Založ si blog

Povinné očkovanie vs. Dar slobodnej vôle

Ľudia majú právo robiť aj zlé rozhodnutia a nemôžme ich k očkovaniu nútiť; povedal pred pár týždňami šéf vládnej SaS; na čo sa na jeho adresu strhla lavína pohoršenia v internetových diskusiách.

V zásade mal pravdu (aj keď by som vôbec nevylúčil, že v budúcnosti bude prodporovať povinné očkovanie).

A to, či očkovanie na C-19 je viac na škodu alebo k úžitku, to je na teraz vedľajšie.

Aj keď predpokladám, že Richard Sulík je ateista, a neuznáva Boha, ktorý dal ľuďom slobodnú vôľu, podľa môjho názoru veľmi správne (aspoň pre danú chvíľu, alebo len z vypočítavosti?)

vycítil,

že ľudia majú právo robiť aj zlé rozhodnutia.

Totižto, slobodná vôľa nebola nám – ľuďom – darovaná len tak. Alebo chce snáď niekto povedať, že slobodná vôľa nie je dar? To silne pochybujem. Lebo len sotva niekomu z popieračov slobodnej vôle ako daru by sa páčilo, ak by mu slobodnú vôľu chcel niekto odňať a už vôbec nie, že by mu ju aj odňal.

Ale kto chce, kľudne môže aj naďalej veriť tomu, že vesmír neriadi Vyššia inteligencia, a že Vesmírne zákony fungujú len tak…, na základe ničoho…, aj keď nespočetné množstvo príkladov, ktoré môžeme pozorovať bezprostredne, či v našom alebo na našom tela, alebo v okolitej prírode. Všade vládnu prísne zákonitosti.  Kto chce môže pokojne aj naďalej tvrdiť, že celý vesmír, Stvorenie…, o ktorom vieme len veľmi, veľmi málo, vznikol len tak…, nejakou čírou náhodou a to aj s celou svojou dokonalosťou a prísnymi nepodplatiteľnými zákonitosťami, ktoré v ňom vládnu. Veď príroda naokolo, ale aj architektúra, umelecké obrazy atď. atď. vznikli len tak…náhodou, bez svojich tvorcov… Tak prečo by bez svojho tvorcu a akýchkoľvek plánov nemohol vzniknúť aj vesmír, že?…   

Boh, alebo ak chcete Vyššia moc, Prazdroj všetkej energie, nevyčerpateľnej sily, Vyššia inteligencia, Stvoriteľ… myslím si, slobodnú vôľu nám daroval preto, lebo nechcel a nechce mať z ľudí poslušné ovce; ako to spravidla chcú politici. Nechce mať z ľudí nemysliace tvory čakajúce na povely, čo a kedy majú robiť. Stvoriteľ chce, aby sa ľudia sami rozhodli konať dobro, aby sami zistili, čo je správne a čo nie; a to aj za tú cenu, že si budú istý čas škodiť; kým prídu k poznaniu. A ak k nemu prísť nechcú, lebo si myslia, že sami všetko vedia najlepšie…, tak aj to je ich voľba. Len potom budú musieť následky svojej voľby, resp. nesprávnych rozhodnutí aj znášať na základe zákona zvratného pôsobenia; príčiny a následku, karmy…

 

Teraz trochu odbočím, ale súvisí to so slobodnou vôľou:

 

Stále viac a viac ľudí na Slovensku sa názorovo prikláňa ku kritike USA, napr., alebo hlavne za to, že silou mocou presadzujú svoju politiku a demokraciu vo viacerých  moslimských krajinách. Daní kritici argumentujú tým, že tie krajiny  o demokraciu nestoja, nedospeli k nej, a navyše demokracia je v priamom rozpore i s ich vierou – s islamom.

Ale (už sa dostávame k jadru) akonáhle ide o očkovanie, tak u mnohých z týchto ľudí, prikláňajúcich sa k vyššie uvedenej kritike, ZRAZU princíp nezasahovania do slobodnej vôle ľudí, alebo štátov, aj keď tieto neraz robia zlé rozhodnutia, NEPLATÍ; a to ani vtedy, keď neraz ide o štáty, ktoré ohrozujú, alebo dokonca by radi z mapy sveta vymazali iný štát, napr., alebo konkrétne štát Izrael.

 

A čo sa týka zlých a dobrých rozhodnutí, pán SULÍK:

To, či:

  • „lockdown-y“ v miere, v akej ich Slovensko realizovalo, alebo ešte bude realizovať,
  • ďalej povinné nosenie rúšok, resp. dusítok…, respirátorov obsahujúcich aj nebezpečné látky…, či
  • nútené očkovanie na C-19 (o plošnom testovaní už vieme, že bolo na škodu jak po stránke zdravotnej, tak po stránke ekonomickej),

boli k úžitku, alebo na škodu, resp. na akú veľkú,

to budeme oficiálne vedieť až o pár rokov. Neoficiálne už čo to vieme, ale mainstream sa nepohodlným informáciám, výpovediam nepohodlných expertov atď. starostlivo vyhýba, resp. ich označuje za hoaxy, tak, ako napr. v r. 1986 keď vybuchla jadrová elektráreň v Černobyle. A tí, ktorí vtedy počúvali aj niečo iné, ako oficiálnu propagandu, a hovorili o strašnej udalosti v spriatelenom Sovietskom zväze a tiež o škodlivej rádioaktivite dokonca aj na našom území, boli označovaní, presne ako dnes: za klamárov, podvodníkov, triednych nepriateľov atď. a pod.

Tak nepredbiehajte a nehrajte sa na jasnovidného. Možno to robíte len preto, aby ste sa boli vo vládnej koalícii tiež za toho dobrého a stotožneného, že aj keď nie priamo, tak aspoň nepriamo podporujete očkovanie.

 

V JEDNOM Z PREDOŠLÝCH ČLÁNKOV

som sa venoval 8 základným argumentom propagátorov núteného očkovania.

 

Vo zvyšnej časti tohto článku

 

na daný, vyššie uvedený článok nadviažem tým, že uvediem niekoľko zaujímavých, alebo najviac lajkovaných príspevkov zasadzujúcich sa za povinné očkovanie z internetovej diskusie, ktorá sa spustila po tom, čo sa Richard Sulík vyjadril proti núteniu občanov k očkovaniu na C-19 a kde oproti tým reakciám ľudí, ktorí sa Sulíka zastali, dosť výrazne prevažovali primitívne reakcie dehonestujúce Richarda Sulíka a to len za to, čo si dovolil povedať na adresu núteného očkovania.

Z mnohých reakcií som bol zhrozený.

 

Tejto časti článku by som preto tento podnázov:

STRATILA SA ODVAHA V PRÍPADOCH, AK JE TREBA ÍSŤ HOCI AJ PROTI PRÚDU & Radšej presviedčajme, než by sme mali ľuďom nadávať. Inak si koledujeme o novú totalitu.

 

A)

Ja som sa dal zaockovat prave kvoli tomu, aby sa nemocnice a ich personal dal cim skor do normalu, aby sa spolocnost, obchod, praca cim skor rozbehli…kedze nepatrim k rizikovej skupine, nemusel som. Na druhej strane, ak bude pretrvavat toto eldorado, budu trpiet nemocnice aj obchod.

 

Reakcia:

A ja, ako nezaočkovaný, sa pre zmenu snažím žiť tak, aby som nemocnice aj naďalej nemusel navštevovať a zaťažovať vôbec; okrem prípadov keď pravidelne chodím darovať krv. 

Reakcia 2:

Pán zrejme nečítal, k čomu posledne dospeli vo Veľkej Británii alebo v Izraeli, čo sa týka účinnosti vakcín, až sa natíska zásadná otázka, či stoja za to všetky tie miliardy, ktoré nás stáli a ešte aj budú stáť všetky tie tvrdé lockdown-y, vakcíny atď. vzhľadom na pomerne nízku úmrtnosť na C-19 v porovnaní s mnohými inými chorobami na ktoré ľudia zomierajú v oveľa väčšom meradle a ktorým sa do veľkej miery dá predchádzať.

 

B)

Takže nikdy tu nebude pokoj? Budeme si tu chovať antisystém na hrudi a ešte sa tváriť, že sme z toho všetci kolektívne šťastní? Pozrite sa na Austráliu, necestujú, nedá sa. Ak tam niekto pricestuje, platí tisícové náklady na povinnú karanténu v hoteli. A čo sa stalo? Nezvolia si tú vládu už nikdy? Nie. Ľudia tam vládu rešpektujú, aj rozhodnutia epidemiológov. A tiež nie sú spokojní. Tuto každý šuflikant robí ťažký populizmus a je z toho odporná brečka. Každý je majster sveta a pritom ani kolektívne netušíme, ako veľmi sme sprostí.

 

Reakcia:

Australia Populacia: 25,36 milionov a na kovid zomrelo 912. Slovensko Populacia: 5,45 milionov a na kovid zomrelo 12 522. Presne vdaka populistom a ludom co im na to skocili.

Pokial viem, tak vlada Australie ako jedina zverejnila realne cisla na Covid. Ďalej: australska vlada pracuje pre ludi, ziadne skandaly, žiadne podvodné tituly a ziadne, pardón za výraz, ojeby. Ľudia vo všeobecnosti ju respektuju, lebo pracuje pre nich. Nevpustili tam migrantov a kazdy kto tam emigruje musi prijat ich hodnoty inak moze odist. Oni sa migrantom neprisposobuju. Vravite, ze tam respektuju rozhodnutia epidemiologov. Ano, ale skutocnych. U nás premier Matovic, napr. prezidenta lekarskej komory, s 30 rocnou praxou, dehonestoval pred celým národom len preto, lebo sa k jeho opatreniam nevyjadril pochvalne ale kriticky.

Takztiez sa tu argumentuje tým, ze občania Svajciarska chceli sami zvýšiť DPH na 25%. Ano , ale v case covid karanteny mali najmenej 3500 svajciarskych frankov na obyvatela. Tu nevyplatili pomaly nikoho. 

 

C)

Mám malé deti, ktoré sa očkovať nemôžu, ani keby chceli. Ak sa nakazia a nebodaj skončia s long Covidom, budem pátrať, kto sa v ich okolí ochrániť očkovaním mohol, ale tak neučinil. A potom mu pôjdem po krku! Lebo jedna vec je nebyť očkovaný, lebo nemôžeš a druhá je nebyť očkovaný, lebo verím hlúpostiam.

 

Reakcia:

Ste si vedomá, že aj plne zaočkovaný človek môže vaše malé deti nakaziť ? Ale na vine bude určite niekto neočkovaný, lebo vy ste sa už rozhodli…

Reakcia 2:

Odhaduje sa, že len 1 až 10 % prípadov ťažkých zdravotných problémov spôsobených vakcínami vyjde na svetlo sveta. Medzi nimi nielen takí, ktorí uverili jednostrannej propagácii očkovania, ale aj takí, ktorí boli k očkovaniu dotlačení. Môžu teda príbuzní tých ľudí ísť po krku aj vám? A všetkým tým, ktorí sa pridávali do prúdu jednostrannej propagandy očkovania?    

 

C1)

Som si plne vedomá toho, že riziko je tam podstatne nižšie a stačí len to, aby bolo dostatočné množstvo ľudí s nižším rizikom, teda zaočkovaných.

 

Reakcia:

 Ale ako budete vedieť dokázať, že vaše dieťa nakazil práve nezaočkovaný??? Nijako. Hlavne že pôjdete po krku niekomu nezaočkovanému. Si uvedomte, čo vypisujete a akú nenávisť tu prskáte. Ja zaockovana som, ale preto, lebo som sa JA rozhodla, a nie preto že ma niekto dotlačil. Som proti takému očkovaniu; očkovaniu pod nátlakom. A takisto proti nenávisti voči nezaočkovaným, ktorú tu živíte.  

Reakcia 2:

Spoločnosť je veľmi polarizovaná. Keď niekto nie je -fil, je automaticky -fób. Nič medzi tým. Keď niekto nemá taký názor ako ja, je automaticky idiot.
Úplne sa vytratila tolerancia. Kde je to povestné „Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo povedať to“?
Vytratilo sa aj kritické myslenie a schopnosť akceptovať argumenty. A stratila sa aj odvaha obhajovať menšinový názor.
Toto všetko je dobrá živná pôda pre totalitné ideológie.
Aj nacizmus v Nemecku takto začínal.
Prestaňme deliť ľudí na „tých s rovnakým názorom“ a „dezolátov“. Radšej presviedčajme, než by sme mali ľuďom nadávať.

 

D)

Celý život sme dostávali rôzne očkovania, TBC, čierny kašel, tetanus a iné, a tu sme. Keď idete do exotických krajín, dostanete tiež vakcínu, proti malárií. A teraz z toho robia takú vedu…

 

Reakcia:

Tým, že sa nedám zaočkovať si chranim svoje zdravie… Je to moje rozhodnutie tak ako je každého právo chrániť si zdravie trebárs aj očkovaním; ak mu verí.

A druhá vec…ak ja mam sedieť doma… aby som bola zodpovedná… ako tu niektorý píšu…tak kde mam istotu a záruky, že tí, čo sa dali zaočkovať neroznašajú virus kade tade? A ďalej: Prečo by som nemala byť ošetrená, len kvôli tomu, že nie som zaočkovaná? Načo si potom platím poctivo všetky odvody? Ludia veď sa spamatajte, rešpektujme sa navzájom, toľko zloby a nevraživosť čo je medzi Vami je na zaplakanie.

 

E)

Vy nie ste ovce, vy ste papagáje, omieľate nezmysel o „záruke,“ ale ani neviete, že pri žiadnom lieku ani vakcíne Vám nik nedáva záruku. Beriete to na vlastné rozhodnutie a máte si byť vedomý rizík. Prečítajte si vedľajšie účinky bežných liekov ako ibalgin či paralent. Tiež sa budete v lekárni hádzať o zem a žiadať záruky?

 

Reakcia:

Čiže podľa teba ty si rozumný, lebo si zaočkovaný, a ja som hlúpy a dementný lebo nie som zaockovany. Presne o to im ide, aby sa ľudia samy medzi sebou selektovali a urážali .

Reakcia 2:

A ja by som nariadil, aby každý povinne daroval jednu obličku… Dotyčného to nezabije a zachráni to tých s poškodeným zdravím.

 

F)

Aha…tak potom sa ľudia nemusia dat očkovat ani na obrnu, cierny kasel, osypky… Ved nevadi, my radi zacneme zase umierat…

 

Reakcia:

Porovnávať obrnu a osýpky s covidom… to už chce inú predstavivosť. Obrna – Pred zavedením očkovania sa smrtnosť ochorenia pohybovala od 5-14% chorých a rovnako toľko chorých malo trvalé následky po prekonaní v podobe ochrnutia končatín. A osýpkami ste asi mysleli pravé kiahne, kde je smrtnost u neočkovaných bola 50 %  a u očkovaných 6 %.

 

F1)

Fajn, takze smrtnost na covid vam pride v pohode. A čo ekonomika? Ak covvid neporazíme kolko takych covid vln este nasa ekonomika môže ustáť?

 

Reakcia:

Covid ekonomiku nezatvoril, to urobila vláda. Pozrite si krajiny, kde lockdowny neboli, a ak, tak minimálne, a napriek tomu tam mali menšiu úmrtnosť. A smrtnosť na covid je štatisticky vysoká u ľudí s pridruženými komorbiditami – obezitou, kardio-vaskulárnych problémoch a veku. Treba sa zamerať na rizikové skupiny. Tu sme sa zamerali na to, že sme deti na rok zavreli doma, nechali bežať fabriky z ktorých zisky idú von a zlikvidovali značnú časť malých a stredných podnikateľov. A nedokázali sme ochrániť DSS-ky a nemocnice, kde sa vo veľkom šírila nozokomiálna infekcia aj na pacientov, ktorí prišli na iné zákroky.

 

P.S.:

 

Stavil by som sa, že Hitler, kým sa ešte len pomaly dostával k moci, tak tí, čo sa nebáli vystúpiť z davu mlčiacej väčšiny, a kritizovali Hitlera, a nemali politologické vzdelanie, boli takýmito krikľúňmi schladzovaní podobne – podobnými primitívnymi „argumentmi“, ako sa  mnohí pokúšali alebo pokúšajú schladzovať a diskreditovať Richarda Sulíka, lebo on, ako ekonóm, sa vyjadril k medicínskej otázke. A aj preto to nakoniec v Nemecku, a zďaleka nielen tam, dopadlo, ani nie tak dávno, tak, ako to dopadlo – veľmi tragicky.

 

Link na vyššie spomínanú diskusiu: https://www.aktuality.sk/diskusia/907527/sulik-nemozeme-si-dovolit-ludom-diktovat-lebo-sa-rozhodli-nezaockovat/

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853525x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu