Založ si blog

Láska k ruskému okupantovi, nenávisť k USA a alibizmus sú nekonečné

Stále mi niekto posiela príspevky o americkej propagande a ukrajinských náckoch.

Tvrdím, že existuje jedno aj druhé a minimálne v tomto článku proti tomu protestujem. Ale zároveň sa pýtam obhajcov ruskej agresie voči Ukrajine: Existuje aj ruská propaganda vo vzťahu k Ukrajine a Západu? A ruskí náckovia na Ukrajine pred vojnou na Ukrajine neexistovali??? Lebo minimálne teraz, od 24.2.2022, už ich tam je viac ako dosť.

Nasleduje status k vojne na Ukrajine JUDr. Mareka Géciho (Život – NS), ktorý na FB zožal stovky až tisícky lajkov:

„Nie dodaniu zbraní na Ukrajine, ktoré budú vraždiť tisíce Slovanov!“

 

Moja otázka k tomu:

A že ruská agresia a ruské zbrane vraždia mladšiu slovanskú, 10 násobne slabšiu sestru Ukrajinu, to je v poriadku? Lebo v tomto krásnom statuse sa nikde o opaku nehovorí.

 

Nasledovali agresívne útoky (slovné, lebo nie všetci majú klasické zbrane a možnosť tieto použiť) na autora otázky a to zo strany viacerých vyznávačov daného statusu.

 

Ešte krajší príklad zaslepenosti, takisto zo strany JUDr. Mareka Géciho:

„Som proti vojne a nepodporujem vraždenie na žiadnej strane, tvrdím to stále a myslím si, že Orbán tým, že súhlasil so sankciami, si splnil maximum do čoho ho vedia vtiahnuť!

Orbán iba dokazuje, že to je štátnik a chráni svoj národ pred katastrófou, ktorá hrozí.

Vyjadrenie Orbána:

,,Nemožno robiť nepremyslené kroky a robiť návrhy, aké robí ľavicová opozícia. Netreba posielať zbrane do susednej krajiny, pretože tam žijú aj Maďari a je možné, že tieto zbrane môžu použiť prípadne aj proti nim,“ vyhlásil.

Všetci určite chceme mier. To však neznamená, že nemôžme klásť otázky tejto vláde, ktorá nám mesiace ukazovala svoju pravú tvár. Všetci to odsudzujeme čo sa deje či je pravda tam, alebo tam, ale už stačilo.“

 

Môj koment k tomu:

Nuž, to vyzerá tak, akoby oba národy naraz napadli jeden druhého. Lenže takto to nie je, ako to tu podsúvate. Bol by som zvedavý, či takto neutrálne by ste sa vyjadrovali ak by Rusko nenapadlo Ukrajinu, ale NATO by napadlo Rusko. Majte už predsa trochu súdnosti, keď chcete ten mier. Rusko znásilňuje svoju mladšiu sestru a vy sa vyjadrujete neutrálne, nie a nie jednoznačne odsúdiť veľkého ruského brata.

Ak bol dôvod protestovať proti obrannej dohode s USA, tak dôvod protestovať pred ruskou ambasádou kvôli ruskej agresii voči Ukrajine je minimálne 100 násobne väčší. Prestaňte už s tým alibizmom hrania na obe strany.

Keď nás, podľa vás, asi úplne nezištne…, oslobodzovala červená armáda, v ktorej mimochodom bolo aj množstvo Ukrajincov, vtedy iní mohli riskovať svoje životy za nás. To bolo vítané, že? Ale keď my, máme pomôcť nášmu susedovi, čo i len dodávkou zbraní, nie nasadzovaním životov našich vojakov, aby sa náš sused mohol sám brániť proti oveľa silnejšiemu „bratovi“, tak ste rozhorčení do krajnosti. Toto je strata súdnosti.

Toto je jeden z príkladov nasvedčujúcich tomu, že láska k opupantovi a nenávisť k USA sú hádam nekonečné.

 

Toto ma dostalo:

 

„Marcel! tým médiám, ktoré klamali vo veciach Covidu 19, čo si aj ty kritizoval, teraz, keď informujú o Ukrajinsko-Ruskej vojne, veríš???“

Nuž, ak sa chceš riadiť touto „logikou“, tak rýchlo zabudni napr. na to, že slovenskí hokejisti získali bronz na ZOH v Pekingu, lebo budeš za hlupáka. Veď o tom informovali všetky tie médiá, ktoré odsudzuješ. Nie, také jednoduché to s pravdou nie je ako to podsúvaš. Neznamená, že ak alternatívne média v nejakej téme informujú relatívne pravdivo, že tak sa to musí byť v každom prípade.

 

„Marcel! pozri, tu máš jasný dôkaz, ako naše médiá klamú, ako Ukrajinci natočili falošné video o zbombardovaní materskej škôlky Rusmi.“

Nuž, tým pádom, nezostáva nič, len začať veriť tomu, že Rusko nenapadlo Ukrajinu, vôbec sa Ukrajina nebombarduje, a ak, tak ju bombardujú Američania alebo mimozemšťania, vôbec pri tom nie sú obete, a už vôbec nie civilnom obyvateľstve!…, priam ide o Putinovú mierovú misiu…

Vylievaj dieťa aj s vaničkou pokojne aj naďalej.       

   

To, čo spravil a robí Putin Ukrajine,

 

je aj začiatok jeho konca. Dávam boľševikovi rok, nanajvýš dva; kým ho vlastní súdruhovia neodstavia. Ak sám nespácha samovraždu.

Trvám na tom, že prosiť, alebo aj žiadať ruské osobnosti, aby povedali agresorovi Putinovi „Dosť!“, na tom nie je nič zlé, a myslím si, že je to dokonca v danej situácii veľmi žiaduce. Verejné poprosenie, ba dokonca ani verejné požiadanie, nie je nútenie. V opačnom prípade by sme museli považovať za nútenie napr. aj to, keď žiadame o vydanie cestovného pasu, o prijatie do zamestnania atď. atď. Ruské osobnosti samozrejme môžu spomínanej prosbe, alebo aj žiadosti vyhovieť, ale nemusia. A ak nevyhovejú, robia to buď preto, lebo s konaním Putina súhlasia, alebo z obavy z pomsty z jeho strany.

Aj nemecké osobnosti, ktoré v r. 1935 nesúhlasili s Hitlerom, mali obavy,

že ak by Hitlera začali kritizovať, mohli by sa mu jeho prívrženci pomstiť.

V r. 1935 ale riziko plynúce z kritiky Hitlera bolo ešte pomerne nízke. Keby Hitlera začala  kritizovať aspoň polovica nemeckých osobností, riziko by bolo ešte menšie, až minimálne. A národ sa vplyvom toho mohol zobudiť a včas Hitlera zastaviť.

V r. 1936 ale to riziko vzrástlo.

V r. 1937 vzrástlo ešte viac.

V r. 1938 bolo to riziko ešte väčšie a bolo už takmer nemožné dovoliť si kritizovať Hitlera.

V r. 1939 už to bolo nemožné absolútne.

V r. 1945, teda ak vojnu prežili, nastáva vytriezvenie nemeckých osobností, ktoré sa pred vojnou rozhodli mlčať.

Ak by ruské osobnosti vo veci okupácie Ukrajiny povedali hoci len: „K vojne na Ukrajine sa nemôžem otvorene vyjadriť, lebo v Rusku mám blížnych, a bojím sa o ich bezpečnosť.“,

bolo by to veľavravné. To by stačilo.

Kto si myslí, že za takéto vyhlásenie by Putinoví stúpenci v Rusku napadli rodiny takých kritikov???

Ja si myslím, že značná časť rusofilných Slovákov by na to povedala: Putinoví prívrženci nie sú žiadni náckovia, ako tí na Ukrajine!…, aby ubližovali nevinným, ako tí na Ukrajine!…

 

Na záver pár perličiek z jednej polemiky s FB priateľom:

 

Otázka:

 

Naozaj je táto vojna (medzi Ruskom a Ukrajinou) kvôli niekoľkým egomaniakom ako to tvrdíte?

Ak to takto definujete, vyzerá to potom tak, akoby na Ukrajinu zaútočil aj niekto iný ako Rusko…

 

Odpoveď:

Pravda nie je jedna, nech jej akokoľvek veríte.

 

Otázka:

Ono aj keď nejaký silnejší žiak fyzicky napadne v škole slabšieho, zďaleka nie vždy to býva bezdôvodne. No napriek tomu si len sotva niekto dokáže predstaviť učiteľa, ktorý by zaujal vo veci takýto postoj aký dnes zaujíma odhadom polovica Slovákov vo veci útoku Ruska na Ukrajinu. A teda, že by voči agresorovi (agresívnemu žiakovi) učiteľ zaujal neutrálny postoj – veď silnejší nenapadol slabšieho bez príčiny!…, a teda agresiu silnejšieho voči slabšiemu žiakovi nechá bez následkov, dokonca nezaujme proti agresii ani len odmietavý postoj. Kto si teda dovolí povedať, že za kopanec a následnú modrinu na nohe (previnenia Ukrajiny a NATO) si poškodený (Rusko) môže dovoliť vyraziť sánku a zlomiť nos tomu, kto mu kopol do nohy, a nie len to!, ale že ten, kto druhému vyrazil sánku, má zostať aj nepotrestaný!?

 

Odpoveď:

…Keď zacítim fanatizmus, už zvyčajne nereagujem. A o chvíľu Váš koment zmažem.

 

Otázka:

Fanatizmus z mojej strany? To hádam nemôžte myslieť vážne. Slušne vecne reagujem. Ale keď vás to vyrušuje, kľudne ma zmažte! Hlavne ak vám to pomôže.

 

Odpoveď:

Nie, Vy slušne nereagujete. Napádate môj pacifistický postoj, ktorý plynie z toho, že až čas ukáže, kde je pravda.

 

Otázka:

Nič nenapádam, iba tvrdím, že argumentovať pacifizmom vo vzťahu k ruskej agresii voči Ukrajine nie je príliš pacifické.

Rusko dnes (23.2.2022) zaútočilo na Ukrajinu. Hádam jediný možný pacifistický postoj by malo byť odsúdenie invázie.

 

Odpoveď:

V mojich komentároch som názvy štátov ja nespomínal…

 

Otázka:

To je síce pravda, ale hádam každému je jasné, že dnes Rusko napadlo Ukrajinu. Preto by som sa chcel opýtať: Myslíte si, že môže existovať niečo, čím by sa táto agresia mohla ospravedlniť a vyhlásiť za opodstatnenú? Jedna odpoveď je, že neexistuje nič, čím by sa táto agresia mohla ospravedlniť a vyhlásiť za opodstatnenú. Druhá je taká, že ospravedlnenie existuje a tretia je niečo medzi opodstatnenou a neopodstatnenou ruskou inváziou. Alebo existuje ešte nejaká 4. odpoveď?

 

Odpoveď:

Každá vojna je zlá.

 

Otázka:

Zjavne máte strach odpovedať na vyššie uvedenú otázku, resp. otázky. To mi je viac sympatický postoj Jozefa Banáša, s ktorým síce nesúhlasím, ale aspoň nemá strach ho otvorene povedať. Odsúdiť iba trestný čin (vojnu), ak páchateľ (agresor) je veľmi dobre známy, je v danej situácii žalostne málo.

 

Odpoveď:

Nemám strach. Písal som, ze nemám dostatocne info, aby som sa jednoznacne vyjadril.

Komentár:

Ani k dnešnému dňu daný človek neprišiel na to, že Rusko napadlo Ukrajinu. Teda ak už náhodou nie láska k ruskému okupantovi a nenávisť voči USA, tak aspoň alibizmus je nekonečný.

 

Toto si určite prečítajte (nabudúce mám pre vás, sympatizantov Putinizmu, pripravené aj ďalšie perličky):  

Hodnotová slepota Rusko a USA

https://blog.sme.sk/skrecko/politika/hodnotova-slepota-rusko-a-usa

Keď USA nezasahujú

https://komentare.sme.sk/c/20252757/ked-usa-nezasahuju.html

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853072x
Priemerná čítanosť článkov: 4082x

Autor blogu