Založ si blog

Djokovič ako Srb odsudzuje iba vojnu. Zásadne však nie ruského agresora.

Súčasná tenisová svetová jednotka Novak Djokovič tvrdí, že voči ruským tenistom je nespravodlivé, ak organizátor tenisového turnaja vo Wimbledone im zakázal na turnaji  štartovať.  Vraj je to šialené…, lebo hráči, tenisti, športovci s vojnou nemajú nič spoločné… a dodáva, že keď politika zasahuje do športu, nie je to dobré…

Novak Djokovič by však rozprával diametrálne odlišne – ak by bol Ukrajinec. Ako Ukrajinec by dnes namiesto hrania sa na tenisových dvorčekoch s raketkami tenisovými, a namiesto naháňania loptičiek, by musel naháňať ruského agresora. To v tom lepšom prípade. V tom horšom by pred ním musel utekať, aby si zachránil holý život a životy svojich blízkych, svojej rodiny. Alebo by musel brániť vlasť pred ruským agresorom ostreľujúcim Ukrajinu skutočnými, nie tenisovými raketami.

Ak by nemal klapky na očiach a svedomí automaticky by ho pri tom napadla otázka:  A voči bežným Ukrajincom to spravodlivé je? Oni môžu za to, že štát, ktorý ruskí športovci reprezentujú, nečakane a surovo napadol ich krajinu?

Šialené nie je správanie organizátora turnaja, ale správanie súdruha z Kremľa, ktoré má navyše potenciál vyvolať 3. svetovú vojnu, lebo šialenec  sa vyhráža použitím jadrových zbraní, ak mu bude Západ chcieť brániť v jeho „mierotvornej operácii“ na Ukrajine. A len zásluhou USA a NATO k naplneniu tých vyhrážok, aspoň zatiaľ, nedochádza. Ale dopláca na to Ukrajina, ktorá sa bez priamej pomoci NATO len ťažko bráni ruskej presile.

A v tejto situácii si Novak Djokovič dovolí hovoriť o nespravodlivosti…, že bežní Rusi, vrátane ruských športovcov, za nič nemôžu… A hovorí to ako dieťa vojny.

 

Bežní Rusi za nič nemôžu? Naozaj???

 

Citujem z veľmi trefného komentára Ľuba Jaška o kolektívnej vine:

„Vinní sú všetci, ktorí sa bezpodmienečne oddávajú nejakému vodcovi. Sú zodpovední za jeho cestu k moci, za jeho politické a mocenské činy, víťazstvá, ale aj budúce prehry.

Žijeme kolektívne – s rodinou, obcou a národom – v dobrom, ale i v zlom. Žiadny jedinec sa nemôže dištancovať od spoločenských pomerov, dokonca ani ten nie, ktorý je voči nim v opozícii. Jedine, že by niekto hynul totálne sám ako pustovník.

Putin disponuje armádou poskokov, poslušných vojakov a letušiek, ktoré počúvajú jeho slovo ako Písmo sväté. A armádu Rusov, ktorí sa boja na kameru povedať, že agresia je škandál.

Rusko má našťastie aj chápajúcich rebelov, kritických novinárov a odvážnych demonštrantov. Otázku kolektívnej viny si raz budú musieť vyriešiť samotní Rusi. Nech však nečakajú, že ostatní ich budú milovať s ubezpečovaním, že nič také ako kolektívna zodpovednosť za nebezpečného vodcu neexistuje.“ https://www.aktuality.sk/clanok/2HolgRL/komentar-luba-jaska-obycajni-rusi-za-nic-nemozu-naozaj/?fbclid=IwAR1wCOz68067i6iQkF0UCNo51Cp6YLT3UZxyQqR4L0z51qdymOHjRmnjLVg

 

Na obranu Djokoviča sa uvádza: „Ale Novak Djokovič predsa vojnu na Ukrajine odsudzuje!“…  

 

No a? Veď to robia dokonca aj náckovia z Kremľa, ktorí ju rozpútali. Stačí, ak sami seba označujú za obeť a skutočnú obeť označujú za agresora, alebo spojenca agresora.

Novak Djokovič buď Putina za agresora nepovažuje, alebo sa ho za agresora označiť bojí, lebo by možno aj u drvivej väčšiny Srbov stratil tvár.  

Odsúdiť len vojnu, ak poznáme agresora, je alibizmus nechutný.

Veď vie si niekto predstaviť sudcu, ktorý by, namiesto jednoznačne usvedčeného vraha, odsúdil vraždu a vraha nechal na pokoji, pustil ho na slobodu? nech prípadne pácha ďalšie zločiny???

 

Na záver pár zaujímavých príspevkov z diskusií na túto tému:   

1.

Djokovic a jeho ludia vojnu na Balkane, ktoru rozputali srbski nacionalisti a pri ktorej zomrelo okolo 200 tisic ludi (viac nez zatial na Ukrajine) podporovali az kym nepadlo zopar bomb aj na Srbsko.

Wimbledon by mal zakazat ucast aj tenistom zo Srbska, keďže Srbsko ruskú inváziu priamo alebo nepriamo ideovo podporuje.

2.

Jasne šport nemá nič s politikou… Asi preto Djokovič podporil v predvolebnom období Vučića. A asi preto Ruská vláda toľko financuje šport (a najmä doping), lebo chce mať zdravé deti a vôbec nie ako nástroj svojej politiky.

3.

Djokovič je narodeny v 1987. Srbsko viedlo vojny od 1991 takže zaujímavé že sa za dieťa vojny považuje až od 1999. Zrejme preto, lebo do 1999 jeho detstvo nijako nepoznačilo to, že Srbi zabíjali Slovincov, Chorvátov a Bosniakov. Ľúto mu vojen prišlo až keď sa vrátil bumerang.

A treba tiez dodat, ze po zasahu NATO uz v Juhoslávii nebola ziadna vojna. Pred tym 3 za 5 rokov

V Bosne zomrelo 70 tisíc ludi. Pri bombardovani zo strany NATO v 1998 do 2 tisíc.

4.

Juhoslávia bola vysporiadaný štát, ktorý žil v mieri 45 rokov. Potom prišiel pád komunizmu, ekonomické problémy a monetárny šok a hyperinflácia, ktorú vyvolalo Srbsko vytlačením veľkej sumy dinárov bez vedomia ostatných republík na čo prišla požiadavka o osamostatnenie Slovinska a Chorvátska. A ako určite vieš národy majú právo na sebaurčenie a na základe toho bolo vytvorené aj samostatné Slovensko. Reakcia Miloševića bola rozpútanie vojny najskôr v Slovinsku ktorú ale drvivo prehral kvôli rovnakým problemom aké majú dnes Rusi v Ukrajine a následne aj v Chorvátsku ktorú viedol tak ako dnes Rusi v Ukrajine – nezmyselnym vrazdenim civilistov a rabovaním. Predpokladám ale že si toto nemal na mysli lebo si sa o tom vo svojich propagandistickych článkoch nedočítal.

5.

Jedna vec je, že Novak veľa svojich panazi rozdal na dobrocinne účely. Ale ked mu tak velice vadi USA, nech sa vzda vsetkych penazi, co tam zarobil. USA fuj, ale peniaze z usa to uz mu nevadi.

6.

Najvrchnejší Rus sa vyhráža celej europe zrovnaním so zemou. Preto Rusi nemajú čo robiť medzi vyspelou europou. Nech si hrajú na putinovských dvorcoch s Putinom. Nech ich vyplatí v rubľoch aby mali čím tapetovať.

7.

Vojna na Ukrajine je robená Ruskou federáciou , nikým iným….a áno zaujímali sme sa aj o Afghanistan, Irak, Lýbiu….ale Ukrajina je náš priamy sused a Ruská federácia sa nám východoeurópskym štátom adresne vyhráža zrovnaním a okupáciou, takže „odpusť“ Novak organizátorovi turnaja tú trúfalosť negatívne reagovať na vyvražďovanie Ukrajincov Ruskou federáciou.

8.

Zo strany organizátora vyborne rozhodnutie!!!!  Rusi nech sa doma ucia, ze kde koncia hranice Ruska.

9.

Všetky športove zväzy, ktoré dali rusom stopku, spravili to preto, aby si Rusi uvedomili, že to čo urobil Putin je najväčšia chyba. A vyhlásenie Medvedeva typu: „som za celosvetový mier“ je take farizejske. Ak to tak cíti tak je správny rus a nech radšej ostane v Rusku aj s jeho milovaným vodcom – mierotvorcom…

10.

Na Ukrajine začal bezbrehý ruský teror na všetkých frontoch a bežní Rusi to verejne podporujú. Preto to nie je vina iba nejakého diktátora a jeho junty.

10a.

Vacsina Rusov (dokonca aj tych zahranicnych) Putina podporuje. Odporcovia Putinovej vojny su perzekvovani statnou mocou. Toto pán Djokovič šialené nie je?

11.

Je mi jasné, že Putina názor verejnosti figu zaujíma, ale aj tak treba na Rusov tlačiť všetkými možnými prostriedkami v nádeji, že ich to prebudí k nejakej aktivite.

Zdroje citátov:

https://sport.pravda.sk/tenis/clanok/624071-som-dieta-vojny-ale-toto-je-sialene-djokovic-podporil-rusov/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

https://sportnet.sme.sk/spravy/tenis-novak-djokovic-rusi-bielorusi-suspendovanie-kritika-wimbledon-2022/

 

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853746x
Priemerná čítanosť článkov: 4085x

Autor blogu