Založ si blog

Nie som Putinofil, „iba“ šírim ruskú propagandu.

Keď silnejší napadne slabšieho, nezasahujte! Nerobte nič, len hľadajte chyby v slabšom! A snažte sa násilníka obhajovať tým, že bol k útoku donútený…, a keď sa to obhájiť nedá, ak tomu sú schopní uveriť iba tí najskalnejší, tak potom treba tvrdiť aspoň to, že agresor bol k agresii vyprovokovaný…Ale pozor! platí to len pre prípad ruskej agresie; momentálne na Ukrajine. Ak by bolo napadnuté Rusko, tento prístup uplatniť pochopiteľne možné nie je.

 

Toto je ukážka myslenia Putinofilov, aj keď žiaden z nich to takto otvorene nikdy nepovie. Oni podľa toho „len“ konajú.

A väčšina z nich je alergická na to, ak ich niekto pre to nazve rusofilmi. Oni sami seba označujú za ľudí „nezaujatých“…, za ľudí, ktorí si zachovali „zdravý úsudok“…, „nadhľad“…  za ľudí, ktorí nie sú na žiadnej strane… Akurát že šíria výlučne ruskú propagandu.

 

Tu je jeden príklad z mnohých: Nazvime ho prípad Štefan.

Pod názvom „To jsou ukrajinští „demokraté“ a my jsme s nimi!“

mi tento Štefan poslal

celú zbierku fotografií ktoré majú, alebo by chceli preukázať že to, čo my označujeme za Ukrajinu, je v skutočnosti fašistický štát. Fotografie plné hákových krížov, hajlujúcich chlapíkov; samozrejme vrátane súčasného ukrajinského prezidenta… Prečo? Lebo je to on – Zelenskyj, kto mal a má tú drzosť (cháp odvahu a národnú hrdosť) postaviť sa proti veľkej presile, postaviť sa proti skutočným nacistom – nacistom z Kremľa a proti ich  obrovskej armáde do červena zmagorených ruských generálov a mužíkov.

 

Tak som mu odpísal:

 

Rusofašisti, pod drobnohľadom teroristov z Kremľa, napadli suverénnu krajinu, vraždia tam nevinných, majú na svedomí aj znásilňovanie žien a robia tam mnoho, mnoho iného zlého a odporného, a preto je potrebné to nejako „obhájiť“, „ospravedlniť“ a hľadať vinu na strane Ukrajiny.  To je naozaj činnosť záslužná… A ty to robíš dobre. Sofistifikovane…

Lebo AZOV…, ukrajinskí náckovia… páchajúci genocídu Rusov na Ukrajine… a podobné nezmysly.

https://blog.sme.sk/burkert/sukromne/azov-a-majdan-denacifikaciu-potrebuje-ruska-zoldnierska-skupina-wagnerovci-a-jej-zakladatel-kremel

To je odporné, čo robíš. Takí ľudia, ktorí myšlienkovo napomáhajú ruskej agresii (a možností je veľmi veľa, napr. šírením proruskej propagandy vrátane hľadaním chýb nie v agresorovi, ale v obeti ruskej agresie, pardón špeciálnej operácie…), sa mi bridia.  

Hitler svoju agresiu, napr. voči Poľsku, obhajoval podobným spôsobom. Šíril bludy a vyrábal falošné dôkazy o poľských fašistoch… ubližujúcich občanom nemeckej národnosti žijúcich v Poľsku. Dokonca nemeckých vojakov nechal obliekať do poľských uniforiem a nechal dokumentovať, ako zabíjajú vlastných, aby potom posielal obrázky o „poľských zverstvách“ do sveta.

Je tragikomické, že práve slovenskí voliči Kotlebu atď. a pod., teda voliči politikov jasne so sklonmi k fašizmu, alebo nacizmu,

práve oni hlásajú, ako je potrebné Ukrajinu denacifikovať… Ukrajina nemusí predstavovať Dobro. Rusko však Zlo predstavuje.

https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2022/05/07/ukrajina-nemusi-predstavovat-dobro-rusko-vsak-predstavuje-zlo/

V každej krajine sú náckovia. V Ukrajinskom parlamente nie sú. V našom má nacizmus mnohých sympatizantov.

Putler z Kremľa vykráda Hitlerovu propagandu a triky na ospravedlnenie útočnej vojny.

Keby si žil v predvojnovom Nemecku a bol Nemcom, nepochybujem o tom, že by si volil Hitlera. Stačilo by ti k  tomu veľmi málo.

 

Štefan odpísal:

 

Marcel, spamataj sa. Trepes nezmysly.
Ja vobec nie som prorusky orientovany, ale poukazujem na agresiu Americanov+Ukrajincov, na ktoru Rusi zareagovali svojou agresiou. Nechapes ten rozdiel?
Ja neobhajujem Rusov, ale kritizujem Americanov a ukrajinsky rezim a tych fasistov tam. Nechapes ten rozdiel? To nie je to iste!

 

Tak som mu napísal:

 

Ty vôbec nie si prorusky orientovaný…  ty „len“ hlásaš tie najsprostejšie a najprimitívnejšie tézy z lacnej ruskej propagandy skopírovanej z tej Hitlerovej, ktorou Hitler ospravedlňoval svoje „mierotvorné operácie“.

Ušiel ti „len“ jeden „nepodstatný“ detail – Ukrajinu nenapadli ukrajinskí náckovia, nenapadli ju ani Američania, Američania nezhodili bombu ani len na jedno jediné ruské mesto, nieto aby bombardovali celé Rusko; aj keby za to, čo Rusi robia na Ukrajine, si to bombardovanie zaslúžili. Nie, Ukrajinu napadli a kántria ju jedine „bratia“ Rusi. Za myšlienkovej podpory más ľudí, ku ktorým patríš aj ty. 

Pripomínaš učiteľku, ktorá je svedkom toho, ako starší silnejší žiak surovo mláti slabšieho za to, že tento mu šliapol na otlak a učiteľka nezasahuje, ale namiesto toho hľadá chyby v tom slabšom, a nejaké sa jej aj podarilo nájsť. A ten agresor učiteľke ďakuje za jej podporu, ale v skutočnosti si o učiteľke myslí – keby si bola chlap, bola by si užitočným idiotom.

 

Štefan odpísal:

 

Ty ako uzitocny idiot papagajujes tie najsprostejšie a najprimitívnejšie tézy z agresivnej americkej propagandy.
Ja sa na ten idiotizmus nemozem pozerat a obcas neodolam nutkaniu upozornit ta, ze trepes nezmysly, pretoze uplne ignorujes predchadzajucu historiu a vsetky fakty a okolnosti, pod tlakom ktorych sa Rusi rozhodli konat.
Preco to robis? Preco papagajujes tu hnusnu agresivnu americku propagandu? Nestaci, ze su jej plne vsetky hlavnoprudove media?
Mas z toho nieco? Stoji ti to za to, takto sa znemoznovat?
Alebo naozaj tej propagande veris? Tak velmi si oblbnuty? Naozaj veris, tomu, ze
Rusi napadli suverénnu Ukrajinu, vraždia tam nevinných, znásilňujú ženy a robia tam mnoho, mnoho iného zlého a odporného? A že zhadzuju bomy na mestá? Tomu fakt veríš?

 

Tak som mu napísal:

 

ty keby že sa vrátiš do čias 2. sv. vojny tak rovnako by si za LOŽ označil aj to, že Nemci vraždia Židov v plynových komorách. Kým by ti to nepotvrdil samotný Hitler, neuveril by si.

Na strane druhej nemáš najmenší problém uveriť ani tej najprimitívnejšej ruskej propagande. Napr. o nutnosti oslobodiť Ukrajinu od americkej okupácie a náckov…

To, že Rusi vojensky napadli Ukrajinu, a teda nie sú tam na dovolenke, nerozdávajú tam deťom odznaky a cukríky, ale bombardujú a aj inak ničia suverénny štát, čoho výsledkom sú nielen obrovské materiálne škody a obete na životoch ukrajinských vojakov brániacich svoju vlasť, ale aj obete na životoch civilistov, vrátane civilistov ruskej menšiny na Ukrajine, a o deťoch a ženách nehovoriac.

Spochybňujú to len ľudia, ktorí totálne padli za obeť ruskej propagande – podobne ako padli mnohí ľudia za obeť nebezpečným náboženským sektám. V princípe je to to isté.

Ty si najprv neveril, že Rusi napadnú Ukrajinu, lebo ešte deň pred tým, alebo pár dní pred tým než ju napadli, Putin hovoril, že to je lož…, že má v pláne ju napadnúť. A ty si, samozrejme, vodcovi uveril.

Keď už sa nedalo inak, len uznať, že Rusko počnúc 28.2.2022 vojensky napadlo Ukrajinu, tak vodca prišiel s tým, že to nie je vojna…, ale špeciálna operácia… ruskí vojaci na Ukrajine ľudí nezabíjajú…, a ak, tak iba náckov…, nespôsobili žiadne materiálne škody…, a ak tak len tam, kde sa schovávali náckovia… atď. a podobné smiešne výhovorky hodné nacistickej propagandy.  A ľudia ako ty, pri svojom nastavení, nemohli inak, len znovu vodcovi uveriť.  

Darmo mohol celý svet vidieť a počuť X svedectiev, čo sa na Ukrajine deje, a darmo, že milióny Ukrajincov utiekli zo svojej krajiny okupovanej Rusmi. Stačilo, že vodca povedal, že to je inak, že tie svedectvá sú všetko lož… a že tie masy utekajúcich Ukrajincov sú podvrhy… a vy uctievači Putina ste hneď boli nasýtení, nasýtení slovom Vodcu, pravdou…

A keby vodca povedal, že na tých záberoch nie sú utekajúci Ukrajinci, ale Rusi utekajúci na Ukrajinu po tom, čo USA napadlo Rusko…, 99 % ľudí ako si ty, by uverilo aj tomu. Lebo vodca…

Čokoľvek vodca svojim sympatizantom posunie, tomu vy uveríte.

Neexistuje hranica po ktorej by ste povedali vodcovi: Dosť! ani o krok ďalej! Všade by ste ho vítali.

 

Štefan mi následne dal prednášku…

 

– o tom, že kto vlastní všetky vplyvné svetové masmédiá – sú to americkí oligarchovia…

– že masmédiá nesluzia svojim majitelom na to, aby objektivne informovali obcanov, ale na to, aby ich ovplyvnovali, oblbovali, vymyvali im mozgy… v sulade so zaujmami, potrebami a zelaniami majitelov tych medii…  

– že ľudia volia tych politikov, ktorych im media vykreslia pozitivne a ti, ktorych dehonestuju, nemaju sancu…

že isteže media neklamu a neoblbuju uplne vo vsetkom, ale len v témach, ktoré sú pre nich dôležité, a že nestitia sa ani totalnych klamstiev a falsovania skutocnosti, ako napr. toho, čo sa stalo v Buči.
– a že ako im môžem veriť co len jedno slovo?!

 

Moja reakcia:

Si presne ako tí úbožiaci, ktorí odišli zo svojich cirkví, lebo časom zistili, že tieto sa v mnohom mýlia, ale vzápätí uverili ešte väčším, alebo oveľa väčším bludom v nádeji, že  práve to nové náboženské spoločenstvo pre ktoré sa teraz rozhodli má monopol na pravdu a so svojimi ovečkami má len čestné úmysly… A tak mnohí z nich skončili v sektách. Ale na tú Kremeľskú hádam nemá žiadna.

Žiješ v hypnóze, že o vojne na Ukrajine klamú všetky západné médiá a samozrejme médiá ukrajinské, avšak nikdy nie tie médiá, ktoré má pod kontrolou Kremeľ; vrátane médií konšpiračných. Lebo Rusko je, na rozdiel od krajín západných, demokratickou krajinou…, krajinou, kde médiá patria ľudu… nie ruským oligarchom… a už vôbec nie Kremľu… A teda keď Kremeľ povie, že masaker v Búči majú na svedomí ukrajinskí náckovia s Američanmi, tak to je viac ako svätá pravda…

V budúcom živote ti želám narodiť sa v Rusku, aby si ten ruský režim naplno užil. A keď potom možno celý zhnusený utečieš z ruského režimu na západ, tak určite nezabudni na západe šíriť ruskú propagandu.

Západný svet zďaleka nie je ideálny, ale kto nevidí zásadné rozdiely v porovnaní so svetom, kde vládnu ruskí oligarchovia a súdruhovia, ten je duchom úplne slepý, aj keď si myslí, že je osvietený… A možno aj áno, ale maximálne do červena.

 

P.S.:

Na očakávané, stále opakujpce sa námietky voči môjmu postoju k ruskej agresii, sú moje reakcie v linku nižšie – na každý „argument“ obhajujúci ruskú agresiu jeden samostatný článok:

https://marcelburkert.blog.pravda.sk/category/sympatizantom-putina-a-socializmu/

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853012x
Priemerná čítanosť článkov: 4081x

Autor blogu