Založ si blog

Po koľkých dňoch krviprelievania začnú naši akože nerusofili odsudzovať ruskú agresiu voči Ukrajine?  

Pár vysvetliviek na úvod:

Pod pojmom „akože nerusofili“ sa myslia hlavne maskovaní rusofili,ktorí sa snažia vystupovať ako nestranní, ale veľmi sa im to nedarí. Nájdeme ich hlavne v členských základniach našich tzv. národných strán (je ich viac) a v tábore ich stúpencov. Medzi nimi je aj mnoho takých, ktorí sa láskou k vodcovi z Kremľa vôbec netaja.

Ďalej pod  pojmom „akože nerusofili“ mám na mysli mnohé osobnosti nášho spoločenského a kultúrneho života, ktoré to, čo sa deje na Ukrajine, vnímajú ako konflikt medzi Ruskom a USA. Pardón, opravujem túto hrubú chybu – správne to znie: konflikt medzi USA a Ruskom.             

Ale nielen vyššie uvedené skupiny, ale aj značná časť obyčajných ľudí, resp. spoločnosti je vo veci ruskej agresie voči Ukrajine infikovaná mimoriadne silným a mimoriadne odolným druhom vírusu alibizmu.

Jeho príznaky sa prejavujú vo viacerých podobách, ale toto je jeho hádam najreprezentatívnejšia podoba:

 

„Marcel ,

Vojnu treba odsúdiť

(ale zjavne nie a nie agresora, aj keď v danom prípade je tento dobre známy. Odsúdiť iba vojnu znamená odsúdiť aj toho, kto sa proti agresorovi iba bráni. Znamená to brať mu právo, aby sa bránil; poznámka autora článku).

Teraz je vojna na Ukrajine.

(ani zmienka o tom, kto koho napadol, akoby sa Ukrajina napadla sama; poznámka autora článku).

Aj armáda USA má na svedomí mnoho utrpenia.  

(to sa spomína pre prípad, ak by niekto poukázal na to, že Ukrajinu napadli Rusi a nedalo by sa to nijako spochybniť. Ačohentizmus ako vyšitý; poznámka autora článku)

Ja nikomu a ničomu nenadŕžam a túžim po zložení zbraní. Ale odmietam, že všetko je len čierno-biele. Západ má svoju verziu a Rusi tú svoju, že je nevyhnutné Ukrajinu denacifikovať od náckov, ktorí ubližujú ruskej menšine na Ukrajine.

(Rusko napadlo Ukrajinu, ale moja známa netúži po tom, aby zbrane zložili Rusi a odišli domov. Nezaujíma ju, že Rusi zbrane dobrovoľne nezložia. Zjavne je pre ňu najlepším riešením ustupovanie zlu a jeho podporovanie tým, že zbrane zložia napadnutí Ukrajinci, aby sa nemali čím ruskej agresii brániť; poznámka autora článku ).

Nevidím do toho. A tobôž, čo si mám myslieť o správach z Ukrajiny, ktoré nám podsúvajú mienkotvorci. To sú tí istí, čo nás informovali o covide. Tak a teraz ,,babo raď“, aké stanovisko k tomu celému zaujať, keď nepoznáš ,,čistú pravdu“, jak na jednej, tak na druhej strane.“  

 

Moja teda rada znie:

Zamysli sa nad tým, čo k tomu nižšie napíšem:

Pochybovať o tom, že Rusko bombarduje celú Ukrajinu, že sú zabíjaní, a to aj bruálne, aj civilisti, že títo v státisíchoch utekajú zo svojej krajiny pred ruskou „špeciálnou mierotvornou operáciou“, že tu nejde o náckov, ale o podmanenie si suverénneho štátu Ukrajiny, to vyžaduje naozaj silné postihnutie mozgu ruskou propagandou.

 

Na príklade horiaceho obytného domu opíšem Tvoju „logiku“: 

Niekto zapáli o 14:00 obytný dom. Ty okolo neho prechádzaš o 15:00 a vidíš, že na dome horí strecha a k domu utekajú hasiči.

Ak sa naozaj chceš principiálne držať svojej vyššie prezentovanej “logiky“, ktorá síce nie je Tvoja, ale ktorú prezentuješ, tak v danej situácii by si sa mala zachovať takto:

1.

Zastavíš bežiacich hasičov, ktorí by mohli dom zachrániť; aj keď niektoré škody sú už neodvratné.

Vyzveš hasičov, aby odložili svoje nástroje a požiar nehasili, lebo sa nevie aká je čistá pravda – Akurát Ti totiž niekto volal a povedal Ti, že v dome sa zdržiavajú náckovia ubližujúci určitým rodinám v dome a požiar bol založený preto, aby ich zlikvidoval.

2.

Budeš preto žiadať hasičov, aby požiar nehasili až do doby kým pravdivosť, alebo nepravdivosť informácie nepotvrdia nezávislé orgány. Vyšetrovanie nie je jednoduché, lebo vyšetrovatelia majú obavy do horiaceho domu vkročiť.

Medzi tým sa už rúca aj južná časť obytného domu a s ňou, podobne ako vo východnej časti, hynú aj ľudia, ktorí z domu nestihli ujsť.

Nehovoriac o tom, že hrozí, že od horiaceho domu sa zapália aj susedné obytné domy.

A nehovoriac o tom, že ten, kto požiar založil, a ktorý to ani nepopiera (akurát že požiar neoznačuje požiarom, ale preventívnym požiarnym opatrením…), je sám nácek a zároveň majiteľ vedľajšieho domu (Kremeľ) v ktorom sa to náckami len tak hemží.

 

Pochopila si na danom prirovnaní absurdnosť logiky, ktorú prezentuješ?

 

A ešte dodám, že „argument“

že tí dvaja rozhádaní… (Rusko a Ukrajina) nech si to medzi sebou vysvetlia…, nech sa dohodnú…, je hlúpy. Bol by som zvedavý, či rusofili by takto argumentovali aj v prípade, keď fašistické Nemecko napadlo Rusko (vtedy Sovietsky zväz) a očakávali by od Američanov, aby Rusom nepomáhali, že veď nech sa Kremeľ s Nemcami dohodne…

Ten „argument“ je hlúpy, lebo predpokladá, že jeden suverénny štát bude skákať tak, ako ten druhý píska. A tiež predpokladá to, že ak suverénny štát takto skákať odmietne, na čo má výsostné právo, tak ten druhý má právo ho za to napadnúť a bombardovať dovtedy, kým ten slabší neustúpi a dobrovoľne nasilu sa s okupantom dohodne. A ak nie, tak agresia bude pokračovať dovtedy až kým si to ten slabší nerozmyslí, resp. až kým sa zlomí.

 

Pochopiť to však žiaľ nechce, resp. nemôže nemalý počet ľudí nakazených vírusom kremeľskej propagandy. Ale pre tých, čo tomuto vírusu ešte úplne nepodľahli, je tu jeden vynikajúci liek – kniha: „Mýty o Rusku“ – vyšla v roku 2020. Žiaľ v miniatúrnom náklade.

Pokiaľ viete o nejakom vydavateľovi, ktorý by chcel urobiť dotlač, ozvite sa – vďaka!

https://www.martinus.sk/?uItem=836199

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853180x
Priemerná čítanosť článkov: 4082x

Autor blogu