Založ si blog

Vírus zvaný – „Nehas, čo ťa nepáli! “ – Kremľom podporovaný

Minimálne na Slovensku medzi ľudové „múdrosti“ patrí aj tá, ktorá hovorí, že nemáme hasiť to, čo nás nepáli… To je však číre bláznovstvo, lebo ak začne horieť susedova strecha a my mu s hasením požiaru nepomôžeme, lebo našej alebo našich striech sa to netýka, a navyše ten sused, sa nikdy nesprával podľa našich predstáv, tak pri takomto našom prístupe čoskoro zhorí aj naša strecha, alebo aj naše strechy. Teda lepšie by aj pre nás bolo ak by sme susedovi pomohli hoci len, alebo aspoň z vypočítavosti; ak už nám nejaká blbá… morálna povinnosť, nič nehovorí.

A nejde len o bláznovstvo, ktoré je v tejto ľudovej „múdrosti“ schované, ale ide aj, alebo hlavne, o veľmi náklazlivý a rýchlo sa šíriaci vírus napádajúci mysle ľudí, ktoré tento vírus dosť deformuje. Je ďaleko nebezpečnejší než napr. Covid-19.

Prvý krát tento druh vírusu (vírusu Nehas, čo ťa nepáli…) svojou zdrvujúcou silou zasiahol ľudstvo pred 2. svetovou vojnou.

Nevedno kde pôvodne vznikol (určite to bolo už dávno pred 2. svetovou vojnou a s najväčšou pravdepodobnosťou aj pred Kristom), ale veľmi silnú živnú pôdu a neskôr aj uplatnenie našiel v predvojnovom Nemecku, keď tam ľidia nakazení týmto vírusom pustili k moci diabla v ľudskom tele a nemeckú spoločnosť pri tom nepálilo to, čo tento šialenec už vtedy páchal na Židoch a tiež ľuďoch nepohodlných režimu.

Následne sa spomínaný vírus rozšíril do Spojeného kráľovstva, Francúzska a Talianska. Tieto štáty takisto nechceli hasiť pomerne jasne vznikajúci vojnový požiar s potenciálom zachvátiť minimálne celú Európu, ale keďže jeho rozhorievajúce sa plamene ich ešte zďaleka nedosahovali, rozhodli sa, že nebudú hasiť to, čo ich (momentálne) nepáli. Chceli veriť tomu, že požiar sa zastaví na rozšírených nemeckých hraniciach – rozšírených o časť československého územia Navyše nechali nevyužitý vysoký obranný potenciál proti vojenským požiarom, ktoré dané, Hitlerovi obetované územie, v sebe dlho nieslo a bolo na prípadný požiar pripravované odolať mu.

Pripomeňme si, že 30. septembra 1938 na základe dohody, podpísanej len deň pred tým, mocnosťami: Spojené kráľovstvo, Nemecko, Francúzsko a Taliansko, so súhlasom predstaviteľov nášho vtedajšieho štátu, Česko – Slovensko odstúpilo Nemecku pohraničné územie osídlené prevažne Nemcami. Vo svetovej politike to bol dovtedy najodpornejší prejav politiky ústupkov. Netreba špeciálne pripomínať, čo potom nasledovalo.

 

Nestačí nám tento a aj iné väčšie i menšie príklady, ktoré hovoria o tom, že ak agresorovi nestojí nič v ceste potom nemá dôvod sa zastaviť?

Nestačí nám ani skúsenosť z ruskej invázie z r. 1968, ktorá sa odôvodňovala podobne ako dnes ruská okupácia Ukrajiny, a skúsenosť čo po tejto invázii nasledovalo?

 

Jirka Libeňský k jednému môjmu článku v diskusii napísal:

Nedávno mi jeden kamarád řekl, že mluvil s nějakým starým Němcem a ten řekl: „Víte, pan Hitler udělal pro lidi hodně dobrého.“ Pozoruhodné, když si vezmete, že to bylo nevím tak asi 50, 60 let po válce. Takže člověk se pak už moc nediví, když se třeba dozví, že Heydrich byl dobrý manžel… A totéž nyní co se týče Ruska a jeho invaze na Ukrajinu. Je to historicky poučné, sledovat, jak lidi reagují. Jednou jsem mluvil se sudetským Němcem, starým pánem, 80. léta, tedy tak asi 43 let od konce války, a ten mi řekl, že válčil ve Wehrmachtu, protože musel povinně narukovat. A vyprávěl jedinou historku z války: že v Itálii projížděli Američani nějakým městem a někdo na vojáky v otevřeném džípu vylil z okna horkou vodu – z auta prý vyběhl voják, černoch, vběhl do domu a všechny tam prý podřízl. – Zajímavé je, že nevyprávěl ani jedinou historku o tom, jak se chovali němečtí vojáci.“…

 

Ešte by som zacitoval generála Pavla Macka:

„Niektorí tu na Slovensku lamentujú, že sankcie nám škodia viac ako Rusom a vlastne by sme sa mali zalíškať Rusom tým, že by sme im mali dovoliť beztrestne vraždiť a ničiť susednú krajinu, len pre naše plné bruchá. Možno dokonca by sme podľa týchto ochrancov Slovenska mali ísť s nimi útočiť na Ukrajincov, len pre naše plné bruchá.

1) Nie sme pred ekonomickým kolapsom a rozhodne nie kvôli sankciám voči ruským agresorom.

2) A rozhodne nesúhlasím s tým, aby sme si svoj komfort vykúpili obetovaním životov miliónov Ukrajincov: tisícov zabitých ruskými nacistickými vrahmi, mnohých strelou do zátylka ako v Katyni a miliónov vyhnaných z domova ruskými okupantami. Kto podporuje toto, tak znevažuje obete našich predkov, ktorí sa bránili pred nacistami. Bohužial, aj vtedy sme tu mali masy ľudáckych a fašistických kolaborantov.

 

A na záver pripomeniem stále nezodpovedanú otázku pre sympatizantov Putina, ktorými sa to na blogu Pravda len hemží, a to otázku z môjho predošlého článku, lebo v diskusií k nemu namiesto odpovede padlo iba množstvo útočných reakcií na pôvodcu otázky po vzore ruského agresora, ktorý takisto útočí na nepohodlných, len s tým rozdielom, že on má zbrane a vy tu našťastie strieľate do nepoholných ľudí len slovami.

Vy, ktorí odsudzujete posielanie zbraní Ukrajine, aby sa mohla účinne brániť proti ruskej agresii, povedzte, prečo USA v 2. svetovej vojne prilievali olej do ohňa a posielali Rusku zbrane, keď na neho zaútočilo Nemecko? ČO NECHCELI MIER TÍ AMERIČANIA?

 

Link na súvisiace články

z môjho blogu, v ktorých sú moje reakcie na opkajúcu sa demagógiu sympatizantov Putina a ruskej agresie:

https://marcelburkert.blog.pravda.sk/category/sympatizantom-putina-a-socializmu/

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

90 % blogerov na Pravde podporuje vraha Putina. Fuj! Hanba!

24.02.2024

Minimálne ide o tých blogerov, ktorí na tomto blogu píšu články politické. A minimálne rovnaký počet prokremeľsky orientovaných jedincov je aj medzi diskutujúcimi pod článkami. Veľká časť z nich sú vyložení trólovia. Tých 90 % to je môj odhad. Ale pokojne môžu títo blogeri, a armáda ich spriaznených diskutujúcich, môžu namietať, že ich je ešte viac ako [...]

„Mor ho! “ pre Fica a spol. znamená: „Kolaboruj! “

20.02.2024

Epická báseň „Mor ho!“ sa považuje za najlepšiu hrdinskú báseň v slovenskej literatúre. Prvýkrát bola uverejnená v časopise „Sokol“ v roku 1864. Jej autor, Samo Chalupka (1812 – 1883) sa narodil aj zomrel v Hornej Lehote (okr. Brezno), kde aj, takmer celý svoj život, pôsobil ako kňaz. Jeho poézia je revolučná, je výzvou do boja za národnú slobodu. Teda pravý [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 203
Celková čítanosť: 837789x
Priemerná čítanosť článkov: 4127x

Autor blogu