Založ si blog

Aj Ježiš bol nepohodlný laik. . . A preto musel byť odstránený – Za potlesku zmanipulovaných más.

Vôbec o tom nepochybujem, že ak by sa Ježiš Kristus narodil do dnešnej doby, a bol by známou osobnosťou, a začal by hovoriť veci, s ktorými by väčšina odborníkov (v danom prípade na teológiu) nesúhlasila, ale významná časť ľudí by ho počúvala a dôverovala mu, tak aj keby mal svätú pravdu, nedopadol by dobre. Nebol by síce fyzicky odstránený – zavraždený, ako tomu bolo pred 2000 rokmi, ale tá nenávisť voči nemu by bola úplne rovnaká.          

Za 2000 rokov ľudstvo v chovaní, v morálke, v duševnej, alebo v duchovnej úrovni príliš nepokročilo; ak o pokroku je tu vôbec možné hovoriť. Čo sa zmenilo, sú len prostriedky boja proti nepohodlným a formy útokov na nich.

A prečo sa tie prostriedky zmenili? Lebo zmenila sa doba. A to vďaka bojovníkom za ľudské práva a slobody, ktorí za ne obetovali svoje životy. Spoločnosť následne zistila, že odstránenie vlády ľubovôle, alebo diktatúry, je pre ňu výhodné a stojí za to takýto stav udržať. A tak dnes už vo všeobecnosti nie je možné len tak ľahko bez predloženia akýchkoľvek dôkazov niekoho odsúdiť na smrť len preto, že sa nám nepáči, resp. je nám nepohodlný; ako sa to stalo aj Ježišovi Kristovi a to dokonca vo vtedy najvyspelejšom národe; minimálne po duchovnej stránke.

A ako sa tie prostriedky zmenili? Nuž dnes namiesto fyzického ukrižovania sa dostáva „len“ klincov slovných. Cieľ je ale rovnaký – Umlčať nepohodlných, alebo aspoň ich diskvalifikovať, znemožniť, zosmiešniť, ponížiť, dehonestovať a to u čo najväčšieho počtu ľudí; aby sa to, čo hovoria, spochybnilo, aby tí, čo majú monopol na pravdu, ho udržali aj naďalej.

Ku príkladu, dnes, akonáhle sa k opatreniam, ktoré sa vykonávajú proti C-19, kriticky vyjadrí hoci aj lekár, ale nie virológ a pod., hneď je taký lekár napádaný, spochybňovaný, zosmiešňovaný, označovaný za laika…, ktorý sa k veci nemá čo vyjadrovať!… Darmo, že tento lekár môže mať pravdu a že čerpal informácie od iných virológov a pod. Darmo, že všeobecný lekár vie o všetkom niečo a špecialista vie o niečom všetko, z čoho vyplýva že všeobecný lekár môže uvažovať o problémoch komplexne a v súvislostiach. A to môže prinášať potrebné riešenia. Inak samozrejme alternatívou sú fungujúce tímy. Na to ale treba dôveru, ktorú ale dnes covid byro ničí všade tam, kde mu to nevyhovuje.

A aj keď medicína, ale aj iná veda, sa vo svojej histórii mýlila už nespočetne krát, napriek tomu sa ľuďom manipulatívne podsúva, že zlato v rukách žobráka nemôže byť zlatom, aj v prípade, že v nich tam zlato je.

Veď namiesto slovných útokov, vy, mnohí odborníci…, ktorí sa ich dopúšťate, a propagujúci povinné očkovanie, vecne vyvracajte to, čo tvrdia tí lekári, čo podľa vás veciam nemôžu rozumieť.

Vezmite si napr. postupne videá MUDr. Bukovského a skúste z nich rad radom vypichnúť to, čo sú podľa vás bludy a svoje tvrdenia aj podložte. Aspoň ľudia uvidia, koľko pravdy v nich je. Ale vy toto dosiahnuť nechcete. Preto sa takejto analýze všemožne vyhýbate.

Nezabúdajte, že aj Ježiš bol laik, v jeho prípade teologický laik, nemal vyštudovanú žiadnu vtedajšiu teologickú školu; na rozdiel od farizejov. A keďže títo majitelia monopolu na pravdu…. mu nevedeli vyvrátiť ani spochybniť nič z toho, čo kázal, a teda bol pre nich maximálne nepohodlný, odoberal im prívržencov, bol veľmi silnou konkurenciu,

musel byť preto odstránený – zavraždený, a to tým najkrutejším spôsobom – ukrižovaním  na symbol Pravdy – na kríž; lebo sa údajne rúhal Pravde…

História sa opakuje. Len je v iných farbách. A my nie a nie sa z nej učiť.

A kto ešte nepozná dojímavý smutný príbeh o lekárovi Semmelweisovi, ktorému vďačia za život státisíce matiek, ktorý zomrel vo veku 47 rokov na následky zranenia, ktoré utrpel keď ho mlátili dozorcovia v blázninci, kam ho proti jeho vôli umiestnili, nech si prečíta bod C) môjho predošlého článku venovanému ministrovi školstva. A propagandy.

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853893x
Priemerná čítanosť článkov: 4086x

Autor blogu