Založ si blog

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa – Fica, síce nie je dušou komunista, ani obdivovateľ Putina a jemu podobných, „len“ na svojej ceste do prezidentského paláca využíva, resp. zneužíva to, že približne polovica občanov Slovenska, ktorí chodia k voličským urnám, podľahla ruskej propagande; je ňou doslova mentálne postihnutá. Pellegrini vie, že je to choroba prakticky neliečiteľná, že to už skôr vyliečite rakovinu ako toto. A teda ak chce prezidentské voľby vyhrať musí hovoriť aj to, alebo predovšetkým to, čo chce táto polovica voličov počúvať. Oni sú totiž pre neho rozhodujúci. Vo vodách tých voličov, ktorí Putina oprávnene označujú za vojnového zločinca, tam toho veľa nenaloví. Ak by nebol vo veľkej politike, alebo by v nej neprepadol svojej túžbe po funkciách, možno by sa mu proruské reči Fica hnusili. Realita je však taká, že Pellegrini sa vo veľkej politike pevne zakorenil a dobrovoľne sa v nej vradil do amorálneho sveta svojho politického stvoriteľa – Roberta Fica.

Preto nižšie uvedené otázky voči tým dvom, a voči ich podporovateľom, by mali klásť opoziční politici a novinári pri každej možnej príležitosti a to až do času, kým vražedné ruské vojská nevycúvajú z Ukrajiny.

Obaja hlásajú politiku na 4 svetové strany, čo v preklade znamená, mať dobré vzťahy s každým, hoci aj so stelesneným diablom; ak z toho má byť zisk. Je to podobné tomu, keď sa žena oddá hocikomu, ak z toho má byť zisk. Je to jasná prostitúcia. Oni ale, na rozdiel od prostitútok, nemajú ruky od krvi, od krvi obetí Putinovej vojenskej agresie na Ukrajine, ktorú síce označujú za porušenie medzinárodného práva, ale… Ale majú pre ňu pochopenie. Nevyzývajú Putina, aby ruské vojská vycúvali z Ukrajiny, čím by okamžite nastal mier, ale nepriamo, alebo priamo vyzývajú Ukrajinu!, aby pristúpila na ruský mier…, tzv. ruský mier, teda aby kapitulovala a podriadila sa ruským územným a politickým požiadavkám, čím zo seba robia iba hlásne trúby ruskej propagandy pre Slovensko a okolie.

Viem si predstaviť, že ľudia ako Fico a Pellegrini by chceli mať dobré vzťahy aj s Hitlerom, ak by sa vrátili v čase. Veď nie je zásadný rozdiel medzi Hitlerom a Putinom, s ktorým obaja chcú mať dobré medzinárodné vzťahy –  Bez ohľadu na to koľko stoviek tisíc vyhasnutých životov na Ukrajine už má, a koľko ešte bude mať tento vojnový zločinec na svedomí, a to len kvôli svojej zvrátenej túžbe – vzkriesiť zdochnutý Sovietsky zväz.

Vie si niekto predstaviť, že podpredseda parlamentu Andrej Danko, ktorý svojho šéfa Petra Pellegriniho skôr nenávidí, toho brutálne napadne v parlamente a hrozí, že ho zadusí, a Fico sa preto vyženie proti Dankovi a chce Danka ovaliť niečím tvrdým po hlave. Ale Pellegrini na Fica z posledných síl kričí, aby nebláznil, veď zadobre treba byť s každým!…

Nikto si to predstaviť nevie, ale oni traja a spol. napriek tomu toto divadlo ruskej propagandy pred celým národom hrajú. A polovica všetkých voličov im tlieska.

A sme pri prvej otázke:

1.

Ak váš sused vášho suseda násilne vnikne na jeho pozemok a do jeho domu, bude tam ničiť a znásilňovať všetko čo mu príde pod ruky, to takisto nebudete naliehať na agresora, aby z cudzieho domu vycúval, ale namiesto toho svoje volanie budete adresovať napadnutému susedovi, aby sa predsa s násilníkom dohodol???, lebo už vás nebaví počúvať tie výkriky bolestí jeho ženy a detí???…

2.

Prečo ste doposiaľ nedali ani jeden jediný návrh ako by mala znieť tá vaša večne omieľaná mierová dohoda medzi Ruskom a Ukrajinou? Napravíte to niekedy? Kedy?

3.

Ak na jednej strane tvrdíte, a naozaj to myslíte vážne, že Ukrajina je suverénna krajina, jej hranice sú nespochybniteľné Rusko svojou agresiou voči nej, vrátane anexie Krymu, koná v rozpore s medzinárodným právom, na čom inom sa má Ukrajina s Ruskom dohodnúť ak nie na tom, že Ukrajina, po tom, čo Rusko z Ukrajiny, vrátane Krymu, vycúva, táto nebude Rusku opätovať agresiu a na výške odškodného za to, čo Rusko na Ukrajine napáchalo???

4.

Ak by bolo Rusko napadnuté dajme tomu Čínou, ktorá by si začala robiť územné nároky na časť ruského územia a zároveň by chcela preventívne denacifikovať Rusko, lebo Rusko pácha zločiny proti ľudskosti na Ukrajine, a vojna v Rusku vyvolaná Čínou by neustávala, to by ste takisto nevyzývali agresora ale napadnutý štát? V tomto prípade Rusko, aby sa s Čínou dohodlo?…

5.

Ruský agresor najprv beztrestne Ukrajine ukradol Krym, pokračoval pripojením Donecka a Luhanska a teraz už chce dobyť viacmenej celú Ukrajinu. Nemáte dojem, že ustupovanie ruskému agresorovi a výzvy smerujúce nie k nemu, ale k ukrajinskej vláde, aby sa s okupantom dohodla na územných a politických ústupkoch, silne pripomína politiku ustupovania Adolfovi Hitlerovi, keď mu boli spojencami odobrené české Sudety? Resp. v čom zásadnom vidíte rozdiely?

5a.

A keď sa Hitler po splnení jeho územných požiadaviek voči Sudetom nezastavil a pokračoval vo svojich výbojoch ďalej, kde beriete istotu, že Putin sa zastaví, ak by dnes ukrajinská vláda súhlasila s ruskými územnými a politickými požiadavkami???

6.

Ruskej agresii brániacej sa Ukrajine slovenské zbrojárske podniky zbrane posielajú. V týchto podnikoch má svoj veľký podiel štát, v zastúpení slovenskej vlády. Prečo teda nenamietate proti posielaniu týchto zbraní Ukrajine ak na strane druhej tvrdíte, že posielanie zbraní Ukrajine len predlžuje vojnu a krviprelievanie? Alebo máme to chápať tak, že tak ako ľudia sa delia na rovných a rovnejších, tak takto podobne sa delia aj zbrane??? Resp. že tie, z ktorých je zisk, tie vojnu a krviprelievanie nepredlžujú???

7.

Kým ste boli v opozícii tvrdili ste, že ak sa dostanete k moci tak Ukrajina od nás nedostane ani náboj; aby sme neprispievali k predlžovaniu vojny. Slovenské zbrojárske podniky, s účasťou štátu, však Ukrajine posielajú nielen náboje, ale aj veľké zbrane a to aj za vašej vlády. Prečo ste pred voľbami ľuďom nehovorili, že pokiaľ budú Ukrajinci za zbrane platiť, tak zbrane na Ukrajinu zo Slovenska budú putovať aj naďalej a v takom prípade to bude v poriadku? A že preliata krv sa dá vykúpiť peniazmi???

8.

Ak by zbrane, vyrábané v slovenských zbrojárskych podnikoch s účasťou štátu, chcelo platiť aj Rusko, a chcelo by ich využívať vo svojej „obrannej“ vojne na Ukrajine, aký postoj by ste zaujali? Boli by ste proti tomu, resp. urobili by ste všetko, čo by bolo vo vašich silách, aby k dodávkam slovenských zbraní Rusku nedošlo, alebo by ste s týmito dodávkami súhlasili???

9.

Aký je skutočný dôvod neochoty vlády posielať slovenské zbrane ruskej agresii brániacej sa Ukrajine? (Ak nepočítame tie, za ktoré Ukrajina platí)? Obava, že by sa naša armáda oslabila a nemohla by sa účinne brániť, ak by Slovensko niekto napadol??? A ak áno, tak kto prichádza do úvahy, že by nás napadol? Nebodaj „mierumilovné“ Rusko, ktoré podľa Fica  netreba démonizovať??? A zrejme aj podľa Pellegriniho, lebo on Ficove proruské reči nijako nekritizuje, a kto mlčí, ten svedčí. V našom prípade Ficovi. Alebo nás napadne Maďarsko na rozkaz Orbána, ktorý je s Ficom kamarát??? Maďarsko, ktoré je so Slovensko členom NATO?

10.

Ak medzinárodné právo v minulosti porušili, alebo v súčasnosti porušujú aj iné štáty, oprávňuje to Rusko k útočnej vojne na Ukrajine? Lebo spravidla za každým vašim tvrdením, že Rusko napadnutím Ukrajiny porušilo medzinárodné právo, je aj slovo ALE…

11.

Často argumentujete tým, že nejaký západný politik, alebo nejakí západní politici vraj kedysi ústne prisľúbili vtedajšiemu ruskému prezidentovi, že NATO sa nebude rozširovať k ruským hraniciam. Stačia ústne dohody? zvlášť keď Rusko nedodržiava ani tie písomné? A aj keby to bola pravda, že niekto niečo Rusku sľúbil, môže cudzí štát alebo štáty rozhodovať za iný štát? V našom prípade za Urkajinu? A bol by to, alebo je to dostatočný dôvod na ospravedlnenie ruskej agresie voči Ukrajine???

12.

Spojenecké, a hlavne americké zbrane zasielané počas 2. sv. vojny Sovietskemu zväzu, teda v 1. rade Rusku, vojnu nepredlžovali??? Tiež by ste aj Sovietskemu zväzu poradili, aby sa vzdal hitlerovskému Nemecku, ak by vojna s ním trvala podľa vašich predstáv dlhšie ako by mala?

13.

Poradili by ste aj Fínom v r. 1940, aby sa Rusom vzdali? Lebo proti Rusom boli Fíni ešte oveľa slabší ako dnes Ukrajinci a napriek tomu Rusko nad Fínskom vojnu nevyhralo!

14.

„Hitler silnie, Nemecko potrebujeme“. Povedal Andrej Hlinka v r. 1936. Stotožňujete sa s tým výrokom? A ak nie, prečo nie?

15.

Ak tvrdíte, že Ukrajina nie je proti Rusku schopná žiadnej zmysluplnej vojenskej protireakcie, a upierate Ukrajine dodávky zbraní zo Západu (okrem zbraní zasielaných zo slovenských zbrojárskych podnikov so súhlasom slovenskej vlády), lebo v tom vidíte predlžovanie vojny…, tvrdili by ste to aj vtedy ak by Rusko napadlo nás a potrebovali by sme pomoc NATO?

15.a. Alebo platí, že je nezmyselné riskovať 3. svetovú vojnu s Ruskom kvôli maličkému Slovensku, kde navyše polovica jeho obyvateľov je rusofilných a súčasná vláda SR vie mať dobré vzťahy na všetky svetové strany, teda aj s Ruskom, o ktorom hovorí, že ho netreba démonizovať??? A teda ak by nás Rusko napadlo, tak by sme sa mu bez boja a bez vťahovania Západu do vojny oddali?

16.

Jednou z Putinových požiadaviek na úrovni medzinárodných vzťahov je návrat pred rok 1997. Radi by sme teda vedeli, kedy požiadate o vystúpenie Slovenska z EU a NATO, keď tak veľmi chcete urovnávať vzťahy s Ruskom.

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 854062x
Priemerná čítanosť článkov: 4086x

Autor blogu