Založ si blog

Pani Nasťa Kuzminová, odsúdenie Putinovej agresie by malo väčšiu cenu ako Vaše zlaté medaily.

Tento článok bol na blogu Sme sofistifikovane scenzúrovaný, to znamená, že sa nedostal na jeho bežnú titulnú stránku, kde sa automaticky zobrazuje väčšina článkov (blogov), ale do malej kolónky nazvanej „Mimo nášho výberu“ na spodku stránky a následne aj odstránený z kolónky „Najčítanejšie články“, ktorá je naopak v hornej časti stránky, kde sa na chvíľu dostal aj napriek tejto sofistifikovanej cenzúre.

Tu je jeho znenie:

Pani Nasťa Kuzminová! Zahoďte alibizmus, naberte prosím odvahu a povedzte Putinovi: Dosť!

Prosím Vás o to. Lebo, čím viac ruských osobností tak spraví, vrátane bývalých ruských športovcov,

tým oveľa väčšia šanca, že Putin, resp. ruské vojská (lebo on by sa tam ísť neopovážil) z Ukrajiny vycúvajú.

Ak by čo i len polovica súčasných, alebo bývalých ruských významných športovcov, povedalo Putinovi rázne „NIE!“, dosť pravdepodobne by sa k nim pridala značná časť ruského národa. To on, národ, má v rukách najväčšiu moc, ktorá by najúčinnejšie mohla tomu zakomplexovanému trpaslíkovi klepnúť po chvostíku, aby zahodil svoje okupačné chúťky a agresiu voči mladšej, 10 násobne slabšej sestre, a čím skôr spakoval svoje vojská z Ukrajiny. Dobrovoľne to nespraví; iba ak by na Ukrajine vznikla vláda, ktorá ho bude poslúchať. To ale Ukrajina nechce! Má právo sama rozhodovať o svojom osude.

Radoví Rusi sú zmanipulovaní Putinovou propagandou, veď Kremeľ v Rusku ovláda všetky relevantné médiá, cenzúra tam funguje aj na blogoch, a nie len tá sofistifikovaná, ako je tomu tu u nás, no a samozrejme aj na sociálnych sieťach. A Rusov, ktorí si dovoľujú proti ruskej okupácii Ukrajiny demonštrovať,  a teda chcú mier, tých „mierotvorca“ Putin necháva zatýkať. Lebo ich je len pár stovák. Ale ak by vyšli do ulíc státisíce, zatýkanie by stratilo význam, resp. nebolo by kam tých ľudí zatýkať, a nemal by ich kto v tak veľkom množstve zatýkať.

Výsledok toho zmanipulovania je to, že radoví Rusi (a aj slovenskí prívrženci Putina) veria tomu, že on na Ukrajine robí mierotvorné poriadky…, iba sa bráni… pred zlými Američanmi…, ktorí chcú poslať z Kyjeva rakety na Moskvu…, a preto on „chudáčik“ musí bombardovať Ukrajinu.

Toto zmanipulovanie a pomätenie zmyslov môžu, svojim ráznym odsúdením Putinových krokov, zvrátiť len ruské osobnosti – umelci a športovci, či už súčasní, alebo bývalí.

Hádam nikto, aspoň trochu rozumný človek, nemôže povedať, že nechajme Putina na pokoji! nezastavujme ho! veď aj iné mocnosti sveta páchali a páchajú neprávosť! Preto aj on má právo!… Na Ukrajinu!… Toto je vrcholný alibizmus, vyhovujúci vodcovi z Kremľa. A zároveň je to cesta do pekla na Zemi. Verím tomu, že si to tu všetci uvedomujeme.

Pani Nasťa Kuzminová,

 

tvrdíte, že si nemyslíte, že je Vašou povinnosťou, ako športovkyne, vyjadrovať sa na politické témy…

Chcel by som Vám preto pripomenúť, alebo povedať, ak to ešte neviete, že aj postoj je čin a existuje aj morálna povinnosť. A túto zďaleka nemajú len politici, ale majú ju všetci ľudia. Aj športovci. A čím významnejší človek, tým je tá morálna povinnosť ešte väčšia.

Ak toto uznávate, a ja chcem veriť tomu, že áno, potom asi viete, že povinnosťou (morálnou povinnosťou) každého človeka je odsúdiť to, ak silnejší ubližuje slabšiemu. To momentálne  robí prezident Ruska, ktorého ste boli občiankou, a ktoré ste svojho času reprezentovala. A aj ako slovenská občianka ste sa vyjadrili, že „moje sérdce búdet vsekdá rúskoe“. To je úplne v poriadku, to Vám nikto normálny nemôže nevyčítať. Ale aj malé deti na ZŠ vedia, že je správne, alebo dokonca sú povinné ozvať sa proti prípadným násilnostiam páchaných na ich spolužiakoch silnejšími spolužiakmi, že nemôžu pred páchaním násilia zatvárať oči, a to ani v takých prípadoch, kedy obeť možno násilníka nejako vyprovokovala. Iste uznáte, že by bolo nemiestne, ak by nejaký žiak spravil inému, hoci aj úmyselne modrinu na nohe, a ten druhý mu za to vyrazil sánku, alebo zlomil nos. A ešte zvrátenejšie by bolo, by učitelia odmietli vyvodiť voči žiakovi agresorovi zodpovednosť s odôvodnením, že veď ten slabší mu nemal spraviť modrinu no nohe. Toto sa ale deje vo vzťahu Ruska a Ukrajiny a Vy ste ticho!

Samozrejme, ja Vám nič nemôžem nariaďovať a ani by som to robiť nechcel. Je to prosba. Jak za Ukrajincov tak za ruských vojakov, aby nemuseli zomierať na Ukrajine kvôli pošahaným záujmom ruského Vodcu.

Chápem, že môžete mať z takého činu – odsúdenie ruskej agresie na Ukrajine, strach, keďže v Rusku máte rodinu a psychopat Putin by sa mohol mstiť. V takom prípade by stačilo povedať: Nebudem sa k veci vyjadrovať, lebo v Rusku mám rodinu a mám o ňu strach. To by bolo voči agresorovi dostatočne veľavravné a aj oveľa sympatickejšie ako Vaše kvetnaté reči o láske a Váš (a žiaľ zďaleka nielen Váš) alibisticko-neutrálny postoj, ktorý vyhovuje len a len agresorovi Putinovi.

Ďalej tvrdíte, že si nemyslíte, že človek by sa mal vyjadrovať ku všetkému…:

Dovoľte, aby som Vám pripomenul, že ruská agresia voči Ukrajine nie je hocijaká, ale veľmi vážna téma. Vážnejšia hádam ani nemôže byť.

K Vašim kvetnatým slovám o potrebe šírenia lásky a nie nenávisti a o tom, aby svet dostal šancu na mier…:

Tú nenávisť zasial práve Putin (prezident krajiny, pre ktorú Vám tlčie srdce, ako ste povedali), a to tým, že napadol svojich oveľa slabších bratov a sestry na Ukrajine. To on pochoval mier. Prestaňme preto hrať na obe strany alibistickými výhovorkami, že toto nie je hokejový zápas…, aby sme fandili jednej strane…

Preto všetky známe osobnosti, a v prvom rade ruské, alebo ruského pôvodu, by barbarský útok Rusov na Ukrajincov mali tvrdo odsúdiť. V opačnom prípade ho nepriamo podporujeme.

 

Na záver tohto článku výber z najzaujímavejších diskusných príspevkov:

1.

Prečo by sa mal hociktorý športovec alebo ktorýkoľvek Rus ozývať ohľadne politiky jeho krajiny?

Preto lebo vraždenie nevinných ľudí je zločin. Teba zrejme nevychovali rodičia ale ulica.

Pretože známa osobnosť svojim postojom dáva kredit alebo odsùdenie istému dianiu.

2.

Keď ty urobíš pre Slovensko to, čo Nasťa, tak potom do nej hádž kameňom! Nepoznám nikoho skromnejšieho a charizmatickejšieho ako ona! A to som s ňou bola 5 minút!!!

Úspechy športovcov pre krajinu neznamenajú nič; alebo takmer nič. A dôkazom toho je množstvo úspechov ruských športovcov. Ich krajina, je aj napriek tomu a aj nesmiernemu prírodnému bohatstvu chudobná, skorumpovaná, nedemokratická. A najnovšie aj napadla svoju oveĺa slabšiu sestru. A o žiadne hádzanie kameňom nejde. A ak to chcete tvrdiť, tak tie kamene v článku najdite. 

Charizma a skromnosť je jedna vec a alibizmus druhá. Netreba to miešať dohromady. Lebo to dohromady nejde.

„Obyčajný ruský ľud vojnu síce nechce, ale zároveň chce Putina – odchovanca stalinizmu, agenta KGB, nasledovníka neslávnej NKVD, znásilňovača ruskej ústavy, aby sa mohol opätovne hrať na cára a v súčasnosti aj masového vraha, a vyšinutého trpaslíka bez kontroly, ktorý má prst na jadrovom gombíku.“

„Alex Oveckin, ktory ma na Instagrame uvodnu fotku s Putinom, zalozil tim Putin, dal v zasade velmi podobne vyhlasenie ako Nasta. Nejednoznacny signal, ktory sa da interpretovat takto: „Chcem pozivat benefity zapadneho sveta, vsetky jeho vyhody a slobody demokracie, ale nechcem odsudit Putinov rezim a nechavam si otvorene dvierka do Ruska.“ „Odsudzujuce vyhlasenia ruskych sportovcov vojny a putinovho rezimu su velmi potrebne pre rusku spolocnost, su to signaly aby aj oni sa vedeli zorientovat, kedze ruske denniky, televizie, radia filtruju informacie o vojne. Zaujimat postoj neviem, nerozumiem, ja som len sportovec, je alibizmus.“

„V čase vojny nemôžeme mlčať.“ „Jeden štát napadol druhý. Vtedy sa nemôže oddeľovať šport a politika.“ „Na každom hlase záleží,“ povedal  hokejista Handzuš.

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853711x
Priemerná čítanosť článkov: 4085x

Autor blogu