Založ si blog

Ak na olympiádu nepostúpia slovenskí hokejisti dám si dobrú whisky!

Whisky, a vôbec tvrdý alkohol dá sa povedať že nepijem. Ale naozaj dobrú whisky, nie “Rážovho“ „ruského“ najlacnejšieho Jamesona, by som si za jeden dva poháriky dal! Ale k tomu musí nadísť nejaká príležitosť. A tá sa črtá, alebo môže prísť vtedy, keď slovenskí hokejisti nepostúpia z kvalifikácie na olympiádu v Miláne. Šanca, že nepostúpia, je síce malá, ale ak sa to podarí – nepostúpiť, bude to stáť za oslavu!

Lebo Slovensko ako jediná z typicky hokejových krajín do svojho reprezentačného hokejového družstva povolala hokejistov zarábajúcich nie malé peniaze v štáte s totalitným režimom, ktorý napadol demokratický štát a tento už 2 a pol roka znásilňuje. A navyše hokejová liga v tom totalitnom štáte, áno, uhádli ste – v Rusku, je veľmi úzko prepojená s tamojším diktátorským režimom a poslušne, alebo oddane mu slúži ako jeden z nosných pilierov, alebo nástrojov propagandy.

Hanbím sa, že kompetentní, vrátane kanadského trénera slovenskej reprezentácie, to dovolili a ešte viac za to, že väčšina Slovákov tomu tlieska. Tak ja budem pre zmenu tlieskať ak naši na olympiádu nepostúpia, a ak postúpia, tak pri každom prehratom zápase. Aj keby to mal byť zápas finálový.

Sme národ nie hokejový, ale národ bez morálky, ktorému stačí „Ficov“ chlieb a Dankove hry.           

Tomu národu absolútne nevadí, že Rusko každý deň, už dva a pol roka, vraždí, dokonca priamo u nášho suseda, stovky, možno tisíce ľudí denne, vrátane detí, znásilňuje ženy, likviduje infraštruktúru, a to len preto, lebo Ukrajina je slabšia a vodca najväčšej, najbohatšej, ale dnes najsprostejšej krajiny na svete, si takto potrebuje liečiť svoje komplexy.

A na otázku novinára, šéf slovenského zväzu hokejistov, Miroslav Šatan, či povolanie slovenských hokejistov zarábajúcich v ruskej hokejovej lige je v súlade so štatútom SZĽH v bode o morálnych a etických hodnotách reprezentanta SR, sa zmôže, so suverénnym výrazom a úsmevom na tvári, len na trápnu alibistickú odpoveď v zmysle: A čo je to morálka? Veď každý ma morálku inú.

Tak nech si z toho svojho podareného štatútu slovenský zväz slovo „morálka“ úplne vyhodí, alebo nech ho definuje, dá k nemu vysvetlenie, čo to slovo vôbec znamená. Asi najviac by sa za danej situácie hodilo takéto vysvetlenie: Bližšie vysvetlenie v texte spomínaného pojmu „morálka“ nájdete v knihe 1984 od Georga Orwella.

Kto chce, nech fandí, ale ja nebudem fandiť mužstvu, ktorého 3 hráči nereprezentujú len Slovensko, ale aj režim, ktorý už 2 a pol roka znásilňuje Ukrajinu a že takí hráči možno budú Slovensko reprezentovať na olympiáde, tak z toho najväčšiu radosť majú asi v Moskve. A aj keby 20 najlepších slovenských kráčov hralo v ruskej lige tak ani to by nemal byť dôvod na ich povolanie do reprezentácie. To radšej nech by kvalifikáciu na olympiádu hralo slovenské béčko. To by bolo morálne.

Na záver zacitujem z blogu Jána Vojtašáka:

„Reprezentácia by mala ísť vzorom a okrem športového umenia by mali hráči zastávať aj hodnoty, avšak aké hodnoty reprezentujú hráči, ktorým nevadí, že podporujú vojnu a autoritatívny režim diktátora Putina? Niet pochýb o tom, že kontinentálna hokejová liga slúži ako nástroj propagandy Putinovho režimu a slovenskí hráči sa neraz zúčastňujú ceremoniálov na podporu vojny. V poriadku. Slovenskí hráči, ktorí hrajú v KHL nemajú svedomie a ich hlavnou motiváciou sú krvavé peniaze, prípadne ich mentálny svet nesiaha tak ďaleko, že by dokázali chápať, že sú nástrojom propagandy. Je to ich slobodné rozhodnutie, avšak je na vedení reprezentácie, aby takýto hráči nereprezentovali krajinu, ktorá sa stále ešte tvári, že chce byť súčasťou slobodnej Európy. Keďže však Šatan strčil hlavu do piesku, čaká nás výber, ktorý bude žiaľ reprezentovať aj pokrivené hodnoty. Takáto reprezentácia si nezaslúži našu podporu a pokiaľ bude jej súčasťou čo i len jeden hráč z KHL, tak bude každý úspech postriekaný krvou nevinných. Mrzí ma to, hokej je pre mňa, aj pre mnohých Slovákov športom číslo jeden, fandiť však budem radšej krajinám, ktoré stoja na správnej strane.“ https://dennikn.sk/blog/4147992/reprezentacia-ktora-podporuje-vojnu-na-ukrajine-si-nezasluzi-potlesk/

 

Súvisiaci článok:

 

Čo všetko znamená oznam Mira Šatana https://www.tyzden.sk/nazory/113073/odomykame-co-vsetko-znamena-oznam-mira-satana/?ref=kat

Trestný čin pytliactva je ukážkou „principiálnosti“ ministrov vnútra a spravodlivosti.

03.09.2024

Ak by Ficovej vláde radikálnym znižením trestných sadzieb pri najväčšej novele Trestného zákona od pádu socializmu naozaj išlo o dekriminalizáciu ľudí, či o toľko omieľanú potrebu zosúladenia slovenských trestných kódexov s modernými štandardmi v EÚ…, potom by ani len náhodou nemohlo dôjsť k tak okatej zvrátenosti, priam bijúcej do očí (podrobnejšie [...]

Slovensko už zabudlo, čo znamená ruský tank na námestí

21.08.2024

Dnes si pripomíname začiatok ruskej okupácie v r. 1968 trvajúcej 21 rokov. Áno, ruskej, lebo Sovietsky zväz vytvorilo Rusko, Moskva, Kremeľ. Iba tento v Sovietskom zväze určoval pravidlá a rozkazoval. Slovensko už zabudlo, čo znamená ruský, či sovietsky tank na námestí. Sloboda a mier to určite nie sú. Iba ak „mier“ a „sloboda“ na ruský spôsob, do [...]

Keď satan z Kremľa „desatanizuje“ Ukrajinu & Terapia pre mentálne obete putinizmu VIII

19.08.2024

Koľko ruských vojakov musí satan z Kremľa, pod krycím názvom Putin, obetovať, aby jeho sympatizanti, teda tí, ktorí obhajujú, alebo ospravedlňujú ruskú agresiu voči Ukrajine, mu povedali: Ťahaj už z Ukrajiny!? A čím túto, už vyše 2 a pol roka trvajúcu vojenskú agresiu, obhajujú? No predsa výlučne frázami ruskej propagandy, ku ktorým patrí aj potreba tzv. [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 906442x
Priemerná čítanosť článkov: 4102x

Autor blogu