Založ si blog

Neliberálni hrdinovia z hradu Devín

Ako by ich jedna mater mala. Aj keď pochádzajú z 3 politických strán. Myslím tým neslobodných ministrov súčasnej vlády Roberta Fica.

Kde je, resp. existuje hranica po prekročení ktorej by aspoň jeden z ministrov súčasnej slovenskej vlády, tvorenej z nominantov strán Smer, Hlas a SNS, dokázal predsedovi vlády Ficovi povedať: Už stačí! To si už prehnal! Nesúhlasím! ???

Náš premiér na oslave sviatku Cyrila a Metoda, konanej pre vybraných hostí 6.7.2024 na hrade Devín, bez akejkoľvek hanby a aj pokory (ktorú mohol nadobudnúť vzhľadom k tomu, že nedávno len tak-tak unikol smrti, alebo priam zázrakom prežil pokus o jeho zavraždenie), označil, aj keď „len“ nepriamo, za jed a rakovinu značnú časť občanov Slovenska – a to minimálne voličov dvoch parlamentných opozičných strán – Progresívne Slovensko a Sloboda a solidarita,

a nikto z ministrov a ďalších pozvaných hostí, vrátane súčasného prezidenta SR Petra Pellegriniho – prezidenta národného zmierenia…, sa proti tomu nepostavil a to ani po slávnosti! keď už túto, počas jej konania, nechcel narúšať.

Táto hranica zjavne neexistuje. A to až do doby kým nezačnú padať volebné preferencie súčasného vládneho trojlístka. Až potom začnú najodvážnejší z hradu Devín, resp. najvypočítavejší z týchto ministrov, postupne strácať a odhadzovať lojalitu, ktorú teraz chovajú voči svojmu premiérovi.

Tento na hrade Devín v priamom prenose plný nenávistnej energie, aj keď sa nedávno druhýkrát narodil, resp. dostal možno poslednú šancu na duchovné uzdravenie, vyzýval zdravé jadro spoločnosti, resp. tú lepšiu, neskazenú polovicu občanov Slovenska, na vybudovanie veľkej hrádze proti ľuďom s progresívnymi a liberálnymi názormi. Pričom dovolím si tvrdiť, že cca 90 percent ľudí zo spomínaného tzv. zdravého jadra spoločnosti, resp. voličov vládneho trojlístka, ani len netuší, čo pojem liberalizmus vôbec obnáša. Nedali si ani len minimálnu námahu, aby si v slovníku cudzích slov vyhľadali preklad, alebo synonymá tohto slova. Ale ak ho počujú, a špeciálne v spojitosti so skratkou LGBT, alebo s pojmom progresivizmus…, ktorého význam takisto nepoznajú, tak v mnohých z nich sa vynárajú priam hrôzostrašné predstavy – podobne ako pri počutí slov: Soroš, slobodomurári, ilumináti…, alebo predstavy, ktoré sa vynárali v druhej polovici tridsiatych a v prvej polovici štyridsiatych rokov nielen v Nemecku, ale aj na Slovensku pri počutí slova –  Židia!

Bravó!…, pán premiér. Namiesto riešenia skutočných problémov, ktoré trápia spoločnosť, a málo ich nie je, vrátane politickej nevraživosti panujúcej v spoločnosti, ste sa opäť raz zamerali na hľadanie a označovanie triednych nepriateľov, teda na politikov a ľudí, ktorí s vašimi praktikami nesúhlasia, alebo dovolia si ich dokonca aj kritizovať.

Trestný čin pytliactva je ukážkou „principiálnosti“ ministrov vnútra a spravodlivosti.

03.09.2024

Ak by Ficovej vláde radikálnym znižením trestných sadzieb pri najväčšej novele Trestného zákona od pádu socializmu naozaj išlo o dekriminalizáciu ľudí, či o toľko omieľanú potrebu zosúladenia slovenských trestných kódexov s modernými štandardmi v EÚ…, potom by ani len náhodou nemohlo dôjsť k tak okatej zvrátenosti, priam bijúcej do očí (podrobnejšie [...]

Ak na olympiádu nepostúpia slovenskí hokejisti dám si dobrú whisky!

25.08.2024

Whisky, a vôbec tvrdý alkohol dá sa povedať že nepijem. Ale naozaj dobrú whisky, nie “Rážovho“ „ruského“ najlacnejšieho Jamesona, by som si za jeden dva poháriky dal! Ale k tomu musí nadísť nejaká príležitosť. A tá sa črtá, alebo môže prísť vtedy, keď slovenskí hokejisti nepostúpia z kvalifikácie na olympiádu v Miláne. Šanca, že nepostúpia, je síce [...]

Slovensko už zabudlo, čo znamená ruský tank na námestí

21.08.2024

Dnes si pripomíname začiatok ruskej okupácie v r. 1968 trvajúcej 21 rokov. Áno, ruskej, lebo Sovietsky zväz vytvorilo Rusko, Moskva, Kremeľ. Iba tento v Sovietskom zväze určoval pravidlá a rozkazoval. Slovensko už zabudlo, čo znamená ruský, či sovietsky tank na námestí. Sloboda a mier to určite nie sú. Iba ak „mier“ a „sloboda“ na ruský spôsob, do [...]

Michal Šimečka

Šimečka víta prvú Pellegriniho kritiku vlády, vyzýva ho však na konkrétne kroky

07.10.2024 15:37

Pellegrini sa zastal Dolinkovej, ktorá ohlásila demisiu, a zároveň povedal, že to mala byť iná ministerka, ktorá mala vo vláde skončiť.

danko andrej

Národniari kritizovali útok prezidenta na ministerku kultúry a spochybnili jeho nadstraníckosť

07.10.2024 15:29

SNS kritizuje Pellegriniho pre jeho údajne stranícku pozíciu, nakoľko sa správa, ako keby bol ďalej predsedom Hlasu.

piťo

Odsúdenému šéfovi piťovcov súd povolil obnovu konania vo veci prepadnutia majetku

07.10.2024 15:23

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor aj obhajca odsúdeného podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

SR vláda 46. zasadnutie BAX

Taraba zasahuje: Zrušil rozhodnutie EIA o prevádzke spaľovne v Šali, ktorú povolil Budaj

07.10.2024 15:16, aktualizované: 15:35

Posúdenie zámeru vybudovať Centrum cirkulárnej ekonomiky Šaľa sa tak vráti na nové prejednanie a rozhodnutie.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 911081x
Priemerná čítanosť článkov: 4123x

Autor blogu