Založ si blog

Terapia pre mentálne obete putinizmu zdarma I & Keď Putin hľadá zámienky na na páchanie zločinov

Je toho veľmi veľa, čo v ruských médiách, sociálnych sieťach atď. a pod. neodznie nikdy. A ak sú výnimky, tak tie len potvrdzujú pravidlo. A to s tým, že tie výnimky boli a sú v Rusku prenasledované a postihované; aj smrťou. Tvrdá cenzúra je v Rusku tak večná, ako láska k Leninovi, Stalinovi a Putinovi. Táto cenzúra je v Rusku nevyhnutná aj v dnešnej dobe – chráni teroristov z Kremľa pred vlastným ľudom. Bývalý šachový veľmajster Kasparov na adresu Putina povedal, že ak by sa v Rusku mohlo slobodne písať a hovoriť čo i len 2 týždne (ako napr. tu, na blogu Pravda, kde pôsobí množstvo trólov šíriacich ruskú propagandu), tak Putin a spol. by na 3. týždeň padol.

Na strane druhej, ruská propaganda beztrestne valcuje mysle ľudí vo všetkých demokratických krajinách. 

Doposiaľ jej padlo za obeť len na malom Slovensku státisíce ľudí. Nie málo ich je možné nájsť aj v diskusiách k článkom o ruskej agresii voči Ukrajine a to aj na tomto blogu.

Túto agresiu, ľudia postihnutí ruskou propagandou, sú schopní obhajovať aj v prípade prekročenia kritického bodu – kedy by ruský agresor napadol aj Slovensko. A dosť pravdepodobne by v takom prípade agresiu, nariadenú ruským Hitlerom Putlerom, obhajovali aj vtedy, ak by ruskí vojaci začali ubližovať aj ich rodinným príslušníkom – ak by títo boli tak blbí…, že by si nechceli nechať vysvetliť, že Putin nás prišiel oslobodiť… od zhubného vplyvu USA… a že nám konečne prináša skutočný mier… a samozrejme slobodu…

Ale netreba prestávať veriť, že aspoň časť týchto ľudí je ešte schopná liečby a môže byť vyliečená, že mentálne postihnutie ešte nemusí byť u každej obete hĺbkové, či nezvratné.

 

Pozor… ZAČÍNAME – LIEČBOU ŠOKOM – EXTRAKTOM toho, pred čím si najviac zapchávate oči a uši:

 

(Drvivá väčšina informácií, príspevkov a postrehov pochádza od známych, menej známych, alebo neznámych autorov).

 

Na dnes týchto 18 rýchlo učinkujúcich medikamentov…:

 

1.

Bolo to Rusko, kto uznal Ukrajinu po jej vyhlásení nezávislosti ako suverénnu krajinu vrátane jej hraníc. A navyše sa za tie hranice zaručilo Budapeštianskym memorandom z roku 1994.

2.

Je to Rusko, kto je signatárom Charty OSN, ktorá nedovoľuje vojenské riešenie konfliktov. (Už počujem ačohentistov… a čo USA…)

Väčšinu histórie sa hranice štátov menili bojom. Lenže v 20. storočí sa štáty zhodli, že tento princíp je neprípustný. Vrátane Ruska.

3.

Keby Putinovi naozaj záležalo na tom, aby zo sveta zmizli „boľševické“ hranice…, ako začal nazývať tie ukrajinské, môže začať rokovaním s Fínskom o vrátení Karelskej šije Fínsku.

4.

Separatisti na Ukrajine boli ruskou armádou výdatne podporovaní už od roku 2014.

5.

Rusko svoju vojenskú agresiu voči suverénnemu štátu Ukrajine sa ani nenamáhalo akokoľvek obhájiť na medzinárodnej úrovni (napríklad v OSN).

6.

Putin sa snaží nastoliť dojem, že jeho kroky sú vynútené agresiou Západu, predovšetkým USA a že je to Rusko, kto sa bráni, kto je zatlačený do kúta a donútený k tomu, aby hájil svoj životný priestor… Zabúda však, že tak ako Gruzínsko, tak aj Ukrajina sa rozhodli pre cestu k európskej integrácii a k vynaloženiu úsilia k vstupu do NATO sami. Počet ľudí schvaľujúcich tieto kroky v oboch krajinách rastie. Oba štáty takisto dokázali vybudovať demokratické systémy a na rozdiel od Ruska zaistiť možnosť zmeniť vládu pomocou slobodných volieb.

Svoje agresívne kroky Putin vysvetľoval obavami z rozmiestnenia riadených striel NATO na Ukrajine. Lenže to sú klamlivé argumenty, ktorých autor sa spolieha na nevedomosť ostatných. Viac tu: https://dennikn.sk/2732821/plno-urazok-ponizovania-a-historickych-nezmyslov-rozoberame-putinov-prejav/?fbclid=IwAR02KBrLWnT4G5OrkkZASc9UVLAlTBApF0MwISAOOYYxhBT5mD23cEOPHMY

7.

Keď sa prvá zámienka ukázala ako neobhájiteľná, ďalšou zámienkou Kremľa pre agresiu voči Ukrajine bola potreba denacifikácie Ukrajiny“…, ktorej prezidentom je Žid a údajne nacistický batalión, Azov, založil Žid a ultrapravicové hnutia na Ukrajine dostali vo voľbách menej ako jedno percento. Ibaže nacistom je každý, kto nesúhlasí s Ruskom a Putinom a potom je nacistický celý civilizovaný svet.

8.

Keď ako nedôveryhodná padla aj druhá zámienka, vymyslela sa ďalšia – Ukrajinu treba desatanizovať… „Ako desatanizujete krajinu? Akože postavíte tisíc nových kostolov? Alebo kláštory? Patriarcha Kirill bude chodiť osobne vykadzovať každú domácnosť v Ukrajine? Alebo namiesto ruskej hymny sa ukrajinské deti budú učiť Otčenáš, ak vôbec ortodoxní také niečo majú? Ako vravím, ruská tuposť nemá dna a desatanizácia je takým extrémnym nonsensom, že autorovi tohto pojmu museli dávať dva dni predtým snáď nejaké huby máčané vo vodke, ale neviem čo.“ https://blog.sme.sk/valchar

9.

Vraj Ukrajinci (ktorí podľa Putina nie sú národ, ale patria k Rusku…) páchajú genocídu na občanoch ruskej národnosti…

Podobnú rétoriku použil Kremeľ aj pri invázii do Gruzínska v roku 2008, keď jednou zo zámienok pre ruskú intervenciu bola údajná genocída obyvateľov Južného Osetska páchaná gruzínskou vládou. K týmto tvrdeniam sa však nenašli žiadne relevantné dôkazy

10.

Preco v „slobodnom Rusku“ zatykaju protivojnovych demonstrantov? Ruskym kremelskym ,,mierotvorcom“ na Ukrajine zrazu vadi mier???

11.

Vojnový zločinec Putin v jeden deň povedal Ukrajincom že neexistujú a že sú Rusmi. Na druhý deň tých istých Rusov začal vraždiť. A ešte deň pred napadnutím Ukrajiny tvrdil, že Ukrajinu napadnúť nechce, že ide len o vojenské cvičenie… ruskej armády pri hraniciach s Ukrajinou.

12.

Naozaj je az smiesny Putinov argument ze sa boji o bezpecnost Ruska… Kto ho napadne??? A ako? Ma viac ako 4 tisic jadrovych zbrani. V Rusku je chudoba a nikto tam nechce ist. A keby aj, nikdy sa nikto neodvazi na Rusko zautocit. Putin jednoducho Ukrajinu chce. To je cele.

13.

Putin tvrdi ze nechce, aby sa NATO priblizovalo k Rusku…, ale ked ovladne Ukrajinu, priblizi si Rusku hranicu k NATO dobrovolne. Aku to dava logiku??? Ziadnu.

14.

Keby mal Putin na Ukrajine takú podporu akú má na Slovensku, tak mu už dávno patrí.

15.

„Som proti vojne a nepodporujem vraždenie na žiadnej strane…“, znie obľúbená fráza ľudí nalomených ruskou propagandou.  Podľa tejto logiky to vyzerá tak, akoby oba národy naraz zaútočili jeden na druhého. Lenže takto to nie je. A bolo by zaujímavé vedieť, či takto neutrálne by sa títo ľudia vyjadrovali, ak by Rusko nenapadlo Ukrajinu, ale NATO by napadlo Rusko.

16.

„Hlavné správy“ opakovane citujú vyjadrenia Putina, že Rusko chce konštruktívny dialóg… založený na vzájomnom rešpekte…. Rusko však roky ignoruje ponuky severoatlantickej aliancie na spoločné rokovanie o politickom riešení situácie na Ukrajine.

17.

Súdruh Blaha

Fanouškovská stránka

KRUTÁ PRAVDA O JEDNOM KOLABORANTOVI

  1. Keď Rusi napadli Južné Osetsko, tak som mlčal.
  2. Keď Rusi vtrhli do Podnesterska, tak som mlčlal.
  3. Keď Ruskí vojaci zaútočili na Gruzínsko, tak boľševici ako ja mlčali.
  4. Keď Rusi zabíjali ženy a deti v Tadžicku, tak som bol ticho.
  5. Keď Rusi vražidli v Prištine, neprotestoval som.
  6. Keď Ruskí vojaci vraždili civilistov, deti a ženy v Sýrii, fandil som Putinovi.
  7. Keď Američania okupovali Guatanámo, tak vláda SMER-u nielenže neprotestovala, ale Fico a Kaliňák schválili presun ôsmych amerických väzňov z tejto základne na Slovensko! 8 amerických vojnových zajatcov sme my strážili na Slovensku! Pokrytci, obyčajní pokrytci… Keď sa chcel stať predseda strany Smer prezidentom, tak si za tých väzňov z Guantanáma vyžobral audienciu u prezidenta Obamu v Bielom dome.
  1. Keď Putin napadol Krym, chodil som na chlebíčky na ruskú ambasádu a šíril som ruskú propagandu.
  2. Teraz keď napadli Ukrajinu, tak som vykrikoval, že je to hoax.
  3. Dnes, keď celý svet vidí aký sráč je Putin a celé Slovensko pomáha Ukrajincom, tak zrazu už aj ja rozprávam o mieri.
  4. Odrazu je so mna najväčší pacifista. Ale len na Facebooku. Pokrytec, obyčajný zbabelý pokrytec.
  5. Roky stojím na strane Ruska, som najvýkonnejší nástroj ich špinavej propagandy.
  6. A zrazu, keď Rusko pred očami celého sveta zabíja nevinných ľudí len pár kilometrov od Michaloviec, tak zrazu som vlastenec, ktorý chce mier.
  7. Kým tisíce Slovákov organizujú pomoc pre ukrajinské ženy a deti, posielajú na hranice finančné dary, deky, lieky a jedlo, tak ja vypisujem nenávistné statusy na americkej sociálnej sieti.

BONUS 1:

Keď Američania bojovali v Afganistane proti Talibanu, tak som nielenže mlčal, ale naša vláda, vláda SMERu im poslala na pomoc 360 slovenských vojakov.

Nikdy predtým ani potom nebolo na zahraničnej misii viac slovenských vojakov, než za vlády R. Fica.

Na tejto fotografii hrá náš predseda futbal s vojakmi na základni v Kábule:

https://img.projektn.sk/wp-static/2021/08/ISAF-Fico.jpg

Pokrytici, obyčajní pokrytci.

18.

Z rozhovoru s analytikom Jurajom Mesíkom z 28.2.2022: Dodávať zbrane Ukrajine je prejav elementárneho pudu sebazáchovy Európanov

„Rusko je obludne skorumpovaná a neefektívna krajina, takže množstvo investícií bolo rozkradnutých a vyplytvaných. Navyše, technologicky čoraz viac zaostáva – všetci nadaní ľudia Rusko už opustili a mužici a proletári žiadne vyspelé technológie nevyrobia, ani s nimi nedokážu narábať. Ako ukazuje výprask v Ukrajine, celá ruská armáda je do značnej miery Potemkinova dedina. Dokáže terorizovať malé národy ako sú Gruzínci, alebo rozbombardovať na prach bezbranné mestá ako sýrske Aleppo. Ale na boj so skutočnou a silne motivovanou modernou armádou proste nemá.

Bez veľkej, ľudnatej a potenciálne bohatej Ukrajiny je Ruské impérium len bledým tieňom zašlej slávy. A úspešná Ukrajina integrujúca sa do EÚ by bola priamou hrozbou pre skorumpované elity, ktoré dnes Rusku vládnu. Hrozilo by im, že by sa úspešná Ukrajina stala inšpiráciou pre ich vlastných poddaných. Okupáciou Krymu, vojnou na Donbase a teraz aj veľkým vojenským vpádom sa snažili zabrániť práve takému vývoju. Celá rétorika o NATO je len figový list, ktorý má skryť zásadný záujem ruskej koruptokracie zabrániť úspechu Ukrajiny.

Pre vývoz z EU je Rusko s jeho 140 miliónmi chudobných obyvateľov len malý trh a pre Američanov je Rusko až 30-ty obchodný partner, takže keby zajtra zmizlo zo sveta, v Amerike si to skoro nikto ani nevšimne. Len malé porovnanie: v roku 2020 šiel z EU do Ruska tovar za 79 miliárd eur. Do oveľa menšieho Turecka sme vyviezli tovary za 70 miliárd – a do maličkého ale bohatého Švajčiarska ho šlo za 142 miliárd, do 5-miliónového Nórska za 49 miliárd. Rusko je totálne závislé od EUrópy – a nie naopak.

V ničom v živote neexistujú 100%-né záruky. Členstvo v NATO ale obrovsky znižuje riziko akejkoľvek vonkajšej agresie. Keby Ukrajina v roku 2004 vstúpila do NATO spolu s nami, nebola by ani okupácia Krymu, ani vojna na Donbase, ani dnešný ruský útok (na celú Ukrajinu). Preto sa Rusko tak vehementne snaží rozložiť NATO aj EU zvnútra: na NATO si nemôže trúfnuť, ale na malé Gruzínsko, alebo Ukrajinu áno.

Prezident Zelensky je učebnicovým príkladom politika, z ktorého kríza urobila skutočného lídra svojho národa. Na rozdiel od povedzme našej prezidentky počas pandémie – tá zostala len političkou. Zelenský si počína veľmi dobre – a to napriek tomu, že niet pochýb, že je pre Rusov cieľ číslo jedna.

 

P.S.:

Pre tých, na ktorých táto terapia zabrala, na záver jedna potešujúca správa – Čoskoro príde jej druhé pokračovanie.

Krátka uputávka na neho:

Proč Kreml a socialisti nenávidí prosperující Ameriku? Protože prosperitu nevytvořili oni. Nepodařilo se jim to nikdy a nikde. Prosperitu přinesli zemi lidé, kterým osobní svoboda umožnila vytvořit podmínky pro lepší život a předat příští generaci silnější, bohatší zemi.

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 853523x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu