Založ si blog

Takže hlavnému hygienikovi a premiérovi SR ide o naše zdravie. . .

Ak by si tento článok náhodou prečítal premiér Matovič, zrejme by ho označil za Hoax. Zvykáme si, a učíme sa. Učíme sa, že nestačí ak pri moci nie sú zlodeji, resp. že stačí, ak pri moci nie sú zlodeji.

Začneme trošku okľukou, ale hneď sa dostaneme k podstate veci.

Totižto, jeden známy slovenský lekár podal vo februári 2020 na Úrad verejného zdravotníctva SR podnet za šírenie dezinformácií a hoaxov na vydavateľa a autora knihy „Zelerová šťava – Najúčinnejší liek všetkých čias“, liek, ktorý uzdravuje ľudí trpiacich na nevyliečiteľné choroby, ako napr. skleróza multiplex…, ktorej však obsahom sú zjavné bludy, ale, pozor!… napísal ju autor, ktorý sa označuje za „medicínske médium, ktorému texty do knihy diktuje záhrobný duch medicíny…

Pod odpoveďou z Úradu verejného zdravotníctva nebol podpísaný nikto iný ako Ján Mikas,  hlavný hygienik SR. Tento podnet zamietol s odôvodnením: „Právne predpisy SR nezakazujú autorom kníh prezentovať v nich svoje názory a čitateľ nemá povinnosť im uveriť. Pravdivosť alebo nepravdivosť uvádzaná v knihách nie je v SR nijako regulovaná.“     

Aký to kontrast

oproti tomu, keď od marca 2020 Ján Mikas, ako pravá ruka premiéra Igora Matoviča v boji proti hnusobe zvanej Covid-19, je tíško, keď na tlačovkách stojí vedľa pána premiéra a ten pravidelne slovne napáda každého, kto, podľa premiérovej mienky šíri dezinformácie, hoaxy, bludy… Prečo nahlas nepovie, že veď ľudia im jednoducho nemusia veriť, že majú vlastný rozum, spravia si sami názor, čomu uveria a čomu nie, že nemusíme hneď oponentov urážať. A pritom nejde o bláznov namýšľajúcich si, že sú osvietení záhrobným medicínskym duchom. Premiér bežne napáda aj lekárov, ktorí na základe dlhoročného štúdia, praxe a faktov majú pochybnosti o jeho rozhodnutiach a vyhláseniach a dávajú, minimálne pre premiéra, zjavne nepohodlné, aj keď legitímne zásadné otázky. Sú ním označovaní za konšpirátorov, bludárov, šíriteľov hoaxov, antisystémové sily a tých, čo sú zodpovední za desiatky, či stovky zbytočných úmrtí na Covid-19.

A aký to kontrast,

keď hlavnému hygienikovi je jedno, že na Slovensku sa šíri kniha plná hoaxov, reagujúc na to, že ľudia, ktorí sa takúto knihu kúpia, sa ňou nemusia riadiť…, oproti nariadeniu (za ktorým je buď on sám, alebo sa s ním bez odporu stotožnil) o povinnosti nosiť rúška aj vonku, aj keď takéto rozhodnutie sa neopiera o žiadny vedecký dôkaz ani logiku.

 

To vážne ide Úradu verejného zdravotníctva SR na čele s Jánom Mikasom o zdravie obyvateľstva???

 

Hlavný hygienik Ján Mikas je v úrade od 15.6.2016. Za obdobie jeho 4 rokov vo funkcii hlavného hygienika došlo k nárastu celkovej úmrtnosti na Slovenku o 6.875 ľudí v porovnaní s rovnakým obdobím pred jeho nástupom do funkcie. Celkovo za ten čas zomrelo 60.800 ľudí na rakovinu, 95.800 ľudí na kardiovaskulárne ochorenia a tisíce ľudí zomrelo na  cukrovku. Spolu takmer 224.000 ľudí. Samozrejme, za tieto čísla nie je zodpovedný priamo hlavný hygienik. ALE, z tohto počtu až 80 % predstavujú úmrtia na rakovinu, kardiovaskulárne ochorenia, cukrovku 2. typu a následky obezity, teda ide o úmrtia na choroby, ktoré sú z veľkej časti odvrátiteľné, o choroby, ktorým sa do veľkej miery dá úspešne predchádzať, alebo aspoň zmierňovať ich prejavy správnym životným štálom. Vrátane viacerým druhom rakoviny.

Navyše ide o ochorenia, ktoré pre ich nositeľov výrazne zvyšujú riziko ochorenia na Covid 19.

Otázka znie,

koľko krát sme od r. 2016 do februára 2020 z úst hlavného hygienika a „Mgr.“ Igora Matoviča, ktorý bol poslancom NR SR už od r. 2010, počuli, aké je dôležité starať sa o svoje zdravie, zvlášť keď sa zdravotníctvo nachádza v tak zúfalom stave, ako ho v danej dobe Igor Matovič opakovane vykresľoval, ako rozkradnuté, a zároveň pripisoval vtedajšiemu premiérovi zodpovednosť za tisícky zbytočných úmrtí. Koľko krát sme z úst hlavného hygienika a Igora Matoviča, čo i len od marca 2020 počuli, aké je dôležité starať sa o svoje zdravie, a hlavne z úst hlavného hygienika aj to, ako sa brániť proti vyššie uvedeným onemocneniam, resp. ako im predchádzať???

Smrtnosť rakoviny hrubého čreva

je 60 %, Smrtnosť u Covid-u 19 je 0,23 %. Povedzte to ale premiérovi. Hneď vás označí za bludára, nebezpečného indivídua, ktorý zľahčuje vážnosť situácie a tým ohrozuje zdravie obyvateľstva!…

Každoročne na Slovensku je diagnostikovaných okolo 5000 nových prípadov rakoviny hrubého čreva a konečníka a z nich každoročne zomiera 3.000 ľudí. A to len na tento druh rakoviny.

Sme v tom druhý na svete. Koľko krát sme o tom zo strany hlavného hygienika, a nie len z jeho strany, ale aj zo strany politikov počuli nieže od 15. marca 2020, ale vôbec???

A koľko krát sme od nich počuli, a to len za jeden jediný deň, o hrozbách a vyčíňaní Covidu 19!?

Od 15. marca 2020 (kedy sa začali opatrenia proti Covid 19, a ktoré vyvrcholili celoplošným slovenským „dobrovoľným“ testovaním na prelome októbra a novembra 2020) do 2.11. 2020 zomrelo u nás 10.440 ľudí na rakovinu a 14.616 ľudí na kardiovaskulárne ochorenia. A my dookola, každú hodinu z médií počúvame už od marca 2020 len o Covide-19, ako nás gniavi.

A to, že rakovina, srdcovocievne onemocnenia, obezita, cukrovka… nie sú nákazlivé, nie je argument, lebo práve ich nositelia sú oveľa, oveľa viac náchylní na to, že sa Covid-om 19 nakazia, ako ľudia, ktorí sú zdraví. Viac k tomu argumentu tu: https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2020/05/06/a-preco-nezakazete-aj-cigarety-alkohol-biely-cukor-bielu-muku-e-cka-sol-vyprazane-bravcove/

Keby sme aj pripustili, že nedávne celoplošné slovenské testovanie antigénovými testami malo význam, tak sme zistili, že ten vírus tu viacmenej nemáme. Veď premiér 2 týždne pred celoplošným testovaním verejnosť strašil, že po Slovensku chodí najmenej 200.000 infikovaných!…, ktorí šíria toto ochorenie. Pričom testy zistili iba zlomok toho.

Aj keď spočítame všetky pozitívne výsledky pomocou súkromných PCR testov, ktoré sa robia cielene!, dostávame sa k číslam, podľa ktorých by sme mali zrušiť nie len pandémiu, ale aj epidémiu.

Preto k tomu, čomu sme denno-denne masmediálne vystavení, resp. čím sme masírovaní, sa treba postaviť chrbtom a povedať si: Takúto situáciu predsa musíme zvládnuť! Potrebujeme len robiť opatrenia cielene a tam, kde sa majú robiť! A nie šikanovať celú spoločnosť.

Nápad celoplošného slovenského testovania prispel ešte viac k rozkolu spoločnosti. Vláda tu nevypočula hlasy mnohých odborníkov a zo zdravotnej záležitosti spravila politickú záležitosť.

Vláda dokonca v priamom prenose označila predstaviteľov lekárskej komory a inej odbornej verejnosti za konšpirátorov a šíriteľov hoaxov.

Vláda zredukovala vec Covidu-19 na dve veci: rúško, a povinný test. Následkom toho je, že človek, ktorý na tvári nosí hocijaký zdrap látky a bol na štátnom testovaní, sa teraz cíti ako žiak, ktorý dostal jednotku.

Finančná odmena za pozitívny test 20 eur… Je to popretie zdravého rozumu.

Mnoho ľudí nadobudlo pocit, že negatívnym výsledkom je všetko skončené.

Zachytenie jedného potenciálneho infikovaného a potenciálne infekčného človeka, nás podľa oficiálnych údajov, stálo 10 až 20.000 eur.

Ľudia ktorí dostali pozitívny výsledok nedostali žiadne inštrukcie, čo majú robiť; okrem zákazu vychádzať z domu. Ak ide o závažné ochorenie, mali dostať veľmi podrobné inštrukcie.

Počas príprav a testovania sme boli vystavení zastrašovaniu a masívnej propagande, ktorá nie len popierala fakty, ale aj ďalej prispievala k nadmernej psychickej záťaži spoločnosti.

 

Analýzou výročných správ Úradu verejného zdravotníctva SR

 

môžete zistiť, že vo vyššie uvedenom 4 ročnom období úrad na svoju činnosť minul 20 mil. eur. Viac ako polovinu z toho predstavovali mzdové náklady, t.j. 3,5 mil. eur na rok a v poslednom roku je to cez 4 mil. eur.

A aktivity úradu, ktorého je šéfom od r. 2016 Dr. Mikas smerom k verejnosti od r. 2016 do roku 2019??? Z výročných správ vyplýva, že úrad neurobil ani jediný oficiálny návrh smerovaný ministerstvu zdravotníctva, alebo slovenskej verejnosti, ktorý by mohol zásadným spôsobom ovplyvniť negatívne trendy chorobnosti a úmrtnosti na kardiovaskulárne ochorenia, onkologické ochorenia, cukrovku, a iné následky OBEZITY.

Z výročných správ vyplýva, že Ján Mikas za 4 roky zdá sa vôbec nevyužil svoju moc, svoje postavenie, svoj vplyv, nie len v oficiálnych štruktúrach štátu, ale ani v širokej verejnosti na to, aby aspoň jediným relevantným návrhom prispel k zlepšovaniu zdravia občanov, k znižovania chorobnosti a úmrtnosti v najťažších diagnózach.

A úplne absurdne vyznieva v tomto kontexte skutočnosť, že tento človek od 15. marca 2020, teda od kedy boli prijaté prvé protiepidemické opatrenia, až do 15. novembra 2020 postupoval v rozpore so zákonom, na čo prišla Generálna prokuratúra SR; nanešťastie až v septembri 2020. Ako je to možné, že človek s toľkými titulmi a na takej funkcii, disponujúcim aj právnym oddelením, nevie akým spôsobom sa prijímajú opatrenia?  A jeho minister zdravotníctva detto.

Preštudujte si dané výročné správy, či v nich nájdete niečo, čo daný úrad na čele s Jánom Mikasom spravil, aby sa zásadným spôsobom mohli ovplyvniť negatívne trendy chorobnosti a úmrtnosti na najčastejšie diagnózy, ktoré predstavujú najväčšie náklady na zdravotnú starostlivosť.

A takému človeku dala vláda, parlament aj prezidentka v skrátenom legislatívnom konaní také kompetencie, že on, alebo jeho ľudia, ak na vás ukážu prstom, čo i len na základe podozrenia a to dokonca na akékoľvek infekčné ochorenia, silové orgány vás môžu dať do kazajky a navyše bez možnosti odvolania sa.

To sú veci, ktoré by v každej normálnej krajine vyvolali taký škandál, že noviny by nepísali  o ničom inom, novinári by každému, kto dané veci mal v kompetencii riešiť, šli po krku

Ale strážne psy našej demokracie sa menia na plyšové zvieratká, ktoré sa pohnú iba vtedy ak do nich niekto do nich drgne.

 

P.S.:

Áno, súhlasím, že pitie surových zeleninových štiav, nie len zelerovej, je iste zdraviu prospešné a nepochybujem o tom, že môže pomôcť vyliečiť aj určité druhy rakoviny. Ale iba pomôcť, byť nápomocou. Lebo to prvoradé, pri úspešnej liečbe rakoviny, ktorá sa už nevráti, je odstránenie jej duševnej príčiny. Bez toho to nejde. https://burkert.blog.sme.sk/c/506372/duchovne-priciny-rakoviny-a-predpoklady-jej-uspesnej-liecby.html

Či tomu veríte, alebo nie, otázka znie, že ak je pitie zeleninových štiav naozaj zdraviu prospešné, prečo Úrad verejného zdravotníctva a vláda v tom nerobí osvetu? Ak im teda tak veľmi záleží na zdraví ľudí…

 

Použitý zdroj: TV Abulancie klinickej výživy – Zdravie hlavného hygienika

Súvisiace články:

A prečo nezakážete aj autá, alkohol, bielu múku, biely cukor, vyprážané, bravčové?

Občania by sa mali na Matovičovi učiť. Nestačí ak je pri moci možne menší zlodej a populista.

Aký trest si zaslúži človek, ktorý radšej nechá padnúť krajinu než by si mal priznať omyl?

 

Čo veta, to perla – ruskej propagandy. A čo na to Pellegrini?

03.04.2024

Jadro z Ficovho prejavu k 2. výročiu vojny na Ukrajine bolo rozobraté v článku „Ficove kremeľské delírium a Pellegriniho „mierová“ ruská faloš“. Rozoberme si, aspoň narýchlo, to zvyšné z jeho proruského prejavu, ktorý by mu lepšie nenadiktovali snáď ani súdruhovia z Kremľa: 1. V záplave vyjadrení podporujúcich zabíjanie Ukrajincov a Rusov a naivnom [...]

Populista Pellegrini chce byť prezidentom (ruského) mieru a pokoja (pre Smer).

02.04.2024

Krátka analýza ďalšieho hereckého čísla PP a posledného čísla PP predvolebných novín. Populista Peter Pellegrini (PPP) chce byť nielen prezidentom pokoja (smeráckeho), ale aj súdržnosti a národného zmierenia… Akurát že na svojho protikandidáta do funkcie prezidenta SR v kuse útočí. Nie inak tomu je aj v jeho ďalších predvolebných propagačných novinách „PP [...]

Keď služobník Kremľa, Šutaj Eštok, kričí: prezident vojny!

01.04.2024

Šírenie ruského naratívu, aby sa Ukrajina prestala brániť ruskej agresii, resp. aby Ukrajine neboli posielané zbrane zo zlého Západu…, lebo tie iba predlžujú vojnu…, zatiaľ čo tie z východu, z Ruska, ktoré na rozkaz Putina denno-denne na Ukrajine zabíjajú Ukrajincov a pustošia ich krajinu, vojnu zjavne nepredlžujú… a priam spôsobujú na Ukrajine vytúžený mier… [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Marcel Burkert

Dekonšpirátor..., resp. má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 209
Celková čítanosť: 851742x
Priemerná čítanosť článkov: 4075x

Autor blogu