Založ si blog

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

To skôr sa na skutočnom mieri dohodnete s medveďom liptovským, ako s ruským. Teda je to nemožné.

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini „len“ nepriamo), z dôvodu zisku lacných politických bodov, obviňujú Západ, že to on! je na vine, že na Ukrajine je vojna, lebo jeho jediným plánom je podporovať vzájomné zabíjanie Slovanov na Ukrajine!…

To je nehorázna drzosť, podlosť a lož, za ktorou nemôže byť nič iné len temno. Farizejsky    rozprávať o mieri je im vlastné. Pričom ak hovoria o mieri na Ukrajine, tak hovoria výlučne o „mieri“ podľa predstáv agresora – Ruska: Ukrajina sa má v prospech Ruska vzdať značnej časti svojho územia, vrátane už v roku 2014 anektovaného Krymu, a podvoliť sa politickému diktátu Kremľa.

Na nasledujúcom,

síce fiktívnom príklade, ale založenom na reálnej ruskej „logike“, ktorú na Slovensku presadzuje vyššie uvedené trio, si každý, kto ešte úplne neprepadol ruskej propagande, môže pomerne ľahko uvedomiť tragikomickosť, účelovosť a plytkosť slov o mieri na Ukrajine z úst našich najtalentovanejších populistov:

Minister životného prostredia: Do psej matere! Po Liptovskom Mikuláši pobehuje cez deň medveď a napáda ľudí!

Reakcia premiéra: Okamžite to ideme riešiť! S medveďom budeme rokovať o mieri. A aby bol pokoj navždy, necháme mu časť mesta!

Minister sa pokúsi oponovať: Tu nám asi ruská logika nepomôže, naši voliči ruskej logike v tomto prípade asi neuveria, lebo nie sú ať tak blbí, žeby nevedeli, že na agresívneho medveďa milé slová nezaberú, že jediné, čomu môže porozumieť je sila, reč pušiek.  

Do debaty sa pridá najväčší rýdzi národniar slovami: Máš síce pravdu minister, ale ako vždy, nedomyslíš veci do konca. Ak by sme dali na tvoje slová, spreneveríme sa tomu, čím dennodenne vymývame mozgy našim voličom. Ak by sme pušky použili proti medveďovi, ktorý sa len zatúlal v meste, a nikoho ani vážne nezranil, a Ukrajine zbrane odopierame, aj keď táto sa bráni proti oveľa väčšiemu a oveľa agresívnejšiemu medveďovi – RUSKÉMU – nášmu budúcemu spojencovi, stratili by sme všetkých voličov, ktorým to ešte ako tak myslí.

Myšlienky predsedu národnej rady: O veľa by ste tým aj tak neprišli, lebo takých voličov je u vás minimum. Ale radšej to nevyslovím nahlas, lebo v boji o palác bez tzv. národných hlasov neuspejem.

Minister, celkom ojedine, povie niečo, čo nie je založené na zbere lacných politických bodov: Kašľať na to, čo si voliči pomyslia. Veď ide o bezpečnosť obyvateľov Mikuláša!

Na to reaguje predseda národnej rady slovami už otvorene: Zdá sa, že nám nezostáva nič iné, len poslať niekoho na mierové rokovania s vrchným medveďom. Možno toho poslanca, ktorý mal byť pôvodne ministrom životného prostredia, toho poľovníka. Ale bez pušky!

Rekcia premiéra: Nehovoríš zle. Vidím, že sa rýchlo učíš, predseda. A ešte by som dodal, že ešte za Gorbačova bolo dedovi toho medveďa, čo minule pobehoval po Mikuláši, sľúbené, že Mikuláš sa nebude rozširovať! A preto minimálne ten jeho vnuk má na to územie, či sa ti to pán minister páči, alebo nie, historický nárok a preto by sme mu nemali brániť občas sa prebehnúť po meste – po pozemkoch jeho predkov.

Minister: No dobre, súhlasím, musíme ťahať za jeden povraz. Zajtra teda zvolám tlačovku a vysvetlím voličom to na čom sme sa tu dohodli. Iste ocenia, že aj my vieme byť v zásadných postojoch konzistentní. A preto si ešte dovolím navrhnúť jednu vec: Nielen Ukrajine, ale aj poľovníkom odteraz už ani náboj!     

Na záver

ešte pár trefných citátov a postrehov, ktoré sa objavili na internete po tom, čo 17.3.24 liptovský medveď za bieleho dňa sa prebehol ulicami Liptovského Mikuláša pričom zranil niekoľko osôb:

– To snáď nemyslite vážne, že v Liptovskom Mikuláši je nejaká mimoriadna situácia! veď tam je úplne normálny život, hokej sa tam hrá! (Na Kyjev padajú ruské bomby? No dobre, sem tam tam nejaká padne…, povedal svojho času cynicky Peter Pellegrini). 

– Nie som za to, aby sme vysielali vojakov a policajtov na boj proti medveďom a aby poľovníkom boli dodávané zbrane!

– Ten medveď je určite platený Sorošom.

– To sme už zabudli, že jedným z bodov predvolebnej kampane v posledných parlamentných voľbách bolo okamžité riešenie problémov s medveďmi?

– Všichni víme, že za to můžou USA!!!

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853991x
Priemerná čítanosť článkov: 4086x

Autor blogu