Založ si blog

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“.

Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa:

1.

V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom presvedčení, že konflikt na Ukrajine má len vojenské riešenie, chcem pri príležitosti 2. výročia vojny povedať aj niečo iné. Západ nemôže priznať, že stratégia využiť konflikt na Ukrajine na zničenie Ruskej federácie, nefunguje.

Jediný, kto zabíjanie na Ukrajine už 2 roky riadi, a aj ho spustil, je ruský prezident Putin. Zabíjanie by mohlo skončiť v tom momente, keď Putin prikáže ruskej armáde stiahnuť sa z Ukrajiny. Dobrovoľne to však temnom ovládaný vojnový zločinec spraviť nechce, lebo by to bolo proti jeho prirodzenosti. Takže nik iný len on sám si vynucuje vojenské riešenie.

Dávať na jednu roveň zabíjanie v nutnej obrane s ruským zabíjaním zo zištných dôvodov na Ukrajine, dokáže len doktor práv Ficových kvalít a zároveň kolaborant v jednej osobe.

Ak taká stratégia, ktorú Fico spomína, existuje, tak vznikla až po tom, čo Rusko napadlo Ukrajinu. A v takom prípade je plne opodstatnená a legitímna. Aby sa Ukrajina mohla ubrániť je nevyhnutné eliminovať bojaschopnosť ruskej armády a to aj preto, aby neotvorila ďalšiu agresiu. A k tomu slúžia ekonomické sankcie, ktoré nezasahujú len ruskú armádu, ale logicky aj celú ruskú ekonomiku. Bez toho to nejde.

Ficova ruská logika, bezcitnosť a bezcharakternosť sa prejavuje v každej jeho vete. Rusko už 2 roky bombarduje nielen infraštruktúru Ukrajiny, ale aj dediny a mestá, má na svedomí životy desiatok tisíc nielen ukrajinských vojakov, ale aj ukrajinských civilistov, vraždených aj úmyselne (viď napr. masové hroby v Buči a zďaleka nielen tam). A Fica napriek tomu točí o nejakej stratégii na zničenie Ruskej federácie… Na ktorú „mimochodom“ doteraz nikto nezaútočil, a to ani po ruskej agresii voči Ukrajine, teda aj keď na to legitímne dôvody sú. Ale ruská propaganda a individuá ako Fico napriek tomu nemajú problém s démonizovaním Západu a NATO. Ruské zverstvá páchané na Ukrajine ho nijako nevyrušujú.

2.

Krátko po začatí konfliktu bolo Ukrajincom znemožnené dosiahnuť mierovú dohodu s Ruskom, hoci boli veľmi blízko…

Hovorí niečo iné než hovoria samotní Ukrajinci. Bol u tej dohody??? Ako tá dohoda znie? Kto a kedy ju zrušil? Nevie to, lebo si to vymyslel. Rusko si dalo nesplniteľné podmienky a preto žiadne jednanie o mieri nemohlo prebehnúť.

3.

padlo rozhodnutie, že masívna podpora Ukrajiny spojená so sankciami proti Rusku a falošným démonizovaním prezidenta RF Putina, dostane Rusko na kolená. Nič ale z tejto stratégie nefunguje. 

Nikto nedokáže Putina zdémonizovať viac ako zdémonizoval on sám seba a to nielen tým, čo robí v Rusku s kritikmi svojho režimu, ale aj tým, že rozpútal vojnu na Ukrajine a už vyše 2 rokov Ukrajinu znásilňuje.

Faloš sa skrýva jedine v rečiach Fica a Pellegriniho o ruskom „mieri“ na Ukrajine.

Nedémonizujte Putina! Veď sa vyhráža iba jadrovými zbraňami

Údaje o ruskom ekonomickom zázraku sú neoveriteľné. Jediné, čo je overiteľné, je to, že ruský rubeľ atakoval hranicu 100 rubľov za dolár.

Putin je rýdzi diktátor, dal zmeniť ruskú ústavu, aby bol večný ako Lenin, aby mohol byť prezidentom dovtedy, kým bude žiť svoj mizerný život. Jeho zločiny na Ukrajine odsúdilo 140 krajín sveta, kamarátia sa s ním iba diktátori a to z krajín ako Irán, Severná Kórea, prípadne Čína. Takže nie je politicky na kolenách???

Putin zlikvidoval celú ruskú opozíciu a všetkých relevantných kritických ruských novinárov. Za jeho vládnutia ešte výraznejšie klesla sloboda slova. Státisíce ruských vojakov poslal na jatky na Ukrajinu len aby bol naplnený jeho zvrátený sen – obnoviť Sovietsky zväz až kým to pôjde.

Za rok 2022 mala väčšie zisky Ukrajina, v 2023 stratila malé percentá, jednotky percent, možno desatiny, a to bojuje oproti obrovskej presile.

4.

Dnes to zašlo tak ďaleko, že novým členom NATO by sa mala stať samotná Ukrajina! čo ja považujem za dobrý základ pre začatie 3. sv. vojny.

Jasné, lebo vstup nejakej krajiny do obrannej aliancie znamená začiatok 3. sv. vojny… Ale len podľa ruskej logiky, ktorej Fico slúži. Slovami Blahu: Ruský štetec. Ruská kua.

5.

Ukrajina, Rusko, Európa potrebujú mier. Ukrajina a Rusko potrebujú bezpečnostné záruky.

Iba Ukrajina potrebuje bezpečnostné záruky – že ju Rusko nebude napadať, ukrajovať z jej územia a že jej vráti to, čo jej uktadlo.

A v čom potrebuje Rusko bezpečnostné  záruky ak ho od 2. sv. vojny nikto nenapadol??? a ani ho nikto nechcel ani neplánoval napadnúť??? Tento fakt Fico starostlivo vždy zamlčí.   

Takže Rusko na jednej strane sa hrá na svetovú veľmoc, ktorá všetkých zničí, vyhráža sa použitím jadrových zbraní a že sa zastaví až v Berlíne, ak na to dôjde, a následne Kremeľ kričí, že Rusko potrebuje bezpečnostné záruky!…

To nevymyslia ani vodkou totálne prepité mozgy. Na to treba oveľa viac.

Rusko, ktoré zvysoka kašle na záruky, ktoré dalo Ukrajine, a to opakovane!, chce záruky!… Že bude môcť naďalej beztrestne porušovať záruky, ktoré dalo???

6.

Potrebujú záruky garantované najsilnejšími svetovými hráčmi.

Takže Rusko nie je silným svetovým hráčom???

Ukrajina od Západu garancie nepotrebuje, lebo Západ Ukrajinu neohrozuje, naopak, pomáha jej a to aj vojensky. A od Ruska už Ukrajina dostala niekoľko záruk, no napriek tomu ju Rusko napadlo a už vyše dvoch rokov ju znásilňuje.

Toto môžu Ficovi zhĺtnuť len hlúpe ovce. Doslova.

7.

Neprijímam argument že vzájomné zabíjanie Ukrajincov a Rusov musí pokračovať, aby Ukrajina dohodla spravodlivejší mier. Hovoria tí, ktorí strácajú argumenty pre pokračovanie vojny

Bohužiaľ musí, lebo ten, kto má prevahu, diktuje podmienky. A Rusko diktuje nesplniteľné podmienky. Ukrajina teda potrebuje vykostiť ruskú armádu a potom sa môžu spustiť nejaké mierové rokovania. Naráža to však na debilnú ruskú logiku, že Rusko okupované oblasti pripojilo k Rusku, aj keď celú dobu od začiatku tvrdilo, že nič také neplánuje, že o nič také nemá záujem, a že rozhodne neprišlo dobývať. A teraz tvrdí, že sa bojuje o ruské územie!… Toto presne odhaľuje celú podstatu konfliktu a zároveň znemožňuje akúkoľvek diskusiu.          

8.

Je priam zarážajúce, že neexistuje žiadny mierový plán.  

Zarážajúca je iba Ficova ruská logika. A nielen jeho, ale aj Pellegriniho atď. atď. 

Žiadny mierový plán??? Existujú dva – ruský a ukrajinský, ktorý, na rozdiel od ruského, má širokú svetovú podporu. Takže mierový plán jak Ukrajiny tak aj Západu existuje, akurát že tento nie je taký, ktorý by sa páčil ruskému agresorovi.

Problém je v tom, že Ficovi, Pellegrinimi a spol. sa páči ten ruský: Ukrajina sa má v prospech nenažratého, a už aj tak obrovského Ruska, vzdať značnej časti svojho územia, vrátane už v roku 2014 anektovaného Krymu, a podvoliť sa politickému diktátu Kremľa.

9.

EÚ nevyužíva svoju plnú váhu na presadenie okamžitého prímeria, jediným plánom EÚ je ďalej podporovať vzájomné zabíjanie Slovanov.  

Fico to má napočúvané z ruskej propagandy, podľa ktorej Rusko napadlo Ukrajinu preto, že tam ide ochraňovať pred akýmisi náckami a zlým Západom… svojich ukrajinských bračekov… lebo oni sú zmätení, nevedia, že potrebujú ochranu…, nevedia, že si nedokážu sami vládnuť… a preto k tomu potrebujú Rusko!…  

10.

Je mi ľúto  obetí na Ukrajine, podporované západom, a to obetí na obidvoch stranách.

Jemu je ľúto iba to, že Ukrajina sa už dávno nevzdala a Slovensko nesusedí s Ruskom, ale stále s Ukrajinou.

Stále omieľa, že tú vojnu podporuje Západ, aj keď tú vojnu primárne vedie Rusko. Túto stratégiu vymysleli nemeckí nacisti – byť agresor, ale stále sa prezentovať ako obeť.

Fico stále dáva dôkazy z akého zdroja čerpá svoje informácie a na základe čoho posudzuje všetko dianie.

A čo na to kandidát na prezidenta a Ficov žiak v jednej osobe Peter Pellegrini?

Nuž mlčí, alebo sa necháva svojim učiteľom naďalej inšpirovať. Lebo verí tomu, že toto je jeho správna cesta a jediná šanca ako vyhrať voľby o kreslo prezidenta, ktoré mu v jeho kariére ešte chýba do zbierky. Veď jeho učiteľ Fico z neho už urobil najprv poslanca NR SR, potom ministra takého alebo onakého, predsedu parlamentu, podpredsedu vlády a aj predsedu vlády. To, čo sa nepodarilo jeho učiteľovi – byť prezidentom SR, túži dosiahnuť jeho žiak.

Verme, že sa mu to nepodarí. V záujme Slovenska. Ktoré nepatrí populistom ani hejnárodniarom podporujúcich PPP a schopných znovu vítať ruských okupantov ako osloboditeľov spod jarma Západu…; ak by na to došlo.

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš

29.03.2024

Hlavnou agendou dnešnej zahraničnej politiky Slovenskej republiky z pozície predsedu vlády Fica je priame a z pozície jeho žiaka , predsedu parlamentu – Pellegriniho, „len“ nepriame obviňovanie našich spojencov – EÚ a NATO z toho, že: vo veci vojnového konfliktu na Ukrajine nemajú žiadny mierový plán…, že jediným ich plánom je naďalej podporovať [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 854754x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu