Založ si blog

Terapia pre mentálne obete putinizmu zdarma II & Problémom Rusov nie je Západ, ale Putin

Je toho veľmi veľa, pre ruskú propagandu zničujúceho, čo v ruských médiách nikdy neodznelo a ani odznieť nemôže. Inak by sa zosypala tak rýchlo ako dom vybudovaný z kariet pričom by pod sebou pochovala všetkých svojich tvorcov a podporovateľov. A to sa v Rusku nesmie dopustiť. A ak náhodou v ňom niekedy z času načas aj vykukne nejaký malý závan svetla a pravdy prostredníctvom nejakých odvážnych jedincov, tak ten je ineď Kremľom a jeho prisluhovačmi (prisluhovačmi temna) odstránený. Tvrdá cenzúra je v Rusku tak večná, ako láska k ruskej „svätej trojici:  Leninovi, Stalinovi a Putinovi. Táto cenzúra je tam nevyhnutná aj v dnešnej dobe – chráni teroristov z Kremľa pred vlastným ľudom.

Bývalý šachový veľmajster Karpov (opravujem: Kasparov, bývalý šachový veľmajster Karpov je lokaj Putina, a ďakujem za upozornenie)

na adresu Putina povedal, že ak by sa v Rusku mohlo slobodne písať a hovoriť čo i len 2 týždne (ako napr. tu, na blogu Pravda, kde pôsobí množstvo trólov šíriacich ruskú propagandu), tak Putin a spol. by na 3. týždeň padol.

 

Na strane druhej, ruská propaganda beztrestne valcuje mysle ľudí vo všetkých demokratických krajinách. A to nielen prostredníctom internetu, ale aj prostredníctvom, ako napr. Fico a spol., Taraba a spol. atď a pod.

 

Doposiaľ jej padlo za obeť len na malom Slovensku státisíce ľudí. Nie málo ich je možné nájsť aj v diskusiách k článkom o ruskej agresii voči Ukrajine a to aj na tomto blogu.

Túto agresiu, ľudia postihnutí ruskou propagandou, sú schopní obhajovať aj v prípade prekročenia kritického bodu – kedy by ruský agresor napadol aj Slovensko. A dosť pravdepodobne by v takom prípade agresiu, nariadenú ruským Hitlerom Putlerom, obhajovali aj vtedy, ak by ruskí vojaci začali ubližovať aj ich rodinným príslušníkom – ak by títo boli tak blbí…, že by si nechceli nechať vysvetliť, že Putin nás prišiel oslobodiť… od zhubného vplyvu USA… a že nám konečne prináša skutočný mier… a samozrejme slobodu…

 

Ale netreba prestávať veriť, že aspoň časť týchto ľudí je ešte schopná liečby a môže byť vyliečená, že mentálne postihnutie ešte nemusí byť u každej obete hĺbkové, či nezvratné.

 

Pozor…, aj dnes ZAČÍNAME LIEČBOU ŠOKOM – EXTRAKTOM toho, pred čím si vy – obete ruskej propagandy – najviac zapchávate oči a uši. Malo by to účinkovať ako katarzia…

(Drvivá väčšina informácií, príspevkov a postrehov pochádza od známych, menej známych, alebo neznámych autorov).

 

V 2. liečebnej kúre ponúkam týchto 10 rýchlo účinkujúcich medikamentov, ktoré, POZOR!, treba užívať pomaly, postupne, nie nárazovo; inak hrozí riziko kolapsu:

 

1.

 

Proč socialisti nenávidí prosperující Ameriku?

Protože prosperitu nevytvořili oni. Nepodařilo se jim to nikdy a nikde. Prosperitu přinesli zemi lidé, kterým osobní svoboda umožnila vytvořit podmínky pro lepší život a předat příští generaci silnější, bohatší zemi.

Socialisti nepotřebují produkovat. Potřebují znechucené, nadávající davy, které slyší na sliby, že se o nich někdo postará a vytáhne z jejich nekonečné mizérie.

Američani, země přistěhovalců, mají v jejich DNA ambice a bojovnost, kterou s sebou přinesli oni sami nebo jejich předci z domovin, ve kterých jim z jakýchkoli důvodů bylo těsno. Nebo jen chtěli poznávat svět a něco dokázat. Prosperita Ameriky nevyrostla na velkém ropném poli nebo zlatém dole. Byla vytvořena prací lidí a chráněna jimi osobně. Těmto lidem, kteří jsou schopni potit krev na stavbě, ve službách, na studiích, v nemocnicích, se příčí zvrhlé ideje demokratů-socialistů a jejich do očí bijící propaganda, že tvrdě pracovat a užít si výsledků své práce je špatné a sobecké.

Američani jsou zvyklí znovu vybudovat svá města a komunity zničené po živelných pohromách, hurikánech, tornádech, zemětřeseních. Amerika se postaví na nohy vždycky po občasných socialistických experimentech a jimi způsobených společenských pohromách ničících ducha země a jejích obyvatel.

Zdroj: https://stryczek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=684147

 

2.

 

Viliam Novotný:

Úlohou ruskej propagandy je nás zneistiť, ponúknuť akoby rovnocenný opačný výklad voči pravde, ktorý je však len prekrútením reality či úplným hoaxom.

Všetko v „orwellovskom“ pseudojazyku:

– „Putin nevedie vojnu, ale špeciálnu operáciu“ …

– „humanitárne koridory nebombardujú Rusi, ale sami Ukrajinci, aby z toho obvinili Rusov“

– „ruská armáda nestrieľa na civilné ciele – to sú staré archívne zábery“… a pod.

Samozrejme to nachádza odozvu aj v našej spoločnosti.

Tvrdenia tipu:

– „pravda je niekde uprostred“ …

– „nás sa to netýka, nemiešajme sa do toho“ …

– „Ukrajinci nemali Rusov provokovať“…

– „prečo len ten prezident Zelenskyj a Ukrajinci bojujú, mali sa dávno vzdať“…

sú presne produktom zneistenia verejnej mienky. Viete, ak vášho suseda ubíjajú na smrť palicami a on si od vás jednu pýta, aby sa mohol brániť, je „správne“ mu ju nepodať a nechať ho zabiť, aby ste „neeskalovali“ bitku? To totiž presne robí Orbán.

 

3.

Kdyby ty lži Ruska nebyly tak nehorázné, byly by k nekonečnému smíchu

Nebýt západních technologií, tak si v Rusku dodnes čistí zuby větévkou z břízy. Rusko sice tvrdí, jak skončila „globální ekonomická nadvláda Západu“, přitom je to právě Západ, kam si všichni ruští oligarchové, včetně Putina a jeho nejbližších spolušílenců, ulévají už celé roky své podivně získané miliardy dolarů. Nebýt dolaru, mohli by si Rusové dnes v domech kouřit srolovanými rublovými bankovkami papirosy (pro mladší generace – papirosa je něco, co v Rusku kouřili a možná ještě kouří…), a to ne proto, že by jich měli tolik, ale proto, protože by k ničemu jinému jejich ruble nebyly dobré.

Rusové dodnes doslova žijí z porážky nacistického Německa za Druhé světové války. Vždyť i sám Putin, když chtěl co nejlépe stravitelně pro jeho národ zabalit tu grázlovinu, kterou právě nyní na Ukrajině páchá, orazítkoval Ukrajince a jejich vládu přívlastky, jako nacisti, fašisti, s tím, že věděl, že na to jeho národ roky vymytými hlavami bude slyšet.

Největším paradoxem ruského, pardon, sovětského, vítězství nad nacistickým Německem, ale je, že kdyby už tehdy nebylo spojenců ze Západu, a jejich mohutných dodávek zbraní, potravin, a vůbec všeho, co si jen lze představit, konvoji západních lodí do Murmanska, namazal by si Hitler i přes svou v koncích války naprostou neschopnost rozumně uvažovat, Rusáky na chleba.

Ne Rusko, ale Západ porazil nacismus v roce 1945. Rusko mělo jen lidi, kteří by bez západních materiálních dodávek mohli po Němcích házet leda tak kameny.

A stejné je to i dnes. Západ dodnes držel ruskou ekonomiku nad propastí. Jak je vidět, stačí pár dní opravdu tvrdých sankcí, odepření pohybu ruských peněz po světě, odepření dodávek pro Rusko tak důležitých komponentů na výrobu prakticky všeho, a zpanikařený Rus neví kudy kam, tak kope na všechny strany kolem sebe, atomovou botou.

Už v dobách SSSR, nám Rusáci a jejich satelitní poskoci mlátili o hlavy lži o tom, jak ten socialistický tábor vzkvétá…, zatímco prohnilý Západ mele doslova z posledního…

Tato lež, pokud ji někdo neprohlédl už tehdá, vzala na 100% za své po roce 1989, kdy to byl právě socialistický tábor, který se poroučel do kytek a Západ z toho neměl ani jeden vypadnutý vlas.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784233

 

4.

Ruští občané, Váš problém není Západ, Váš problém je prezident Putin…

Západ si možná chce uchovat větší vliv ekonomického rázu v mnoha zemích světa (což kdybyste chtěli, tak můžete taky, a věřte, že tanky a rakety k tomu zapotřebí nejsou. Obchod a konkurenceschopnost se to jmenuje…), ale určitě by sám od sebe nešel do ozbrojeného konfliktu s Vaší zemí. Podívejte se, kdyby tomu tak bylo a Západ by po ničem jiném než po útoku na Vaši zem, netoužil, nemyslíte, že už by to v předchozích měsících skutečně udělal? Záminku by ve Vaší agresi na Ukrajině měl, to mi věřte. A vidíte, je to právě Západ, kdo se snaží jak může, do konfliktu se přímo vojensky neangažovat. A přitom, jak by to bylo, díky Vaší agresi, před západní veřejností snadno obhajitelné.

Anebo další lež Všeho prezidenta, stokrát denně omílaná, jako by snad frekvencí jejího opakováni došlo k její proměně v pravdu. Na Ukrajině jsou prý nacistické hordy, a tyto hordy, a co hordy, celá vláda Ukrajiny je prý nacistická, a prý to nacistické myšlení na Ukrajině podporuje ten zlý Západ, čímž je přímo ohrožena bezpečnost Vaší země… Takovou hloupost, aby jeden pohledal…

Určitě jsou nacionalistické skupinky všude na světě, i u Vás jich pár takových máte. Přesto byste asi protestovali, kdyby celou Vaši zemi někdo šmahem označil jako nacistickou.

Víte vůbec, ruští občané, CO je to nacismus a proč se mu tak říkalo? To byla v době před Druhou světovou válkou v Německu jedna taková strana, říkala si – Národně socialistická německá dělnická strana (německy: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, ve skratce „Nsdap“). Máte snad pocit, že na Ukrajině, za podpory Západu, vzniklo něco takového, nějaká odnož té bývalé německé strany, která byla podhoubím pro začátek Druhé světové války? Ne, je to hloupost, nesmysl, kterým Vás Váš prezident a jeho poskoci oblbují, neboť vědí, že to ve Vás vyvolá  podmíněný reflex, stav, při kterém se většině z Vás zabarví rudě okolní svět, sotva slyšíte slovo – nacismus.

Víte, Váš prezident Putin se chová velice podobně, jako člověk, který slyší podivné hlasy, které mu říkají, co má dělat, koho musí zničit, aby ten někdo nezničil jeho. Jako někdo, kdo trpí bludy, vidinami a podezřením toho, že ho někdo chce ohrozit, zlikvidovat. Takové lidé jsou nemocní, jsou to paranoidní schizofrenici.

Teď Vám předkládá a vnucuje například myšlenku, že je přeci jasně vidět, jak Vás, Rusy, chce Západ zničit, vidíte přeci už dopady sankcí západních zemí, sankcí, které věřte, Vás budou hodně bolet – to je jediné pravda, bolet budou.

Jenže Vám Váš prezident nějak zapomíná dodat, že ony bolestivé sankce na Vás neseslal Západ jen tak pro nic za nic. Ony sankce, respektive důsledky, totiž Váš prezident zaměňuje za příčiny, které má na svědomí on – Vladimír Putin, s hrstkou jemu podobných. To jsou lidé, kteří mohou za Vaši bídu, za opovržení, které vůči Vám dnes svět cítí. To všechno ale přišlo až poté, co Váš prezident rozhodl, že si ukradnete Krym a že bude Vaše země podporovat na vlastním území Ukrajiny rozkol u jejích východních hranic.

Putin Vám tvrdí, že díky dodávkám zbraní ze Západu na Ukrajinu, poteče dál krev nevinných civilistů. Zkuste se nad touto myšlenkou Vašeho prezidenta prosím zamyslet… Není Vám divné, že pokud Vašemu prezidentovi tolik leží na srdci zdraví a životy ukrajinských civilistů, proč se vymlouvá na to, že za jejich zabíjení může Západ, když je to on, kdo může jedním jediným rozkazem zakázat vašim vojákům střílet a bombardovat jakékoliv civilní cíle? Nebo snad pro Vás není dostatečně civilní panelák plný bytů obyčejných lidí, jako jste i Vy sami…?

Dnes Vám prezident Putin vysvětluje, že Západ může za to krveprolití na Ukrajině.  Prý proto, protože Západ posílá Ukrajině zbraně a vůbec ji jinak podporuje.

Ano, podporuje, a víte proč?

Pokud nevíte, nebo jen mlhavě tušíte, připomenu Vám tedy dobu, kterou dodnes žijete – Druhou světovou válku. Dodnes ji nazýváte Velkou Vlasteneckou Válkou. Kolik z Vás vůbec ví, že byste hitlerovská vojska vůbec nikdy nevytlačili ze svého území, kdyby nebylo západní materiální, humanitární a hlavně vojenské pomoci, kterou Vám ten „ošklivý ́“ Západ tehdy posílal formou mnoha lodních konvojů do Vašeho Murmansku?

Nebýt tehdy této pomoci, namazal by si Vás Hitler na chleba, jen díky této pomoci jste tu válku tehdy přežili, nebyli rozdrcení na prach a mohli se nakonec počítat mezi vítězné mocnosti.

A teď si představte, že Ukrajina je v těchto dnech na tom úplně stejně, jako jste byli Vy, když například Váš Lenigrad ležel v obklíčení německých vojsk. Dnes je ve Vámi obklíčených ukrajinských městech stejný hlad, stejný nedostatek léků a vůbec všeho, co člověk potřebuje k přežití.

Rozdíl je jen v tom, že dnes to je VAŠE armáda, kdo přináší do nějakých měst smrt, zmar a bídu. Dnes jste to Vy, nikoliv Ukrajinci, kdo stojí v naprosté shodě se zločiny tehdejšího nacismu, dnes jste to Vy, kdo je zlem pod Sluncem.

Opravdu Vám není divné, že se na Vaše počínání hrne kritika doslova z celého světa? Opravdu je Vám dobře v pozici, kdy je proti Vám celý svět, kdy jste Vy proti všem?

Opravdu si myslíte, že se proti Vám spikl jen tak pro nic za nic celý svět, že jsou mimo Vaši zemi všude nacisté, kteří netoužili bůh ví jak dlouho po tom, aby Vás rozdupali?

A přitom jak byste se mohli mít dobře… Na Vašem území je hromada nerostného bohatství, kdyby bylo Vaše vedení normální, a ne útočně paranoidní, obchodoval by s Vámi celý svět a rád. V rámci normálního ekonomického soužití, byste i Vy mohli těžit z výdobytků vědy a pokroku, jako to má většina zemí, kde nevládnou lidé, kteří si libují v pozici věčně ublíženého národa, který podle fantasmagorických úvah někdo neustále životně ohrožuje. Mohli byste mít s celým světem naprosto normální vztahy, které, věřte mi, by byly ku prospěchu všech, i Vás.

A namísto toho posloucháte lži, bráníte lháře a zločince, krví nevinných si zajišťujete status, který ohrožuje nejen celý svět, ale hlavně Vás samotné.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785094

 

5.

Áno, dodávať zbrane Ukrajine je prejavom elementárneho pudu sebazáchovy Európanov.

Ukrajinci predsa nie sú Aziati, a ani ďalšie krajiny na východ od Ruska, či už je to Fínsko, Pobaltské štáty, Poľsko, Slovensko… Ak si ruský Hitler podmaní Ukrajinu (ja som presvedčený, že sa mu to nepodarí), jeho nesmrteľná túžba po vzkriesení Sovietskeho zväzu a jeho vplyvu na hromadu svojich bývalých satelitov, ešte viac narastie. Zvlášť ak v nich bude mať tak vysoké percento obdivovateľov a mozgov vymytých ruskou propagandou, ako je tomu napr. tu na tomto blogu. , ktorí by spravili všetko pre to, aby ruské vojská mohli vítať vodkou, chlebom a soľou hneď po ich prekročení ukrajinsko-slovenskej hranice. A to ešte nehovoríme o Putlerovom vyhrážaní sa použitím jadrových zbraní, ak Západ neprestane pomáhať „ruskej“ slabšej sestre, ktorú v kuse Putler znásilňuje od februára 2022.

 

6.

Dodanie S-300 Ukrajine – Len žiadne zbytočné ohľady na Rusov!

Šéf Smeru považuje posielanie zbraní na Ukrajinu „za ďalšie rozoštvávanie ľudí“. Zabudol však dodať, ako sa pozerá na vraždenie nevinných ľudí… Odopierať zbrane brániacim sa Ukrajincom, v situácii, keď ruské jednotky masívne ostreľujú civilné objekty, môže len cynik. Ak by v Mariuopole, kde v uplynulých dňoch Rusi zbombardovali divadlo, v ktorom sa skrývali stovky civilistov, mali takýto systém protivzdušnej ochrany, mohli už vďaka nemu zachrániť množstvo životov.

Myslieť si, že práve toto temného pána Kremľa natoľko rozzúri, že okamžite začnú padať bomby na Slovensko, je naivné. Medzinárodné právo v tomto ohľade hovorí jasne: samotná dodávka zbraní štátu, ktorý je obeťou útoku, samotné štáty nezaťahuje do konfliktu.

Už len vzhľadom na to, aký veľký postrach pre ruskú armádu predstavujú turecké drony Bayraktar, ktoré Ukrajinci použili proti ich vojenským kolónam, by sa v Ankare mali triasť a čakať vyhlásenie vojny. No nič také sa nedeje. Z pochopiteľných dôvodov – vzhľadom na sankcie a počet „nepriateľských krajín“ by potom Rusko muselo bojovať so štvrtinou celého sveta…

Báť by sme mali niečoho úplne iného. Z toho, čo sme doteraz počuli, je zrejmé, že Putin môže hocikedy zaútočiť nielen na Slovensko, ale aj na hociktorú krajinu, ktorá bola v minulosti súčasťou sovietskeho bloku.

Netreba sa báť a brať zbytočné ohľady. Lebo náš nepriateľ žiadne neberie! Naopak, nemorálne by bolo len tak z diaľky sa prizerať, ako Rusi masakrujú nevinných Ukrajincov.

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/620465-dodanie-s-300-ukrajine-len-ziadne-zbytocne-ohlady-na-rusov/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

 

7.

 

„Jar 2022: Dnes sa mnohí Nemci spokojne prizerajú bombardovaniu a ničeniu ukrajinských miest, ktoré pred 80 rokmi ničili ich starí otcovia. Len aby šli peniažky a lacný plyn cez Severný potok II… Hanba!“ Juraj Mesík

 

8.

Dezinformačná vojna naberá na obrátkach

Igor Daniš, Pravda

09.03.2022

Informačná vojna sa nemôže zakladať iba na rýdzich klamstvách. V tom tkvie jej záludnosť a sila. Predsa iba málokto bude veriť totálnej lži, že civilistov v meste nebombardovali Rusi, ale Ukrajinci, keď skutočnosť videl v televízii na vlastné oči. Základným kameňom aktuálnej ruskej propagandy je preto prekrúcanie, otáčanie faktov, banalizácia (obetí, ničenia) a tzv. „whataboutizmus“. Teda poukazovanie na hriechy iných. Aj keď žiadnu novú vojnu nemožno nikdy legitimizovať bývalou, aj keď ju viedol protivník a bola krutá a nespravodlivá.

Ak Rusko chce v krátkom čase vo svetovej verejnosti (domácu totálne ovláda) aspoň čiastočne „racionalizovať“ inak totálne nepochopiteľné napadnutie a ničenie Ukrajiny, musí prísť so závratnými informáciami. Niektoré už ponúka. Ukrajina vraj mala pracovať na špinavej atómovej bombe (z plutónia). Žiadne dôkazy nepredložilo. Naopak, riskantnými operáciami obsadzuje jadrové elektrárne. V černobyľskej dokonca hrozí únik radiácie.

Ďalší vypustený hoax obviňuje Ukrajinu, že sa má podieľať na výrobe biologických zbraní. Námestníčka ministra zahraničných vecí USA Victoria Nulandová to na vypočutí pred americkými zákonodarcami vysvetlila – Áno, Ukrajina má biologické výskumné zariadenia a USA jej pomáhajú, aby sa ho nezmocnili ruské sily.

Taktiež ruské ministerstvo obrany zverejnilo dokument o tom, že ukrajinská armáda plánovala útok na Donbas… Aj keby to bola pravda, je to legitímne právo (či dokonca povinnosť) Kyjeva získať kontrolu nad vlastným územím kontrolovaným separatistami.

Z toho, že Ukrajinu riadia banderovci, nacisti a najnovšie i gayovia a narkomani sa stal už pomaly dezinformačný folklór. Najnovšie sa začali spochybňovať už aj vojnoví utečenci – vraj nie všetci sú Ukrajinci. Postupne príde na rad „rozprávanie“, ako nám chcú zobrať prácu, a pod.

Keď sa spoločnosť zahltí kvantom falošných informácií, vznikne dobrý mix, ktorý sa nebude dať rýchlo a dobre rozpliesť, môže toxicky infiltrovať časť spoločnosti. A preto sa v Európe zakazuje vysielanie ruských médií napojených priamo na štát, ako napríklad televízie RT vysielajúcej v rôznych svetových jazykoch. Na Slovensku i v Česku sa pridalo stopnutie viacerých pokútnych internetových médií napojených na Rusko. Či to bude stačiť, uvidíme. Pretože na rozdiel od iných štátov u nás šíria bludy priamo politici, poslanci. Jeden z nich, Milan Uhrík, dokonca niektoré bludy šíril v Európskom parlamente.

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/619525-otvara-sa-novy-dezinformacny-front/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

 

9.

Peter Weiss o Putinovi a dnešnom Rusku

15.03.2022

Chránenec Borisa Jeľcina (Putin) vybudoval štátno-oligarchický nepotický kapitalizmus s najväčšími majetkovými a sociálnymi rozdielmi na svete. V Rusku 1 % ľudí ovládalo 74 % bohatstva. V USA 1 % vlastnilo 42 % bohatstva. Pričom superboháči zo 75 % vznikli v Rusku vďaka politickým a rodinným konexiám.

Trhové hospodárstvo bez sociálneho a ekologického rozmeru produkuje v Rusku takú polarizáciu biedy a bohatstva, že dokonca bývalý oligarcha Michail Chodorkovskij vyzýval na ľavicový obrat v ruskom politickom živote v prospech solidarity s chudobnými vrstvami. Márne.

Uzučká vrstva extrémne bohatých stojaca proti drvivej väčšine tých, čo nemajú nič alebo len veľmi málo, sa stala základom oligarchického, skorumpovaného a represívneho režimu. Rusko je autoritársky prezidentský režim pretavený do systému osobnej moci, ktorý úzku vládnucu triedu ochraňuje policajným a súdnym aparátom.  V r. 2011 Putina musel Michail Gorbačov kritizovať slovami: „Nazvať demonštrantov nepriateľmi je hanebné.“

Ukrajinský banderizmus…

V Rusku, kde sa sústavne pripomínajú rezíduá ukrajinského banderizmu, sa nevníma negatívne rast popularity J. V. Stalina. V r. 2007, pri príležitosti 70. výročia Veľkého teroru, organizácia Memorial zverejnila menný zoznam 2,6 milióna obetí stalinských čistiek a teroru. Ten však podľa odhadov historikov zahŕňa iba pätinu až štvrtinu skutočných obetí,

ku ktorým patria aj milióny Ukrajincov, ktorí zahynuli počas hladomoru.

Výrok Michaila Gorbačova z r. 1987, že Stalin spáchal „ohromné a neodpustiteľné zločiny“, je v dnešnom Rusku neprípustný. Politici sa vyhýbajú odsúdeniu týchto zločinov a eufemisticky hovoria o „chybách“. V podobnom duchu sú napísané aj školské učebnice. A tak začiatkom r. 2019 výskumné centrum Levada zistilo, že vládu sovietskeho diktátora Gruzínca Stalina v r. 1924–1953 hodnotilo kladne 70 % Rusov, čo bol nový rekord. Až 51 % ho pokladalo za pozitívnu postavu vodcu a pociťovalo voči nemu obdiv, rešpekt alebo sympatie.

Putinov nebezpečný revizionizmus.

K hlavným príčinám 2. svetovej vojny sa radí historický revizionizmus Nemecka, Maďarska a ďalších štátov, ktoré chceli silou zmeniť povojnové usporiadanie. Preto sú osobitne nebezpečné revizionistické črty v Putinovej politike smerujúce k zmene usporiadania zakotveného v Helsinskom akte z r. 1975.

Rozdávanie pasov príslušníkom ruských menšín v štátoch bývalého ZSSR podľa vzoru Maďarska a postupné nepriame i priame anektovanie území v susedných štátoch RF obývaných ruskojazyčným obyvateľstvom, čo vyvrcholilo zabratím Krymu, sa stalo priamym ohrozením základných slovenských národných záujmov. Ruský revizionizmus, ktorý prerástol do otvoreného imperializmu, vyvrcholil odôvodnením agresie voči Ukrajine nehoráznym spochybnením jej histórie, štátnosti a národnej svojbytnosti. Prepisovanie hraníc silou sa tak stalo desivou realitou a povzbudením pre revizionizmus maďarský, turecký a ďalšie. Putin zároveň zasadil ťažký úder mýtu o slovanskej vzájomnosti.

V súlade s tradíciou SNP si však naďalej treba vážiť mužov a ženy, ktorí ležia na Slavíne a ďalších cintorínoch vojakov Červenej armády. Dedov a pradedov predsa nemožno trestať za to, čo urobil Putin – prezident ich synov a vnukov, ktorý spáchal zločin proti mieru na Ukrajine, ktorá stratila v 2. svetovej vojne viac ako 8 miliónov obyvateľov.

https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/620065-demokraticka-lavica-a-putin/

 

10.

 

JUDr. Marek Géci, za Slovensko, za občanov…

jar 2022: „Dnes prechádzame pracovne Maďarsko a toto je realita našej vlády

Plná pumpa Slovákov, na Mol v Maďarsku!

Ale je ten Orbán ,,zlý“, že chce mať dobré vzťahy aj na východe (s agresorom Putinom), že p. Heger?…

a teraz v Maďarsku tankuje polka Bratislavy čo volila Čaputovú a aj Vás, že?…

Marcel Burkert

Pán Géci, zabudli ste len povedať, že veď v minulosti chceli mať dobré vzťahy Slováci aj s Hitlerom. A aj mali. Tak prečo nie s Putlerom, však?

 

P.S.:

 

Obete putinizmu sa v diskusii vyznačujú tým, že budú vytrhávať z kontextu, niečoho z veľkého množstva informácií sa chytia, aby mohli hájiť  ruskú propagandu, ale k drvivej väčšine, pre nich nepohodlného textu článku, sa nezmôžu ani na slovíčko.

Ale nabudúce ich čakajú ďalšie medikamenty.

P.S. 2:

Na tohtoročné Vianoce, a „darčeky“, ktoré im od februára 2022 uštedruje vrchný terorista z Kremľa, Ukrajinci nikdy nezabudnú. Chcem veriť tomu, že Vianoce 2023 budú môcť Ukrajinci oslavovať ako krajina, ktorá zvíťazila nad ruským terorom.

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 852947x
Priemerná čítanosť článkov: 4081x

Autor blogu