Založ si blog

Keby Putin spáchal samovraždu 1. apríla na deň bláznov & Terapia pre mentálne obete putinizmu IV

Na úvod dnešnej terapie otázočka pre relativistov, ačohentistov a obhajcov tzv. špeciálnej operácie, v preklade: útočnej vojny, ktorú na Ukrajine rozpútalo a vedie Rusko:

Keby súčasný ruský prezident V. Putin, v civilizovanomm svete známy skôr pod menom Putler, spáchal samovraždu, symbolicky na deň bláznov – 1. apríla 2022, teda po 6 týždňoch 3 – dňovej špeciálnej operácie trvajúcej už vyše roka…, koľko životov by mohlo byť na Ukrajine zachránených každým jedným dňom od dňa samovraždy tohto vyšinutého nebezpečného blázna???

Ale stále tak môže urobiť a predísť tak ďalším mnohým vraždám a nešťastiam.

Ak by tak totiž spravil, výrazne by to ohromilo presvedčenie ruského národa denno-denne výdatne kŕmeného kremeľskou propagandou o opodstatnenosti a nevyhnutnosti útočnej vojny, ktorú vedie ich krajina na Ukrajine a ktorú Kremeľ nazýva „logicky“ obrannou. Veď doposiaľ bolo u ruského národa zvykom slepo veriť svojim vodcom, vrátane toho posledného – Putlera, a teda keď vodca povedal, že čierna je biela a biela je čierna…, tak, až na výnimky, mu ruskí mužikovia, ženščiny a bábušky uverili a mnohí mu aj za takúto „múdrosť“ tlieskali a tlieskajú. Po jeho samovražde by to ale bolo inak.

Ku koncu februára 2023, teda rok od spustenia tzv. 3 – dňovej špeciálnej operácie…, v dôsledku vojny, ktorú na Ukrajine rozpútal Putler, s podporou ruského národa, bolo zavraždených a ťažko zranených odhadom 180.000 ľudí; na oboch stranách. Na jeden deň to vychádza zhruba na pol tisícku ľudí; o počte rodinných príslušníkoch tým zasiahnutých, ani nehovoriac. Ale šialenec z Kremľa to zatiaľ znáša dobre…, výčitky svedomia nemá, a pravdepodobne ani mať nemôže, lebo ho umlčal presne tak ako dáva umlčiavať svojich kritikov. Ale občas sa aj v týchto dňoch v Rusku sem tam nájde nejaký odvážny kritik a nahlas povie, alebo špagetami na ušiach pri prejave vodcu ukáže, čo si o jeho „špeciálnej operácii“ na Ukrajine myslí – a to aj za cenu straty života alebo za cenu väzenia. A tak chcem veriť tomu, že aj u masového vraha Putlera jeho ušliapané svedomie raz, a čím skôr tým lepšie, z hlbín jeho diablom ovládanej duše vykríkne a následkom toho vodca spácha samovraždu. Ak sa tak stane, a ruský národ sa o tom dozvie, bude to jasný dôkaz, že ani vodca nebol úplne presvedčený o tom, o čom sám tento národ presviedčal. Toto by spôsobilo totálny „morálny“ rozklad u ruských vojakov nezmyselne nasadzujúcich svoje životy na Ukrajine a viedlo by to k rýchlemu ukončeniu vojny a samozrejme aj k spravodlivej obnove pôvodných hraníc Ukrajiny vrátane Krymu.

Ale obávam sa, že ak aj Putler spácha samovraždu ešte pred tým, než bude aj v Rusku jasné, že Rusko túto vojnu prehrá,

Kremeľ to uprace, resp. otočí tak, že ho nechali zabiť Američania…

 

Toľko na zahriatie.

 

Na dnes tu máme až 15 účinných medikamentov pre záujemcov o liečenie z posadnutia ruskou propagandou.

Ale ešte pred tým, než k nim pristúpime, treba povedať, že k mentálnym obetiam putinizmu sa počítajú aj tí, ktorí tvrdia, že v rusko – ukrajinskom konflikte… sú NEUTRÁLNI…, resp. že za rozpútanú vojnu na Ukrajine by mali rovnakú zodpovednosť ako Rusi niesť aj Američania…

Podľa „logiky“ tých „neutrálnych“ „osvietencov“, ak ju uplatníme do dôsledkov, má človek, ak je dostatočne mocný a agresívny, právo beztrestne znásilňovať ba aj zavraždiť svoju ženu  akonáhle táto už má dosť jeho násilnej povahy a začne sa priateliť s niekým, kto spĺňa jej predstavy dobrého partnera. A ak by náhodou chcel niekto takéto násilníka a vraha potrestať, žiadali by rovnaký trest pre toho s kým sa zavraždená, ešte pred svojou smrťou, začala priateliť a ktorý jej pomáhal v tom, aby sa do času rozvodu vedela proti násilníkovi účinne brániť. Týchto „osvietencov“ by z ich chorej logiky mohlo najrýchlejšie vyliečiť to, ak by sa niečo také prihodilo ich vlastným milovaným dcéram. Ale ani tak nie je zaručené, že by sa všetci z nich z toho poučili. Im bol venovaný môj predošlý článok: Rusko sa už rok správa ako odvrhnutý násilný manžel a Ukrajina už rok krváca. https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2023/02/23/rusko-sa-sprava-ako-odvrhnuty-nasilny-manzel-a-preto-ma-na-slovensku-desattisice-obdivovatelovajcov/  .

 

Poďme už k liečbe. A pripravte sa pacienti na to, že nebude bezbolestná:

 

1.

 

Rus se ptá Švýcara: „Jaké to je žít v obklíčení NATO?“. Švýcar odpoví: „Když nejsi blbec, není problém“.

24.11.2022 mluvčí prezidenta Putina řekl:

„Vedení Ukrajiny má všechny možnosti vrátit situaci do normálu, má všechny možnosti urovnat situaci tím způsobem, že splní požadavky ruské strany, a ukončí tak veškeré možné utrpení civilního obyvatelstva,“ prohlásil Peskov.

Přeloženo: Budeme vás tak dlouho bombardovat, vraždit, mučit a znásilňovat, dokud nepřistoupíte na naše podmínky.

Rusko požaduje diplomatickou cestou potvrdit to, co získalo silou. A nejen to, chce ještě více, protože vojensky nekontroluje celé území formálně anektovaných oblastí Doněcka, Luhanska, Záporoži a Chersonu. A o důvěryhodnosti Kremlu je škoda hovořit, pohybuje se v záporných hodnotách. Pravda je opak toho, co Putin, Lavrov či Peskov řeknou a co Rusko dělá. Takže i souhlas s anexí by neznamenal konec války.

Celé jeho dějiny od carských dob přes bolševiky až po současnost jsou jedna velká věrolomnost a lež. Rusko nikdo neohrožoval. Právě jeho chování vede Západ ke zbrojení a snaze Švédska a Finska vstoupit do NATO. Situaci vystihuje výše zmíňený vtip o rozmluvě Rusa se Švýcarem.  https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797785

 

2.

 

Šéf európskej diplomacie nalieha na urýchlenie dodávok zbraní Ukrajine: Inak sa vojna skončí. Áno, Ukrajina bude nútená vzdať sa ruskému agresorovi. Samozrejme, kolaborantom,  ktorí túžia po tom, aby našim východným susedom už nebola Ukrajinna, ale Rusko, to vadiť nebude, naopak, budú oslavovať obnovovanie Sovietskeho zväzu.

A problém tých, čo o sebe hrdo vyhlasujú, že sú nestranní…, aj keď každá nestrannosť v rusko – ukrajinskej vojne nahráva do karát len a len agresorovi, je ten, že si nemôžu položiť otázku, čím sa má vlastne Ukrajina proti omnoho silnejšiemu ruskému agresorovi brániť, ak chce zachovať svoju suverenitu, ktorú jej v minulosti sám ruský agresor garantoval.

Podľa ich ruskej logiky Kremeľ na Ukrajinu posielať zbrane môže. A posiela ich tam nie preto, aby sa Ukrajina mohla brániť proti rozpínavosti Západu…, ale preto, aby Ukrajinu ruské vojská dobili na smrť; ak sa nebude chovať podľa predstáv a príkazov Kremľa.

Ale ak na Ukrajinu posiela zbrane Západ, lebo bez nich nie je možné ubrániť sa obrovskej ruskej presile, tak toto, v ich mozgoch postihnutých ruskou propagandou, predstavuje predlžovanie krviprelievania!…

Ale veď aj Sovietsky zväz nás oslobodil bez amerických a britských zbraní, že?… Ale chápem, ak ide o desatanizáciu, destanizáciu Ukrajiny, to sa bez zbraní zrealizovať nedá…

A ak by sme chceli ruskú logiku naozaj uplatňovať do dôsledkov, tak ospravedlniteľné by malo byť aj to, keby súčasné RuSSko, za to čo robí Ukrajine, bolo napadnuté a vymazané z mapy.

A ak by mal platiť nosný naratív chorej ruskej propagandy, že Západ a NATO chcú zničiť a napadnúť Rusko, tak teraz je na to opodstatený dôvod a aj čas, čas kedy ruská armáda a ekonomika je zo dňa na deň slabšia a slabšia.

 

3.

 

Takzvaných nestranných… poznáte podľa toho, že nedokážu odpovedať na jednoduchú otázku: Malo Rusko, podľa medzinárodného práva, právo napadnúť Ukrajinu??? Položte im ju, a uvidíte ako sa budú vykrúcať. Sú to len prezlečení podporovatelia ruskej agresie.

18. 04. 2022

Agrese jedné země vůči jiné suverénní zemi je zločin. Podobně jako je zločinem vražda, jenže v případě války v daleko obludnějších rozměrech. A stíhá-li státní zastupitelství a policie obviněného z vraždy, je jejich jedinou snahou jej dopadnout a zastavit. Teprve pak, až bude obviněný obžalován a postaven před soud, přijde čas i na jeho obhajobu a na polehčující okolnosti. Tedy až po tom, kdy budou Putin a jeho nohsledi stát před mezinárodním tribunálem, obžalovaní z válečných zločinů, mohou se objektivisté dožadovat pravdivého a objektivního posouzení jejich činů a spravedlivého procesu. https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786317

 

4.

 

Ze severního cípu Ukrajiny do Moskvy je to cca 450 km. Z východního cípu Lotyšska je do Moskvy cca 590 km, z Estonska cca 650 km, z Tureckého poloostrova Sinop 1500 km. Tyto země jsou v NATO. A tím to končí. Zbytek hranic Ruska je bez ohrožení „nepřátelskými“ státy začleněnými do NATO. A teď se na to ohrožování raketami koukneme pohledem Ruska. Má spoustu ponorek a ty mohou operovat bez omezení v mezinárodních vodách. Protivník neví, kde jsou. Mezinárodní vody končí 24 námořních mil (cca 50km) od pobřeží. Zase se koukneme na mapu. Třeba na východní pobřeží USA. Např. do Washingtonu je z mezinárodních vod 230km, ale připlout se dá i blíže. New York leží na pobřeží. Západní pobřeží je ohroženo podobně. V Evropě je situace stejná. Odkudkoliv z hranice mezinárodních vod se dá na území členských států NATO odpálit raketa. Každá ponorka má těch raket několik, některé typy raket nesou více hlavic. Pořád se divíte, proč NATO nezasahuje???

 

5.

Ukroše nepodporuju!

Lidi, kteří se ve jménu svého ega nejsou ochotni vzdát ani špetky zažitého pohodlí a přijmout myšlenku, že většina ostatních se snaží aspoň trochu zmírnit utrpení těch, kteří prchají před válkou. Před zvůli šílence, který jim ničí zemi, vraždí jejich blízké, případně je deportuje do Ruska, aby je použil jako nějaký biologický materiál. Pokaždé, když na někoho takového narazím, napadne mě otázka, jak by se asi cítil a jak by se svými názory naložil, kdyby prožil třeba jeden jediný den v kůži prchajícího Ukrajince. Zdroj: https://janprazak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786311

 

6.

 

Důvod, proč je Polsko dnes tak aktivní v podpoře Ukrajiny, vzdorující ruské agresi, je prostý. Mají dobrou paměť a hodně špatných zkušeností. A také tuší, že jsou v seznamu na řadě, přesně v duchu toho, co pravil jejich prezident 12.srpna 2008 shromážděným Gruzíncům.

Nějakou paměť by mohla mít i moje země. Stačí se podívat na mapu, jak vypadala Československá republika před druhou světovou válkou a jak vypadala po ní. A že jí na východě „kousek“ chybí? Učitelka dějepisu nám to vysvětlovala tak, že to území jsme sovětům po válce věnovali z vděku za to, že nás osvobodili. Zdroj: https://forejtek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786455

 

7.

 

Sergej Lavrov 11. apríla 2022 pre Rossija 24:

 

„Naša špeciálna vojenská operácia je navrhnutá tak, aby skoncovala s bezohľadnou expanziou a smerovaním k úplnej dominancii Spojených štátov na medzinárodnej scéne, a pod nimi aj zvyšku západných krajín.“

Vladimír Putin 12. apríla 2022 počas návštevy kozmodrómu Vostočnyj: „Rusko dosiahne všetky svoje vznešené ciele a podľa plánu pokračuje v špeciálnej operácii na Ukrajine.“

 

Takže už po 7 týždňoch ničenia a vraždenia vyšlo najavo, že nejde o žiadnu denacifikáciu a demilitarizáciu, ale len o „obyčajnú“ geopolitiku. Geopolitiku, ktorá mala zabrániť expanzii západných krajín a posunutiu hraníc NATO k Rusku. Geniálnu geopolitiku, ktorá dosiaľ nevídaným spôsobom zjednotila takmer celý svet proti Rusku. Ktorej následkom bude s vysokou pravdepodobnosťou vytvorenie novej 1300 kilometrovej hranice s tými nenávidenými západnými krajinami už v júli tohto roku, pretože Fínsko a Švédsko sú od prijatia do NATO už len krôčik. A to napriek tomu, že sa vstupu do aliancie celé desaťročia zdráhali. Tomu sa hovorí plnenie Putinových snov.

 

8.

 

12.04.2022,

Marián Repa, Pravda – Vojna na Ukrajine trvá už takmer dva mesiace. To je dostatočne dlhý čas na to, aby sa každý mohol zorientovať, kto je páchateľ a kto obeť. Napriek tomu sa u nás nájdu politici, ktorí stále zahmlievajú. Majstri v tejto disciplíne sú najmä v radoch Smeru. Dôkazov, že na predmestiach Kyjeva sa ruskí vojaci dopúšťali zverstiev na civilnom obyvateľstve, sme mohli vidieť viac než dosť. Napriek tomu poslanec Marián Kéry zo Smeru neváhal vyhlásiť, že on nevie, kto pácha vojnové zločiny na Ukrajine. Čo potrebuje viac? Aké dôkazy? Už len samotná predstava, že si to Ukrajinci všetko zinscenovali sami, je natoľko absurdná, že tomu určite neverí ani on. Týmto sa zároveň dostáva na tenký ľad konšpirácií. Podobne ako popierači holokaustu, ktorí vyhlasujú, že nebol žiadny holokaust a neboli žiadne plynové komory, aj on sa snaží veci relativizovať.

V Buči neďaleko Kyjeva doposiaľ objavili telá viac ako 400 zavraždených ľudí a skaza v Boroďanke, kde stále odpratávajú sutiny zhorených zvyškov budov, bude možno ešte horšia. Navyše šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba uviedol, že „hrôzy, ktoré sme videli v Buči, sú len špičkou ľadovca všetkých zločinov, ktoré spáchala ruská armáda,“ s tým, že situácia v Mariupole je bohužiaľ ešte horšia. Prečo potom Kéry, Fico a spol. vyhlasujú to, čo vyhlasujú? Za ich vyjadreniami sa skrýva obyčajný kalkul – vedia, že na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sympatizujú s Ruskom a títo ľudia sú zároveň ich potenciálni voliči.

V tomto prípade (tak ako v mnohých iných) pravda nie je kdesi uprostred. Tu sú hranice jasne dané: na jednej strane stoja obete a na druhej páchatelia. Ešte raz: Rusko napadlo Ukrajinu, nie naopak.

 

9.

 

Slovenský učiteľ voči ruskej agresii

Erich Mistrík

Učiteľ je hlavne vychovávateľ. V horúcom konflikte je pochopiteľné každá výchova už bezmocná. Učiteľ, ktorý má len svoj hlas, svoju didaktiku, pomôcky a triedu plnú žiakov, nemôže byť partnerom pre surovú agresiu.

A predsa nie je bezmocný. Zmysel práce učiteľa totiž nie je v dohadovaní mieru, ale inde.

Učiteľ pomáha deťom, aby sa nedali zviesť nenávistnou propagandou. Deti nevedia odhaľovať falošné informácie, ktoré propaganda využíva na ospravedlnenie agresie. Možno ich učiť, ako odhaliť dezinformácie, čomu možno dôverovať a čo je otvorené klamstvo. Viesť ich k tomu, aby nepodľahli klamstvám mocných, aby neoslavovali agresiu a násilie.

Spomeňme si na hlboký, systematický a dlhodobý proces denacifikácie vo výchove v nemeckých školách, zvlášť v bývalom západnom Nemecku. A pripomeňme si, ako dlhodobo v Rusku propaganda a výchova podporujú v národe pocit nadradenosti a výnimočnosti. Výchova v jednom aj v druhom prípade zohrali dôležitú úlohu.

Niektorí slovenskí učitelia prakticky pomáhajú, niektorí sú úplne ľahostajní tvrdiac, že sa nás vojna v Ukrajine netýka. Iní sú zasa nešťastní, že nemôžu pomôcť. Tí poslední nemusia strácať nádej – východiskom je aktívna každodenná práca so žiakmi, aby si vážili slobodu a vedeli sa za ňu postaviť. Nie je isté, či sa to učiteľom niekedy podarí, ale pokúsiť sa treba. V situácii, keď sa u susedov kruto bojuje, možno vyznievajú tieto úvahy ako prázdny idealizmus. Sú trochu idealistické, ale bez vízie by sa človek nikdy nikam nedostal.

 

10.

 

odtrp  8a9cua:.42nfd9i111v1 19b  ·

O prisluhovačovi bez hanby – Eduard Chmelárovi

 

Každý kto absolvoval aspoň elementárne lekcie dejepisu na úrovni základnej školy, musel mať aspoň tušenie, že zhromažďovanie obrovského vojenského kontingentu na hraniciach s Ukrajinou neveští nič dobrého. Nie však analytik Chmelár – jediné, čo ho rušilo, boli západní vojnoví štváči a ich „prisluhovači“, ktorí varovali pred hrozbou ruského útoku na Ukrajinu. Či toto pán analytik robil cielene alebo len v dôsledku niekoľkoročného zablúdenia mysle? Hm. Na to vie odpovedať už len Chmelár sám.

A čože písal Eduard Chmelár v predvečer ruskej agresie? Zamýšľal sa či ruskí vojaci sú „na hranici“ alebo v „blízkosti hraníc“. Lebo to bolo veľmi dôležité, merať metre od hraničných kameňov… Cítite tam tú demagógiu? Osvedčený chmelárovský „ačohentizmus“ ktorý by sa mal zaradiť do osnov, keď sa bude študentom prednášať o základoch demagógie.

Demagóg Chmelár asi na hodinách matematiky chýbal a porovnať počty vojakov na hraniciach bolo nad jeho sily. Dôležité bolo spomenúť „amerických vojakov“. Chcel ich prítomnosť v Pobaltí Chmelár prirovnať k viac ako 100 tisícovému ruskému kontingentu na hraniciach s Ukrajinou? To si ozaj tento človek myslí, že všetci občania na Slovensku žerú seno a že si nevedia spočítať prsty na rukách? Za koho nás vlastne má?

Samozrejme Chmelár pozorne sledoval prejav prezidenta Putina, ktorý všetkých ubezpečil, že nechce vojnu. Na rozdiel od tých, ktorých Chmelár rád nazýva vojnovými štváčmi a prisluhovačmi. Veď zaznelo slovo Putinove, ktoré celú planétu ubezpečilo, že Rusko nechce nikoho napadnúť (veď ani nikdy tak nečinilo). Každý príčetný človek, ktorý sledoval Putina vedel, že s ním posledné roky niečo nie je v poriadku. Mrazivé Putinove vyjadrenie, že „Rusi pôjdu do raja a tí ostatní iba zdochnú“, sa k Chmelárovi nedostalo alebo neprešlo cez hradby jeho selektívneho vnímania reality. Putin skrátka povedal, že vojna nebude a Chmelár mal o dôvod viac útočiť na každého, kto tvrdil pravý opak.

Dezinformácie Hoaxy Propaganda

 

11.

 

Tady nemá cenu diskutovat. Notičky jsou jasně dané. Očernit Ukrajince a dát rusákům mandát k okupaci samostatného státu. Je to odporné. To tu vážně bude tato ruská propaganda zaclánět?

 

12.

 

Ukrajinci ako dôchodcovia na strednom Slovensku.

17.3.2022 Predseda Hlasu Peter Pellegrini,

Kým doteraz ho časť verejnosti aj komentátorov vnímala ako toho, kto v otázke Ukrajiny patrí k tým „slušnejším“ opozičným politikom, už to nemôže platiť. Odkázal Hegerovi, ktorý ho vyzval, aby sa išiel pozrieť do ukrajinskej Buče, aby sa on prišiel pozrieť medzi seniorov, na juh alebo stred Slovenska, aby videl, ako ťažko sa im tam žije.

Tým, že v momente, keď sa hovorí o Ukrajine, kde je vojna, kde Rusi zabíjajú ľudí, znásilňujú ženy aj deti, bombardujú, rabujú, ničia, vyťahuje slovenských seniorov a ich ťažký život, je klasický „ačohentizmus“ a ešte aj mimoriadne perfídny. A to preto, lebo ani ťažký život niektorých slovenských seniorov v regiónoch, na ktoré, mimochodom, roky kašľala strana Smer, kde bol dlhé roky popredným činiteľom, sa naozaj nijako nedá porovnávať so situáciou na Ukrajine. V Moskve musia z neho plakať od šťastia.

https://dennikn.sk/2805207/tyzdnovy-newsfilter-acohentizmus-ktory-predvadza-pellegrini-s-dalsimi-je-podly-a-trapny/

 

13.

Nie je pravda, že Západ sľúbil nerozširovať NATO smerom na východ

Marián Balázs

 

NATO nič také nesľúbilo. Samotný Putin priznal, že takýto sľub písomne neexistuje. Rétorika o rozširovaní NATO ako o podvode voči Rusku je falošná a slúži len ako účelová zámienka na ruskú agresivitu voči Západu i Ukrajine.

V septembri 1990 USA, Sovietsky zväz, Francúzsko, Veľká Británia a dva nemecké štáty podpísali dohodu o zjednotení Nemecka a o tom, že celé Nemecko bude súčasťou NATO.

Minister zahraničných vecí vtedajšej Nemeckej spolkovej republiky Hans-Dietrich Genscher síce spomenul svoju predstavu, že by sa NATO nemalo rozširovať smerom na východ, no znamenalo by to, že súčasťou Aliancie by nemohlo byť ani územie bývalého Východného Nemecka. Navyše Genscher pre svoju predstavu nemal žiadnu podporu a k takejto úvahe sa už viac nevrátil.

Aktéri rokovaní sa dohodli, že sovietske jednotky budú odsunuté z územia bývalého Východného Nemecka najneskôr do roku 1994. Sovieti žiadali – kým nebude dokončený odsun sovietskych vojsk – aby sa na územie Východného Nemecka nerozširovala vojenská infraštruktúra NATO.

Americký minister zahraničných vecí James Baker v tomto kontexte prisľúbil, že NATO sa na východ (rozumej na východ Nemecka) rozširovať nebude. (Ne)rozširovanie na východ bolo myslené jednoznačne takto, v kontexte zjednotenia Nemecka. Potvrdil to aj samotný James Baker, keď roku 1997 odmietol interpretácie, že by svoje vyjadrenie myslel v širšom kontexte než v kontexte zjednotenia Nemecka. Napokon, aj uverejnený záznam rozhovoru Bakera s Gorbačovom z februára 1990 jednoznačne potvrdzuje, že šlo o vyjadrenie týkajúce sa výlučne zjednotenia Nemecka.

Potvrdil to aj Michail Gorbačov, keď sa v roku 2014 vyjadril, že o rozširovaní NATO „sa vôbec nediskutovalo“. Dodal, že sa diskutovalo o tom, „aby po zjednotení Nemecka neboli na území vtedajšej NDR rozmiestnené ďalšie ozbrojené sily Aliancie“. Zároveň potvrdil, že aj vyjadrenie Jamesa Bakera bolo „v tejto súvislosti“.

Logike údajného sľubu odporujú aj tri veci. Svojho času Boris Jeľcin uvažoval o možnosti, že by sa Rusko stalo členom NATO, čo by nedávalo logiku, keby existovala pozícia nerozširovať Alianciu na východ. V roku 1997 sa Rusko snažilo dosiahnuť právo vetovať prípadné rozširovanie Aliancie, čo sa však nepodarilo. Ani toto by nemalo zmysel, keby sľub nerozširovať Alianciu na východ naozaj existoval. Napokon roku 2000 sa Putin spýtal amerického prezidenta Billa Clintona počas jeho návštevy v Moskve na jeho názor na možnosť vstupu Ruska do NATO. Ani toto by nedávalo logiku, keby uvedený sľub naozaj existoval.

Existuje však iná dohoda: z roku 1994, podľa ktorej Ukrajina odovzdá Rusku jadrové hlavice ešte z čias Sovietskeho zväzu a Rusko zaručí územnú celistvosť Ukrajiny. Ukrajina hlavice odovzdala, no Rusko dohodu porušilo a nie raz. https://dennikn.sk/2817987/nie-je-pravda-ze-zapad-slubil-nerozsirovat-nato-smerom-na-vychod/?fbclid=IwAR10De6UGCvWlcm5Qin1FJr4caSVZVe7cXwSgXN6AkFt7r-7tyj_-ap2qek

 

14.

František Šebej: Orbán sa nespráva ako zodpovedný politik, ale ako ruská prostitútka

Karol Sudor

A)

Čo človeka motivuje k tomu, že si znepriatelí väčšinu sveta? To je však len jedna vec – on si vedome vyrába osobných nepriateľov na život a na smrť. Každý, komu zabije ženu, dieťa, otca, babku, mamu, ho bude navždy nenávidieť. A môže vôbec veriť tomu, že Ukrajinu denacifikuje, že pomáha jej ruskojazyčným obyvateľom? Veď to je absurdné.

…Na to, aby človek schvaľoval, nariaďoval či priamo páchal také zverstvá ako teraz Rusi na Ukrajine, potrebuje sám seba presvedčiť, že nemá dočinenia s plnohodnotnými ľudskými bytosťami. U Putina a pri bezprostrednej špičke jeho režimu, ako Šojgu, Gerasimov, Patrušev či Lavrov, tento proces nepochybne prebehol.

B)

O čom vypovedá fakt, že Putin vyznamenal vrahov z Buče? Nie je to zámerný odkaz svetu?

Áno, presne tak, Putin tým chcel niečo oznámiť. Samotným páchateľom násilia, znásilnení, lúpeží a vrážd po celej Ukrajine tým odkázal, že Veľký otec sa nehnevá, práve naopak – že to môžu ďalej robiť s jeho požehnaním.

nám ostatným vo svete tým odkázal, že skutočným programom denacifikácie Ukrajiny tak, ako ho zverejnila agentúra RIA Novosti, je bezbrehé zabíjanie. Týmto priam pohŕdavým gestom nám tiež dal na vedomie, že to myslí vážne. Normálny človek na svetové pobúrenie z vrážd v Buči naozaj nemôže reagovať vyznamenaním vrahov.

Mimochodom, u Putina nejde o prvé takéto gesto. Rovnako pohŕdavý až gangsterský postoj prejavil už vtedy, keď tvrdil, že na Kryme nie sú žiadni ruskí vojaci, aby ich potom demonštratívne vyznamenal.

C)

Že Putin totálne pohŕda ľudskými životmi, preukázal už pri potopení jadrovej ponorky Kursk v roku 2000, kde zomrelo 118 členov posádky len preto, že odmietol medzinárodnú pomoc.

Neúctu k ľudskému životu však do ruských politických reálií nepriniesol Putin, v tomto pohŕdaní stojí na pleciach obrov. Český literárny historik a rusista Martin C. Putna povedal, že psychológia neúcty k životu a paranoje voči svetu je tam prítomná už od Ivana Hrozného, čiže 500 rokov.

Rusko sa nikdy neodtrhlo ani od brutálneho sovietskeho dedičstva, neprebehol tam proces desovietizácie, čiže čosi podobné ako denacifikácia v Nemecku po druhej svetovej vojne. Nepohli ním ani milióny mŕtvych v gulagoch, nikdy nepovedalo, že sa kajá, že ľutuje to strašné zlo, ktoré napáchalo.

Rusko malo v dejinách šialené množstvo príšerných postáv, ale osobne ho vnímam cez jednu konkrétnu osobu – cez kata Vasilija Blochina, hlavného popravovača stalinistickej NKVD. V Katyni pri vraždení 23-tisíc poľských dôstojníkov a intelektuálov osobne zastrelil až sedemtisíc z nich.

Bol to usilovný vrah, ktorý dokázal za noc guľkou do tyla zabiť 300 ľudí. Pracoval tak celé roky, pričom nepopravoval zločincov. V absolútnej väčšine šlo o nevinných ľudí. Putin akoby sa teraz personifikoval do postavy Blochina.

Svetu sa ani nechce veriť, že môže existovať krajina, ktorá je schopná páchať takéto zločiny. Všetci neveriacky zízajú na zábery zbombardovaných obytných štvrtí, nemocníc, škôl, škôlok, na zabitých civilistov, musíme to však pomenovať pravdivo – toto je skutočné a pravé dedičstvo Ruska.

D)

Nepodcenili Rusi Ukrajinu aj vďaka tomu, že v Gruzínsku, Podnestersku, Čečensku, na Kryme aj inde vyhrávali pomerne rýchlo a ľahko, teda že dlho nedostali poriadne „na čumák“?

Podnestersko bola len epizóda, v Gruzínsku zase mali Rusi mnohonásobne väčšiu prevahu ako na Ukrajine. Aj tam sa však už dialo to, čo teraz – tankom dochádzali pohonné hmoty, logistika nefungovala, ako mala, pričom vojaci mysleli najmä na to, ako si nakradnúť a domov poslať rôzne spotrebiče.

Čečensko je iný prípad. Oproti odvážnejšie bojujúcim Čečencom vyhrali len preto, že si našli čečenských zradcov, teda Kadyrova a jeho klan. Ten to vybojoval za Rusov, preto sa vlastne ani nedá povedať, že tam Rusi zvíťazili. Jediné, čo dokázali, bolo zrovnanie mesta Groznyj so zemou.

E)

Ukrajinský prezident Zelenskyj od začiatku volá po otvorení bezletovej zóny. Mal by mu Západ vyhovieť?

Výborný nápad by to bol v Sýrii alebo Líbyi. Pri Ukrajine však všetky krajiny váhajú, lebo je tam jeden problém – bezletová zóna znamená, že sa zostrelí každé ruské lietadlo, ktoré sa objaví nad Ukrajinou. Zároveň to znamená povinnosť zničiť každú protilietadlovú batériu na ruskom a bieloruskom území okolo Ukrajiny plus zničiť ruské komunikačné a radarové vybavenie.

To všetko by potom znamenalo priamy vstup západných krajín do vojny s Ruskom. Obsah zmluvy s NATO ich pritom na taký krok neoprávňuje. NATO je obranná, nie útočná štruktúra.

F)

Čiže sa celý Západ má iba prizerať postupnej devastácii Ukrajiny? Kde vôbec Západ berie istotu, že Putin sa zastaví na Ukrajine?

Žiaľ, je to tak, pretože na Západe prevláda názor, že Putin by proti nemu nepoužil len konvenčné, ale aj jadrové zbrane.

Volanie po použití akejkoľvek sily sa jasne ozýva aj v prokremeľských médiách. Stačí si vypočuť propagandistické relácie, v ktorých diskutujú proputinovskí ľudia. Oni tam všetci do jedného zošaleli. Toto je dnes pravá mentalita, pravé rozpoloženie Ruska. Žijú v tom, ako nám to všetkým ukážu, ako nás pozabíjajú, ako sa nezastavia na Ukrajine, lebo na rade sú pobaltské štáty, Poľsko, Slovensko a tak ďalej.

Z toho všetkého vyplýva, že prinajmenšom úmysel obsadiť nás tam existuje a že nejde len o prázdne reči v televízii. Nerobím si ilúzie. To, čo Rusi robia na Ukrajine, sú schopní pokojne robiť aj u nás.

G)

Kde je potom hranica, pri ktorej by už NATO malo vojensky zasiahnuť? Čo ak si Putin bude chcieť funkčnosť článku 5 otestovať na malej krajine ako Slovensko či Estónsko, Litva, Lotyšsko?

Že to urobí, nie je vylúčené. Existujú dve mimoriadne citlivé miesta, z nich jedno nie je v NATO – ide o Moldavsko. Druhým citlivým miestom sú práve pobaltské krajiny, špeciálne Lotyšsko a Estónsko, kde žijú početné ruské menšiny.

Putin by tam mohol opäť použiť stratégiu „ochrany rusky hovoriacich ľudí“.

H)

Nedávno som hovoril s Michaelom Kocábom. Povedal, že síce verí v účinok článku 5, ale vyjadril aj pochybnosť, či by sa Západu chcelo ísť do svetového konfliktu pre nejaké malé Slovensko alebo malý pobaltský štát. Nenechal by nás napospas Rusom vo viere, že tam sa zastavia?

Toto je prastarý problém. Michaelovu skepsu zdieľam, veď čosi podobné sa udialo aj pred druhou svetovou vojnou, keď sa v Británii ozývali hlasy, prečo by mali zomierať za nás, malých na východe.

Samozrejme, hlavy zdvíhajú aj užitoční idioti Moskvy na Západe, ktorí tvrdia, že rozširovanie NATO bolo chybou, lebo to dráždi citlivé dušičky ruských generálov. Skepsa Michaela Kocába, či by sa Západ s plnou vervou vrhol do svetového konfliktu s Ruskom pre nejakú malú krajinu, je preto oprávnená.

Na druhej strane sa zdá, že situácia sa vyvíja v neprospech tej skepsy. Odhodlanie brániť aj ten najmenší fliačik NATO stúpa práve vďaka zverstvám, ktoré pácha Rusko na Ukrajine.

Putin mal väčšiu nádej na úspech v nejakej pobaltskej krajine predtým, než napadol Ukrajinu. Dnes jeho šance prudko klesli, lebo tým, čo pácha na Ukrajine, mobilizoval celé NATO. A ak do NATO vstúpia aj Švédsko a Fínsko, pričom obe krajiny to už naznačujú, Putin dopadne komicky – v konflikte s NATO, ktorý inak existuje len v jeho, prípadne vo Ficovej a v Blahovej hlave, dosiahne presný opak toho, čo chcel.

I)

Veľmi sa mýlim, ak podozrievam Orbána zo zmierlivého postoja k Putinovi z dôvodu, že aj on sám poškuľuje po kúsku Ukrajiny či Slovenska?

Nepochybne po tých kúskoch poškuľuje. On sám to nahlas nevysloví, ale jeho médiá píšu napríklad aj o tom, ako si prípadne rozdeliť Podkarpatskú Rus. Takéto úvahy tam teda bežne kolujú. Pri téme trianonského revizionizmu to vlastne v maďarských médiách vyzerá podobne ako v ruských. Nerobia to v takej agresívnej a odpornej podobe, ale predsa. Pritom ide o nezmysel.

J)

Putinovi sa na Ukrajine podarilo zjednotiť po ukrajinsky a rusky hovoriacich – postavili sa proti nemu. Hovoril som s množstvom Ukrajincov vrátane ruskojazyčných a všetci tvrdia to isté – do príchodu Rusov na Krym a Donbas tam medzi sebou nevnímali žiadne problémy.

Jasné, že tam žiadne problémy neboli, veď mestá ako Charkiv, Mykolajiv či Odesa sú prakticky ruské, ľudia tam hovoria po rusky, chodia do ruských škôl. Ukrajina je bilingválna, konflikt umelo vyvolal až Putin. Pravdou však je, že Ukrajinci majú ešte obrovský dlh voči Rusínom a Maďarom. Rusínov ako takých dokonca vôbec neuznávajú, čo je obrovská chyba, lebo oni sa cítia byť svojprávnym etnikom.

https://dennikn.sk/2819657/frantisek-sebej-orban-sa-nesprava-ako-zodpovedny-politik-ale-ako-ruska-prostitutka/?ref=list

 

P.S.:

Nezabúdajte na predošlé terapie! vy nevyliečení, ktorí sa chcete vyliečiť zo syndrómu ruskej propagandy, lebo niektoré medikamenty nie je ľahké vstrebať, zaberajú až po opakovanom použití.  

 

 

Pellegriniho mierové plány v praxi – testované na medveďovi z Liptova.

25.03.2024

Ale premiér Fico, predseda NR SR Pellegrini, Taraba a iní naší veľkí „mierotvorcovia“, toto nikdy nepriznajú. A ani nemôžu. Inak by stratili dôveru svojich voličov, ktorí, snáď až na nejaké vzácne výnimky, zhodne nenávidia USA, Západ, Brusel a obdivujú vodcu z Kremľa. A nielenže to nepriznajú, ale vrcholne bezcharakterne (Fico + Taraba priamo a Pellegrini [...]

Ukrajina a otázky na ktoré Fico, Pellegrini a spol. nemajú odpovede.

19.03.2024

Svet nášho, dnes už 4 násobného premiéra Fica, dušou oddaného komunistu, je svetom amorálnym. Svetom Petra Pellegriniho, súčasného predsedu parlamentu, bývalého ministra školstva a takisto premiéra, je zberateľstvo – zberateľstvo funkcií. Tých najvyšších. Na Slovensku mu do zbierky chýba už iba funkcia prezidenta. On, na rozdiel od svojho politického stvoriteľa [...]

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 842104x
Priemerná čítanosť článkov: 4108x

Autor blogu