Založ si blog

Naplníme slová Kaddáfího, že budúcnosť EÚ je islam?

Niekto je ticho, niekto „iba“ mlčí, alebo sa iba nemo pozerá na odhodlanie EÚ naplniť slová Muammar al-Kaddáfího, že aj naša budúcnosť je islam.

Ďalší síce ticho nie sú, ale hovoria iba to, že nie všetci, alebo zďaleka nie všetci moslimovia sú radikálni a preto nie je nič zlé na politike otvorených dverí voči imigračnej vlne.

Ďalší „iba“ učia svoje deti, že Korán je čisté slovo božie; aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou z toho istého Koránu čerpali inšpiráciu aj samovražední útočníci, ktorí zhodili mrakodrapy WTC a pripravili tak stovkám nevinných ľudí tú najstrašnejšiu smrť. Veď kto by bol len tak pre nič za nič ochotný sa „obetovať“ a napáliť dopravné lietadlo s mnohými cestujúcimi na palube do mrakodrapov? A jeho články aj naďalej vedú tisíce mladých mužov k páchaniu otrasných činov.

Ďalší síce tieto útoky navonok pokrytecky odsudzujú, ale v mešitách naďalej kážu, že Korán to sú čisté slová Alaha, a preto tieto slová treba rešpektovať! Ani len nepripustia, že Korán mohol byť  v niektorých častiach pokrivený. Logika však varuje, že ak sa rešpektuje zdroj motivácie otrasných činov, tým pádom sa nepriamo rešpektujú aj činy samotné.

A ďalší „iba“ prikyvujú, že je to tak, že Korán je so 100 percentnou istotou čisté slovo Alaha.

kolegovia imámov, z radov iného náboženstva, vo všeobecnosti „iba“ mlčia. Ale je to možno iba zo strachu, že ak by začali verejne apelovať na imámov, aby sa dištancovali od určitých zvrátených článkov Koránu, mohli by sa dočkať podobných apelácií vo vzťahu k Starému zákonu. A tak radšej svorne mlčia, aby náhodu neohrozili „čistotu“ „svätých“ kníh.

Iní hovoria, že prijatie imigračných kvót pre Slovensko nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo, lebo imigranti od nás aj tak ujdú za lepšími podmienkami do Rakúska, či Nemecka. Ako dlho ešte budú tieto krajiny pre imigrantov atraktívne, a že o pár rokov to už nemusí platiť, a že z veľkého stretu odlišných kultúr, z ktorých jedna má veľký problém s rešpektovaním základných ľudských práv, môže vzniknúť v Európe v budúcnosti obrovský konflikt, až tak ďaleko nerozmýšľajú. Načo?…

Určitá skupina ľudí v západnej Európe demonštruje nie za vyššie platy, ale “iba“ za zavádzanie islamského práva v EÚ; aj keď toto je vo viacerých článkoch v príkrom rozpore so základnými ľudskými právami.

policajti a politici sa na to „iba“ nepríčetne prizerajú. A niektorí z nich, v záujme boja proti „xenofóbii“, hovoria „iba“ to, že islam je iba mierumilovné náboženstvo.

Potom sú tu ľudia, ktorí hovoria, že šírenie a propagácia islamu je v pohode, lebo v Koráne sa navádza „iba“ na likvidáciu inovercov, teda stačí iba uveriť, že nie je iného boha okrem boha moslimského – Alaha a že Mohamed bol jeho prorokom a nič zlého sa vám, nám nemôže stať, ak samozrejme budete, budeme následne dodržiavať aj ďalšie požiadavky islamu.

Ďalší “iba“ mávnu rukou nad tým, ak nejaký imigrant pred TV kamerou ukáže rukou, že nás podreže ak sa budeme správať tak netolerantne. Veď on to myslel „iba“ zo srandy! a ak to aj náhodou myslel vážne, tak takých medzi imigrantmi je minimum „iba“ pár percent, možno ani nie 2 percentá – jednoducho nepatrné množstvo z vyše milióna imigrantov z moslimských krajín za rok 2015.

Ďalší žiadajú „iba“ to, aby v tých európskych školách, ktoré navštevuje nie zanedbateľný počet moslimských detí, boli v rámci náboženskej tolerancie pre nich zriadené modlitebne a aby v čase Vianoc boli z ich dohľadu podľa možností odstránené „iba“ vianočné stromčeky.

A iní im „iba“ vyplňujú ich nevinné, neškodné, nenáročné želania. Prípadne ešte samy od seba odporúčajú nemoslimským dievčatám, aby kvôli moslimským spolužiakom zmenili v svoje obliekanie.

Iní žiadajú „iba“ odstránenie kríža zo štátnej vlajky európskej krajiny, ktorá im, alebo ich starým rodičom poskytla domov. A ďalší „iba“ konštatujú, že žiadať môže každý čo len chce, načo to nafukovať, robiť z toho vedu, alebo dokonca tragédiu, keď právny systém demokratického štátu tak či tak niečo také nepripustí.

Ďalší iba nepovažujú za potrebné identifikovať islam ako jeden z najvýznamnejších motivačných zdrojov páchania terorizmu, porušovania viacerých základných ľudských práv, argumentujúc, že to nie je o islame, ale iba o ľuďoch, ktorí si z islamu môžu vybrať iba to dobro, veď nikto nikoho nenúti aby svoju vieru budoval na tých článkoch, ktoré nabádajú na likvidáciu inovercov.

Iní iba tvrdia, že viera, ktorá potiera slobodu slova, práva žien, dokonca aj slobodu vierovyznania, má rovnakú hodnotu ako viera, ktorá tieto práva a slobody považuje za prirodzené, za neodmysliteľný základ zdravej spoločnosti, ktorá má aj vytvorené mechanizmy aby tieto boli garantované.

Iní oceňujú apeláciu egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího (na svetovom ekonomickom fóre v Davose v súvislosti s otrasnými teroristickými útokmi) na adresu moslimov, ktorých žiada, aby zaujali modernejší pohľad na islam, ktorý by bol v súlade s moderným svetom, a viac premýšľali o faktoroch, ktoré vedú k islamskému terorizmu. To, že Sísí svoju apeláciu zároveň negoval vyhlásením, že islam je tolerantné náboženstvo a články islamskej viery sú nemenné, považujú za prirodzené, alebo nepodstatné.

Ďalší nevidia nič zvláštne na tom, ak na zhromaždení moslimov, nie v Saudskej Arábii, ale v nórskom Osle, imám položí davu otázku: „Koľkí z vás si myslia, že tresty opísané v Koráne alebo sunne, či už je to ukameňovanie za manželskú neveru, alebo iné tresty smrti, pokiaľ je to od Aláha a jeho proroka, sú tým najlepším trestom, ktorý môže byť pre ľudské pokolenie?“ a všetci v sále nato zdvihnú svoje ruky. Veď to je iba prejav náboženskej slobody!…  https://www.youtube.com/watch?v=j9sP9Jmnupw

Iní sú toho názoru, že islam sa musí zmeniť zvnútra, nie zvonku. Že to môže trvať „iba“ niekoľko desaťročí až storočí, to ich nezaujíma. A niektorí k tomu dodajú iba toto: Prečo by sa mal islam podľa výzvy egyptského prezidenta meniť v moslimských krajinách, keď v európskych na to má lepšie podmienky?…

A ostatným ostávajú „až“ tieto 4 možnosti:

– buď sa budú spoliehať na to, že moslimovia v EÚ konvertujú na kresťanstvo,

– do 20 rokov sa islam stane skutočne tolerantným náboženstvom tým, že islamskí náboženskí a politickí predstavitelia sa dištancujú od tých jeho článkov, ktoré nabádajú na zabíjanie inovercov a porušovanie základných ľudských práv,

– demografická krivka sa v EÚ únii do 20 rokov nejakým zázrakom otočí, alebo

– európski lídri sa v otázkach imigračnej politiky včas spamätajú.

Otázne zostáva už iba to, či aspoň niečo z toho nie je utópia.    

 

Súvisiace články: Islam burkert blog Sme

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853517x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu