Založ si blog

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… ruský, je tou najčistejšou službou Kremľu, aká sa dá robiť v podmienkach Slovenskej republiky. A túto na slovenskej politickej scéne príkladne vykonáva nie len premiér Fico a predseda NR SR Pellegrini, ale aj mnohí ďalší. Z nich začína vynikať talentovaný manipulátor Matúš Šutaj Eštok.

Dalo by sa povedať, že služba Kremľu je jeho hlavným povolaním a až za ním je jeho oficiálna funkcia ministra vnútra, na ktorú ho dosadila pobočka strany Smer s.r.o. – strana Hlas. A aj keď nemožno naše ministerstvo vnútra označiť ako celok za  ministerstvo propagandy, Šutajovi Eštokovi by sa označenie „minister ruskej propagandy v Slovenskej republike“ hodilo oveľa viac ako označenie „minister vnútra SR“.

V tomto článku narýchlo rozoberiem aspoň tie najzjavnejšie manipulačné techniky v jeho najnovšom diele manipulátorstva, v ktorom sa prostredníctvom videa síce prihovára prezidentskému kandidátovi Ivanovi Korčokovi (ktorý mal tú drzosť postaviť sa v „boji“ o prezidentské kreslo kandidátovi Hlasu – Petrovi Pellegrinimu, a v 1. kole ho dokonca aj dosť výrazne poraziť), ale v skutočnosti burcuje voličov proti Korčokovi.

Pán Korčok, spomínate ma vo svojom videu, vraj si mám pozrieť kompetencie prezidenta, ktorý nerozhoduje o vyslaní  slovenských vojakov do zahraničia, lebo je to právom vlády a parlamentu… Veľmi pekne vám ďakujem za upozornenie, som právnik a slovenskú ústavu veľmi dobre poznám. Vy sa však žiadnym svojim videom nevykrútite zo zodpovednosti za svoju minulosť, ktorá veľa napovedá o tom, čo od vás môže Slovensko čakať v budúcnosti. A hádam uznáte, že pri vrchnom veliteľovi slovenských ozbrojených síl, ktorým je práve prezident SR, je jeho vzťah k vojne a mieru pre slovenských občanov mimoriadne dôležitý.  

Pán Korčok vyvrátil demagógiu Šutaja, ktorý podsúval voličom, že ak sa prezidentom stane Korčok, tak ten na Ukrajinu pošle bojovať slovenských vojakov. A Šutaj, prichytený pri demagógii, namiesto toho, aby uznal, že o prípadnom vyslaní slovenských vojakov do vojny na Ukrajine by nerozhodoval prezident, ale vláda a parlament, tak na Korčoka zaútočil. Umne preskočil na inú tému – na Korčokovu minulosť z ktorej povytrhával časti z čiastkových vecí a tieto ešte poprekrúcal do takej polohy, aby Korčoka vykreslil čo najnegatívnejšie.

Preto to poviem na rovinu – vy ste prezidentom vojny. A vôbec to nehovorím len ohľadom  možnej eskalácie vojny na Ukrajine. Tam už, ako obvykle, krútite, tak ako ste  sa naučili v diplomacii. Najprv vládu rozhorčene kritizujete, že nevyšle na Ukrajinu ani jedného slovenského vojaka, potom dostanete od ľudí svoje (vynadané) a (tak) rýchlo otáčate, že veď ani vy… Mimochodom, takto sa krútite celú kampaň a vaši podporovatelia jasajú, aké máte jasné postoje. No pravdaže…

A kedyže mal Korčok spáchať to, čo si tu na neho najnovšie Šutaj vymyslel?

A aby toho nebolo málo, tak Šutaj v jednej a tej istej vete Korčoko krivo obvinil aj druhý krát a z toho, že otáča… Pričom jediný kto v kuse otáča je stranícky šéf  Šutaja a kandidát na prezidenta – Peter Pellegrini.

Ale zopakujem to podstatné: vy ste prezidentom vojny. A ste ním preto, ako o vojne uvažujete, ako vojenské zásahy obhajujete a čo ste  pre ne v minulosti urobili. A ja vám to rád pripomeniem. Presne pred 25 rokmi spustilo NATO bombardovanie bývalej Juhoslávie a Dzurindova vláda mu k tomu poskytla slovenský vzdušný priestor. Pri bombardovaní Juhoslávie v rozpore s medzinárodným právom prišli o životy tisíce civilistov. A vy o tom dnes hovoríte, že to bolo správne rozhodnutie.

Manipulátori povedia B, ale nepovedia A ani C. Vojnu na Balkáne rozpútali a podporovali srbskí nacionalisti. Srbsko viedlo vojny od r. 1991. Srbi zabíjali Slovincov, Chorvátov aj Bosniakov. Vojna trvala až kým nepadli bomby aj na Srbsko. Až po zásahu NATO v r. 1999 už v Juhoslávii nebola žiadna. Pred tým ale v priebehu 3 až 5 rokov len v Bosne zahynulo 70 tisíc ľudí. Pri bombardovaní zo strany NATO v r. 1999 prišlo o život 500 civilistov. Budeme súdiť aj spojencov za zbombardované nemecké mestá v 2. svetovej vojne? Koľko civilistov pri nich prišlo o život? Dalo sa tomu predísť? Dalo. Ak by sa Hitler včas vzdal. A vzdať sa nechcel ani Miloševič.

Juhoslávia bola dlho usporiadaný štát, v ktorom sa žilo v mieri 45 rokov. Potom prišiel pád komunizmu, ekonomické problémy a monetárny šok a hyperinflácia, ktorú vyvolalo Srbsko vytlačením veľkej sumy dinárov bez vedomia ostatných republík na čo prišla požiadavka o osamostatnenie Slovinska a Chorvátska. Ako vieme tak národy majú právo na sebaurčenie a na základe toho bolo vytvorené aj samostatné Slovensko. Reakcia Miloševiča však bola rozpútanie vojny najskôr v Slovinsku, ktorú ale drvivo prehral kvôli rovnakým problémom, aké majú dnes Ruské vojská na Ukrajine, a následne aj v Chorvátsku, ktorú Miloševič viedol tak, ako dnes Rusi na Ukrajine – aj nezmyselným vraždením civilistov a rabovaním.

Dzurinda to je ten, ktorý rozpredal do zahraničia všetko, čo nebolo priskrutkované, ktorému ste robili štátneho tajomníka a s ktorým ste sa tešili počas vašej volebnej noci.

Šutaj si zjavne pomýlil Dzurindu s Mečiarom, s ktorým bol svojho času vo vláde Fico, ten Fico, ktorý je v súčasnosti ministerským predsedom a teda aj Šutajovým šéfom. A Matúško si pomýlil aj to, že Mečiar, pod maskou národovectva, v privatizácii štátnych podnikov zúžil obchodnú súťaž len pre svojich verných, aby ich mohol za lojalitu, alebo za podporu vo volebných kampaniach, odmeniť, alebo podplatiť. A tak za babku predal mnohé rentabilné podniky svojim verným, bez ohľadu na kvalifikáciu, morálku a schopnosti, ktorí tieto podniky   najčastejšie priviedli do krachu alebo na pokraj krachu. Napr. VSŽ Košice, ktoré potom zachraňoval a aj zachránil „zlý“ Dzurinda so „zlými“ Američanmi.

K privatizáciám v podaní Smeru:

My privatizovať nebudeme! https://dennikn.sk/blog/19218/piata-vlna-privatizacie/

– Prečo mlčí Fico, keď sa nevýhodne privatizuje https://blog.sme.sk/marcelklimek/politika/preco-mlci-fico-ked-sa-nevyhodne-privatizuje

– Privatizácia Smeru https://blog.sme.sk/ivanstefanec/politika/privatizacia-smeru

V r. 2003 zaútočili USA, opäť v rozpore s medzinárodným právom, na Irak. Po boku Američanov tam bojovali aj Slováci, ktorých tam poslala Dzurindova vláda s vami, ako so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničia. A čo dnes o tomto hovoríte? Že vtedy, v tom momente, to bol správny krok.

A opäť je tu osvedčený trik manipulátorov – povedať B, ale nepovedať A ani C. „Saddám Husajn napadol štát Kuvajt a keďže hrozilo aj obsadenie susednej Saudskej Arábie tak tá požiadala USA o ochranu. Následne bol Irak vyzvaný na opustenie Kuvajtu a keďže to ignoroval došlo k jeho vytlačeniu vojenskou silou – ktorú realizovala medzinárodná koalícia, nielen USA. Čo sa osobnosti Saddáma Husajna týka preslávil sa napríklad jedným z najhorších útokov jedovatým plynom proti kurdskej civilnej menšine. Povedané zrozumiteľnejšie – je to to isté ako keby si napr. väčšina občanov Slovenska povedalo, že neznášajú obyvateľov Košíc a snažili sa ich zabiť. Akú šancu by mali Košičania ubrániť sa tak obrovskej presile ubrániť bez pomoci zvonku?“ (Petr Klouček)

„Áno, USA boli v Iráku. Prečo tam išli môže byť pochybné, ale keď už nič iné tak tam aspoň zvrhli diktátora, ktorý by sa počtom svojich obetí mohol zapísať do Guinessovej knihy rekordov. Je veľmi ťažko predstaviteľné, že by USA, hoc aj kvôli rope, napadli napr. demokratické Nórsko. A keď už v Iraku boli, snažili sa tam nastoliť slobodnejší režim. A dnes tam po dohode s tamojšou vládou už nie sú.“ (Branislav Skrečko) 

Pred pár mesiacmi sa v Gaze odohral odporný teroristický útok, ktorý však vyvolal masívnu izraelskú vojenskú odozvu a opäť – s tisíckami civilných obetí. A čo ste povedali na túto vojnovú odpoveď vy pán Korčok? Že vy ju považujete za legitímnu.

Šutaj tára, lebo pred pár mesiacmi, konkrétne 7. októbra 2023, sa odohral teroristický útok ale nie v Gaze, ale v Izraeli a to zo strany palestínskych teroristov z Gazy, ktorí dokonca tvoria tamojšie vládne hnutie Hamas. Šutaj vo veci, podobne ako pri vojne na Ukrajine, úmyselne zamlčuje „iba“ to najpodstatnejšie: S teroristami z Kremľa a ani s tými z Gazy sa mier vyjednať nedá. A tí z Gazy neprestanú podnikať na Izrael teroristické útoky a odpaľovať na neho bomby kým ich Izraelčania nezlikvidujú. A na to, aby sa tak nestalo, využívajú živé ľudské štíty obyvateľov Gazy. Títo si teroristické hnutie Hamas do vlády zvolili v demokratických voľbách a doposiaľ ho podporujú. Nehovoriac o tom, že Hamas stále zadržiava vyše 130 izraelských rukojemníkov, vrátanie detí a žien, ktoré znásilňujú. A tak Šutaj pre zmenu za legitímne považuje zrejme vyčíňanie Hamasu a jeho algoritmus „národně osvobozeneckého boje“ hnutia Hamas.

A teraz si do kontextu týchto vyšich vyjadrení dajme do kontextu to, čo ste robili, aj celou Hegerovou vládou, ako minister zahraničných vecí počas vojny na Ukrajine. Odovzdali ste tam takmer celú strategickú výzbroj slovenskej armády. Nevadilo vám, že ste Slovensko ponechali bez ochrany. Hlavne že vás vo Washingtone a Bruseli pekne potľapkali po pleci. Robili ste to spoločne s vojnovými štváčmi: s Naďom, Hegerom a Šeligom, s ktorými ste sa srdečne objímali počas vašej volebnej noci, ktorých chcete po vlaňajšom volebnom výprasku vrátiť späť do politiky.

Šutaj účelovo opomenul, že jediný štát, ktorý by mohol napadnúť Slovensko, je Rusko, paradoxne ktorému ale on, Fico, Danko, Uhrík, Kotleba, Mazurek, Harabin, Pellegrini a spol. priamo alebo nepriamo slúžia – v šírení ruskej propagandy a pri vedení ruskej hybridnej vojny. A pravdepodobnosť toho, že by nás Rusko mohlo napadnúť, sa zvyšuje, alebo znižuje podľa toho ako sa Rusku darí, alebo nedarí na Ukrajine postupovať smerom na západ a ako sa Rusku darí vymývať mozgy Slovákom ruskou propagandou prostredníctvom užitočných idiotov v radoch našej vlády a parlamentu. Treba veriť tomu, že sa za to nikdy nedočkajú potľapkania po pleci priamo od Putina.

Vy ste človekom vojny a verím, že prezidentom vojny nebudete len z jediného dôvodu, že mierumilovný slovenský národ si takéhoto prezidenta a vrchného veliteľa ozbrojených síl jednoducho nikdy nezvolí.  

Propagátor ruskej agresie, šíriteľ ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť, resp. aby jej neboli posielané zbrane, aby ju Rusko mohlo dobyť, kričí: Nevoľte prezidenta vojny!… Toto mal ale odkázať Rusom pred ich nedávnymi „demokratickými“ prezidentskými voľbami. Nemohol, lebo keby tak spravil tak potom nikdy by si nevyslúžil aspoň na diaľku potľapkanie po pleci od vodcu. Z Kremľa.

Jemu už nepomôžu ani terapie venované mentálnym obetiam putinizmu.

Súvisiaci článok:

Génius Taraba: Zbrane, na ktorých zarobíte, vojnu nepredlžujú!

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš

29.03.2024

Hlavnou agendou dnešnej zahraničnej politiky Slovenskej republiky z pozície predsedu vlády Fica je priame a z pozície jeho žiaka , predsedu parlamentu – Pellegriniho, „len“ nepriame obviňovanie našich spojencov – EÚ a NATO z toho, že: vo veci vojnového konfliktu na Ukrajine nemajú žiadny mierový plán…, že jediným ich plánom je naďalej podporovať [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 854837x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu