Založ si blog

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín.

Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí.

Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP – Hrdé Slovensko – Stabilná vláda“. Kebyže protikandidát Ivan Korčok nemá na Slovensku od ľudí žiadnu podporu, tak by sa to ešte snáď mohlo vnímať tak, že veď čo, veď PPP útočí len na jedného človeka z 5,5 milióna a na ostatých platí to, čo vyhlasuje vo svojich predvolebných frázach, a že výnimka len potvrdzuje pravidlo… Lenže problém pre PPP je to, že v 1. kole prezidentských volieb ten Korčok získal viac hlasov než on a to o rovných 5 percent! Tých otázok tu je preto viac, ale ako prvá sa núka tá, prečo PPP vodu káže a víno pije? Odpoveď je jednoduchá. Lebo sa chce dostať do prezidentského paláca za každú cenu.

A sú tu pre neho aj ďalšie nepríjemné otázky, ako napr.:

–          Ako je možné dať do súladu rečičky o národnom zmierení a súdržnosti s útokmi na človeka, ktorého podporuje minimálne 1.000.000 občanov SR?

–          Ako konkrétne chce PPP dosiahnuť zmierenie nezmieriteľných voličských táborov a to na jednej strane vyznávačov demokratických hodnôt a na strane druhej sympatizantov ruského sveta alebo dokonca uctievačov vojnového zločinca Vladimíra Putina?

PPP vyčíta Ivanovi Korčokovi, že bol ministrom zahraničia vlády Igora Matoviča; aj keď Korčok z tejto vlády po roku a pol dobrovoľne odišiel. Ale to, že PPP stál pri Ficovi, keď Ficov Smer vládol Slovensku 12 rokov, počas ktorých sa napáchalo množstvo zlodejín, a PP bol pri tom a vždy bol ticho, tak toto je pre PP v poriadku. Dvojaký meter; ale pozlátený.

Pokoj si v 1. rade nezaslúžia zlodeji naviazaní na stranu Smeru a tí, ktorí to rozkrádanie umožňovali. Veď PPP zo Smeru aj sám odišiel, lebo sa mu z toho, čo robí Fico a spol. začal už žalúdok obracať. A v prípade, že sa mu neobracal, tak išlo o vypočítavosť – aj keď mal možnosť v Smere zostať a ukázať, ako to so svojou proklamovanou súdržnosťou, ktorou sa teraz oháňa v prezidentskej kampani, myslí. Resp. ako sa to národné zmierenie vykonáva v praxi…

PPP sľubuje dôstojný život pre každého občana SR. Bol súčasťou vládnej koalície 12 rokov. Aj v najvyšších funkciách. Hrdí sa tým, že pozná život na Slovensku lepšie ako Korčok… Iba jeden príklad, ktorý dokazuje jeho nechutný populizmus – život v rómskych osadách.

Nech Boh ochraňuje Slovensko!

Týmito slovami PPP zakončuje svoj príhovor k občanom SR vo svojich predvolebných novinách 2/2024. Aby bol zvolený za prezidenta, tak sa neštíti k tomu zneužiť ani to najvznešenejšie, najdrahšie slovo zo všetkých. Možnosť chrániť Slovensko mal PPP najmä vtedy, keď ho Smer rozkrádal. Ako súčasť Smeru bol však ticho pri každej jeho zbojničine a dnes je jeho Hlas s tým istým Smerom vo vláde a všetky zlé veci,  ktoré Smer robí, PPP opäť schvaľuje. A tak ako jeho učiteľ – Robert Fico, ktorý si na Boha spomenul v čase, keď sa sám usiloval stať prezidentom, a preto zo seba pred voličmi spravil birmovaného komunistu, tak isto postupuje aj žiak PP – Medzi prvým a druhým kolom prezidentských volieb sa nechal pre sociálne siete vyfotografovať ako sa modlí v Dóme sv. Martina v Bratislave. V tej Bratislave, v ktorej sa necíti dobre, lebo najlepšie sa cíti medzi pospolitým ľudom, takisto zbožným, ako on sám…

Slovensko potrebuje prezidenta ľudí, nie elít!

Tak znie titulok ďalšej strany predvolených novín pána PPP. A túto stránku zdobia 4 fotografie naozaj obyčajných ľudí vyznávajúcich sympatie pánovi PPP. A na piatej je aj PPP taktiež s obyčajnými ľuďmi. Až by človek mohol nadobudnúť dojem, že… ale vzápätí precitá a kladie si otázku, kde sa podeli všetci tí mecenáši Smeru, ktorým Smer, a teda aj PPP počas 12 rokov vo vláde slúžil.

Únos syna prezidenta Kováča a vražda Roberta Remiáša v r. 1995. A Korčok mlčal!…

a to bol pritom hovorcom! ministra zahraničných vecí vo vláde Mečiara! Toho Mečiara, ktorého si neskôr za koaličného partnera vybral sám Pellegriniho veľký guru Robert Fico. Ale toto B pán PPP manipulátorsky zamlčiava. Lebo vie, že dať tie 2 veci na jednu roveň by mu nezhĺtli ani tí najprimitívnejší z jeho voličského elektorátu. A mimochodom, ako sa v r. 1995 pri daných  udalostiach zachoval R. Fico? Toto PP takisto skúmal tak starostlivo?

Ivan Korčok obhajoval raz proeurópske a inokedy protieurópske vlády!

A kto bol na čele tých, ako PPP tvrdí, protieurópskych vlád??? Nie náhodou Robert Fico, resp. strana Smer, ktorej bol PPP súčasťou počas jeho 3 vládnych volebných období??? A to od roku 2006, či už ako poslanec NR SR, minister taký, alebo onaký, predseda parlamentu, podpreseda vlády a nakoniec aj ako predseda vlády. PPP sa tak v daných predvolebných novinách nechtiac postavil do pozície, že bol súčasťou minimálne jednej protieurópskej vlády. Ale hlavne, že to vyčíta Korčokovi. A samozrejme sa nevyjadril k tomu, čím konkrétnym mal Korčok obhajovať protieurópske záujmy. Lebo niečo také ani neexistuje. A je natoľko vypočítavý had, že neprizná, či on sám je proeurópsky, alebo protieurópsky. Lebo chce loviť v oboch voličských táboroch. Bodaj by sa mu to v 2. kole prezidentských volieb vypomstilo

Korčok raz paktoval s Mečiarom, potom s Dzurindom a potom s Matovičom.

Akosi záhadne z toho zoznamu vypadlo meno Robert Fico. A prečo, ak je Korčok taký zlý…, mal o jeho diplomatické služby záujem aj Fico s Pellegrinim??? A byť hovorcom, vo veku 30 rokov, jedného z ministerstiev Mečiarovej vlády, je porovnateľné s tým, ak PPP bol X rokov vrcholným predstaviteľom Smeru a stál verne a neochvejne po boku premiéra Fica pri mnohých smeráckych vládnych zbojničinách??? Iba ak v hlave PPP a jeho sympatizantov.

V r. 2018 zavraždili novinára Kuciaka a Korčok poslušne plnil úlohu štátneho tajomníka MZV SR.      

A kto bol vtedy predsedom vlády a kto bol vtedy ministrom tejto vlády? Manipulátor PPP musel zamlčať, že premiérom bol vtedy jeho guru RF a on bol „iba“ podpredsedom vlády. Ale ten zlý je aj napriek tomu a aj v tejto veci samozrejme Ivan Korčok!… Takto jasne to vidí PPP, ktorý sa stavia do role spasiteľa Slovenska, ktorý Slovensku prinesie pokoj a národné zmierenie… a ktorý po vražde novinára a jeho snúbenice poslušne čakal než ho Fico nominuje na post premiéra, lebo aj Fico sa vtedy dovtípil, že ak tak nespraví, tak Smer končí a už si nepovládne. A tak na svoje miesto premiéra dosadil Fico svojho, dovtedy oddaného Pellegriniho.

Korčok chce byť protiváhou k dvíhaniu dôchodkov a nižším cenám energií!

Len slizký had sa nemôže štítiť takto prekrúcať slová. Vytvoriť protiváhu voči vládnej arogancii moci, arogancii, ktorej požehnáva aj PPP ako predseda parlamentu, je niečo úplne iné ako to, čo sa Korčokovi snaží PPP pripísať.

Korčok bol súčasťou deštrukčnej vlády Igora Matoviča.     

Manipulátor PPP zamlčuje, že Korčok bol v danej vláde ako nestraník a nominant strany SaS, ktorá sa ako jediná vládna strana vymedzovala, a vymedzovala sa rázne, voči deštrukčným krokom premiéra Matoviča. A keď sa už inak nedalo, SaS z vládnej koalície odišla. Ešte pred tým sa funkcie ministra zahraničných vecí vzdal Ivan Korčok. Nie je logicky možné kritizovať SaS, že je hrobárom vlád…, a teda že odišla z Matovičovej vlády, a zároveň SaS vyčítať, že bola súčasťou deštrukčnej politiky premiéra Matoviča. Mimochodom, Smer mu môže ďakovať, lebo on má rozhodujúcu zásluhu na vzkriesení R. Fica.

Spoločnosť treba spájať, nie cielene šíriť nenávisť! ako to dokázali nemenovaní politici (zjavne tým bola myslená vláda premiéra Matoviča).

Celé tieto PPP volebné noviny očierňujú Ivana Korčoka ako protikandidáta PPP a samotného PPP vynášajú priam do nebies ako anjela. A to je len jeden z príkladov z mnohých absolútneho nesúladu skutkov PPP s jeho slovami. Za zmienku pri slovách o nenávisti stojí aj míting, alebo demonštrácia na ktorej v minulom volebnom období vystupovalo celé vedenie strany Smer, na ktorej súčasný zástupca Petra Pellegriniho – podpredseda NR SR Ľuboš Blaha – kričal: Prezidentka Čaputová je americká!… a ľud na námestí svorne kričal: „Ku…!“. A celé vedenie Smeru tomu tupo pritakávalo. Toho Smeru, ktorý podporuje Petra Pellegriniho v prezidentskej kampani a PPP podporu takejto, „nie nenávistnej“ strany jednoznačne víta, lebo bez nej nemá šancu stať sa prezidentom lásky, pokoja a zmierenia…

Zabíjanie na Ukrajine musí skončiť!

Úlisný had nehovorí, že so zabíjaním na Ukrajine musí skoncovať ten, ktorý to zabíjanie spustil a už vyše 2 rokov znásilňuje Ukrajinu, a ktorý ako jediný môže toto zabíjanie okamžite ukončiť, teda prezident RF Vladimír Putin, ale hovorí tak, aby bodoval u rusofilných voličoch, bez ktorých dostať sa do prezidentského paláca nemá najmenšiu šancu. Namiesto toho, aby vyzýval Kremeľ na stiahnutie ruských vojsk z Ukrajiny, len plní to, čo chce Kremeľ – vytvára dojem, že vojnu na Ukrajine chce samotná Ukrajina a Západ a vojna je tam už 2 roky preto, lebo nikto nechce o mieri rokovať s inak mierumilovným Ruskom… V kuse sa PPP so svojimi „mierovými iniciatívami“ obracia na Západ a na Ukrajinu, len nie a nie na Rusko. Podrobnejšie som o tom písal v tomto článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“.

Predlžovanie vojny na Ukrajine prináša len utrpenie.

Len ďalšia diabolská snaha preniesť zodpovednosť za vojnu na Ukrajine z Ruska na Západ.

Kritika Korčoka za jeho postoj, ktorým háji legitimitu izraelského vojenského zásahu v Gaze.  

Túto kritiku rozviedol vo svojom predvolebnom videu Pellegriniho minister vnútra Šutaj Eštok slovami: Pred pár mesiacmi sa v Gaze odohral odporný teroristický útok, ktorý však vyvolal masívnu izraelskú vojenskú odozvu a opäť – s tisíckami civilných obetí. A čo ste povedali na túto vojnovú odpoveď vy pán Korčok? Že vy ju považujete za legitímnu.         

Šutaj tára, lebo pred pár mesiacmi, konkrétne 7. októbra 2023, sa odohral teroristický útok ale nie v Gaze, ale v Izraeli a to zo strany palestínskych teroristov z Gazy, ktorí dokonca tvoria tamojšie vládne hnutie Hamas. Šutaj vo veci, podobne ako pri vojne na Ukrajine, úmyselne zamlčuje „iba“ to najpodstatnejšie: S teroristami z Kremľa a ani s tými z Gazy sa mier vyjednať nedá. A tí z Gazy neprestanú podnikať na Izrael teroristické útoky a odpaľovať na neho bomby kým ich Izraelčania nezlikvidujú. A na to, aby sa tak nestalo, využívajú teroristi živé ľudské štíty obyvateľov Gazy. Títo si teroristické hnutie Hamas do vlády zvolili v demokratických voľbách a doposiaľ ho podporujú. Nehovoriac o tom, že Hamas stále zadržiava vyše 130 izraelských rukojemníkov, vrátanie detí a žien, ktoré znásilňujú. A tak Šutaj a celý Hlas na čele s PP pre zmenu za legitímne asi považujú vyčíňanie Hamasu a jeho algoritmus „národno-oslobodzovacieho boja“.

Kritika Korčoka v súvislosti s bombardovaním Srbska a vojnou v Iraku.   

Reakcia je tu: Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš

29.03.2024

Hlavnou agendou dnešnej zahraničnej politiky Slovenskej republiky z pozície predsedu vlády Fica je priame a z pozície jeho žiaka , predsedu parlamentu – Pellegriniho, „len“ nepriame obviňovanie našich spojencov – EÚ a NATO z toho, že: vo veci vojnového konfliktu na Ukrajine nemajú žiadny mierový plán…, že jediným ich plánom je naďalej podporovať [...]

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 854769x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu