Založ si blog

Aj Sovietsky zväz nás oslobodil bez zbraní! Nech Rusko oslobodí Ukrajinu tiež bez zbraní!

Prečudesná je tá „logika“ – upierať Ukrajine nie len vojenskú pomoc, ale dokonca aj pomoc vo forme dodávky zbraní, aby úplne sa mohla brániť ruskej agresii a mohla vyhnať zo svojej krajiny 10 násobne silnejšieho ruského okupanta.

Šíriť demagógiu v štýle: „Každý kto dodáva zbrane do vojnového konfliktu, je odporný vrah!“, je dnes mimoriadne obľúbené.

Je to pochopiteľné… Lebo aj Sovietsky zväz nás oslobodil bez zbraní!…, že?

Ak je tak, tak nech Rusko takisto oslobodí Ukrajinu bez zbraní!…

Alebo na strane agresora je používanie zbraní v poriadku?

Zjavne áno, lebo zo strany, hlavne našich tzv. národných strán, a ich prívržencov, jednoznačne prevažuje odsudzovanie pomoci Ukrajine, a to takej pomoci, ktorá by jej umožnila účinne sa brániť 10 násobne silnejšiemu agresorovi.

Pravdepodobne vám preto ide o to, aby mu Ukrajina podľahla. V takom prípade tento článok ani nečítajte a radšej ten čas venujte proruskej propagande.

Demagógiu: „Každý kto dodáva zbrane do vojnového konfliktu, je odporný vrah!“,

šíria

v 1. rade všetky naše súčasné opozičné strany (nechcem krivdiť strane Hlas, neviem ako sa k tomu postavila ona) plus mnohé mimoparlamentné národné, ako napr. strana Život –NS, atď. atď., ktoré túto demagógiu intenzívne šíria. Len neviem či tak robia úmyselne, aby získavali voličov, lebo na túto demagógiu skáču aj mnohí, až do nedávna inteligentní ľudia, alebo tak robia preto, že ich ovládlo temno. Neviem čo z toho je horšie.

No a túto demagógiu intenzívne šíria aj mnohé internetové portály

(ako napr. Bádateľ, aj keď na ich stránke sa dá inak nájsť mnoho zaujímavých a aj podnetných článkov pričom netvrdím, že medzi nimi nie sú aj manipulatívne a pod., ale takéto informácie sa nachádzajú aj v mainstreame, vrátane Sme, Markíza,Denník N, RTVS a pod.)

a na sociálnych sieťach túto demagógiu šíria aj mnohé alternatívne denníky a TV

(ktoré aspoň z časti vyvažovali jednostrannú nechutnú propagandu v téme Covid-19, šírenú nie len mainstreamom, ale aj našimi vládnymi politikmi, a kto sa nestotožnil, bol slovne napádaný, alebo cenzúrovaný, pričom skúsenosti so sofistifikovanou cenzúrou mám mnohorode aj ja osobne tu v súvislosti s údajným rasovým inžinierstvom proti Rómom, kritikou islamu a politiky otvorených dverí, a najnovšie s témou Covid-19)

a neposlednom rade ju šíria aj mnohé známe osobnosti spoločenského, kultúrneho alebo športového života a X mojich známych a aj priateľov; mnohí aj s VŠ vzdelaním.

To naozaj každý, kto dodáva zbrane do vojnového konfliktu, je odporný vrah???

 

Kto žije v presvedčení, že každý, kto dodáva zbrane do vojnového konfliktu, je odporný vrah, ten zákonite musí odsúdiť aj každú výrobu zbraní a ich používanie na obranné účely.

Domyslite to predsa do konca, vy všetci, ktorí šírite túto demagógiu o (amerických…) vrahoch…, ktorí dodávajú brániacej sa Ukrajine zbrane.

Mohla by vám k tomu pomôcť otázka: Ako by to dopadlo, ak by sa v 2. sv. vojne Sovietsky zväz a spojenci postavili Hitlerovi holými rukami??? Tak poďme, pohnite tou svojou ruskou „logikou“ a odpovedzte úprimne na túto jednoduchú otázku. Ja viem, neodpoviete, lebo ste zbabelí. Presne ako Putin, ktorý si trúfne iba na výrazne slabšieho.

Či si to uvedomiť chcete, alebo nie, vy nepriamo odsudzujete za používanie zbraní aj tých, ktorí sa nimi bránili proti fašistickému Nemecku. Doposiaľ ste nikdy neodsúdili to, že USA počas 2. sv. vojny posielali Sovietskemu zväzu zbrane, a to výdatne, a zďaleka nie len zbrane, aby sa Sovietsky zväz mohol ubrániť nemeckej fašistickej agresii. A ani to nikdy neodsúdite. Ale akonáhle je agresorom Rus, váš idol z Kremľa, zrazu ten, kto pomáha brániacemu sa, aj posielaním zbraní, je špinavý vrah.

Problém je, že vy ste stratili nielen súdnosť, ale aj pocit hanby za svoju tuposť, resp. za to, ako ľahko ste si nechali vymyť mozgy ruskou propagandou. 

Kto sa touto logikou z nej plynúcou chce aj riadiť, kto ju chce „principiálne dodržiavať“…, potom logicky musí odsúdiť aj trestno-právny inštitút nutnej obrany. Dovolíte si to? Pod vplyvom ruskej propagandy nepochybne áno. Bol by som zvedavý, ako by ste reagovali, ak by niekto napadol so zbraňou vaše deti a bezprostredne by hrozilo, že ich zabije, a vy aj v prípade, že by ste mali ich čím ochrániť (mali by ste ešte účinnejšiu zbraň), či by ste nechali útočníka nech dokončí svoj zámer, len aby ste zostali verní vášmu zvrátenému presvedčeniu.

Tak ako by ste sa zachovali? Ak by sa vám prihodilo toto, čo vám ale neprajem, hádam definitívne by vás to vyliečilo z vašej zvrátenej ruskej logiky.

 

Moja komunikácia s internetovým portálom Bádateľ na FB a jej fanúšikmi (tá komunikácia ešte asi nie je skončená):

 

Marcel Burkert

Nemáte súdnosť. Dobre viete, že tie zbrane sa neposielajú Rusom, ktorí brutálne napadli oveľa slabšiu sestru, ale posielajú sa napadnutej sestre, aby sa sama! mala čím brániť proti obrovskej presile.

 

Bádateľ

Marcel Burkert Ak by nebol súčasný konflikt, tak by ste s týmto sloganom určite súhlasili. Ak s ním nesúhlasíte teraz, tak je to dôkaz vašej relativizácie a dvojakého metra, ktorý si prispôsobujete situácii. Lenže pravda nie je relatívna. Pravda je absolútna.

 

Marcel Burkert

Bádateľ keby, keby… Vy ste si asi nevšimli, alebo to vidieť nechcete, že náš veľký slovanský brat napadol svoju mladšiu a oveľa slabšiu sestru.

 

Bádateľ

Marcel Burkert nepochopili ste naše vysvetlenie

 

Marcel Burkert

Bádateľ a vy realitu.

 

Slavka Tokolyova

Marcel Burkert Vsimli sme si vsetci, kto koho napadol, len mi povedzte, ako dodavky zbrani zmensia a zastavia tento konflikt, okrem toho ze, nuekto na tom paradne zinkasuje, vzdy ide o peniaze, vzdy, este taka vojna nebola ,aby sa na nej nezarobilo, bez ohladu na akehokolvek brata, ci sestru

 

Marcel Burkert

Slavka Tokolyova vy musíte nazývať Putinovu agresiu konfliktom, aby ste za agresora mohli označiť aj Ukrajinu. Prečo? Nuž preto, aby nikto nemohol Ukrajine účinne pomáhať, aby čím skôr vyhnala agresora zo svojej krajiny. Následkom toho sa bude vojna predlžovať, a logicky budú zomierať ďalší nevinní ľudia. Temno vás ovládlo.

 

Slavka Tokolyova

Marcel Burkert nijake temo ma neovladlo, ja len neverim, ze zbrane toto urovnaju, a ano, cim viac zbrani, tym viac zabijania, preto kto posiela zbrane, len prilieva viac nenavisti. Mna temno isto neovladlo.

 

Marcel Burkert

Slavka Tokolyova čo je to to vaše „toto“? Nechcete, alebo jednoducho nemôžte vidieť, že veľký silný brat brutálne napadol oveľa slabšiu sestru. Upierate jej morálne právo, aby sa agresorovi bránila. Neviete, alebo nechcete si uvedomiť, že ustupovanie zlu znamená jeho podporovanie. Vráťte sa na ZŠ (ak náhodou nieste učiteľka), a zistíte, ako to dopadlo, keď sa začalo ustupovať Hitlerovi. Ale neviem, či už nie je neskoro.

 

Darina Schmidt

V Rakousku mají také napadení zakázané se bránit, natož pomocí zbraně, aby útočníkovi neublížili. Docela mazec, když se vám někdo vloupe do baráku a vy se buď necháte zabít nebo zabijete jeho a budete stíháni. Bohužel i na školení nás varovali, že pokud bude u pokladny loupež, tak za útočníkem nesmíme ani vyběhnout, protože když ho potom na silnici srazí auto, tak nejen že dostaneme paragraf ale zaplatíme mu i léčení….. Navíc, bydlím u hranic a nevyžádané návštěvy s Iphonama se tu začínají množit, hlavně se ještě diví a rozčilují, když je vyhazujete a že nedostanou nic jen ta, a že se musí i pracovat. Takže jsou lidé rádi, když tam naběhne někdo, kdo má zbraň (jakoukoli) a pomůže. …. Oběť by se měla mít možnost bránit a ne na sobě automaticky nechat páchat násilí a toto strpět, jen proto, že se tak útočník rozhodl.

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 842076x
Priemerná čítanosť článkov: 4108x

Autor blogu