Založ si blog

Neznášam nenávistnú ideológiu, nie moslimov

Minister českej spravodlivosti, resp. českého ministerstva spravodlivosti Robert Pelikán, za hnutie ANO, nedávno verejne oznámil, že bude trestať občanov za „šírenie nenávisti“ voči islamu.

Byť Čechom tak sa zrejme zachovám tak ako sa zachoval Tomio Okumara – predseda českého parlamentného hnutia Sloboda a priama demokracia. On sa po vyhlásení ministra vnútra verejne priznal k neznášanlivosti a dokonca i k nenávisti voči islamu, a že pokiaľ pán minister uzná za vhodné a obviní ho, dosvedčí všetko pri súde a nechá sa odsúdiť.

Verejne povedal, že:

  • Nenávidí ideológie, ktoré v tom lepšom prípade hlásajú menejcennosť iných ľudí, a v tom horšom učia, že je treba ľudí kameňovať.
  • Nenávidí takých ľudí, ktorí to pod vplyvom takej ideológie robia a rovnako nenávidí tých, ktorí takéto zverstvá medzi ľuďmi šíria a propagujú.
  • Nenávidí svetové ideológie a to ani tie, ktoré sa skrývajú za náboženstvom. Hovorí, že v r. 1938 celý svet volal po tolerancii nacizmu, pretože všetci predsa nie sú zlí a v demokratickej Európe sa vraj zdemokratizujú.
  • Chystá sa nenávidieť tých, ktorí sa nechcú poučiť a hodlajú opäť tolerovať ďalšiu nenávistnú vražednú ideológiu, ktorá sa rozhodla, že zničí európsku civilizáciu, k čomu sa neodhodlala dnes, ani 11. septembra 2001 .
  • Sú mu odporní pedofilní lúpežní vrahovia, a to tí, ktorí spísali dodnes ospevované traktáty o menejcennosti nevyvolených a o tom, že je potrebné islamskou svätou vojnou podmaniť si celý svet a že takéto nenávistné učenie naozaj nemá rád.
  • Ak mu bude pánom ministrom z hnutia ANO kladené za vinu, že varuje pred ľuďmi, ktorí nasledujú zločincov a zdieľajú ich nadradené, rasistické, vražedné a svetovládne predstavy, hovorí, že v tom prípade je vinný – a to z nenávisti voči zlu, ktoré po viac než tisíc rokov prenasleduje a ohrozuje Európu, z nenávisti voči ideológii, ktorá po celé storočia až do dnešných dní robí zo sadistických vrahov nevinných ľudí.

Bližšie tu: http://okamura.blog.idnes.cz/

Preto by som chcel položiť otázku jednak prípadným zástupcom moslimov a jednak humanistom: Môže človek slobodne nenávidieť islam? Nie moslimov. Islam. A môže to verejne bez obáv povedať? Všade?

Osobne moslimov milujem. Nie som si však istý, či človek môže nenávidieť islam bez obáv z toho, aby, v tom lepšom prípade, nebol „iba“ označený za podnecovateľa k náboženskej neznášanlivosti, xenofóba, či dokonca fašistu.

O tom druhom prípade, ktorý by mohol nastať v ortodoxnejšej moslimskej krajine, ak by sa tam niekto rozhodol verejne skritizovať islam, môžu niečo povedať tí rodení moslimovia, ktorí sa islamu vzdali.

Moslimovia nie sú horší ľudia ako sme my, problém je „len“ v tom, že mnohí z nich nemali na výber a nezostávalo im nič iné len slepo uveriť tomu, že Korán je čisté slovo božie, aj keď jeho články okrem iného poskytujú ajvhodný základ nábožensko-politickým totalitných ideológiám a systémom. Ak pred týmito utekajú do Európy bez toho, aby sa dištancovali nie len od nich, ale aj od silne pokrivených článkov Koránu, logicky predstavujú isté, alebo určité bezpečnostné riziko. Sú nositeľmi nie len mierumilovného náboženstva, ale aj totalitnej ideológie (aj keď z najväčšej časti len pasívnymi), keďže sa s Koránom stotožňujú ako s čistým slovom božím. Výnimky nerozhodujú.    

Vážim si všetkých moslimov, ktorí si z islamu berú len to dobré a podľa toho sa správajú rešpektujúc iné svetonázory a plne sa podriaďujúc pravidlám, ktoré platia v krajinách, ktoré im, alebo ich rodičom poskytli lepšie podmienky pre život ako moslimské krajiny, a minimálne preto si tieto krajiny, ktoré im poskytli nový domov, vážia, vrátane hodnôt na ktorých sú postavené, a nechcú v EÚ presadzovať ani uplatňovať šaríu a verejne vyznávať islam. Minimálne dovtedy, kým nebude očistený od svojich zvrátených článkov. Samozrejme, nie len na menšinovej úrovni, ale na úrovni väčšinovej, aby nebolo pochýb, že väčšina moslimov vychádza práve z takéhoto islamu. Čo je ale dnes silne pochybné.

P.S.: Milovať znamená robiť a želať druhým nie len to čo im robí radosť, ale predovšetkým to, čo im prospieva, alebo môže prospieť „duchovne“, resp. z hľadiska pozitívneho rozvoja osobnosti, vrátane morálnej stránky.

Súvisiace články:

Vážne trváte na tom, že islam je mierumilovné náboženstvo? Potom je tu tento návrh

Hľadá sa Korán bez nenávistných článkov. Zn. Akútne

 

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami.

13.03.2024

Podľa kolaborantského slovenského premiéra Roberta Fica nemáme démonizovať Putina. Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami. Ale zjavne oprávnene… Podľa Fica bolo Ukrajincom, krátko po začatí rozsiahlej ruskej okupácie Ukrajiny vo februári 2022, znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom…, hoci k nej boli veľmi blízko… Fico ale hovorí niečo úplne iné [...]

90 % blogerov na Pravde podporuje vraha Putina. Fuj! Hanba!

24.02.2024

Minimálne ide o tých blogerov, ktorí na tomto blogu píšu články politické. A minimálne rovnaký počet prokremeľsky orientovaných jedincov je aj medzi diskutujúcimi pod článkami. Veľká časť z nich sú vyložení trólovia. Tých 90 % to je môj odhad. Ale pokojne môžu títo blogeri, a armáda ich spriaznených diskutujúcich, môžu namietať, že ich je ešte viac ako [...]

„Mor ho! “ pre Fica a spol. znamená: „Kolaboruj! “

20.02.2024

Epická báseň „Mor ho!“ sa považuje za najlepšiu hrdinskú báseň v slovenskej literatúre. Prvýkrát bola uverejnená v časopise „Sokol“ v roku 1864. Jej autor, Samo Chalupka (1812 – 1883) sa narodil aj zomrel v Hornej Lehote (okr. Brezno), kde aj, takmer celý svoj život, pôsobil ako kňaz. Jeho poézia je revolučná, je výzvou do boja za národnú slobodu. Teda pravý [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 203
Celková čítanosť: 837738x
Priemerná čítanosť článkov: 4127x

Autor blogu