je to len neočkovaný, pomaly už ani nie človek. Desaťročia sa lekári, sestričky na odd. či záchranári v sanitkách musia brániť pred útokmi rôznych ľudí, ale teraz je to nepodstatné, že? Teraz je podstatné len to, či je neočkovaný. Takže tento príspevok polície ja z môjho pohľadu beriem ako Hoax s veľkým H, pretože je to opäť a opäť len prejav nedemokratického neoliberálneho nálepkovania, značkovania a segregácie ľudí. Vytiahnite si štatistiky útokov na zdravotnícky personál, ten tu vždy bol, je a aj bude a potom tu vešajte takéto stupídne brepty. Takto by Polícia pristupovať k veciam nemala a už vôbec nie na soc. sieťach. Nie ste politici, nie ste tu na to, aby ste ľudí rozdeľovali do skupín. Ste tu pre všetkých a bez rozdielu! A myslím si, že keď si toto viacerí zo zložiek, či z radov PZ alebo MsP, ktorým ešte ostala hlava na krku prečítajú, majú ako ja chuť vyzliecť uniformu. Sme ĽUDIA, nie ,,očkovaní,, alebo ,,neočkovaní“, a s rôznymi názormi. Podpora nálepkovania nikdy nebude viezť k normálnemu zdravému diskurzu. Peace.

7.

Nevidíte, ako účelovo sú písane tie policajné správy? Ako naschvál sa aj pri nich zdôrazňuje stále dookola to isté. Je to podávané tak, aby táto nenávisť a rozdiely vznikali. Aby ľudia v sebe vydolovali to najhoršie.

Zdroj:

Hoaxy a podvody – Polícia SR – Domov | Facebook

 

ZNENIE, KTORÉ OD STAROSTU DOSTALI UČITELIA PETRŽALSKÝCH ZŠ:

 

Vážené panie riaditeľky, vážení páni riaditelia,

stav v nemocniciach a správanie sa niektorých ľudí v kontexte pandémie a šíriacich sa hoaxov prerastá všetky medze. Takzvanou poslednou kvapkou v pohári je pre vedenie našej mestskej časti aktuálne dianie u priateľov v univerzitnej nemocnici na Antolskej ulici – https://www.facebook.com/hoaxPZ/photos/a.317666309061243/1098976030930263.

TOTO NIE JE HOAX: NEOČKOVANÍ PACIENTI NEVLÁDZU DÝCHAŤ, NO VERBÁLNE A FYZICKY NAPÁDAJÚ LEKÁROV

Podľa informácií od personálu Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke dochádza k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov, ktorých stav je kritický.

Keďže práve s Antolskou spolupracujeme na viacerých projektoch, považujeme za nutné postaviť sa za nich a zverejniť aspoň apel, ku ktorému sa môžu pridať aj ďalší a budeme radi, ak to budete aj Vy. Pôjde to do sveta zajtra, čiže v stredu ráno približne o 09:30.
A keďže sa problém netýka len Petržalky, budeme radi aj za šírenie tejto výzvy ďalej, pokojne upravenej pre Vaše potreby. Napríklad kolegom z vedení iných zariadení či organizácií. Ak sa za našich, slovenských zdravotníkov postavíme viacerí, možno ukážeme väčšine slušných ľudí, že správanie sa tej hlučnej, ale stále výraznej menšiny, naozaj nie je normálne.

Ak by ste sa rozhodli výzvu podporiť, stačí mi súhlasne odpovedať na tento e-mail  (každý osobitne) a do zoznamov signatárov výzvy Vás dopíšeme aj po jej zverejnení.

Vopred ďakujeme za Váš čas i prípadnú podporu a prajeme krásny deň.

Znenie textu pre zverejnenie:

ZOBUĎME SA, NIE JE TO NORMÁLNE. ZDRAVOTNÍKOM PATRÍ VĎAKA A OBDIV, NIE VYHRÁŽKY SMRŤOU A NOŽOM

Zdravotníci z Univerzitnej nemocnica Bratislava sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke sa musia pri snahe zachrániť cudzie životy báť o tie vlastné. Príde vám to normálne? Nám nie.

Ako nedávno informovala Polícia Slovenskej republiky, v jednom prípade sa muž pri odmietaní pľúcnej ventilácie vyhrážal nášmu lekárovi smrťou. Napokon bol predsa len intubovaný, ináč by čochvíľa zomrel. V druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na naše zdravotné sestry. Aj táto osoba aktuálne leží na pľúcnej ventilácii. V treťom prípade boli zase naše sestry ohrozované pacientom s nožom. Príde vám to normálne? Nám nie.

Veď aj vďaka pomoci našich petržalských zdravotných sestier, bratov, lekárov a lekárok môžu ťažko chorí pacienti o vlastné životy aspoň zabojovať. Nebyť zdravotníkov, už by na tomto svete neboli. Nemali by žiadnu šancu. A ak svoj boj prehrajú – čo sa, žiaľ, momentálne deje pomerne často – môžu práve vďaka ich práci, nasadeniu a ochote aspoň v pokoji a slušne odísť z tohto sveta.

Konšpirácie, hoaxy, šírenie nenávisti a hnevu voči ľuďom, ktorí prisahali, že sa pokúsia chrániť životy iných, nepatria do žiadnej spoločnosti. A už vonkoncom nie do slušnej spoločnosti. Nie je to normálne.

Blížia sa sviatky pokoja, no v slovenských nemocniciach a mnohých domácnostiach pokojné určite nebudú. Lebo v nich budú naďalej zomierať ľudia, naši blízki, priatelia aj známi, ktorí by mohli žiť. Myslime na to a s pokorou buďme vďační tým, ktorí za ich životy bojujú vo dne v noci a budú bojovať v mene všetkých slušných ľudí.

Týmto apelom nižšie podpísaní rázne odsudzujú nenávistné prejavy voči všetkým slovenským zdravotníkom a vyzývajú všetkých slušných ľudí k úcte a rešpektu voči nim. ĎAKUJEME.

Ján Hrčka, starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka

Jana Hrehorová, 1. zástupkyňa starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka

Iveta Jančoková, 2. zástupkyňa starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka

Zaslala:

I. V.
referentka referátu komunikácie Miestneho úradu Bratislava – Petržalka

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 852956x
Priemerná čítanosť článkov: 4081x

Autor blogu